Καιρός

• Thread starter Thread starter dim63
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ενω την αλλαγη του καιρου την επιασαν αρκετες μερες πριν
Το Ευρωπαϊκό το εδειξε απο το προηγούμενο Σαββατο 2/11

Υπάρχει τεράστια διχογνωμία στην τελικη διαταξη ακομα γι'αυτό και υπάρχουν διάφορες καθε 6ωρο στις βροχοπτώσεις (ύψοι και περιοχές)

Πρεπει να γινει δημιουργία της διαταραχής για να το πανε καλύτερα απο εκει και πέρα..
Αναμονη

Θες και χιονια εσυ
Κατσε να βρεξει πρωτα λιγο μωρε 🤣🤣
Τώρα πλέον μόνο μέτρα επί μέτρων χιονιού στα βουνα μας σώζουν. Ο υδροφορος ορίζοντας μόνο έτσι θα εμπλουτιστεί πάλι. Μακάρι να βρεξει φίλε. Μας κατέστρεψε φέτος. Κοίτα ελιές...Όποιος θέλει να μου πει να του κρατήσω να βάλει στο αλάτι🤣20241109_125757.jpg

Τώρα πλέον μόνο μέτρα επί μέτρων χιονιού στα βουνα μας σώζουν. Ο υδροφορος ορίζοντας μόνο έτσι θα εμπλουτιστεί πάλι. Μακάρι να βρεξει φίλε. Μας κατέστρεψε φέτος. Κοίτα ελιές...Όποιος θέλει να μου πει να του κρατήσω να βάλει στο αλάτι🤣View attachment 93186
κακαρατσες απο λαγοοο :(

Τώρα πλέον μόνο μέτρα επί μέτρων χιονιού στα βουνα μας σώζουν. Ο υδροφορος ορίζοντας μόνο έτσι θα εμπλουτιστεί πάλι. Μακάρι να βρεξει φίλε. Μας κατέστρεψε φέτος. Κοίτα ελιές...Όποιος θέλει να μου πει να του κρατήσω να βάλει στο αλάτι🤣View attachment 93186
Με την δίψα που υπάρχει είναι καλύτερα για τα δέντρα να μην καρπιζουν.
Είναι που είναι στο όριο,αν έχουν να θρέψουν κιόλας γονατίζουν!

Με την δίψα που υπάρχει είναι καλύτερα για τα δέντρα να μην καρπιζουν.
Είναι που είναι στο όριο,αν έχουν να θρέψουν κιόλας γονατίζουν!
Και όμως , αυτό που συμβαίνει στην φύση είναι ακριβώς το αντίθετο. Στις δύσκολες χρονιές τα δέντρα δίνουν μεγαλύτερες καρποφορίες, αντιθέτως στις πολύ ευνοϊκές συνθήκες δίνουν συνήθως περισσότερη βλάστηση και λιγότερους καρπούς !!!!

Και όμως , αυτό που συμβαίνει στην φύση είναι ακριβώς το αντίθετο. Στις δύσκολες χρονιές τα δέντρα δίνουν μεγαλύτερες καρποφορίες, αντιθέτως στις πολύ ευνοϊκές συνθήκες δίνουν συνήθως περισσότερη βλάστηση και λιγότερους καρπούς !!!!
Ακριβώς. Τα δέντρα από τα οποία είναι αυτά τα κουκούτσια που σας έδειξα αν είχαν φάει 2-3 βροχές θα είχαν σπάσει από το βάρος του καρπού. Γενικά εδώ φέτος είναι καλή χρονιά στις ελιές. Όσο πιο κοντά στο βουνό τόσο καλύτερες είναι και με πάρα πολύ καλή απόδοση σε λάδι.

Μπορεί να ρίξει περισσότερο, ανεξάρτητα τι λένε αυτή τη στιγμή τα μοντέλα ... προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος :oops::rolleyes:
Εγώ πλέον δεν είμαι καθόλου. Το ίδιο μοτίβο εδώ και μήνες. Φαίνεται μια βροχοκαιρια στις 7-8 μέρες και 2 μέρες πριν την εξαφανίζουν η την υποβαθμιζουν τραγικά.

Εγώ πλέον δεν είμαι καθόλου. Το ίδιο μοτίβο εδώ και μήνες. Φαίνεται μια βροχοκαιρια στις 7-8 μέρες και 2 μέρες πριν την εξαφανίζουν η την υποβαθμιζουν τραγικά.
Εμενα κατι μου λεει οτι εδω θα βγει το 24 χωρις βροχες....Μπορει και οχι,προχωραμε...

Last edited:
Τα μοντέλα γαμ......!
Το γελοίο σ'αυτή την τραγωδία είναι ότι κάποιοι θεωρούν ομερτά κάποια πράγματα σε Ελλάδα καί Κύπρο ,την στιγμή
πού υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο έρευνες -μ ελέτες απο ΠΟΛΛΑ πανεπιστήμια για τις αρνητικές επιδράσεις της ανθρώπινης
παρέμβασης στα του καιρού .

Το γελοίο σ'αυτή την τραγωδία είναι ότι κάποιοι θεωρούν ομερτά κάποια πράγματα σε Ελλάδα καί Κύπρο ,την στιγμή
πού υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο έρευνες -μ ελέτες απο ΠΟΛΛΑ πανεπιστήμια για τις αρνητικές επιδράσεις της ανθρώπινης
παρέμβασης στα του καιρού .
Οι επιστήμονες θα αποδείξουν οτιδήποτε θέλουν αυτοί που τους χορηγούν.

Οι επιστήμονες θα αποδείξουν οτιδήποτε θέλουν αυτοί που τους χορηγούν.
Nα μήν το γενικεύουμε .Είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν με Covid ότι υπάρχουν επιστήμονες
που δέν συγκινούνται απο υλικά αγαθά πού σκοτώνουν την επιστήμη .

Καλοι μου γκρινιαριδες ..

Υπάρχει τεράστιο προβλημα να προβλεφθεί η ακριβης ροη των συστημάτων τα οποία με την πορεία τους θα δωσουν και τα αναλογα φαινόμενα....
Στο χαμηλο στην ιταλια πανε το κέντρο του περα δωθε 🥸🥸🥸..

Το σημερινό 12z του gfs με το σημερινό 12z του ecmwf είναι μερα και νυχτα απο 3 μερες μπροστα και μετα
Η ψυχρή λίμνη παει βολτες στην Μεσόγειο σε καθε τρεξιμο...
Γι'αυτό και ολες οι εφαρμογές και τα site που δείχνουν τα op run τους καθε 6 ωρες δειχνουν και κατι αλλο σε καθε ανανεωση ..
Κανένα δεν θα πετύχει τον υετο σε αυτήν την κακοκαιρία, τουλάχιστον μεχρι την Πέμπτη....

Βροχες θα έχουμε ολη την εβδομάδα
Σίγουρα θα χρειαστούν παραπανω..
Και για τα δεντρα και για το κυνήγι και για ολα...

Προσοχή σε Ζάκυνθο Κεφαλονιά Δυτική Ηλεία.Δυτικη Στερεα..
Εκει δείχνει μια εμμονή το stream σε ολα τα προγνωστικά

Καλη εβδομάδα σε ολους ..
Συγνώμη για το σεντόνι

Καλοι μου γκρινιαριδες ..

Υπάρχει τεράστιο προβλημα να προβλεφθεί η ακριβης ροη των συστημάτων τα οποία με την πορεία τους θα δωσουν και τα αναλογα φαινόμενα....
Στο χαμηλο στην ιταλια πανε το κέντρο του περα δωθε 🥸🥸🥸..

Το σημερινό 12z του gfs με το σημερινό 12z του ecmwf είναι μερα και νυχτα απο 3 μερες μπροστα και μετα
Η ψυχρή λίμνη παει βολτες στην Μεσόγειο σε καθε τρεξιμο...
Γι'αυτό και ολες οι εφαρμογές και τα site που δείχνουν τα op run τους καθε 6 ωρες δειχνουν και κατι αλλο σε καθε ανανεωση ..
Κανένα δεν θα πετύχει τον υετο σε αυτήν την κακοκαιρία, τουλάχιστον μεχρι την Πέμπτη....

Βροχες θα έχουμε ολη την εβδομάδα
Σίγουρα θα χρειαστούν παραπανω..
Και για τα δεντρα και για το κυνήγι και για ολα...

Προσοχή σε Ζάκυνθο Κεφαλονιά Δυτική Ηλεία.Δυτικη Στερεα..
Εκει δείχνει μια εμμονή το stream σε ολα τα προγνωστικά

Καλη εβδομάδα σε ολους ..
Συγνώμη για το σεντόνι
Όχι και σεντόνι.Αντίθετα τα αναλύεις διεξοδικά για τους άσχετους(όπως εγώ για παράδειγμα)... .shake hands.

Back