Καιρός

• Thread starter Thread starter dim63
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
@periklis-ath με κακοκαιριες και κρύο θα χορτασουμε επιστροφια τον...Μάρτη!!! Επίσης ο πατέρας μου μου είπε ότι τον Μάρτιο του 87 είχαμε 3 του μηνός Καθαρά Δευτέρα και την επόμενη πάγωσε το σύμπαν. 3 Μαρτίου φέτος είναι η Καθαρά Δευτέρα😁
Το 87 Μήτσο το εχω σημειο αναφορας γι αυτα που ζησαμε. Όλο το μήνα Μάρτιο , το βουνό μέχρι κατω απο το κερατσίνι ήταν χιονισμένο . Δεν μιλάμε για Πάρνηθα και Πεντέλη και τα άλλα βουνά της Αττικής. Ήταν ο πρώτος Μάρτης που ήμουνα στη δουλειά οπότε είχα εικόνα του τι συνέβαινε γύρω από τα βουνά και μέχρι το κερατσίνι όπως είπα.
Το κυνήγι τελείωνε 7 Μαρτίου και την τελευταία βδομάδα είχα έρθει με ενα θείο μου στην ήπειρο για κυνήγι. Το πρωί δεν μπορούσαμε να μπούμε στο αυτοκίνητο γιατί πάγωναν οι κλειδαριές και δεν έμπαινε ούτε το κλειδί . Τρομερες παγωνιές αλλα και χιόνια αρκετά.
Αλλά ξαναλέω αυτό που γινόταν στα βουνά γύρω από την Αθήνα όλο το μήνα Μάρτιο ήταν πρωτόγνωρο.
Τώρα οι λουλουδες θέλουν καλοκαιράκι από το φλεβάρη μήνα.

Τοτε ειμασταν εδω στα παραθαλασσια ετοιμοι για τους χειμωνες οπως ειναι τωρα σε πολυ ορεινα χωρια.
Ξυλα, τροφιμα, ζωοτροφες,κλπ ολα ετοιμα.
Τζακι, σομπα, λουκανικα και σπιτικο κρασι.
Τα ζωα ετρωγαν και κοιμοντουσταν στους σταυλους μεσα στο αχυρο.
Εκαναν μερες να βγουν εξω.
Τα αρνια και τα κατσικια ειχαν και νεογεννητα.
Αλλες εποχες, περασαν και πανε....
Έχω ρίξει άπειρα ποδαρατα 1μιση χιλιόμετρο αποσταση ανηφορα με 60-70 πόντους χιόνι από πιτσιρικάς και μέχρι πριν 3 χρόνια που χάλασα τα ζώα για να τους βάλω να φάνε και να πιουν. Αν πω ότι δεν το απολαμβανα θα πω ψέματα. Αντε να στείλεις τώρα ένα 16χρονο να το κάνει αυτό όπως το έκανα εγώ και άλλοι εδώ. Στα μισά θα πάρει τηλέφωνο την ΕΜΑΚ....

Το 87 Μήτσο το εχω σημειο αναφορας γι αυτα που ζησαμε. Όλο το μήνα Μάρτιο , το βουνό μέχρι κατω απο το κερατσίνι ήταν χιονισμένο . Δεν μιλάμε για Πάρνηθα και Πεντέλη και τα άλλα βουνά της Αττικής. Ήταν ο πρώτος Μάρτης που ήμουνα στη δουλειά οπότε είχα εικόνα του τι συνέβαινε γύρω από τα βουνά και μέχρι το κερατσίνι όπως είπα.
Το κυνήγι τελείωνε 7 Μαρτίου και την τελευταία βδομάδα είχα έρθει με ενα θείο μου στην ήπειρο για κυνήγι. Το πρωί δεν μπορούσαμε να μπούμε στο αυτοκίνητο γιατί πάγωναν οι κλειδαριές και δεν έμπαινε ούτε το κλειδί . Τρομερες παγωνιές αλλα και χιόνια αρκετά.
Αλλά ξαναλέω αυτό που γινόταν στα βουνά γύρω από την Αθήνα όλο το μήνα Μάρτιο ήταν πρωτόγνωρο.
Τώρα οι λουλουδες θέλουν καλοκαιράκι από το φλεβάρη μήνα.
Δεν θέλουν να ζορίζονται για τίποτα. Και το κρυο και η βροχή και το χιόνι ζόρι είναι τώρα. Λιακαδαρα φρενταρα κινητό ή ζωή τους όλη πλέον....

Τα μοντέλα μας γελασανε σήμερα..τα καιρικά ε μη μπερδευομαστε, τα άλλα τα κανονικά ούτε να τους το δούμε.
Καλά έλεγε σήμερα για βροχές χιονονερα κλπ; Εγώ ξεροβορια έβλεπα..
Διονύση είπαμε τα μοντέλα γαμιούνται και ο καιρός πουστέψε

Όλα τα βουνά σου είναι άσπρα και ρίχνει γκρινιάρη 😛
Δεν είναι χιόνι για το βουνό μου αυτό. Μια πέτσα εφήμερη. Πάντως η αλήθεια είναι ότι είμαστε ένα τσακ καλύτερα από το περσινό έκτρωμα. Έχει βάλει πιο πολλές φορές χιόνι το ένα σοβαρό τα άλλα πετσουλες. Και τις βροχές τις ρίχνει πιο ποτιστικά και πιάνουν τον τόπο. Χίλιες φορές 20 χιλιοστά σε 2 μέρες πάρα 100 σε 3 ώρες όπως έκανε πέρσι.

Τα μοντέλα μας γελασανε σήμερα..τα καιρικά ε μη μπερδευομαστε, τα άλλα τα κανονικά ούτε να τους το δούμε.
Καλά έλεγε σήμερα για βροχές χιονονερα κλπ; Εγώ ξεροβορια έβλεπα..
Και χθες συννεφιά έδινε και μας σάπισε η βροχή....Καλοδεχουμενα τέτοια λάθη πάντως...

Επίσης χθες έγραφαν στα site του κωλου ότι είχε χιόνι στους Καθενους....Νιφάδες στην Στενή έχουν πέσει αρκετές πάντως και ριζοχιονονερο στον κάμπο.....
Ο καυγάς όμως είναι ότι δεν εμφανίστηκε ακόμη ούτε σουσουράδα.
Πραγματικά δεν έχω ξαναζήσει τέτοια απουλία και αδυνατώ να το εξηγήσω.
σ.σ. εκτός και εμφανιστούν το Μάρτη.

Ο καυγάς όμως είναι ότι δεν εμφανίστηκε ακόμη ούτε σουσουράδα.
Πραγματικά δεν έχω ξαναζήσει τέτοια απουλία και αδυνατώ να το εξηγήσω.
σ.σ. εκτός και εμφανιστούν το Μάρτη.
Από την στιγμή που δεν κατέβηκε τίποτα με τον χιονια στα κεντροβορεια πριν ένα μηνα η χρονιά ήταν επόμενο να κλείσει όπως κλείνει.

Αν είναι ακριβείς οι "ανταποκρίσεις" των μελών μας, αλλά και η δική μου εκτίμησή είναι, ότι τα μπασίματα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικά.
Δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτό, και αποδικνυεται μέσα στην χρονιά όχι τουλάχιστον για όλη την Ελλάδα, είναι μεγάλη κουβέντα, όταν τελειώσει το κυνήγι με το καλό θα τα πούμε.

Back