Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μαζί σου! δεν αμφισβητώ τίποτα...το λάδι κινητήρα καθαρίζει και την μηχανή πέρα από την λίπανση και μην ξεχνάμε της θερμοκρασίες που αναπτύσσονται ειδικά σε turbo κινητήρες και και ακόμα περισσοτερο σε όσα turbo είναι ελαιοψυκτα.
Πολύ σωστά και ευχαριστώ για την απάντηση.
Όταν υπάρχει διαφορετική άποψη οφείλουμε να την καταθέτουμε με σωστό τρόπο μιας και λίγοι γνωριζόμαστε προσωπικά. Είναι λάθος να παρασυρομαστε από το απρόσωπο διαδίκτυο...
Έτσι κι αλλοιως οι περισσότεροι ήμαστε χομπιστες και όχι επαγγελματίες πωλητές προϊόντων καθαρισμού για να παρασυρομαστε για το μεροκάματο.
Όταν λοιπόν κάποιος τυχαίνει να γνωρίζει ουσιαστικά το αντικείμενο ή εχει εμπειρίες από ένα προϊόν καλό είναι να ακούμε και να κρίνουμε ο καθένας προσωπικά.
Ένα θέμα ουσιαστικό είναι ότι όλες οι γνωστές εταιρείες καθαριστικων κλπ προϊόντων για όπλα καμμια από αυτές δεν φτιάχνει λάδια, ξύδια, σπρευ κλπ. Όλα αγοράζονται φασόν από ειδικές εταιρείες λιπαντικών η άλλες χημικές βιομηχανίες. Ο καθένας από εμάς μπορεί να ιδρύσει την Super Gun Oil Company Και νά πάει στην πχ LiquiMoly ή την Mobil και να ζητήσει ότι θέλει με την ονομασία SGOC! Αρκεί να μπορεί να παραγγείλει την ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα. Αυτό κάνει η Sonax που έχω αναφέρει πριν, παιρνεις δοκιμάζεις και αν σου κάνει ξαναπαιρνεις, αν έχεις σωστά προϊόντα καθιερωνεσαι στο χωρο...Το ίδιο και οι γνωστές εταιρείες καθαριστικων κλπ των όπλων.
Και ένα τελευταίο, τα μέταλλα που τριβονται μεταξύ τους ή που εκτίθενται σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες ίδια λιπαντικά χρειάζονται είτε είναι εξαρτήματα όπλου, εξωλεμβιας,αυτοκινήτου, ελικοπτέρου η αεροπλάνου ανάλογα με το είδος και την χρήση του μετάλλου. Στα σοβαρά εργαλεία αυτό που διαφέρει είναι ότι τηρείται πρόγραμμα συντήρησης βασισμένο σε ώρες λειτουργίας ή απόστασης, με ταυτόχρονη προληπτική αντικατάσταση ανταλλακτικων. Δείξτε μου ένα μανιουαλ κυνηγετικού όπλου που να έχει τέτοιες οδηγίες. Ο νοών νοειτω.

Last edited:
https://www.ballistol-shop.de/GunCer-Gun-Oil-with-Ceramic-Additives_B-S_873.html

22578-001__21589.1645565699.jpg
Αυτά τα κεραμικά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα βάζουν στα λάδια ...
Για λείανση ?

Ποιο κατά τη γνώμη σου είναι το καλύτερο για συντήρηση κ μακροχρόνια αποθήκευση;
Συνθετικό πυκνόρευστο λάδι κινητήρων ... το κοκοράτο δίκανο το έχω σε θήκη και το ανοίγω μια φορά στα 5 χρόνια.
Βάζω λάδι συντήρησης στρατού (έχω ελάχιστο ακόμα) αλλά ένα καλό συνθετικό θα κάνει την ίδια δουλειά.
Βάλε βασικά κάτι πυκνόρευστο. Αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ ...

Παλιότερα τέτοιο χρησιμοποιούσα ...
Δεν ήταν λεπτόρευστο αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα ... δεν το έβαζα ποτέ σε σκανδάλες.
Singer σε σκανδάλες και φύσημα ...
Τώρα υπάρχουν συνθετικά λάδια ιδιαίτερα λεπτορευστα πχ 0-20 SAE. Τα τύπου singer είναι στα 10 SAE.

Αντιτριβικο υλικό είναι, φαντάσου τα σαν μπίλιες ρουλεμάν ανάμεσα σε δύο κινούμενες επιφάνειες.
Κεραμικό = μεγάλη σκληρότητα = δρα σαν σμυρίδι ή σαν πάστες λείανσης.
Γιατί να βάλεις τέτοιο σε ένα όπλο αν πχ οι χειρισμοί του δεν είναι "σκληροί" η αν οι λειάνσεις του και οι εφαρμογές του είναι άριστες.
Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω Γιάννη.

Δοκιμασμένα υλικά για δεκαετίες.
1)προσωπικα θα πρόσθετα το Hoppes nitro solvent για καθαρισμό κάννης
2)για το λάδι της frogs είχα διαβάσει πολλά χρόνια πριν πολύ καλά σχόλια σε συγκριτικό τεστ αλλά ποτέ δεν έχει έρθει Ελλάδα
3)ξεχωριζει από όλα το Ballistol, το μοναδικό που εγγυάται ότι δεν χαλάει τα ξύλα του όπλου.

Κεραμικό = μεγάλη σκληρότητα = δρα σαν σμυρίδι ή σαν πάστες λείανσης.
Γιατί να βάλεις τέτοιο σε ένα όπλο αν πχ οι χειρισμοί του δεν είναι "σκληροί" η αν οι λειάνσεις του και οι εφαρμογές του είναι άριστες.
Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω Γιάννη.
Όταν είναι πάρα πολύ μικρά και ολοστρογγυλα δεν τρώνε το μέταλλο, απλώς απομακρύνουν ελάχιστα τις δύο επιφάνειες ώστε να μειωθεί η μεταξύ τους τριβή. Αυτό κάνουν και τα λαδια.
Φαντάσου το πάτωμα γεμάτο σκάγια ν12 και να περπατάς επάνω τους και σκέψου να ήταν μπίλιες 000!

Συνθετικό πυκνόρευστο λάδι κινητήρων ... το κοκοράτο δίκανο το έχω σε θήκη και το ανοίγω μια φορά στα 5 χρόνια.
Βάζω λάδι συντήρησης στρατού (έχω ελάχιστο ακόμα) αλλά ένα καλό συνθετικό θα κάνει την ίδια δουλειά.
Βάλε βασικά κάτι πυκνόρευστο. Αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ ...
Κινητήρων θα είναι ότι πρέπει.
Στην auto5 είχα βαλει του στρατού κ έκανε κρουστα που είδα κ έπαθα να τη βγάλω.
Από τα εξειδικευμενα έχω ξεχωρίσει της super lube αλλά ψάχνω κάτι ακόμα καλύτερο για συντήρηση για να μην πάμε στην τελευταία λύση που είναι το γρασσο.

Κινητήρων θα είναι ότι πρέπει.
Στην auto5 είχα βαλει του στρατού κ έκανε κρουστα που είδα κ έπαθα να τη βγάλω.
Από τα εξειδικευμενα έχω ξεχωρίσει της super lube αλλά ψάχνω κάτι ακόμα καλύτερο για συντήρηση για να μην πάμε στην τελευταία λύση που είναι το γρασσο.
Αν ξεραθεί το γράσσο τα ίδια θα τραβήξεις :)

Δεν είδα ποτέ κρούστα στου στρατού και το αφήνω 5ετια το όπλο στην θήκη του.
Αν μου τελειώσει, συνθετικό θα βάζω.

Δοκιμασμένα υλικά για δεκαετίες.
1)προσωπικα θα πρόσθετα το Hoppes nitro solvent για καθαρισμό κάννης
Πρώτο-πρώτο το έχει, βρε Γιάννη !!! Το ίδιο είναι, το κλασικό Νο.9 απλά έχουν αλλάξει την ονομασία, από "Nitro powder solvent" σε "Gun bore cleaner" (άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ... ;) 😁)
https://www.hoppes.com/cleaners-and...l-hoppes-9/no.-9-gun-bore-cleaner/P00347.html
"In 1903, Frank August Hoppe mixed nine chemicals and created the world’s most effective gun cleaner. Since that time, Hoppe’s has emerged as the leading gun care company, having grown along-side hunters, shooters, and soldiers who depend on their firearms every day. It has remained the most trusted name in gun care by advancing and evolving technologies to meet those needs."
2)για το λάδι της frogs είχα διαβάσει πολλά χρόνια πριν πολύ καλά σχόλια σε συγκριτικό τεστ αλλά ποτέ δεν έχει έρθει Ελλάδα
Αυτό, και μόνο από την ονομασία του με ... απωθεί και δεν μου κάνει αίσθηση να το χρησιμοποιήσω, ακόμη κι αν υπήρχε εδώ !!! ... Λίπος βατράχου ??? Μπλιάααχ !!! .sarcastic.
3)ξεχωριζει από όλα το Ballistol, το μοναδικό που εγγυάται ότι δεν χαλάει τα ξύλα του όπλου
Αυτό πάλι, επειδή είναι γερμανικό ( ... αυτή την εντύπωση είχα σχηματίσει, δεν ξέρω αν ισχύει) ... αν και έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια, δεν με "τράβηξε" ποτέ ... Εξάλλου έχω τόσα άλλα !!! (Αμερικάνικα) ... ;):rolleyes::):cool:

Επίσης ένα diy καθαριστικό κολπακι από παλιές μάσκες μιας χρήσης για κάνες 12g.
View attachment 65104
Μην αρπάξει κανένα μικρόβιο η κάννη και δεν σκοτωνει😝.
Το σπρευ μαλλον δεν υπάρχει Ελλάδα.

Last edited:
Πρώτο-πρώτο το έχει, βρε Γιάννη !!! Το ίδιο είναι, το κλασικό Νο.9 απλά έχουν αλλάξει την ονομασία, από "Nitro powder solvent" σε "Gun bore cleaner" (άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ... ;) 😁)
https://www.hoppes.com/cleaners-and...l-hoppes-9/no.-9-gun-bore-cleaner/P00347.html
"In 1903, Frank August Hoppe mixed nine chemicals and created the world’s most effective gun cleaner. Since that time, Hoppe’s has emerged as the leading gun care company, having grown along-side hunters, shooters, and soldiers who depend on their firearms every day. It has remained the most trusted name in gun care by advancing and evolving technologies to meet those needs."

Αυτό, και μόνο από την ονομασία του με ... απωθεί και δεν μου κάνει αίσθηση να το χρησιμοποιήσω, ακόμη κι αν υπήρχε εδώ !!! ... Λίπος βατράχου ??? Μπλιάααχ !!! .sarcastic.

Αυτό πάλι, επειδή είναι γερμανικό ( ... αυτή την εντύπωση είχα σχηματίσει, δεν ξέρω αν ισχύει) ... αν και έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια, δεν με "τράβηξε" ποτέ ... Εξάλλου έχω τόσα άλλα !!! (Αμερικάνικα) ... ;):rolleyes::):cool:
Έχεις δίκιο για το Hoppes αν και δεν βλέπω να γράφει κάτι για νίτρο. Έχω δύο μπουκαλάκια από παλιά που γράφουν νίτρο. Τελευταία 10ετια δεν το πήρα.
Σιγά μην είναι λίπος βατράχου, ξύγκι από μύγα μπορεί... 😄
Το Ballistol ποτέ δεν κατάλαβα πως τα καταφέρνει όλα αυτά, όμως ο Γερμανός δεν γράφει βλακειες στην συσκευασία του.

Έχεις δίκιο για το Hoppes αν και δεν βλέπω να γράφει κάτι για νίτρο. Έχω δύο μπουκαλάκια από παλιά που γράφουν νίτρο. Τελευταία 10ετια δεν το πήρα.
Σιγά μην είναι λίπος βατράχου, ξύγκι από μύγα μπορεί... 😄
Το Ballistol ποτέ δεν κατάλαβα πως τα καταφέρνει όλα αυτά, όμως ο Γερμανός δεν γράφει βλακειες στην συσκευασία του.

το βαλιστολ αν δεν είχε αυτή την έντονη μυρωδιά θα ήταν το ποιο value for money λάδι.

Status
Not open for further replies.
Back