Αύριο Γιάννη, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει η πρώτη απόπειρα.Ξέχασα ότι θέλει πολύ καλό ταρακουνημα πριν την χρήση.
Αύριο Γιάννη, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει η πρώτη απόπειρα.Ξέχασα ότι θέλει πολύ καλό ταρακουνημα πριν την χρήση.
Ευχαριστώ φιλαράκι! ( θα πάω στον φίλο τον Σταμάτη)
Μην αγχώνεσαι, είναι πανεύκολο.Αύριο Γιάννη, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει η πρώτη απόπειρα.
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, έχω ένα σπρει πεπιεσμένου αέρα για πληκτρολόγια, οπότε θα κάνω δουλειά. είχα ξαναγραψει, οτι η σκανδαλη δεν έχει καθαριστεί ποτέ, θα έχει δεινοσαύρους μέσα, οπότε καλύτερα νομιζω με πινελάκι ,βουρτσάκι και φωτιστικό πετρέλαιοΚαι τα δύο κάνουν την ίδια δουλειά. Με το πετρέλαιο θα χρειαστείς δοχείο και πινέλο και μετά απαραίτητα φύσημα με πεπιεσμένο αέρα.Αν δεν έχεις αέρα η δεν θες να λερώνεις το γκαράζ κλπ ξεπλυνε την σκάνδαλοθήκη με καθαρή βενζίνη και άσε να στεγνώσει μόνη της.
Με το απολιπαντικό ψεκαζεις παντού και αφήνεις το υγρό να τρέχει. Στεγνώνει μόνο του.
Και στις δύο περιπτώσεις φοράς γάντια. Οι ατμοι του απολιπαντικου είναι βλαβεροι οπότε καντο κάπου έξω.
Μια χαρά σε βρίσκω Φανη.Μην ξεχάσεις μετά λίγο λαδάκι στα κινούμενα σημεία.Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, έχω ένα σπρει πεπιεσμένου αέρα για πληκτρολόγια, οπότε θα κάνω δουλειά. είχα ξαναγραψει, οτι η σκανδαλη δεν έχει καθαριστεί ποτέ, θα έχει δεινοσαύρους μέσα, οπότε καλύτερα νομιζω με πινελάκι ,βουρτσάκι και φωτιστικό πετρέλαιο
Η χρήση πεπιεσμένου αέρα ενίοτε κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Υπάρχει κι αυτή η περίπτωση όπως και να σπρώξουμε βρωμιά σε τυφλό σημείο.
Θεωρώ πιο ασφαλές το πλύσιμο με καθαρή βενζίνη η το στήριγμα του κομματιού σε τέτοια θέση που να δουλεψει η βαρύτητα και να σ
τραγγιξει το καθαριστικό μαζί με τη βρωμιά.
Όσον αφορά τις καραμπίνες μου καθαρίζω την σκάνδαλοθήκη ανάλογα με τον αριθμό των φυσιγγίων που έχει ρίξει η κάθε μία. Τα στάδια είναι τρία :Πρεπει να εχουμε υποψιν οτι ο αερας απο το κομπρεσερ αν δεν υπαρχει αφυγρανση μπορει να εχει υγρασια.
Η γνώμη όλων μας είναι απαραίτητη αρκεί να βασίζετε στην εμπειρία.Για την σκανδαλοθήκη επειδή το δοκίμασα πολύ καλή δουλειά κάνει και αυτό το σπρέι επαφών που είχε βάλει εδώ ο Γιάννης @jnp. Στεγνώνει μόνο του και δεν χρειάζεται να το φυσήξετε. Είναι πολύ ήπιο και δεν επηρεάζει τα συνθετικά μέρη
Σταμάτη επειδή πολλά εργαλεία δουλειάς πχ καφετιέρες ή σπιτιού ή στο αυτοκίνητο κλπ έχουν ηλεκτρονικά κυκλώματα, όταν ξαφνικά χαλάσουν, ένα πλύσιμο με τέτοιο σπρέι σε ότι ηλεκτρονικό βλέπουμε ίσως μας σώσει την ημέρα. Προσοχή ψεκαζουμε με την πρίζα εκτός ρεύματος. Μετά φυσαμε πχ με πιστολάκι για τα μαλλιά αν βιαζόμαστε να στεγνώσει και μετά το συνδέουμε.Για την σκανδαλοθήκη επειδή το δοκίμασα πολύ καλή δουλειά κάνει και αυτό το σπρέι επαφών που είχε βάλει εδώ ο Γιάννης @jnp. Στεγνώνει μόνο του και δεν χρειάζεται να το φυσήξετε. Είναι πολύ ήπιο και δεν επηρεάζει τα συνθετικά μέρη
Στην αμμοβολη στη δουλεια πριν την μπουκαλα του αερα εχουμε δυο φιλτρα συν αφυγραντη για την υγρασια.Για τα υπολοιπα αεροκλειδα ειναι απ'ευθειας στη μπουκαλα, δεν φαινεται ευκολα αλλα υγρασια υπαρχει οποτε πρεπει να το εχουμε υποψιν.Την εχω πατησει προσπαθωντας να στεγνωσω πιο γρηγορα μια γεννητρια και αντι να ανεβαινει η αντισταση της μονωσης αυτη επεφτε μεχρι που πηρα απο την εξοδο του αφυγραντη, και εννοηται καθε πρωι στραγγιζουμε την μπουκαλα.Στο θέμα τώρα του κομπρεσέρ για πεπιεσμένο αέρα η εμπειρία μου είναι ερασιτεχνική. Πήρα το πρώτο και μοναδικό τέτοιο κομπρεσέρ 25λιτρων που είδα στο praktiker περίπου το 1993.Εξακολουθω να έχω το ίδιο. Κάθε φορά που το χρειάζομαι το βάζω στην πρίζα, φυσαω, και τελειώνοντας το σβήνω και ανοίγω το βρυσακι να φύγει ο αέρας και να στραγγισει το νερό που έχει μέσα. Έτσι δεν έχει σαπίσει η λαμαρίνα του δοχείου αέρα και έχει αντέξει τόσα χρόνια. Σε ένα συνεργείο που θα ήταν συνεχώς στο ρεύμα, θα είχε τρυπήσει προ πολλού. Αυτό λοιπόν που έχω παρατηρήσει είναι ότι η υγρασία του αέρα που συμπιέζεται γίνεται νερό και μένει μέσα. Γιαυτό ποτέ δεν αντιμετώπισα θέμα υγρασίας στα εξαρτήματα που φυσαγα. Το ίδιο κάνουν άλλωστε και όλοι οι οπλουργοι και οι μηχανικοί.
Ήσαστε κοντά στη θάλασσα;Στην αμμοβολη στη δουλεια πριν την μπουκαλα του αερα εχουμε δυο φιλτρα συν αφυγραντη για την υγρασια.Για τα υπολοιπα αεροκλειδα ειναι απ'ευθειας στη μπουκαλα, δεν φαινεται ευκολα αλλα υγρασια υπαρχει οποτε πρεπει να το εχουμε υποψιν.Την εχω πατησει προσπαθωντας να στεγνωσω πιο γρηγορα μια γεννητρια και αντι να ανεβαινει η αντισταση της μονωσης αυτη επεφτε μεχρι που πηρα απο την εξοδο του αφυγραντη, και εννοηται καθε πρωι στραγγιζουμε την μπουκαλα.
Αναμεσα Καβαλας με Λενορμαν.Ήσαστε κοντά στη θάλασσα;
Στην μονωση που γράφεις είναι μετρήσιμο μέγεθος και ευτυχώς ελέγχεται.
Σε ηλεκτρικά εργαλεία που έχω ξεσκονισει δεκάδες φορές, ειδικά τον ροτορα και τα καρβουνακια, ποτέ δεν δημιουργήθηκε σκουριά ή δυσλειτουργια.
Τα εξαρτήματα όπλων που στεγνωνουμε από το πετρέλαιο η ξεσκονιζουμε είναι είτε ανοξείδωτα είτε βαμμένα και δεν επηρεάζονται εύκολα, άλλωστε αμέσως μετά τα λαδώνουμε. Αν υπήρχε θέμα κάποιος θα το είχε πάθει.
Εχετε κοντά ποτάμι;Αναμεσα Καβαλας με Λενορμαν.
Το Κηφισο αλλα ειναι σκεπασμενος...Εχετε κοντά ποτάμι;
Βαγγέλη είναι ατσαλινα ραβδάκια χωμένα σε αλουμινένια κυλινδρακια;Την δευτερα λογικα θα τα εχεις View attachment 71650
Την δευτερα λογικα θα τα εχεις View attachment 71650
View attachment 71652
Στικακια για καθαρισμό πιπών.
Κάνουν δουλίτσα αν ΔΕΝ αφήσουμε πολύ καιρό ακαθάριστες τις οπές.
Ο Γιαννάκης συμπεριφέρεται με βελουδένιο χάδι στις οπές φιλε ΣταμάτηΓιάννη έχω πόσο καιρό που λέω να δοκιμάσω κάτι τέτοιο. Αλλά τώρα με έφτιαξε ο Βαγγέλης οπότε πάλι δεν θα το δοκιμάσω