Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είχα πάρει και Flitz !!! (Πολύ πριν την φέρει ο Καλκαντζάκος !!!). Απευθείας από Αμερική από την εταιρεία, όταν οι ιντερνετικές αγορές εκτός Ε.Ε. ήταν ακόμη εφικτές (χωρίς χαράτσια). Μας την είχε συστήσει Ελληνοαμερικανός οπλουργός που έγραφε τότε στο e-artemis ως gun-doctor ... View attachment 71513
Είχα και δεύτερο σωληνάριο μικρότερο, και το είχα πάει στο χωριό, αλλά το έχω χάσει εδώ και χρόνια ... Δεν ξέρω πού στο διάολο χάθηκε, υποψιάζομαι ότι η μάνα μου θα το πέρασε για τίποτα ληγμένο φάρμακο και το πέταξε....sarcastic.
Τη βαζελίνη την είχα πάρει από εδώ, από μαγαζί με βιομηχανικά είδη (Φωτεινάκης).
Κι αυτές ελάχιστα τις είχα χρησιμοποιήσει, στην αρχή ... Κι από τότε κάνουν παρέα με το κιτ της OTIS ....yel.:rolleyes::)
Με την flitz να περνάς την μπασκουλα του SKB μια φορά τον χρόνο.
Κιεγω από Αμερική τα είχα φέρει.

Ξέχασα να αναφέρω ότι μαζί με την κρέμα Flitz είχα πάρει και αυτό το κερί Flitz.
IMG_20230502_224143.jpgIMG_20230502_224303.jpg
Με το σκεπτικό, σύμφωνα με αυτά που γράφει, να προστατεύει τα μεταλλικά μέρη των όπλων εξωτερικά από οξείδωση, αντί για το κλασικό λάδωμα. Και κυρίως για την προστασία από τις δαχτυλιές - το πιάσιμο με γυμνά χέρια. Αφού έχω μια απέχθεια στο να πιάνω λαδωμένα αντικείμενα, και εξάλλου έχω δει κάννες να έχουν πετάξει σκουριές ακριβώς στα σημεία που τις έπιασαν χέρια παρόλο που ήταν λαδωμένες προηγουμένως!
Τελικά ούτε αυτό το δοκίμασα εκτεταμένα ... Και δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν πράγματι προστατεύει όσο λέει ...

Γιατί είχε σταματήσει να γράφει δεν θυμάμαι.
Αν θυμάμαι καλά είχε προτείνει να μαζέψουμε χρήματα για να κάνουμε διάφορες δοκιμές ή κάτι τέτοιο και υπήρξαν πολλοί που αντέδρασαν.
Τον είχα ψάξει μετά από χρόνια αλλά είχαν χαθεί τα ίχνη του.
Εσύ τι username είχες?
gv

Έχει ξανά συζητηθεί στο παρελθόν και το εχει αναφέρει και ο Γιάννης @jnp. Με το πολύ φθηνό brasso μπορείς να κάνεις την κάννη εσωτερικά να λάμπει. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα στην Μπενέλλι, ενώ η κάννη έδειχνε πεντακάθαρη εσωτερικά δεν πίστευα στα μάτια μου πόσα μαύρα πανάκια έβγαλε μετά το μπρασσο.

Last edited:
Αν θυμάμαι καλά είχε προτείνει να μαζέψουμε χρήματα για να κάνουμε διάφορες δοκιμές ή κάτι τέτοιο και υπήρξαν πολλοί που αντέδρασαν.
Τον είχα ψάξει μετά από χρόνια αλλά είχαν χαθεί τα ίχνη του.

gv

Δεν σε θυμάμαι ρε μπιλλ. Έχουν περάσει και χρόνια. Εγω είχα το ιδιο που εχω και εδω.

Έχει ξανά συζητηθεί στο παρελθόν και το εχει αναφέρει και ο Γιάννης @jnp. Με το πολύ φθηνό brasso μπορείς να κάνεις την κάννη εσωτερικά να λάμπει. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα στην Μπενέλλι, ενώ η κάννη έδειχνε πεντακάθαρη εσωτερικά δεν πίστευα στα μάτια πόσα μαύρα πανάκια έβγαλε μετά το μπρασσο.
Ετσι, δοκιμες στη benelli και αν παει καλα τοτε το χρησιμοποιουμε στη maxus....

Καλά μην νομίζεις δεν φημίζομαι και για την μνήμη μου 🤣
Εσύ έχεις βούρτσα θαλάμης ?
Δώσε λινκ να πάρω μια που να μην χαλάει όταν την χώνω και στον κώνο ...
ή να πάρω καμιά ελικοειδή cal10 ... δεν βρίσκω λίγο που έψαξα.

Εσύ έχεις βούρτσα θαλάμης ?
Δώσε λινκ να πάρω μια που να μην χαλάει όταν την χώνω και στον κώνο ...
ή να πάρω καμιά ελικοειδή cal10 ... δεν βρίσκω λίγο που έψαξα.

Δεν έχω βούρτσα θαλαμης. Αλλά υποτίθεται ότι η ναπιερ κάνει για αυτή την δουλειά. Αλλιώς βάλε 3-4 πανάκια να περνάει σφιχτά.

https://airgunshop.gr/12.-peripoiis...sa-katharismou-kannis-10ga-mprountzini-triha/

Δεν έχω βούρτσα θαλαμης. Αλλά υποτίθεται ότι η ναπιερ κάνει για αυτή την δουλειά. Αλλιώς βάλε 3-4 πανάκια να περνάει σφιχτά.

https://airgunshop.gr/12.-peripoiis...sa-katharismou-kannis-10ga-mprountzini-triha/
Τέτοιες βούρτσες Bisley είχα πετύχει προσφορά από Αγγλία και πηρα 5,ειναι ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει σε βούρτσα μέχρι τώρα...
Βασίλη ρώτα αν κάνουν για την κάννη σε 12αρι και αν κάνουν πάρε 2.Μια σκέτη για τη θαλαμη και μια με ψιλό ατσαλομαλλο για κωνο+αυλό.

Αυτη πάντως η πολύ πυκνή που εσφαλμένα λέει κάννης είναι για θαλαμη :
https://airgunshop.gr/12.-peripoiis...sa-katharismou-kannis-12ga-oreihalkini-triha/

Τέτοιες βούρτσες Bisley είχα πετύχει προσφορά από Αγγλία και πηρα 5,ειναι ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει σε βούρτσα μέχρι τώρα...
Βασίλη ρώτα αν κάνουν για την κάννη σε 12αρι και αν κάνουν πάρε 2.Μια σκέτη για τη θαλαμη και μια με ψιλό ατσαλομαλλο για κωνο+αυλό.

https://airgunshop.gr/12.-peripoiis...sa-katharismou-kannis-12ga-oreihalkini-triha/

Είναι πολύ καλή όντως. Όσο για την ποιο πυκνή παλιά θυμάμαι το ανέφερε κιόλας ότι είναι για την θαλαμη

Έχει ξανά συζητηθεί στο παρελθόν και το εχει αναφέρει και ο Γιάννης @jnp. Με το πολύ φθηνό brasso μπορείς να κάνεις την κάννη εσωτερικά να λάμπει. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα στην Μπενέλλι, ενώ η κάννη έδειχνε πεντακάθαρη εσωτερικά δεν πίστευα στα μάτια μου πόσα μαύρα πανάκια έβγαλε μετά το μπρασσο.
Σταμάτη, το brasso πώς το απλώνεις μέσα στην κάνη και πόση ώρα πρέπει να το αφήσεις να δράσει;

Πράγματι είναι για θαλάμη, τις είχα βρει πιο παλια απο site εξωτερικού 8 ευρω και πήρα 4 , έχω 2 τώρα. Τις χρησιμοποιώ στην κάννη παρότι χαλάνε πιο εύκολα, επειδή καθαρίζει πολύ καλά.

Όπως το είπες είναι. Τη καλή δουλειά την κάνει η βούρτσα με ότι και να βάλεις. Όσον αφορά το brunox δε με ενθουσίασε και του έδωσα 2 ευκαιρίες (σπρευ και μπουκάλι). Συμβουλεύω να μη το πάρεις. Ποια άλλα λάδια βρίσκεις στην Πάρο?
Ευτυχώς το δικό μου δεν ήρθε ακόμα😆😆😆😆😆κ ούτε το κόβω....

Σταμάτη, το brasso πώς το απλώνεις μέσα στην κάνη και πόση ώρα πρέπει να το αφήσεις να δράσει;
Τυλίγεις χαρτί ή πανί γύρω από το βουρτσάκι και το Brasso το απλώνεις πάνω στο χαρτί. Το περνάς πέρα δώθε μέσα στην κάννη 4-5 φορές, αφού πρώτα την έχεις καθαρίσει κανονικά. Δεν χρειάζεται να περιμένεις.

Και εγω με πανάκι πάνω στο βουρτσάκι το απλωνα. Μην το αφήσεις να ξεραθεί πολύ ώρα. Όχι γιατί θα πάθει τίποτα. Απλά θα τρίβεις πολύ περισσότερο μετά για να φύγει.

Status
Not open for further replies.
Back