Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ασετόν και διαλυτικό νιτρου μαζί με λαδι και καθαρό πετρέλαιο είναι ο τέλειος συνδυασμός. Προτείνω ψεκασμα μπόλικο και όχι βρεγμένο πανί.
Στη φωτο διαφορα εργαλειακια χρήσιμα στο καθάρισμα του όπλου. Από πάνω φτηνιαρικες μύτες για ο-rings, στη μέση πάμφθηνος χαράκτης σιδήρου και κάτω ανοξείδωτο γερμανικό σετ.
Ο χαράκτης βολεύει ιδιαίτερα σε κάννες με ουρά.
Γιάννη, στην προσπάθειά να ξύσουμε την καμένη μπαρούτι, δεν θα χαραχθεί η κάνη - θαλάμη με τα παραπάνω εργαλεία; Πολύ περισσότερο δε αν είναι και αχρωμείωτη;

Ασετόν και διαλυτικό νιτρου μαζί με λαδι και καθαρό πετρέλαιο είναι ο τέλειος συνδυασμός. Προτείνω ψεκασμα μπόλικο και όχι βρεγμένο πανί.
Στη φωτο διαφορα εργαλειακια χρήσιμα στο καθάρισμα του όπλου. Από πάνω φτηνιαρικες μύτες για ο-rings, στη μέση πάμφθηνος χαράκτης σιδήρου και κάτω ανοξείδωτο γερμανικό σετ.
Ο χαράκτης βολεύει ιδιαίτερα σε κάννες με ουρά.

Γιάννη αυτές τι μύτες για τα o-ring πως τις ζητάς στο εμπόριο? Τον χαράκτη πως ακριβώς τον χρησιμοποιείς?

Εγώ έχω μια παλιά ναπιερ που έχει φθαρεί και πανω σε αυτή βάζω πανάκια. Στη θαλαμη βάζω δυο-τρια-τέσσερα πανάκια πάνω στην βούρτσα και περνάει σφιχτά. Οπότε την καθαρίζει καλά
Σταμάτη την πέρναγες μέσα στην κάννη και χάλασε;

Γιάννη, στην προσπάθειά να ξύσουμε την καμένη μπαρούτι, δεν θα χαραχθεί η κάνη - θαλάμη με τα παραπάνω εργαλεία; Πολύ περισσότερο δε αν είναι και αχρωμείωτη;
Όχι γιατί και η αχρωμειωτη είναι σκληρό ατσάλι, δεν παθαινει τίποτα, πόσο μάλλον η χρωμιομενη.Δεν είναι μαλακός σίδηρος...

Εγώ πάντως παιδιά δε θα έβαζα ατσάλινα εργαλεία για καθαρισμό-ξύσιμο. Ψιλό ατσαλόμαλλο και ορειχάλκινα ναι. Όταν είχα πάρει μεταχ. την sx4 είχε τόσο πλαστικό η κάννη που δεν έβγαινε με τίποτα. Της έβαλα hoppe's 9 όλη τη νύχτα και το πρωί ατσαλόμαλλο ποτισμένο με λάδι σε ορειχάλκινη βούρτσα και δράπανο με χαμηλή ταχύτητα. Έτσι καθάρισε τελείως.

Εγώ πάντως παιδιά δε θα έβαζα ατσάλινα εργαλεία για καθαρισμό-ξύσιμο. Ψιλό ατσαλόμαλλο και ορειχάλκινα ναι. Όταν είχα πάρει μεταχ. την sx4 είχε τόσο πλαστικό η κάννη που δεν έβγαινε με τίποτα. Της έβαλα hoppe's 9 όλη τη νύχτα και το πρωί ατσαλόμαλλο ποτισμένο με λάδι σε ορειχάλκινη βούρτσα και δράπανο με χαμηλή ταχύτητα. Έτσι καθάρισε τελείως.
Ποιο hoppe’s ???

Γιάννη αυτές τι μύτες για τα o-ring πως τις ζητάς στο εμπόριο? Τον χαράκτη πως ακριβώς τον χρησιμοποιείς?
https://akritidis-tools.com/536-ergaleia-eksagwgh-tsimouxas
Όσες θες, διάλεξε μακρυες.
Με τον χαράκτη σημαδευουμε τα σίδερα πριν τα κόψουμε, πχ όταν φτιάχνουμε κάγκελα, εγώ εκεί τον χρησιμοποίησα. Σε μαγαζί για μηχανουργους ή με σίδερα και ηλεκτροκολλησεις...
https://www.skroutz.gr/s/35504336/Luckhaus-08486-Σημαδευτήρι-50mm.html

Last edited:
Τύλιγμα δεξιόστροφα σε μια φτηνή μεταλλική βούρτσα ατσαλομαλλου 000.
Χρησιμοποιούμε το τελευταίο κομμάτι διαιρουμενης βέργας καθαρισμού για να βιδωνει η βούρτσα
Πιάσιμο στο δράπανο και ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ καθάρισμα της θαλαμης και κώνου.

Είχα πάρει κι εγώ ένα κιτ καθαρισμού της OTIS όταν τα είχαν φέρει στην Ελλάδα (πριν 15+ χρόνια, δεν θυμάμαι ...). Από Αθήνα, τηλεφωνική παραγγελία, αλλά δεν θυμάμαι το μαγαζί !!! Δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, λίγες φορές το χρησιμοποίησα στην αρχή μόνο... και έκτοτε κάθεται σε μια γωνιά της ντουλάπας !!!IMG_20230502_181846.jpgIMG_20230502_183108.jpgIMG_20230502_183858.jpg
Θεωρώ ότι μπορεί να έχει κάποια χρησιμότητα στο βουνό και ειδικά για καραμπίνα (για να μην την λύσεις), επειδή μεταφέρεται εύκολα λόγω του μικρού μεγέθους του. Αλλά... εγώ δεν κάνω πολυήμερα κυνήγια μακριά από το σπίτι μου, κι επίσης σπάνια κυνηγώ πλέον με καραμπίνα, όποτε ...:cool:

Τα πλαστικά και οι μολυβδωσεις μέσα στην κάννη έτσι καθαρίζονται, όχι με ξύσιμο με μυτερά εργαλεία.

Είχα πάρει και Flitz !!! (Πολύ πριν την φέρει ο Καλκαντζάκος !!!). Απευθείας από Αμερική από την εταιρεία, όταν οι ιντερνετικές αγορές εκτός Ε.Ε. ήταν ακόμη εφικτές (χωρίς χαράτσια). Μας την είχε συστήσει Ελληνοαμερικανός οπλουργός που έγραφε τότε στο e-artemis ως gun-doctor ... IMG_20230502_184615.jpg
Είχα και δεύτερο σωληνάριο μικρότερο, και το είχα πάει στο χωριό, αλλά το έχω χάσει εδώ και χρόνια ... Δεν ξέρω πού στο διάολο χάθηκε, υποψιάζομαι ότι η μάνα μου θα το πέρασε για τίποτα ληγμένο φάρμακο και το πέταξε....sarcastic.
Τη βαζελίνη την είχα πάρει από εδώ, από μαγαζί με βιομηχανικά είδη (Φωτεινάκης).
Κι αυτές ελάχιστα τις είχα χρησιμοποιήσει, στην αρχή ... Κι από τότε κάνουν παρέα με το κιτ της OTIS ....yel.:rolleyes::)

Είχα πάρει κι εγώ ένα κιτ καθαρισμού της OTIS όταν τα είχαν φέρει στην Ελλάδα (πριν 15+ χρόνια, δεν θυμάμαι ...). Από Αθήνα, τηλεφωνική παραγγελία, αλλά δεν θυμάμαι το μαγαζί !!! Δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, λίγες φορές το χρησιμοποίησα στην αρχή μόνο... και έκτοτε κάθεται σε μια γωνιά της ντουλάπας !!!View attachment 71509View attachment 71510View attachment 71511
Θεωρώ ότι μπορεί να έχει κάποια χρησιμότητα στο βουνό και ειδικά για καραμπίνα (για να μην την λύσεις), επειδή μεταφέρεται εύκολα λόγω του μικρού μεγέθους του. Αλλά... εγώ δεν κάνω πολυήμερα κυνήγια μακριά από το σπίτι μου, κι επίσης σπάνια κυνηγώ πλέον με καραμπίνα, όποτε ...:cool:

Το βουρτσάκι της otis φαίνεται καλό πάντως. Για κοίτα μήπως το προσαρμόσεις σε βεργα και το χρησιμοποιήσεις

Τύλιγμα δεξιόστροφα σε μια φτηνή μεταλλική βούρτσα ατσαλομαλλου 000.
Χρησιμοποιούμε το τελευταίο κομμάτι διαιρουμενης βέργας καθαρισμού για να βιδωνει η βούρτσα
Πιάσιμο στο δράπανο και ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ καθάρισμα της θαλαμης και κώνου.

Αυτό είναι το ποιο ωραίο και άνετο καθάρισμα

Είχα πάρει και Flitz !!! (Πολύ πριν την φέρει ο Καλκαντζάκος !!!). Απευθείας από Αμερική από την εταιρεία, όταν οι ιντερνετικές αγορές εκτός Ε.Ε. ήταν ακόμη εφικτές (χωρίς χαράτσια). Μας την είχε συστήσει Ελληνοαμερικανός οπλουργός που έγραφε τότε στο e-artemis ως gun-doctor ...
Τι κάνει ο gun-doctor ?
Έχει επαφή κανένας μαζί του ?

Και εγώ το ίδιο για την flitz καθώς και το kroil που και για αυτό είχε φαγωθεί .... PALIKARI αχαχαχ κάτι τέτοια έγραφε, ήταν ωραίος τύπος ...
Θυμάμαι και τον λόγο που σταμάτησε να γράφει .:rolleyes:

Κι αυτές ελάχιστα τις είχα χρησιμοποιήσει, στην αρχή ... Κι από τότε κάνουν παρέα με το κιτ της OTIS ....yel.:rolleyes::)
Μια από τα ίδια.

Τι κάνει ο gun-doctor ?
Έχει επαφή κανένας μαζί του ?

Και εγώ το ίδιο για την flitz καθώς και το kroil που και για αυτό είχε φαγωθεί .... PALIKARI αχαχαχ κάτι τέτοια έγραφε, ήταν ωραίος τύπος ...
Θυμάμαι και τον λόγο που σταμάτησε να γράφει .:rolleyes:

Μια από τα ίδια.

Γιατί είχε σταματήσει να γράφει δεν θυμάμαι. Εσύ τι username είχες?

Είχα πάρει κι εγώ ένα κιτ καθαρισμού της OTIS όταν τα είχαν φέρει στην Ελλάδα (πριν 15+ χρόνια, δεν θυμάμαι ...). Από Αθήνα, τηλεφωνική παραγγελία, αλλά δεν θυμάμαι το μαγαζί !!!
2005...Risk international-Π.Φάληρο... .yel.

Θυμαμε κ την παρουσιαση του στο Ε-Κ....
Δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα
Θεωρώ ότι μπορεί να έχει κάποια χρησιμότητα στο βουνό και ειδικά για καραμπίνα (για να μην την λύσεις), επειδή μεταφέρεται εύκολα λόγω του μικρού μεγέθους του
Πολυ ωραίο κ αρκετά προσεγμενο σετάκι που θα υπαρχει μόνιμα στο γιλέκο ώστε να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι σε ώρα ανάγκης κ οχι για καθαρισμό στο σπίτι....

Το ίδιο πιστευω (και) εγώ....

Status
Not open for further replies.
Back