Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ στην Rem τις "καθάριζα" με οδοντογλυφίδα μετά την προβατίνα.
Ή με το πλαστικό καβλιτζέκι (σωληνάκι) που έχουν τα σπρέυ καθαρισμού.
Η rem στο μάνιουαλ νομίζω γράφει να βάζεις τρυπανάκι και λέει και τη διάσταση (σε imperial system).

Μήπως είναι μεγάλες και δεν βουλώνουν εύκολα?
Δεν τις θυμάμαι ... πάντως οδοντογλυφίδα και αυτά τα ακροφύσια τα είχα χρησιμοποιήσει.
Δεν έμπαιναν οριακά αλλά πολύ μπουργάνα.
Αν ήταν βουλωμένη θα ξεβούλωνε πάντως.
Ποτέ δεν βρήκα κάποια βουλωμένη .. κοιτούσα και μέσα στην κάνη αν έβγαινε πράμα και δεν είδα τίποτα σοβαρό.

Παιδιά σας χαίρομαι πολύ και εγώ έχω λιγάκι λόξα, αλλά την επόμενη φορά που θα πάθει εμπλοκή η Franchi του αρχηγού και θα βγάλει την σκανδαλοθήκη για να την φυσήξει πρωί πρωί στο βενζινάδικο, πριν το κυνήγι, θα την τραβήξω μια φωτό και θα καραφλιάσετε όλοι.
Μιλάμε αντέχουν πολύ βρώμα τα εργαλεία.

Παιδιά σας χαίρομαι πολύ και εγώ έχω λιγάκι λόξα, αλλά την επόμενη φορά που θα πάθει εμπλοκή η Franchi του αρχηγού και θα βγάλει την σκανδαλοθήκη για να την φυσήξει πρωί πρωί στο βενζινάδικο, πριν το κυνήγι, θα την τραβήξω μια φωτό και θα καραφλιάσετε όλοι.
Μιλάμε αντέχουν πολύ βρώμα τα εργαλεία.
Screenshot_20230504_234852_Gallery.jpg
Την έκανα μεγέθυνση για να φαίνεται. Δες εδώ μπίχλα. Και μόνο που την έπιασα λερωθηκα. Από την 302 του πατέρα μου ειναι.

Δεν τις θυμάμαι ... πάντως οδοντογλυφίδα και αυτά τα ακροφύσια τα είχα χρησιμοποιήσει.
Δεν έμπαιναν οριακά αλλά πολύ μπουργάνα.
Αν ήταν βουλωμένη θα ξεβούλωνε πάντως.
Ποτέ δεν βρήκα κάποια βουλωμένη .. κοιτούσα και μέσα στην κάνη αν έβγαινε πράμα και δεν είδα τίποτα σοβαρό.

Τόσα χρόνια με την μπενελλι δεν είχα ασχοληθεί αφού δεν έχει τρύπες. Στην μαξους έβγαζε μικρά κομματάκια μαύρα. Με αυτό το πλαστικό εξάρτημα το μυτερό που είναι σαν οδοντιατρικο εξάρτημα. Στην 302 που έχει ποιο μικρές τρύπες το πίεσα λίγο παραπάνω για να καθαρίσει καλά και έσπασε. Ευτυχώς ειχα μυτοτσιμπιδο και το εβγαλα.

View attachment 71662
Την έκανα μεγέθυνση για να φαίνεται. Δες εδώ μπίχλα. Και μόνο που την έπιασα λερωθηκα. Από την 302 του πατέρα μου ειναι.
Του αρχηγού είναι έτσι μετά από 6bar αέρα ... 🤣
Η δική σου είναι πεντακάθαρη ...

Έπρεπε να την τραβήξω την φωτό.
Και μια άλλη με τα όπλα πεταμένα μέσα στην καρότσα με τα γουρούνια και τις λάσπες αχαχαχα (άλλη παρέα αυτή)

Το serial καθαρισμος beretta, έλαβε τέλος σήμερα ( επιτέλους) όχι από μένα φυσικά, ...να ναι καλά ο @jnp που είχε την διάθεση και τα εργαλεία να το κάνει, το όπλο μετά από 20 χρόνια πρώτη φορά καθαριστηκε σε σημεια που δεν ειχε καθαριστει ποτε και είναι σαν καινούργιο, όλα τα ανοξείδωτα μέρη ξαναλαμπουν και δεν έχει ίχνος βρωμιας πουθενά.
Ένα σπρει χάλασε ο άνθρωπος για να ξεμπαρουτιασει σκανδαλες ,αποθήκες κτλ λιγο ζόρι ήταν να λυθεί ο θαλαμος που μπαίνει το πιστόνι κάτω από την κάννη ,στην βαλβίδα διαφυγής αερίων, επειδή τα σπειρωματα δεν λασκάραν εύκολα.
Η εφαρμογή της σκανδάλης πολύ σφιχτή είχε αρκετή πυρίτιδα, αλλά για να είμαι ειλικρινής, επειδή ξέρω τι φυσιγγια έχει ρίξει το όπλο,περίμενα να βρω περισσότερη.
Όσο βρομιάρες πάντως και αν είναι, με ένα στοιχειώδες καθάρισμα συνεχίζουν και λειτουργούν απροβληματιστα

Το serial καθαρισμος beretta, έλαβε τέλος σήμερα ( επιτέλους) όχι από μένα φυσικά, ...να ναι καλά ο @jnp που είχε την διάθεση και τα εργαλεία να το κάνει, το όπλο μετά από 20 χρόνια πρώτη φορά καθαριστηκε σε σημεια που δεν ειχε καθαριστει ποτε και είναι σαν καινούργιο, όλα τα ανοξείδωτα μέρη ξαναλαμπουν και δεν έχει ίχνος βρωμιας πουθενά.
Ένα σπρει χάλασε ο άνθρωπος για να ξεμπαρουτιασει σκανδαλες ,αποθήκες κτλ λιγο ζόρι ήταν να λυθεί ο θαλαμος που μπαίνει το πιστόνι κάτω από την κάννη ,στην βαλβίδα διαφυγής αερίων, επειδή τα σπειρωματα δεν λασκάραν εύκολα.
Η εφαρμογή της σκανδάλης πολύ σφιχτή είχε αρκετή πυρίτιδα, αλλά για να είμαι ειλικρινής, επειδή ξέρω τι φυσιγγια έχει ρίξει το όπλο,περίμενα να βρω περισσότερη.
Όσο βρομιάρες πάντως και αν είναι, με ένα στοιχειώδες καθάρισμα συνεχίζουν και λειτουργούν απροβληματιστα
Η ποιότητα του όπλου (391) υποδειγματικη γιαυτό και η αντοχή του στη λέρα! 😄
Πλάκα είχε...
Έχω κακοσυνηθισει με τα δικά μου που μόλις αισθανθούν ένα κομματάκι ακαυστης μπαρουτης μέσα τους, βγάζουνε μπιμπικια και ανεβάζουν πυρετό. 🙉
Η βαλβίδα αερίων στις 391 σπαστική, θελει μέγγενη να κρατάς την κάννη για να την ξεβιδωσεις. Καλό είναι να γίνεται από οπλουργο για να αποφύγουμε γρατζουνιές κλπ.
Οι βόλτες του τσοκ λίγο χαλαρές, βάλαμε γρασσο permatex antiseize και σφιχτηκε με το κλειδί όπως πρέπει.
Ο Φάνης την καταβρηκε με την επανιελ μου που βρήκε θύμα για χάδια!Καφέ δεν ήπιαμε, μάλλον στο σκοπευτήριο.

Attachments

• IMG_20230330_095902.jpg
    IMG_20230330_095902.jpg
    180,6 KB · Προβολές: 27
Last edited:
Η ποιότητα του όπλου (391) υποδειγματικη γιαυτό και η αντοχή του στη λέρα! 😄
Πλάκα είχε...
Έχω κακοσυνηθισει με τα δικά μου που μόλις αισθανθούν ένα κομματάκι ακαυστης μπαρουτης μέσα τους, βγάζουνε μπιμπικια και ανεβάζουν πυρετό. 🙉
Η βαλβίδα αερίων στις 391 σπαστική, θελει μέγγενη να κρατάς την κάννη για να την ξεβιδωσεις. Καλό είναι να γίνεται από οπλουργο για να αποφύγουμε γρατζουνιές κλπ.
Οι βόλτες του τσοκ λίγο χαλαρές, βάλαμε γρασσο permatex antiseize και σφιχτηκε με το κλειδί όπως πρέπει.
Ο Φάνης την καταβρηκε με την επανιελ μου που βρήκε θύμα για χάδια!Καφέ δεν ήπιαμε, μάλλον στο σκοπευτήριο.
Η επανιελα, όλα τα λεφτά, επιφυλακτική στην αρχή, όπως πρέπει δλδ και μετά έξω καρδιά, δώσε της χάδια και πάρτης την ψυχή...και η κοκερίνα πανέμορφη και πολύ καλή....ναι καλά να είμαστε και το καφεδάκι στο σκοπευτήριο είναι σίγουρο!

Μιας και προ ημερών είδαμε την ωραία κατασκευή του Βαγγέλη για καθάρισμα στις τρύπες αερίων της σειράς Beretta A300, ας δούμε τι μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας από εμάς με πράγματα που βρίσκουμε σπίτι μας.
Από μια σειρά με τρυπανακια, ξεχωρίζουμε το Ν2,5 αν έχουμε Α300-304 και το Ν2 αν έχουμε Remington 1100.Βρισκουμε και ένα πλαστικό σωληνάκι από καθαριστικά αυτιών ή από κάποιο σπρευ, στο οποίο να μπαίνει σφηνωτα το τρυπανακι. Στριφωγυρνωντας με το χέρι το μακρύ πλέον τρυπανακι μέσα στις τρύπες τις καθαρίζουμε τέλεια. Μια φορά τον χρόνο αρκεί.
Αν βρούμε σε αυτά τα χιλιοστά και μεταλλική βεργα από πχ ρόδα ποδηλάτου και αυτή μας κάνει άψογη δουλειά.
IMG_20230506_135812.jpg
Επανω η μεταλλική βεργα και από κάτω τα τρυπανακια με το πλαστικό σωληνάκι.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back