Καλαμάρια

Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Σε γνωστό σημείο που βγαίνουν καλαμάρια πήρε ένας φίλος μου ένα τέτοιο πριν λίγες μέρες. Θα φανεί φέτος ποσο σπάνια είναι ακόμα. Σε λίγα χρόνια όμως πιστεύω θα κυριαρχήσουν.
Καλοκαιρινά καλαμάρια?

Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Σε γνωστό σημείο που βγαίνουν καλαμάρια πήρε ένας φίλος μου ένα τέτοιο πριν λίγες μέρες. Θα φανεί φέτος ποσο σπάνια είναι ακόμα. Σε λίγα χρόνια όμως πιστεύω θα κυριαρχήσουν.
Σωστά , αργά ή γρήγορα θα ασχοληθούμε και με αυτά :) .

Από όσα λέγονται, πλησιάζουν την ακτογραμμή όλο το χρόνο ... χειμώνα καλοκαίρι !
Θέλει να εξηγήσει κάποιος αν είναι ξενικό το είδος ή παρατηρείται στα ήδη υπάρχων καλαμάρια να γιαλωνουν με υψηλές θερμοκρασιες?

Θέλει να εξηγήσει κάποιος αν είναι ξενικό το είδος ή παρατηρείται στα ήδη υπάρχων καλαμάρια να γιαλωνουν με υψηλές θερμοκρασιες?
εδω κατω στα νοτια καλαμαρια καλοκαιρι δεν εχει
σουπιοκαλαμαρα ναι και τρωνε μερα νυχτα..
σε γευση το ιδιο με καλαμαρι....
σε μεγεθος γυνοντε μεγαλα και εχον μεγαλυτερη αντισταση απο καλαμαρι...

α και για τη φοτο ειναι ποιο ομορφα απο καλαμαρι

εδω κατω στα νοτια καλαμαρια καλοκαιρι δεν εχει
σουπιοκαλαμαρα ναι και τρωνε μερα νυχτα..
σε γευση το ιδιο με καλαμαρι....
σε μεγεθος γυνοντε μεγαλα και εχον μεγαλυτερη αντισταση απο καλαμαρι...

α και για τη φοτο ειναι ποιο ομορφα απο καλαμαρι
Σουπιοκαλάμαρα, λέτε τα θράψαλα ή είναι κάποιο άλλο είδος;

Στα μέρη μου τα καλαμάρια πάντα αρχίζουν να γυαλωνουν από μέσα Οκτώβρη και μετά, αυτά που γυαλώνουν χειμώνα καλοκαίρι, είναι τα σουπιοκαλάμαρα τα οποία έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια

Σουπιοκαλάμαρα, λέτε τα θράψαλα ή είναι κάποιο άλλο είδος;
Είναι είδος που πέρασε στη Μεσόγειο από την ερυθρά. Όπως έγραψαν τα παιδιά παραπάνω γίνεται μεγαλύτερο από τα καλαμάρια που ξέρουμε και το σώμα του θυμίζει σουπιά (είναι φαρδύτερο και βγάζει καμουφλάζ).
Αν δεις το κανάλι του ψαρά στο βίντεο που έβαλα, θα δεις διάφορα βίντεο με σουπιοκαλάμαρα και σχόλια και θα καταλάβεις ...

Είναι είδος που πέρασε στη Μεσόγειο από την ερυθρά. Όπως έγραψαν τα παιδιά παραπάνω γίνεται μεγαλύτερο από τα καλαμάρια που ξέρουμε και το σώμα του θυμίζει σουπιά (είναι φαρδύτερο και βγάζει καμουφλάζ).
Αν δεις το κανάλι του ψαρά στο βίντεο που έβαλα, θα δεις διάφορα βίντεο με σουπιοκαλάμαρα και σχόλια και θα καταλάβεις ...
Στο κυριαμαδι είχαμε πιάσει μερικά Καλαμαριά καταμεσήμερο που είχαν κάτι μικρές ιριδίζον βούλες στην ράχη τους.Αυτα λογικά εννοείτε....
Είχε γεμίσει ο τόπος....

Στο κυριαμαδι είχαμε πιάσει μερικά Καλαμαριά καταμεσήμερο που είχαν κάτι μικρές ιριδίζον βούλες στην ράχη τους.Αυτα λογικά εννοείτε....
Είχε γεμίσει ο τόπος....
Καλησπέρα Λουκά, εγώ δεν τα έχω δει , μόνο από τα βίντεο ...
Είναι τα καλαμάρια που ψαρεύουν όλες οι χώρες του Ειρηνικού ... Ιαπωνία, Αυστραλία κ.λ.π.

Αυτό το είδος, εσωτερικά έχει τον σκληρό σκελετό της σουπιάς ή τον μαλακό του καλαμαριού; Γνωρίζουμε;

Αυτό το είδος, εσωτερικά έχει τον σκληρό σκελετό της σουπιάς ή τον μαλακό του καλαμαριού; Γνωρίζουμε;
Σε γιαπωνέζικα βίντεο στο you tube που καθαρίζουν τέτοια καλαμάρια και τα κάνουν σασίμι είδα ότι και αυτά έχουν διαφανές " κόκκαλο" όπως και τα καλαμάρια.

Back