Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν έχω ένα όπλο σε εγγύηση και ραγίσει η βάση δε θα μου την αλλάξουν? Πιστεύω ναι.
Θα στείλουν το όπλο στον κατασκευαστή .... έτσι απλά δεν πρόκειται να στο αλλάξει κανένας.
Αυτό είναι το σωστό, όσο να μην μας αρέσει.

Ο κατασκευαστής μπορεί να δει αν η βάση είχε ελάττωμα ή όχι.

Σπασμένη βάση κάννη η κλειστρο δεν καλύπτεται από την εγγύηση εκτός και αν με κάποιον τρόπο ο χρήστης μπορεί να αποδείξει ότι η βλάβη δεν ήταν δικής του υπαιτιότητας. Οι μεγάλες εταιρίες ζητάνε φωτογραφίες και αν δουν κάτι ασυνήθιστο, ζητάνε την αποστολή του όπλου προς περαιτέρω διερεύνηση.
Έχει τύχει πάντως σε γνωστό να του αλλάξουν όλο το όπλο για σπασμένη βαση. Και αυτό γιατί στις φωτογραφίες είδαν κατασκευαστικό προβλημα.

Δοκίμασα το fp-10 clp. Μετά από καμιά 65αρια φυσίγγια. Είναι άριστο σαν το legia και λιπαίνει καλύτερα. Είναι λίγο ακριβό όμως. Αν δε λυπάστε τα 14 ευρώ το συστήνω ανεπιφύλακτα. Κυκλοφορεί και σε μπουκάλι με την ίδια ποσότητα και τιμή και σε μικρότερο στα 6 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Το φέρνει tο vkaction και νομίζω ο Υπερήφανος στην Αθήνα. Δε ξέρω αν θα το ξαναπάρω λόγω της τιμής του που με τα μεταφορικά φτάνει κοντά στα 20 ευρώ. Το legia είναι φτηνότερο και το αγοράζω δίπλα απο το σπίτι μου.
Μυρίζει σαν κανέλα

Attachments

• IMG_20230125_181653123.jpg
    IMG_20230125_181653123.jpg
    139,9 KB · Προβολές: 7
  • 1cb075daae351f08a89258630b28ef0a.jpg
    1cb075daae351f08a89258630b28ef0a.jpg
    89,7 KB · Προβολές: 7
Δοκίμασα το fp-10 clp. Μετά από καμιά 65αρια φυσίγγια. Είναι άριστο σαν το legia και λιπαίνει καλύτερα. Είναι λίγο ακριβό όμως. Αν δε λυπάστε τα 14 ευρώ το συστήνω ανεπιφύλακτα. Κυκλοφορεί και σε μπουκάλι με την ίδια ποσότητα και τιμή και σε μικρότερο στα 6 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Το φέρνει tο vkaction και νομίζω ο Υπερήφανος στην Αθήνα. Δε ξέρω αν θα το ξαναπάρω λόγω της τιμής του που με τα μεταφορικά φτάνει κοντά στα 20 ευρώ. Το legia είναι φτηνότερο και το αγοράζω δίπλα απο το σπίτι μου.
Μυρίζει σαν κανέλα
Έχουμε πάρει και SHOOTER'S CHOICE !!! :);):cool::p ... Παλαιότερα. Κάπου πριν 25 - 30 χρόνια !!! Καθαριστικό κάννης. Περισσότερο για τις μολυβδώσεις το είχα πάρει. Το είχα χρησιμοποιήσει λίγο στην αρχή, κυρίως στο παλιό μου μονόκαννο, μετά έμεινε ξεχασμένο σ'ένα συρτάρι στο χωριό, γιατί κάθε τόσο έπαιρνα κι άλλα καθαριστικά και λάδια, διάφορα ... Καλό ήταν πάντως, δεν θυμάμαι και πολλά και δεν μπορώ να πω τι έκανε σε σύγκριση με άλλα όπως το Hoppe's No.9 κλπ ... Είχε έντονη οσμή πάντως, και όχι και τόσο ευχάριστη !!! Πιθανότατα περιείχε και αμμωνία, γιατί γράφει ότι βγάζει και τα κατάλοιπα χαλκού ...
IMG_20230129_084839.jpg IMG_20230129_084851.jpg IMG_20230129_084904.jpg

Ότι περιέχει έντονες ουσίες καλό είναι να αποφεύγεται!!
Είναι ύπουλο και κάνει σοβαρή ζημιά χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι!
Αν επιμένουν οι μολυβδωσεις και τα κατάλοιπα πλαστικού,1000 φορές να επιμείνουμε μηχανικά!
Ελικοειδή,σύρμα 000 και υπομονή!
Θα φύγουν!

Έχουμε πάρει και SHOOTER'S CHOICE !!! :);):cool::p ... Παλαιότερα. Κάπου πριν 25 - 30 χρόνια !!! Καθαριστικό κάννης. Περισσότερο για τις μολυβδώσεις το είχα πάρει. Το είχα χρησιμοποιήσει λίγο στην αρχή, κυρίως στο παλιό μου μονόκαννο, μετά έμεινε ξεχασμένο σ'ένα συρτάρι στο χωριό, γιατί κάθε τόσο έπαιρνα κι άλλα καθαριστικά και λάδια, διάφορα ... Καλό ήταν πάντως, δεν θυμάμαι και πολλά και δεν μπορώ να πω τι έκανε σε σύγκριση με άλλα όπως το Hoppe's No.9 κλπ ... Είχε έντονη οσμή πάντως, και όχι και τόσο ευχάριστη !!! Πιθανότατα περιείχε και αμμωνία, γιατί γράφει ότι βγάζει και τα κατάλοιπα χαλκού ...
View attachment 67318 View attachment 67319 View attachment 67320
Αυτό είναι τίγκα στην αμμωνία όπως είπες για το χαλκό. Εγώ για τα επίμονα κατάλοιπα και τις σκουριές, βάζω hoppe's 9, αλλά όπως είπε ο Γιάννης με προσοχή γιατί είναι πολύ δυνατό.

καλημερα, με το ballistol γινεται δουλεια αν περασουμε σημεια της κανης που εχουν αποχρωματιστει αφου πρωτα γινει απολυπανση?θα μπορουσαμε να περασουμε και ολοκληρη την κανη?δεν εχω ιδεα.Λενε οτι δεν δουλευει σε ατσαλι με πανω απο 3% χρωμιο.εγω που το ξερω για το οπλο μου?

καλημερα, με το ballistol γινεται δουλεια αν περασουμε σημεια της κανης που εχουν αποχρωματιστει αφου πρωτα γινει απολυπανση?θα μπορουσαμε να περασουμε και ολοκληρη την κανη?δεν εχω ιδεα.Λενε οτι δεν δουλευει σε ατσαλι με πανω απο 3% χρωμιο.εγω που το ξερω για το οπλο μου?
Για μικρές επισκευές στη βαφή υπάρχουν και κάτι σαν στυλό της birtchwood casey.
Εννοείται μπορείς να περάσεις όλη την κάννη με μπαλιστολ.
Το ποσοστό του χρωμίου δε ξέρω πως το βρίσκεις. Μάλλον με δοκιμή θα δεις αν πιάνει η βαφή.

δεν ξαναριχνω μονοβολα χωρις λόγο. με κούρασε αυτή την φορά ο καθαρισμός της κάννης

View attachment 67368
Απ' ότι βλέπω βάζεις γράσο στα τσοκ. Αφού δεν το αφήνεις ακάθαρτο, αν θες δοκίμασε λάδι και πες μου. Με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Εγώ το σταμάτησα το γράσο (στα τσοκ). Μόνο στα κλειδιά του δίκανου βάζω και μάλιστα το αλλάζω ψυχαναγκαστικά, κάθε φορά που χρησιμοποιώ το όπλο, ρίξω δε ρίξω.

Απ' ότι βλέπω βάζεις γράσο στα τσοκ. Αφού δεν το αφήνεις ακάθαρτο, αν θες δοκίμασε λάδι και πες μου. Με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Εγώ το σταμάτησα το γράσο (στα τσοκ). Μόνο στα κλειδιά του δίκανου βάζω και μάλιστα το αλλάζω ψυχαναγκαστικά, κάθε φορά που χρησιμοποιώ το όπλο, ρίξω δε ρίξω.

λάδι στα τσοκ έβαζα παλιά. το έχω σταματήσει πλέον γιατί θεωρώ ότι το γράσο είναι καλύτερο. μόνο στα τσοκ βάζω γράσο. πουθενά αλλού. και αυτό το ωραίο το antiseize που πρότεινε ο γιαννης μου έλυσε τα χέρια. εγώ προσωπικά πλέον χρησιμοποιώ μόνο δύο τσοκ. ότι περπατάει το 2* και ότι πετάει το 4*. οπότε με αυτό το γρασο είσαι εξασφαλισμενος ότι δεν χρειάζεται να το αλλάζεις κάθε φορά. εκτός κι αν αλλάζεις τσοκ συχνά. εγώ αλλάζω τσοκ στις 10 Γενάρη μέχρι τότε μόνο το 2*.

Τραβάτε με κι ας κλαίω!😁
🤣 🤣🤣 θα παίξει μακιτα την επομενη που θα ρίξω μονοβολα. με κούρασε η κλασική ορειλχάλκινη βούρτσα.

Σταμάτη έχεις ανέβει στο τελικό επίπεδο...
Λαγούς με μονοβολα ρε φίλε 🙉

🤣🤣 πρακτικαλ σουτινγκ. έριξα καμία 30αρια μονοβολα και κάτι λίγες μπίλιες. μην μείνουν στην ντουλάπα για του χρονου και μπαγιατεψουν 🤣

Το έχεις πέννα το σιδερικό ... μπράβο sam.
να σαι καλά φίλε μου Μπιλ

Τι μου θυμίζει αυτό το σομον .think. View attachment 67370

κάτσε μην γινει κανα μπέρδεμα.... Σομον ποιο χρώμα λες ? 🤣

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back