Καιρός

• Thread starter Thread starter dim63
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οι ανθρωποι ειναι ηλιθιοι!
Λενε ¨κακοκαιρια¨την βροχη και το χιονι τα οποια ειναι ευλογια για την φυση και τα ζωα .
Τόσα ξέρουν τόσα λένε. Τι περιμένεις από ανθρώπους που φύση θεωρούν το πάρκο της πόλης???

Οι ανθρωποι ειναι ηλιθιοι!
Λενε ¨κακοκαιρια¨την βροχη και το χιονι τα οποια ειναι ευλογια για την φυση και τα ζωα .
Εχουν γίνει λουλουδες.

Βγηκαν το πρωι στο real fm που άκουγα στο ποταμι κολλημενος στη κινηση κ διαλαλουσαν το τελος του χειμωνα κ τι ωραια κ τραλαλα.ρε ουστ καλοκαιρακιδες εβριζα κ με.κοιταγε ο κοσμος απο διπλα
Είχε κίνηση το ποτάμι το πρωί;; :rolleyes:

Εχουν χαζέψει τελείως άντρες και γυναίκες με το θέμα του καιρού . Εχω κάνει ατελείωτες συζητήσεις και έχω κοντραριστεί με πολλά άτομα για αυτό το θέμα.

Ολοι αυτοί που παρακαλάνε για καλοκαίρι
Σε λιγα χρόνια δεν θα αντέχουν το Ελληνικό καλοκαίρι..

Τέλος πάντων

Τα προγνωστικά πανε τρενο τον τελευταίο καιρό
Και την ξηρή ουσιαστικά πτώση που ζουμε αυτες τις μερες αλλα και την αύξηση των φαινομένων απο 11 και μετά οπως ειπαμε .

Επιμένουν για αρκετό κρυο ακομα να περιμένει τον υπόλοιπο μήνα..

Οπως έγραψα και τις προάλλες θα μας τρελάνουν με πολικο αεροχείμαρρο και τετοια

Βροχουλα ποτιστικη στο Ληλαντιο.
Από χθες αργά την νύχτα ασταμάτητο ψιλοβροχο/χιονόνερο στα χαμηλά. Πιο έντονο όσο πλησιάζεις το βουνό και στρωμένο χιόνι ψηλά. Ξυλιασαμε στα γουρούνια σήμερα. Πολύ κρύο....Ρίχνει ακόμα!

Ολοι αυτοί που παρακαλάνε για καλοκαίρι
Σε λιγα χρόνια δεν θα αντέχουν το Ελληνικό καλοκαίρι..

Τέλος πάντων

Τα προγνωστικά πανε τρενο τον τελευταίο καιρό
Και τον ξηρή ουσιαστικά πτώση που ζουμε αυτες τις μερες αλλα και την αύξηση των φαινομένων απο 11 και μετά οπως ειπαμε .

Επιμένουν για αρκετό κρυο ακομα να περιμένει τον υπόλοιπο μήνα..

Οπως έγραψα και τις προάλλες θα μας τρελάνουν με πολικο αεροχείμαρρο και τετοια
Αντισιβηρικο και αντισκανδιναβικο αντικυκλώνα δεν θα έχουμε? Που να διαβάσουν πουθενά και για διάσπαση πολικου στροβιλου.... Θα γράφουν για εικόνες αποκάλυψης και νέο Ice Age......

@periklis-ath με κακοκαιριες και κρύο θα χορτασουμε επιστροφια τον...Μάρτη!!! Επίσης ο πατέρας μου μου είπε ότι τον Μάρτιο του 87 είχαμε 3 του μηνός Καθαρά Δευτέρα και την επόμενη πάγωσε το σύμπαν. 3 Μαρτίου φέτος είναι η Καθαρά Δευτέρα😁

@periklis-ath με κακοκαιριες και κρύο θα χορτασουμε επιστροφια τον...Μάρτη!!! Επίσης ο πατέρας μου μου είπε ότι τον Μάρτιο του 87 είχαμε 3 του μηνός Καθαρά Δευτέρα και την επόμενη πάγωσε το σύμπαν. 3 Μαρτίου φέτος είναι η Καθαρά Δευτέρα😁
Με αυτα που βλεπω σε εμας κατω αυτην την περίοδο
Βαζω και στοίχημα οτι τον Μάρτιο θα βράζει ο τοπος απο τσίχλες

Τον Μάρτιο 1987 για να πάμε από Βασιλικο στο Λευκαντι από το χιόνι έπρεπε να πάμε με ελικόπτερο...
Οι ελιές ήτανε όλες σπασμένες από το βάρος του χιονιού...
Οι ζημιές στα σπίτια τεράστιες...
Τεράστιος χιονιάς...

Επίσης ο πατέρας μου μου είπε ότι τον Μάρτιο του 87 είχαμε 3 του μηνός Καθαρά Δευτέρα και την επόμενη πάγωσε το σύμπαν. 3 Μαρτίου φέτος είναι η Καθαρά Δευτέρα😁
Το 87 το θυμαμαι σαν τωρα.
Ημουν 13 ετων.
Εριξε το δευτερο χιονι ως την θαλασσα πριν προλαβει να λιωσει το πρωτο.
Εκλεισαν δρομοι, επεσαν δεντρα, εσπασαν τα συρματα της Δεη και γενικα ειχε παραλυσει το συμπαν.
Κυνηγουσαμε υδροβια στα πλημυρισμενα αμπελια ( τοτε, τον φλεβαρη τα ποτιζαμε με χυμα νερο απο τον Ληλα ) εγω με το 32αρι.
Και απορτ απο το Ιρλανδεζικο Σεττερ.
Για τσιχλες, κοτσυφια κλπ δεν χρειαζεται να πω τιποτα....ηταν κυριολεκτικα μαζεμενα σε αυλες και σταυλους.

Το 87 το θυμαμαι σαν τωρα.
Ημουν 13 ετων.
Εριξε το δευτερο χιονι ως την θαλασσα πριν προλαβει να λιωσει το πρωτο.
Εκλεισαν δρομοι, επεσαν δεντρα, εσπασαν τα συρματα της Δεη και γενικα ειχε παραλυσει το συμπαν.
Κυνηγουσαμε υδροβια στα πλημυρισμενα αμπελια ( τοτε, τον φλεβαρη τα ποτιζαμε με χυμα νερο απο τον Ληλα ) εγω με το 32αρι.
Και απορτ απο το Ιρλανδεζικο Σεττερ.
Για τσιχλες, κοτσυφια κλπ δεν χρειαζεται να πω τιποτα....ηταν κυριολεκτικα μαζεμενα σε αυλες και σταυλους.
7 ετών στις Τσεργες ήμουν! Το θυμάμαι πεντακάθαρα. Ο πατέρας μου έφυγε με το αμάξι το πρωί για δουλειά και ήρθε 3 μέρες μετά με...Σινουκ!!! Για ένα μήνα το χωριό επιβιωνε χάρη στο ελικόπτερο. Μας έριχναν προμήθειες και ζωοτροφές τακτικά. Κουτες με γαριδάκια και δρακουλινια θυμάμαι!!! Χωρίς ρεύμα για ατελείωτες μέρες. Μέσα στο χωριό είχε 3 μέτρα. Στα ανεμοσουρια στη ράχη αν βάζει τώρα με τις γανουδες 2-3 μετρα τότε μπορεί να είχε και 10 μέτρα χωρίς υπερβολή. 1 μήνα έκαναν να τον ανοίξουν. Ήταν η αρχή του τέλους για το χωριό. Πρώτοι φύγαμε εμείς τον επόμενο Νοέμβρη και σε 2-3 χρόνια όλοι οι νέοι έφυγαν για τον κάμπο....

Τοτε ειμασταν εδω στα παραθαλασσια ετοιμοι για τους χειμωνες οπως ειναι τωρα σε πολυ ορεινα χωρια.
Ξυλα, τροφιμα, ζωοτροφες,κλπ ολα ετοιμα.
Τζακι, σομπα, λουκανικα και σπιτικο κρασι.
Τα ζωα ετρωγαν και κοιμοντουσταν στους σταυλους μεσα στο αχυρο.
Εκαναν μερες να βγουν εξω.
Τα αρνια και τα κατσικια ειχαν και νεογεννητα.
Αλλες εποχες, περασαν και πανε....

Back