Καλοκαιρινά καλαμάρια?Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Σε γνωστό σημείο που βγαίνουν καλαμάρια πήρε ένας φίλος μου ένα τέτοιο πριν λίγες μέρες. Θα φανεί φέτος ποσο σπάνια είναι ακόμα. Σε λίγα χρόνια όμως πιστεύω θα κυριαρχήσουν.
Καλοκαιρινά καλαμάρια?Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Σε γνωστό σημείο που βγαίνουν καλαμάρια πήρε ένας φίλος μου ένα τέτοιο πριν λίγες μέρες. Θα φανεί φέτος ποσο σπάνια είναι ακόμα. Σε λίγα χρόνια όμως πιστεύω θα κυριαρχήσουν.
Τι να σου πω. Δεν φορούσαν σορτσάκι για να καταλάβω.Καλοκαιρινά καλαμάρια?
Σωστά , αργά ή γρήγορα θα ασχοληθούμε και με αυτά .Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Σε γνωστό σημείο που βγαίνουν καλαμάρια πήρε ένας φίλος μου ένα τέτοιο πριν λίγες μέρες. Θα φανεί φέτος ποσο σπάνια είναι ακόμα. Σε λίγα χρόνια όμως πιστεύω θα κυριαρχήσουν.
Από όσα λέγονται, πλησιάζουν την ακτογραμμή όλο το χρόνο ... χειμώνα καλοκαίρι !Καλοκαιρινά καλαμάρια?
Θέλει να εξηγήσει κάποιος αν είναι ξενικό το είδος ή παρατηρείται στα ήδη υπάρχων καλαμάρια να γιαλωνουν με υψηλές θερμοκρασιες?Από όσα λέγονται, πλησιάζουν την ακτογραμμή όλο το χρόνο ... χειμώνα καλοκαίρι !
εδω κατω στα νοτια καλαμαρια καλοκαιρι δεν εχειΘέλει να εξηγήσει κάποιος αν είναι ξενικό το είδος ή παρατηρείται στα ήδη υπάρχων καλαμάρια να γιαλωνουν με υψηλές θερμοκρασιες?
Σουπιοκαλάμαρα, λέτε τα θράψαλα ή είναι κάποιο άλλο είδος;εδω κατω στα νοτια καλαμαρια καλοκαιρι δεν εχει
σουπιοκαλαμαρα ναι και τρωνε μερα νυχτα..
σε γευση το ιδιο με καλαμαρι....
σε μεγεθος γυνοντε μεγαλα και εχον μεγαλυτερη αντισταση απο καλαμαρι...
α και για τη φοτο ειναι ποιο ομορφα απο καλαμαρι
Στα μέρη μου τα καλαμάρια πάντα αρχίζουν να γυαλωνουν από μέσα Οκτώβρη και μετά, αυτά που γυαλώνουν χειμώνα καλοκαίρι, είναι τα σουπιοκαλάμαρα τα οποία έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνιαΘέλει να εξηγήσει κάποιος αν είναι ξενικό το είδος ή παρατηρείται στα ήδη υπάρχων καλαμάρια να γιαλωνουν με υψηλές θερμοκρασιες?
Νεο...σώμα σουπιας, πλοκάμι καλαμαριούΣουπιοκαλάμαρα, λέτε τα θράψαλα ή είναι κάποιο άλλο είδος;
https://www.facebook.com/chrisfishi...υ-ήρθε-για-να-μείνει-ωραίος-/108798714433001/Σουπιοκαλάμαρα, λέτε τα θράψαλα ή είναι κάποιο άλλο είδος;
Είναι είδος που πέρασε στη Μεσόγειο από την ερυθρά. Όπως έγραψαν τα παιδιά παραπάνω γίνεται μεγαλύτερο από τα καλαμάρια που ξέρουμε και το σώμα του θυμίζει σουπιά (είναι φαρδύτερο και βγάζει καμουφλάζ).Σουπιοκαλάμαρα, λέτε τα θράψαλα ή είναι κάποιο άλλο είδος;
Στο κυριαμαδι είχαμε πιάσει μερικά Καλαμαριά καταμεσήμερο που είχαν κάτι μικρές ιριδίζον βούλες στην ράχη τους.Αυτα λογικά εννοείτε....Είναι είδος που πέρασε στη Μεσόγειο από την ερυθρά. Όπως έγραψαν τα παιδιά παραπάνω γίνεται μεγαλύτερο από τα καλαμάρια που ξέρουμε και το σώμα του θυμίζει σουπιά (είναι φαρδύτερο και βγάζει καμουφλάζ).
Αν δεις το κανάλι του ψαρά στο βίντεο που έβαλα, θα δεις διάφορα βίντεο με σουπιοκαλάμαρα και σχόλια και θα καταλάβεις ...
Καλησπέρα Λουκά, εγώ δεν τα έχω δει , μόνο από τα βίντεο ...Στο κυριαμαδι είχαμε πιάσει μερικά Καλαμαριά καταμεσήμερο που είχαν κάτι μικρές ιριδίζον βούλες στην ράχη τους.Αυτα λογικά εννοείτε....
Είχε γεμίσει ο τόπος....
Ναι τέτοια ήταν....Καλησπέρα Λουκά, εγώ δεν τα έχω δει , μόνο από τα βίντεο ...
Είναι τα καλαμάρια που ψαρεύουν όλες οι χώρες του Ειρηνικού ... Ιαπωνία, Αυστραλία κ.λ.π.
Δες τα βίντεο που έβαλα (αν δεν τα έχεις δει) είναι πολύ ενημερωτικά για διάφορα θέματα σχετικά με το ψάρεμα των καλαμαριών.Ναι τέτοια ήταν....
Αυτό το είδος, εσωτερικά έχει τον σκληρό σκελετό της σουπιάς ή τον μαλακό του καλαμαριού; Γνωρίζουμε;Είναι είδος που πέρασε στη Μεσόγειο από την ερυθρά. Όπως έγραψαν τα παιδιά παραπάνω γίνεται μεγαλύτερο από τα καλαμάρια που ξέρουμε και το σώμα του θυμίζει σουπιά (είναι φαρδύτερο και βγάζει καμουφλάζ).
Αν δεις το κανάλι του ψαρά στο βίντεο που έβαλα, θα δεις διάφορα βίντεο με σουπιοκαλάμαρα και σχόλια και θα καταλάβεις ...
Σε γιαπωνέζικα βίντεο στο you tube που καθαρίζουν τέτοια καλαμάρια και τα κάνουν σασίμι είδα ότι και αυτά έχουν διαφανές " κόκκαλο" όπως και τα καλαμάρια.Αυτό το είδος, εσωτερικά έχει τον σκληρό σκελετό της σουπιάς ή τον μαλακό του καλαμαριού; Γνωρίζουμε;
Με βάρκα πηγες ή από στεριά?Επιστροφή απ' την πρώτη έξοδο για καλαμάρια και αποτέλεσμα κουλούρι
Από στεριά . Με βάρκα βγάζουν αρκετά απ' ότι μαθαίνωΜε βάρκα πηγες ή από στεριά?