Περικλή τι μπορεί να δώσει ;Το lake effect η Aegean effect (οπως το έχουμε ονομάσει εμεις τρομαρα μας )
που λειτουργεί σε αυτες τις καταστάσεις στο Αιγαίο τα μεγάλα προγνωστικά παντα το
υποτιμούν
Περικλή τι μπορεί να δώσει ;Το lake effect η Aegean effect (οπως το έχουμε ονομάσει εμεις τρομαρα μας )
που λειτουργεί σε αυτες τις καταστάσεις στο Αιγαίο τα μεγάλα προγνωστικά παντα το
υποτιμούν
Οχι κατι σπουδαίο.Περικλή τι μπορεί να δώσει ;
Στις χιονοκαιριες παίζει πολύ το Aegean effect....Το lake effect η Aegean effect (οπως το έχουμε ονομάσει εμεις τρομαρα μας )
υποτιμούν
Μακάρι να κάνει νερά φίλε. Καταστρεφεται κόσμος....Οχι κατι σπουδαίο.
Αλλα μια μικρη ανακούφιση
Να το δουμε σε πρωτη εμφάνιση αυριο πως θα λειτουργήσει
Οτιδήποτε πεφτει ειναι ευλογία πλεον
Η ίδια μηχανική ειναι απλα οι θερμοκρασίες αλλαζουνΣτις χιονοκαιριες παίζει πολύ το Aegean effect....
Σε καμιά περίπτωση δεν θα αλλαξει η κατάσταση φιλε.Μακάρι να κάνει νερά φίλε. Καταστρεφεται κόσμος....
Κάποια χρόνια πριν θυμάμαι ολόκληρη εβδομάδα του Νοεμβρίου με κρύους βορειοανατολικούς ανέμους να ψιλορίχνει μέρα νύχτα ... (κυνηγούσα παπιά τότε και ήταν ο τέλειος καιρός )Η ίδια μηχανική ειναι απλα οι θερμοκρασίες αλλαζουν
οι μόνες περιοχές που μπορούν να εχουν μια ελπίδα ειναι εκει ,αυτες τις μερεςΚάποια χρόνια πριν θυμάμαι ολόκληρη εβδομάδα του Νοεμβρίου με κρύους βορειοανατολικούς ανέμους να ψιλορίχνει μέρα νύχτα ... (κυνηγούσα παπιά τότε και ήταν ο τέλειος καιρός )
Eπιβεβαιώνω:μου έχει μείνει στην παιδική μου μνήμη το ακόλουθο περιστατικό.Κυριακή 26/11/1978 το πρωί.Είχε ξημερώσει όμως.Τότε,στο Δημοτικό εγώ εκείνη τη χρονιά,σηκώθηκα για να κατουρήσω.Ως γνωστόν τότε είχαμε την 6ήμερη σχολική εβδομάδα.Είδα από το ανοιχτό παντζούρι τον πατέρα μου έξω από την αυλόπορτά μας που έδινε στο θείο μου το δίκαννο(μέσα στη θήκη του).Κατόπιν ανέβηκε και ο ίδιος στο ανατρεπόμενο φορτηγό του θείου.Πήγαν στο Καλοχώρι Θεσ/νίκης για παπιά δεδομένου ότι όλα ήταν σκεπασμένα από μπόλικο,αφράτο ΧΙΟΝΙ.Νωρίς το μεσημέρι που επέστρεψε ο πατέρας μου έφερε 4 υπέροχα κιρκίρια:2 άρρενα και 2 θήλεα!Παραλίγο μάλιστα να χτυπήσει και ένα πρασινοκέφαλο.Όμως δε φορούσε γάντια με αποτέλεσμα το παγωμένο δάχτυλό του να τραβήξει άθελα τη σκανδάλη ΠΡΙΝ πλησιάσει αρκετά το παπί.Τα θαύμαζα για ώρες μια και ο γέρος μου δεν πήγαινε συχνά για αγριόπαπιες...Δλδ 26/11 του αγίου Στυλιανού η Θεσ/νίκη σχεδόν θαμμένη στο χιόνι!!Κάποια χρόνια πριν θυμάμαι ολόκληρη εβδομάδα του Νοεμβρίου με κρύους βορειοανατολικούς ανέμους να ψιλορίχνει μέρα νύχτα ... (κυνηγούσα παπιά τότε και ήταν ο τέλειος καιρός )
Αν γινόταν τώρα αυτό θα λεγόταν κληματικη αλλαγη......Eπιβεβαιώνω:μου έχει μείνει στην παιδική μου μνήμη το ακόλουθο περιστατικό.Κυριακή 26/11/1978 το πρωί.Είχε ξημερώσει όμως.Τότε,στο Δημοτικό εγώ εκείνη τη χρονιά,σηκώθηκα για να κατουρήσω.Ως γνωστόν τότε είχαμε την 6ήμερη σχολική εβδομάδα.Είδα από το ανοιχτό παντζούρι τον πατέρα μου έξω από την αυλόπορτά μας που έδινε στο θείο μου το δίκαννο(μέσα στη θήκη του).Κατόπιν ανέβηκε και ο ίδιος στο ανατρεπόμενο φορτηγό του θείου.Πήγαν στο Καλοχώρι Θεσ/νίκης για παπιά δεδομένου ότι όλα ήταν σκεπασμένα από μπόλικο,αφράτο ΧΙΟΝΙ.Νωρίς το μεσημέρι που επέστρεψε ο πατέρας μου έφερε 4 υπέροχα κιρκίρια:2 άρρενα και 2 θήλεα!Παραλίγο μάλιστα να χτυπήσει και ένα πρασινοκέφαλο.Όμως δε φορούσε γάντια με αποτέλεσμα το παγωμένο δάχτυλό του να τραβήξει άθελα τη σκανδάλη ΠΡΙΝ πλησιάσει αρκετά το παπί.Τα θαύμαζα για ώρες μια και ο γέρος μου δεν πήγαινε συχνά για αγριόπαπιες...Δλδ 26/11 του αγίου Στυλιανού η Θεσ/νίκη σχεδόν θαμμένη στο χιόνι!!
Ηλία τα έχεις μπερδέψει λίγο. Νερά χιονια κρύα τον Νοεμβριο δεν είναι κλιματική αλλαγή φίλε. Αυτό που ζούμε τώρα είναι. Και κοίτα λίγο πάρα πέρα από τον τόπο σου αδερφέ. Εκεί τα νερακια σας τα έχετε πάρει. Εδώ φέτος καταστραφηκαμε και συνεχίζουμε να καταστρέφομαστε.Αν γινόταν τώρα αυτό θα λεγόταν κληματικη αλλαγη......
Μάλλον δεν κατάλαβες πως το έγραψα.....αυτό που ζούμε το έχουμε ξαναζήσει???..για ρώτα τους παλιούς....εγώ ρώτησα και μου είπαν ότι έχουν ζήσει χρονιές που πότισαν της ελιές Οκτώβρη μήνα από την ξηρασία κάτι που δεν κάνουμε ποτέ εμείς εδώ όσο θυμάμαι... τότε τι ήταν κληματικη αλλαγη@Ηλία τα έχεις μπερδέψει λίγο. Νερά χιονια κρύα τον Νοεμβριο δεν είναι κλιματική αλλαγή φίλε. Αυτό που ζούμε τώρα είναι. Και κοίτα λίγο πάρα πέρα από τον τόπο σου αδερφέ. Εκεί τα νερακια σας τα έχετε πάρει. Εδώ φέτος καταστραφηκαμε και συνεχίζουμε να καταστρέφομαστε.
Τα θέμα είναι να μην τα κάνει απότομα ολλα γιατί τότε την π@#### με της υποδομές που έχουμεΤα ακομα χειροτερα ειναι μπροστα μας,ο νοεμβρης ο μηνας των βροχων βγαινει και αυτος τζουφιος,ηλιος και πολλυς αερας,παμε για δεκεμβρη τωρα και αν...αντε γεια!
Αρχίζουν να το δείχνουν ολα τα προγνωστικά σιγά σιγαΑκόμα δηλαδή είμαστε στο περίμενε για πότε θα αλλάξει ο καιρός? Από την άλλη βδομάδα?