Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπορεί να με θλίβει και να με αγανακτεί το ενδεχόμενο ότι ένα σετ "καθαρισμού" είναι σε θέση να σου καταστρέψει το όπλο, όμως, απ' την άλλη, με παρηγορεί το γεγονός ότι, η ευκαιρία για αποκάλυψη και συζήτηση του παθήματός μου που δίνει αυτό το φόρουμ, θα βοηθήσει άλλους να το αποφύγουν.
Με την ευκαιρία, θα παρακαλέσω τους εμπόρους κυνηγετικών ειδών, ειδικά της επαρχίας, να παρέχουν και ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες τους, ειδικά όταν πρόκειται για τέτοιο επίπεδο κόστους, διότι η επιλογή αυτής βούρτσας από μένα δεν ήταν λόγω τσιγκουνιάς, ενώ το όπλο, είναι για τον κάτοχό του, αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας.

Το ίδιο clp έχω κι εγώ Alex! Το πρόβλημα το έχει μόνο η κάννη της 1100. Του δίκαννου είναι καθρέφτες.
Βάζω και φωτό για να πάρετε μια γεύση:
View attachment 1594
Εικ.1 Η πρώτη κάννη.
View attachment 1592
Εικ.2 Η νεότερη, κοντά στο στόμιο. Προς την πλευρά της λάμψης διακρίνονται οι πρώτοι κρατήρες.
View attachment 1593
Εικ.3 Μια βαθύτερη εικόνα της νεότερης από την πλευρά του στομίου.
Το οτι ευθύνεται η βούρτσα, αποδεικνυετα απο τη συμμετρία των κρατηρων ομοίου σχήματος, ως αποτελεσμα της περιστροφικής κίνησης της βούρτσας. Αυτο επίσης το συμπεραίνουμε ευκολα παρατηρώντας και τις αυλακιές που εχει δημιουργήσει η βούρτσα...
Απο εδω και περα, πρεπει να αναλαβει οπλουργος...

Last edited:
Αυτή η ατσάλινη βουρτσα μόνο και μόνο αυτός ο συριστικος ηχος που βγάζει νομιζω ότι όλο το χρώμιο της καννης θα μείνει στη βουρτσα. Είχα πάρει ένα σετακι ξύλινο της bisley και μετά πήρα από Αγγλία 3 βουρτσες τις γνωστές πυκνές χάλκινες (;) που κάνουν άψογη δουλειά. Το σετ έχει μέσα και την ελικοειδή αλλά χάλκινη Όχι ατσάλινη που την έχω χρησιμοποιήσει κανα δύο φορές χωρίς προβλήματα.

Μιας που λέμε για βούρτσες ... πέρα από την Φουντοτη bisley που κ για μένα είναι κορυφή ,
Αξιόλογη και ποιο οικονομική είναι η παρακάτω πολύ της bisley. Δυνατή τρίχα !!!

https://www.ebay.com/itm/Bisley-12-...940222&hash=item4d55c63083:g:K20AAOSwIddb9pYQ

Η αλήθεια είναι ότι για διευρυμένο άυλο είναι κάπως οριακή αλλά για στάνταρ άυλο είναι ότι πρέπει .
Εγώ έχω δυο από αυτές την μια την δουλεύω σε ένα μικρό βέργακι για τα τσοκ, ώστε να μην πατάω την Μάλλιαρη και την άλλη μόνιμα στα Γιαννενα για όταν πάω εκεί .

Μιας που λέμε για βούρτσες ... πέρα από την Φουντοτη bisley που κ για μένα είναι κορυφή ,
Αξιόλογη και ποιο οικονομική είναι η παρακάτω πολύ της bisley. Δυνατή τρίχα !!!

https://www.ebay.com/itm/Bisley-12-...940222&hash=item4d55c63083:g:K20AAOSwIddb9pYQ

Η αλήθεια είναι ότι για διευρυμένο άυλο είναι κάπως οριακή αλλά για στάνταρ άυλο είναι ότι πρέπει .
Εγώ έχω δυο από αυτές την μια την δουλεύω σε ένα μικρό βέργακι για τα τσοκ, ώστε να μην πατάω την Μάλλιαρη και την άλλη μόνιμα στα Γιαννενα για όταν πάω εκεί .
Ακριβώς αυτό. Είναι καλή κι αυτή αλλά ειδικά όταν φθαρεί λίγο τη νιώθεις χαλαρή μέσα στον άυλο. Έχω μια φθαρμένη τέτοια που την τύλιγω με πανί αφού έχω πρώτα περάσει με τη φουντωτη την καννη.

Να προσθέσω ότι είναι λάθος η πρακτική να αλλάζει η φορά παλινδρόμησης της βούρτσας μέσα στην κάννη. Άσχετα με το είδος της βούρτσας, και άσχετα με το λόγο που έπαθε τη ζημιά η κάννη του συναδέλφου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι επιταχύνεται η πρόωρη φθορά της βούρτσας, και στην περίπτωση ελικοειδούς (ατσάλινης ή μπρούτζινης) αυξάνεται η πιθανότητα να σπάσουν συρματάκια.
Το σωστό είναι να βγαίνει η βούρτσα τελείως από το στόμιο και μετά να γυρίζει πίσω, και ομοίως και από τη μεριά της θαλάμης.
Και ακόμη καλύτερα είναι η κίνηση να γίνεται μόνο προς μια κατεύθυνση, από τη θαλάμη προς το στόμιο. Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο πρακτικό, παρά μόνο με βέργα που δεν έχει χοντρό χερούλι, ώστε να περνάει όλη από την κάννη (όπως π.χ. μερικές ξύλινες).
Το ίδιο ισχύει και για τα πανάκια καθαρισμού (μόνο προς μια κατεύθυνση, από την θαλάμη προς το στόμιο) ...

Και ακόμη καλύτερα είναι η κίνηση να γίνεται μόνο προς μια κατεύθυνση, από τη θαλάμη προς το στόμιο. Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο πρακτικό, παρά μόνο με βέργα που δεν έχει χοντρό χερούλι, ώστε να περνάει όλη από την κάννη (όπως π.χ. μερικές ξύλινες).
Σωστος Στελιο!
Με την κινηση μπρος πισω οτι καθαριζετε ξαναλερωνετε..
Το χοντρο χερουλι που ειχε η ξυλινη βεργα μου το εκοψα για αυτο το λογο..
Αλλα η αληθεια ειναι οτι καμια φορα καθαριζω με τον λαθος τροπο γιατι με βολευει καλυτερα...

για διευρυμένο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Bisley σε 10ga ;) https://www.sportsmanguncentre.co.uk/bisley-pb10-10-gauge-phosphor-bronze-brush

επίσης όταν αρχίζει να δημιουργεί κενά η bisley 12ga η φουντωτή,βάζουμε ατσαλόμαλλο στα κενά

Παυλο η μια απο αυτές , αυτή που εχω Γιάννενα ειναι 10ga, αλλα δυστυχώς παραμορφώθηκε νωρίς και μάλιστα μονόπατα .. δεν ξέρω γιατί , πιθανό η τρίχα λόγο του μήκους να ειναι ποιο αδύναμη.
Η άλλη που εχω εδω 12ga και την δουλεύω πολύ ποιο συχνά ειναι μια χαρά

Άσχετο ...Αυτο το κατάστημα Παύλο βγάζει κατι προσφορές απο άλλο πλανήτη ... αλλα τα μεταφορικά του ειναι πραγματικά σαν τα τα στέλνει στην Ανδρομέδα ...
ακου 83 λύρες μεταφορικά :(
κρίμα!!

Παυλο η μια απο αυτές , αυτή που εχω Γιάννενα ειναι 10ga, αλλα δυστυχώς παραμορφώθηκε νωρίς και μάλιστα μονόπατα .. δεν ξέρω γιατί , πιθανό η τρίχα λόγο του μήκους να ειναι ποιο αδύναμη.
Η άλλη που εχω εδω 12ga και την δουλεύω πολύ ποιο συχνά ειναι μια χαρά

Άσχετο ...Αυτο το κατάστημα Παύλο βγάζει κατι προσφορές απο άλλο πλανήτη ... αλλα τα μεταφορικά του ειναι πραγματικά σαν τα τα στέλνει στην Ανδρομέδα ...
ακου 83 λύρες μεταφορικά :(
κρίμα!!
έχεις απόλυτο δίκιο.
Έχω ψωνίσει αρκετές φορές από αυτόν και του ζήτησα καλύτερες τιμές στα μεταφορικά και μου χρεώνει 35 λίρες μέχρι 5 κιλά.
Το κακό είναι δεν έχει PayPal και κάνω εμβάσματα κάθε φορά με την αντίστοιχη τραπεζική χρεωση

Να προσθέσω ότι είναι λάθος η πρακτική να αλλάζει η φορά παλινδρόμησης της βούρτσας μέσα στην κάννη. Άσχετα με το είδος της βούρτσας, και άσχετα με το λόγο που έπαθε τη ζημιά η κάννη του συναδέλφου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι επιταχύνεται η πρόωρη φθορά της βούρτσας, και στην περίπτωση ελικοειδούς (ατσάλινης ή μπρούτζινης) αυξάνεται η πιθανότητα να σπάσουν συρματάκια.
Το σωστό είναι να βγαίνει η βούρτσα τελείως από το στόμιο και μετά να γυρίζει πίσω, και ομοίως και από τη μεριά της θαλάμης.
Το ίδιο ισχύει και για τα πανάκια καθαρισμού (μόνο προς μια κατεύθυνση, από την θαλάμη προς το στόμιο) ...
Μπορεί για μένα να είναι λίγο αργά αλλά ο σωστός τρόπος είναι αυτός που περιγράφεις, ασχέτως βούρτσας, και ακριβώς όπως δείχνει και ο τύπος στο βιντεάκι.
(μ' αρέσει που είχα κατεβάσει στον υπολογιστή όλη τη σειρά για να τα έχω και off line!...)

Άσχετα όμως με το τι έπαθα (και δεν είναι ακόμα σίγουρο το γιατί), τα πανάκια τα περνάω μια φορά το καθένα και προς μια κατεύθυνση, πρώτα με τη μεταλλική, μετά με τη μάλλινη και τέλος με τον σχοινοκαθαριστήρα, για να φεύγουν ακόμη και τα χνούδια.

Πολυ κουβεντα για το τιποτα....ειναι τοσο απλα τα πραγματα και βλεπω πως εχετε πελαγωσει με τις βουρτσες και τα βουρτσακια............
Καβυλια στρογγυλη 10αρα 1μ.........ενα κοψιματακι απο σιγατσακι ψιλο στην μια ακρη για να πιασει το χοντρο συρμα κατσαρολας και τυλιγμα περιμετρικα της καβυλια ....αυτο ηταν......στο δραπανο και σε ενα λεπτο η καννη γινεται καθρεπτης.........και δραπανο να μην υπαρχει σε δυο λεπτα τελειωσε......τοσο απλα(και οικονομικα);)

ο καλκαντζάκος έφερε και αντάπτορα από Ιταλικό σε Αμερικάνικο σπείρωμα ,,,πολύ βολικό
Αυτή την ασυμβατότητα δεν την καταλαβαίνω.
Ένα απλό σπείρωμα είναι γαμώ την πουτάνα μου, όχι αρχιτεκτονική Intel-AMD!... Δεν μπορούν να συγκλίνουν σε ένα;
Έχω ένα κάρο βέργες και για να προσαρμόσω την καινούργια βούρτσα αναγκάστηκα να αφαιρέσω το σπείρωμα από την παλιά και να κάνω πατέντα με ...μεταλλικό ούπα!
Παγκοσμιοποίηση μου θέλουν μετά!... :mad:

Πολυ κουβεντα για το τιποτα....ειναι τοσο απλα τα πραγματα και βλεπω πως εχετε πελαγωσει με τις βουρτσες και τα βουρτσακια............
Καβυλια στρογγυλη 10αρα 1μ.........ενα κοψιματακι απο σιγατσακι ψιλο στην μια ακρη για να πιασει το χοντρο συρμα κατσαρολας και τυλιγμα περιμετρικα της καβυλια ....αυτο ηταν......στο δραπανο και σε ενα λεπτο η καννη γινεται καθρεπτης.........και δραπανο να μην υπαρχει σε δυο λεπτα τελειωσε......τοσο απλα(και οικονομικα);)
Σωστά μιλάς εσύ μάστορα, αλλά, εδώ μας πουλάνε έτοιμα κομμένα ειδικά πανάκια και ειδικό φακό κάννης, βούρτσα θα πατεντάρουμε;
Άσε που κάποιοι, εκτός από καταναλωτές, θέλουμε να είμαστε και by the book. ;)

Status
Not open for further replies.
Back