Ακριβως....χοντρο συρμα κατσαρολας....που σου φανηκε παραξενο....τουλαχιστον 25 χρονια ετσι δουλευω σε οποια οπλα εχω καθαρισει και πιστεψε με δεν παθαινει τιποτα....το χρωμιο ειναι πολλακις ποιο σκληρο απο το συρμα.Χοντρό σύρμα κατσαρόλας; Με χοντρό σύρμα κατσαρόλας θα καθαρίσουμε την κάννη ή μιλάμε για κάποια άλλη πατέντα;
Έχεις καθαρίσει αχρωμίωτο με αυτό και δεν έγινε ραβδωτό; Το ατσαλόμαλλο το δέχομαι και μάλιστα έχω ένα ρολό 0000 αγορασμένο από Κίνα, σαν ροτόντα !
άκου ραβδωτό!!!καλό!Έχεις καθαρίσει αχρωμίωτο με αυτό και δεν έγινε ραβδωτό; Το ατσαλόμαλλο το δέχομαι και μάλιστα έχω ένα ρολό 0000 αγορασμένο από Κίνα, σαν ροτόντα !
Eκατονταδες εχουν περασει απο τετοιο συρμα με αριστα αποτελεσματα........ειναι οτι καλιτερο για καθαρισμο δυσκολων περιπτωσεων και ειδηκα σε αχρωμιωτες καννες .....Έχεις καθαρίσει αχρωμίωτο με αυτό και δεν έγινε ραβδωτό; Το ατσαλόμαλλο το δέχομαι και μάλιστα έχω ένα ρολό 0000 αγορασμένο από Κίνα, σαν ροτόντα !
Γιατί χρησιμοποιείς ".." μήπως επειδή δεν είσαι σίγουρος γι'αυτό που λες; Αυθορμητισμό ίσως που δεν θα έπρεπε, ναι, ειρωνεία,όχι!Διακρινω ομως μια ''ειρωνια''
Ειμαι πολυ σιγουρος για οτι λεω......εξαλου δεν ειναι του χαρακτηρα μου να λεω κατι που δεν γνωριζω ουτε ειναι ντροπη να λεω ''δεν ξερω''.....καλη συνεχεια και σε σενα.Γιατί χρησιμοποιείς ".." μήπως επειδή δεν είσαι σίγουρος γι'αυτό που λες; Αυθορμητισμό ίσως που δεν θα έπρεπε, ναι, ειρωνεία,όχι!
Καλή συνέχεια!
Λες με χιούμορ να βγαίνει και από τα όπλα η μαυρίλα;Βάλτε λίγο χιούμορ στη ζωή σας ρε παίδες...η ζωή είναι μικρή!
προσπαθώ να πάρω καθαρές φώτο με το κινητό ή με μια compact που έχω αλλά δεν τα καταφέρνω. Έχεις κάποιο κόλπο με τον φωτισμό ή την εστίαση?Το ίδιο clp έχω κι εγώ Alex! Το πρόβλημα το έχει μόνο η κάννη της 1100. Του δίκαννου είναι καθρέφτες.
Βάζω και φωτό για να πάρετε μια γεύση:
View attachment 1594
Εικ.1 Η πρώτη κάννη.
View attachment 1592
Εικ.2 Η νεότερη, κοντά στο στόμιο. Προς την πλευρά της λάμψης διακρίνονται οι πρώτοι κρατήρες.
View attachment 1593
Εικ.3 Μια βαθύτερη εικόνα της νεότερης από την πλευρά του στομίου.
Τουλάχιστον για 7 χρόνια καθαριζω με τελειο αποτελεσμα χωρίς σκιές και σημάδια αυτο το σημειο της sx3 ,χρησιμοποιώντας μόνο το scotch brite το πρασινο κσι λαδακι.Την αποθήκη στο σημείο που είναι το πιστονι αερίου που γεμίζει καπνιά ενώ το καθαρίζω καλά αφήνει μια σκιά. Πως το καθαρίζουμε ωστε να μη φαίνεται τίποτα. Δοκίμασα με ατσαλομαλλο τρίψιμο με καθαρη βενζίνη και με G96 αλλά φαίνεται παλι η σκιά.
Κι εγώ με combact και smart phone τις έχω βγάλει και τράβηξα αρκετές δεκάδες για να πετύχω αυτές που ανάρτησα. Είναι πολύ δύσκολη η φωτογράφηση κάννης, ειδικά όταν δεν έχεις καλή μηχανή με "χειροκίνητη" ρύθμιση. Εστίαση, διάφραγμα κτλ όλα στην τύχη. Για φωτισμό, πότε με φυσικό και πότε με έναν δυνατό φακό από τη μεριά της θαλάμης με λίγη κλίση, ενώ η μηχανή, από την πλευρά του στομίου και επίσης με την ανάλογη κλίση για να εστιάσω όσο το δυνατόν καλύτερα στο πρόβλημα. Δεν μου απάντησε και ο Χρήστος στο πώς φωτογραφίζει με φλάς την κάννη!...προσπαθώ να πάρω καθαρές φώτο με το κινητό ή με μια compact που έχω αλλά δεν τα καταφέρνω. Έχεις κάποιο κόλπο με τον φωτισμό ή την εστίαση?
τελικά βάζουμε χοντρό σύρμα σε αχρωμίωτες κάννες? εγώ δεν έχω βάλει ποτέ πέρα χαλκινο σπιράλ αυτό χωρις άκρες και ελαφρια το πολύ ψιλό συρμα της κουζινας αλλά οι κάννες έχουν κάποιο θέμα χωρίς να καταλαβαίνω τι ειναι αυτο. ( Οσοι τις εχουν δει έχουν πει διαφορα)
Αφού πρόκειται μόνο για καπνιά, ένα καθαριστικό φούρνου/μπάρμπεκιου ή BRASSO πιστεύω θα κάνει καλύτερη δουλειά.Την αποθήκη στο σημείο που είναι το πιστονι αερίου που γεμίζει καπνιά ενώ το καθαρίζω καλά αφήνει μια σκιά. Πως το καθαρίζουμε ωστε να μη φαίνεται τίποτα. Δοκίμασα με ατσαλομαλλο τρίψιμο με καθαρη βενζίνη και με G96 αλλά φαίνεται παλι η σκιά.
Κι εγώ με combact και smart phone τις έχω βγάλει και τράβηξα αρκετές δεκάδες για να πετύχω αυτές που ανάρτησα. Είναι πολύ δύσκολη η φωτογράφηση κάννης, ειδικά όταν δεν έχεις καλή μηχανή με "χειροκίνητη" ρύθμιση. Εστίαση, διάφραγμα κτλ όλα στην τύχη. Για φωτισμό, πότε με φυσικό και πότε με έναν δυνατό φακό από τη μεριά της θαλάμης με λίγη κλίση, ενώ η μηχανή, από την πλευρά του στομίου και επίσης με την ανάλογη κλίση για να εστιάσω όσο το δυνατόν καλύτερα στο πρόβλημα. Δεν μου απάντησε και ο Χρήστος στο πώς φωτογραφίζει με φλάς την κάννη!...
Είναι πολύ χρήσιμη διαδικασία, η λεπτομερής φωτογράφηση της κάννης, διότι αναδεικνύει λεπτομέρειες που, με γυμνό μάτι (ειδικά όταν είσαι πάνω από 40), δεν γίνονται αντιληπτές. Και η δικιά μου, από μακρυά, καθρέφτης μοιάζει.
View attachment 1727
Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, προσωπικά, σκληρά χοντρά και ατσάλινα σύρματα, δεν πρόκειται να ξαναβάλω στις κάννες μου. Πιθανότατα να χρησιμοποιήσω ξανά το Bright-Bore, για τις επίμονες μολυβδώσεις, το οποίο είχα υποπτευθεί αρχικά για τη διάβρωση και το είχα σταματήσει, αλλά από εργαλεία, πλέον τα πιο μαλακά, απαλά και ενδεδειγμένα.
Γιάννη αν η λήψη γίνεται από πολύ κοντά, αυτό που στα αρχαία ελληνικά λέμε close up, η νεταρισμένη περιοχή , αυτό που στα αγγλικά λέμε "βάθος πεδίου" έχει πολύ μικρό μήκος. Αυτό ισχύει είτε φωτογραφίζεις με κινητό είτε με DSLR. Για να έχουμε μεγάλο βάθος πεδίου, αυτό δηλαδή που παλεύουμε να έχουμε όταν φωτογραφίζουμε την κάννη, και να είναι καθαρή η εικόνα από την θαλάμη μέχρι την έξοδο της κάννης - λέμε τώρα - πρέπει να προσπαθούμε για λειτουργία της μηχανής σε mode όχι close up.Χρήστο, αλίμονο! Δεν χρειάζεται να απολογείσαι! Ήμουν βέβαιος οτι δεν αγνόησες την ερώτηση και ήταν σίγουρο οτι κάτι καλό ετοιμάζεις.
Δυστυχώς εγώ, όντας αρχάριος στο android, δεν κατάφερα με το smart phone να βγάλω ούτε μια σαν και τις δικές σου, και ας είναι κοντά το φλας με την κάμερα. Παίρνει περίεργες πρωτοβουλίες ως προς την εστίαση και το χρόνο φλας και τη μια βγαίνει η απόλυτη λευκότητα (έρχονται και εκλογές...!) και την άλλη το απόλυτο σκοτάδι.
Απ΄ό,τι κατάλαβα, το ζητούμενο στην κολονοσκόπηση της κάννης, είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση του καθρεφτισμού των τοιχωμάτων της, ο οποίος κρύβει την πραγματική κατάσταση του μετάλλου (το αντίθετο αν θέλουμε να πουλήσουμε το όπλο ). Αυτό επιτυγχάνεται είτε με την πηγή φωτισμού στην ίδια πλευρά με τη μηχανή λήψης είτε με αποκλίσεις της οπτικής γωνίας από την κατεύθυνση του φωτισμού.
Εκείνο όμως που με δυσαρεστεί στις πολύ κοντινές λήψεις είναι το πολύ περιορισμένο εύρος εστίασης. Σε ολόκληρη την κάννη, η εστίαση, αφορά μόνο λίγα εκατοστά. Όπως φαίνεται λοιπόν, για τέλειες φωτογραφίες του εσωτερικού της κάννης, είναι απαραίτητη μια DSLR με δυνατό σε ζουμ φακό και πολλές δοκιμές με το φωτισμό.
Για να είμαστε όμως και λίγο on topic, τα πανάκια τύπου Swifer τα καταφέρνουν καλά με αυτούς τους κόκκους σκόνης και τα χνούδια στο εσωτερικό της κάννης.