Κυνήγι & Πολιτική

Sorry αλλά μπορεί να με πιάνεις λίγο αδιάβαστο, τι εννοείς ότι έκαναν μέσω τύπου αυτοί εναντίον μας; Αναφέρεσαι σε "συνεντεύξεις" σαν την παραπάνω σε διάφορα sites ή κάτι άλλο; Τι άκρη να έχουμε και τι μπορούμε να ξεκινήσουμε εμείς; Εδώ Παύλο δεν μιλάει το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών που έλαβε πάνω από 50.000 ψήφους στις προηγούμενες ευρωεκλογές, εμείς με ποια ιδιότητα θα μιλήσουμε και σε ποιους; Από κάποιες ραδιοφωνικές εκπομπές άκουσα κάποιες διαμαρτυρίες για το θέμα που προέκυψε στα σχολεία, όπως και από τα "Κυνηγητικά Νέα" της εβδομάδας που μας πέρασε όπου καυτηρίασαν τα πανηγύρια τους για τον θάνατο ενός κυνηγού , αλλά μην ξεχνάς ότι οι "οικολόγοι" έχουν απορροφηθεί από κυβερνητικό συνασπισμό. Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Βλέπεις το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών δεν κατέβηκε ποτέ σε εθνικές εκλογές γιατί θεωρεί ότι έχει κυνηγητική ηγεσία η Ελλάδα εντός των συνόρων. Εμείς θέλαμε να διοικήσουμε κυνηγητικά την Ευρώπη και κατεβαίναμε μόνο σε ευροεκλογές .hit.. Ας κατέβαιναν και αυτοί σε εθνικές εκλογές και ας παζάρευαν τα κουκιά τους με κόμματα της εξουσίας, όπως έκαναν και οι άλλοι ... ;)
Γιατί δεν στέλνεις το κείμενο σου στα Κυνηγετικα Νέα, ας το διαβάσουν έστω οι κυνηγοί.

Θα ηταν πολύ ωραίο να είχαμε και κάποιον απο την "αντίπερα όχθη " για να μπορέσουμε να κάνουμε μια όμορφη κουβέντα , ώςτε να καταλάβουν την όλη κατάςταςη ίσως και κάποιοι αναγνώστες που πιθανόν να μην εχουν σχέση με το κυνήγι και να εχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης.
Εμείς εδω γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι οι ισχυρισμοί της αγαπητής επιστήμων παιδοψυχολόγου δεν έχουν απολύτως καμία βάση και πολύ σωστα ο Γιωργος εξηγεί με επιχειρήματα κάποια πράγματα.

Όμως σε μια σχολική τάξη δεν έχουν όλα τα παιδιά γονείς κυνηγους ή εστω εξοικειωμένους με το κυνήγι.
Υπαρχουν αρκετά παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν σχέση με το κυνήγι και τα όπλα.Δεν ειναι απαραίτητο να ειναι αντικυνηγοί , απλά δεν θέλουν να έχουν σχέση.
Πως μπορείς να αναγκάσεις αυτους τους ανθρωπους να αποδεχθούν να εχουν τα παιδιά τους κάποια ενημέρωση-εξοικείωση με το κυνήγι και την χρήση όπλων ;;;;
Εγω ας πούμε δεν θα ήθελα και θα αντιδράσω εντονότατα (στα εγγόνια μου τωρα πια :)) σε οποιαδήποτε μορφής θρησκευτικού προσηλυτισμού στα σχολεία.

Οπως είπα πιο πάνω θα ήταν καλό να ειχαμε έναν αντίλογο χωρις αφορισμούς και χαρακτηρισμούς που δεν οδηγούν πουθενά .
Το HL εχει χιλιαδες επισκέπτες και είναι πολύ πιθανόν μεσα σε αυτούς να υπαρχουν ανθρωποι που να εχουν άγνοια για την δραστηριότητα μας και μέσα απο τις συζητήσεις μας να έβγαζαν ένα σχετικά ασφαλές συμπέρασμα .:)

Προχθες το πρωι, αν δε κανω λαθος την πεμπτη πρεπει να ηταν,ακουσα στο ραδιο και συγκεκριμενα στον σκαι, τον κουτρα (δημοσιογραφο) που ρωτουσε αν γνωριζει καποιος κυνηγος, τι γινεται με τα κυν.οπλα γιατι ακουσε-πληροφορηθηκε; οτι με το τελος της κυν.περιοδου θα πρεπει στο εξης να παραδινουμε τα οπλα μεχρι την εναρξη της νεας χρονιας (προφανως στην αστυνομια).Πηρε χαμπαρι κανενας τιποτε;ακουσατε κατι; ή να'ναι μπουρδες. Εγω παντως δεν το δινω γιατι δεν ξερω εαν θα το ξαναπαρω.

Προχθες το πρωι, αν δε κανω λαθος την πεμπτη πρεπει να ηταν,ακουσα στο ραδιο και συγκεκριμενα στον σκαι, τον κουτρα (δημοσιογραφο) που ρωτουσε αν γνωριζει καποιος κυνηγος, τι γινεται με τα κυν.οπλα γιατι ακουσε-πληροφορηθηκε; οτι με το τελος της κυν.περιοδου θα πρεπει στο εξης να παραδινουμε τα οπλα μεχρι την εναρξη της νεας χρονιας (προφανως στην αστυνομια).Πηρε χαμπαρι κανενας τιποτε;ακουσατε κατι; ή να'ναι μπουρδες. Εγω παντως δεν το δινω γιατι δεν ξερω εαν θα το ξαναπαρω.

Δεν μου προξενει την παραμικρη εντυπωση. Ο αφοπλισμος του λαου ειναι απο τα πρωτα ζητουμενα σε αριστερες κυβερνησεις σε ολο το κοσμο

Ακόμα δεν κατάλαβες το δήθεν οικολογικό ή και άλλο παιχνίδι που παίζει ο σταθμός;
Έμμεσα οδηγεί τον άσχετο σε σκέψεις περί αφοπλισμου των Ελλήνων.

Δεν είναι μονο αυτό.εσείς τι νομίζετε?δεν φοβούνται γι αλλά πραγματα?γι αυτό λοιπον όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλυτερο.εδώ άκουσα εχθες οτι συζητιέται επειδή τώρα δεν μπορούν να τα μαζέψουν να γίνουν τ αυτογεμη 2σφαιρα.αυτό απο το μαγαζί στ οποίο συχναζω.πολλά ακούγονται το κοντινό μέλλον θα δειξει τι μέλει γενεσθε

Απο το 2011 η φήμη ελεγε οτι ψηφίζετε νομος για παράδοση των όπλων στα ΑΤ κλπ..Κάποιοι άλλοι έλεγαν τοτε οτι είχε ψηφιστεί ηδη.Κολοκυθια τούμπανα..Ο καθένας ότι θέλει λεει.
Ας πούμε οτι τα μαζεύουν που θα χωρεσουν όλα αυτα τα οπλα?
Το σίγουρο ειναι οτι θα παραδίδεις ενα οπλο οκ και θα περνεις ενα οπλο γεμάτο σκουρια.
Δεν πιστεύω σε τίποτα απο ολα αυτα αλλα λέμε...
Το οτι ακούγονται πολλά ειναι λογικό,σε οτιδήποτε ζήτημα ο καθένας το τοσο το κανει αλλο τοσο,και καλα για να λέει οτι τα ξερει όλα και πάντα εχει μια νεα είδηση που κατά περίεργο τρόπο δεν γνωριζει κανενας.
Ψυχραιμία λοιπον..

Τάσο δεν είναι αναγκη να σου πάρουνε όλο το όπλο.αν είναι π.χ αυτογεμες μπορεί να σου πάρουν το κλείστρο.πριν 3 χρόνια αν θυμάσαι μαζεψανε τα g3 απ την εθνοφρουρά στις παραμεθωριες.χιο κ.λ.π.πάντως οι καιροί είναι επικινδυνοι

Όμως σε μια σχολική τάξη δεν έχουν όλα τα παιδιά γονείς κυνηγους ή εστω εξοικειωμένους με το κυνήγι.
Υπαρχουν αρκετά παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν σχέση με το κυνήγι και τα όπλα.Δεν ειναι απαραίτητο να ειναι αντικυνηγοί , απλά δεν θέλουν να έχουν σχέση.
Πως μπορείς να αναγκάσεις αυτους τους ανθρωπους να αποδεχθούν να εχουν τα παιδιά τους κάποια ενημέρωση-εξοικείωση με το κυνήγι και την χρήση όπλων ;;;;

Σε αυτό που λέει ο Διονύσης, έχει απόλυτο δίκιο. Πάνω από όλα πρέπει να πηγάζει η ιδέα ότι δεν είμαστε ... φανατικοί, όπως αυτοί. Η μόνη ένσταση που έχω Διονύση και ομολογώ ότι δεν έχω κάτσει να διαβάσω αυτό που προέβλεπε η συγκεκριμένη εγκύκλιος την οποία κατάργησαν, είναι το κατά πόσον αφορούσε ενημέρωση και εξοικείωση με την χρήση όπλων. Δηλαδή η εγκύκλιος προέβλεπε για παράδειγμα μάθημα λύσης-αρμολόγησης του κυνηγητικού όπλου; Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, θα κάτσω μόλις βρω χρόνο και θα διαβάσω τι ακριβώς προέβλεπε αυτό το πρόγραμμα που κατάργησαν περί ενημέρωσης στα σχολεία και θα επανέλθω.

Ο αφοπλισμος του λαου ειναι απο τα πρωτα ζητουμενα σε αριστερες κυβερνησεις σε ολο το κοσμο

Παύλο επειδή έχεις γνώσεις σε πολλά θέματα και σε παραδέχομαι για αυτό, επέτρεψε μου μεταξύ σοβαρού και αστείου να σου ζητήσω όταν αναφέρεσαι στον Σύριζα και αποκαλείς αριστερή την κυβέρνηση του, την λέξη αριστερή να την βάζεις σε "..." !
Ωστόσο θα ήθελα να μάθω κάτι που δεν το ξέρω και το σχόλιο του Παύλου δίνει πάσα για την ερώτηση. Σε μια βαριά βιομηχανία κυνηγητικών όπλων σαν αυτή που υπήρχε στην Σοβιετική Ένωση με τα γνωστά μας ΙΖΗ (Βαικαλ) και πολλά άλλα Vostok, Toz κτλ,κτλ. ποια ήταν η εσωτερική τους νομοθεσία; Μου κάνει εντύπωση να είχαν πλημμυρίσει την παγκόσμια αγορά αυτά τα όπλα και στο εσωτερικό να απαγορευόταν η κατοχή και η χρήση τους από τον λαό.
Αλήθεια γνωρίζει κανείς τι καθεστώς υπήρχε εκείνα τα χρόνια στην Σοβιετική Ένωση για το κυνήγι και την χρήση κυνηγητικών όπλων;
Γιατί δεν στέλνεις το κείμενο σου στα Κυνηγετικα Νέα, ας το διαβάσουν έστω οι κυνηγοί.
Ας το κάνει κάποιος άλλος, εγώ από την στιγμή που το δημοσίευσα δεν έχω πρόβλημα να πάει οπουδήποτε :)

Last edited by a moderator:
Πρεπει καποια στιγμη να παρουμε χαμπαρι οτι το 90% των ανθρωπων που δηλωνουν Οικολογοι δεν εχουν καμια σχεση με την Οικολογια και μετεπειτα με την προστασια της χλωριδας και της πανιδας
Γιατι θα πρεπει να αποδεχτω μια Επιστημων εναν Δικηγορο-Γιατρο-Επιχηρηματια -Εργατη που δηλωνει Οικολογος και στο βιογραφικο του δεν εχει ουτε μια ωρα προσφορας στην φυση ?
Γιατι θα πρεπει μια ζωη να αφηνω μια μαζα ανθρωπων να με αποκαλουν δολοφονο-σφαγεα -φασιστα-αναδρο και καταστροφεα της πανιδας ?
Γιατι θα πρεπει να το βουλωνω και να προσπαθω με επιχηρηματα να πεισω ολους αυτους που εισπρατουν Ευρωπαικα κονδυλια για =
- δεντροφυτεψεις πευκων οι οποιοι δεν συμμετεχουν παρα μονο καποια κοροιδα εθελοντες
-σιτισης αδεσποτων που ψοφανε μετα απο ενα χρονο απο αδυναμια
-καθαρισμος δασων της μια ημερας οσο δειχνει η καμερα του Σκαι
και ποσα αλλες κομπινες που σκαρφιζονται ολοι αυτοι για να περασουν την προπαγανδα τους ?
Ο Ασπροπυργος τα Λιοσια η Μανδρα το Καματερο η Πετρουπολη το Σχιστο τα Μεσογεια ειναι γεματο αδεσποτα και σκουπιδια
Η Παρνηθα ο Υμμητος η Πεντελη τσουρουφλισμενα βουνα που στις κορυφες τους τις κοσμουν με νεοδμητες βιλες
Ποια ειναι η προσφορα των Οικολογων μπορει να μου εξηγησει κανεις ?
Οταν καηκε η Πρνηθα ποιοι ετρεξαν απο την πρωτη στιγμη να τοποθετησουν ταιστρες-ποτιστρες για να σωσουν και να συτισουν τα κοκκινα ελαφια που απο την πεινα τους κοντευαν να φτασουν στην Θηβα και μετεπειτα στις ταβερνες καποιων επιτηδειων ?
Ποιοι εδω και δεκαετιες κανουν απελευθερωσεις και καλλιεργουν εκτασεις εμπλουτιζοντας την φυση με σπανια ειδη ζωων που ειναι ειδος προς εξαφανιση ?
Φτανει πια με τις υβρεις τους χαρακτηρισμους και τις προσβολες εναντιον μας ως εδω και μη παρεκει
Ερχομαστε στο σημερα
Εδω και 1 χρονο εχουμε στην παρουσα Κυβερνηση εναν Υπουργο οποιος ειναι ιδρυτης ενος μορφωματος που λεγεται Οικολογοι Πρασινοι και για οσους γνωριζουν ειναι και υποστηρικτες του Ουρανιου Τοξου που εδρευει στην Φλωρινα και που βγαζουν ανθελληνικες κορωνες υπερ των Σκοπιων περι ονοματος Μακεδονιας κτλ
Ειναι ο ιδιος ο οποιος εχει αναφερθει για την Κυνηγετικη Οικογενεια στο παρελθον αλλα και στο παρον μετα χειροτερα λογια και αυτη την στιγμη εχει μια ομαδα ανθρωπων νεοεισερχομενους στην παρουσα κυβερνηση που πιανουν ποστα οπως στο Υπουργειο παιδειας κτλ βγαζοντας αντικυνηγετικες κορωνες με την ευγενικη προσφορα του Αλεξη Τσιπρα

Ο Αλεξης Τσιπρας και ο Πανος Καμμενος που αν θυμαμαι καλα προ εκλογων ειχαν δηλωσει θερμοι υποστηρικτες της Κυνηγετικης δραστηριοτητας
Πως επιτρεπουν σε ολους αυτους να αναφερονται με αυτα τα λογια για ολους εμας και μαλιστα να απαγορευουν και την εισοδο σε δημοσια σχολεια κυνηγων τα οποια τα συντηρουν και οι κυνηγοι με την εισφορα τους στους φορους ?
Μηπως για αλλη μια φορα το δουλεμα υπερ της Κυνηγετικης οικογενειας παει συννεφο και απο την παρουσα κυβερνηση ?
Συμπερασμα
Πρωτη φορα Αριστερα αδερφια μονο για τα κολληταρια και οσοι περισσευουν φιμοτρο και τσιμουδια

Δηλαδή η εγκύκλιος προέβλεπε για παράδειγμα μάθημα λύσης-αρμολόγησης του κυνηγητικού όπλου;
Ασφαλώς κάνεις πλάκα.
Από όσα είχα διαβάσει κάποιοι Δασολογοι -Θηραματολογοι της ΣΤ ΚΟΜΑΘ πήγαιναν σε κάποια σχολεία και εξηγουσαν στα παιδιά περί χλωριδας και πανίδας και για τις δράσεις των κυνηγών (εμπλουτισμοι, δενδροφυτευσεις, καλλιεργειες κλπ) και έκαναν μαζί με τα παιδάκια απελευθερωσεις θηραματων. Όλα αυτά βέβαια ενοχλούν γιατί οι κακοί κυνηγοί καταστρέφουν την φύση, τα δε πουλιά και τα ζωάκια πρέπει να τα κοιτάμε με κυαλια και φωτογραφικές μηχανές και να μην τα ακουμπαμε.

Μου κάνει εντύπωση να είχαν πλημμυρίσει την παγκόσμια αγορά αυτά τα όπλα και στο εσωτερικό να απαγορευόταν η κατοχή και η χρήση τους από τον λαό.
Από διηγήματα που διάβασα σίγουρα υπήρχαν απλοί κυνηγοί. Ξέρω και δυο ομογενείς που έφεραν τα οπλα τους μαζί εδώ και μιλαγαν για κυνηγια με σκυλιά.

Last edited:
Αυτά ρε παιδιά γιατί δεν τα δίνουμε σε κάποιο έντυπο προς δημοσίευση ασχέτως κσε και κεκ.να ξεκινήσουμε κάτι εμείς ρε παιδι μου.γιατί να περιμένουμε άπραγοι τον αφοπλισμό μας και συγχρόνως αποκεφαλισμό μας?

photo uploading websites

Εδώ τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας μιας και προσπαθούν να αφοπλισουν και να κάνουν τη ζωή δύσκολη σε κάποιο που θέλει να αποκτήσει όπλο, σφαίρες και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά μιας και ο τωρινος πρόεδρος έχει υποσχεθεί να αλλάξει το νόμο περί οπλων και απόκτησης τους, παντού λοιπόν βλέπεις τέτοια αυτοκόλλητα σε αμάξια με το σύνθημα των Σπαρτιατων που έμεινε στην ιστορία η όπως το παραφρασαν οι Αμερικανοί Come and take it.

free image host

Ελάτε να τα πάρετε λοιπόν.

Ασφαλώς κάνεις πλάκα.
Από όσα είχα διαβάσει κάποιοι Δασολογοι -Θηραματολογοι της ΣΤ ΚΟΜΑΘ πήγαιναν σε κάποια σχολεία και εξηγουσαν στα παιδιά περί χλωριδας και πανίδας και για τις δράσεις των κυνηγών (εμπλουτισμοι, δενδροφυτευσεις, καλλιεργειες κλπ) και έκαναν μαζί με τα παιδάκια απελευθερωσεις θηραματων. Όλα αυτά βέβαια ενοχλούν γιατί οι κακοί κυνηγοί καταστρέφουν την φύση, τα δε πουλιά και τα ζωάκια πρέπει να τα κοιτάμε με κυαλια και φωτογραφικές μηχανές και να μην τα ακουμπαμε.
Ερώτηση ήταν Γιάννη και φυσικά δεν θα πίστευα ποτέ ότι ένα κλιμάκιο θα έμπαινε σε δημοτικό σχολείο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τα όπλα. Αυτά θέλουν να τα προωθούν προς τα έξω οι φανατικοί.
Παιδιά μην αποπροσανατολίζεστε με αφοπλισμούς και παραδόσεις κυνηγετικών όπλων κτλ. Προφανώς και αυτά κάτι κρύβουν. Τα όπλα αν δεν κάνω λάθος στην σύγχρονη ιστορία παραδόθηκαν για ένα διάστημα μετά το πραξικόπημα της Χούντας και μετά επιστράφηκαν και πάλι όμως το γράφω με επιφύλαξη, δεν είμαι σίγουρος.

photo uploading websites

Εδώ τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας μιας και προσπαθούν να αφοπλισουν και να κάνουν τη ζωή δύσκολη σε κάποιο που θέλει να αποκτήσει όπλο, σφαίρες και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά μιας και ο τωρινος πρόεδρος έχει υποσχεθεί να αλλάξει το νόμο περί οπλων και απόκτησης τους, παντού λοιπόν βλέπεις τέτοια αυτοκόλλητα σε αμάξια με το σύνθημα των Σπαρτιατων που έμεινε στην ιστορία η όπως το παραφρασαν οι Αμερικανοί Come and take it.

free image host

Ελάτε να τα πάρετε λοιπόν.
.congrats..congrats..congrats..congrats.

Ερώτηση ήταν Γιάννη και φυσικά δεν θα πίστευα ποτέ ότι ένα κλιμάκιο θα έμπαινε σε δημοτικό σχολείο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τα όπλα. Αυτά θέλουν να τα προωθούν προς τα έξω οι φανατικοί.
Παιδιά μην αποπροσανατολίζεστε με αφοπλισμούς και παραδόσεις κυνηγετικών όπλων κτλ. Προφανώς και αυτά κάτι κρύβουν. Τα όπλα αν δεν κάνω λάθος στην σύγχρονη ιστορία παραδόθηκαν για ένα διάστημα μετά το πραξικόπημα της Χούντας και μετά επιστράφηκαν και πάλι όμως το γράφω με επιφύλαξη, δεν είμαι σίγουρος.
Έτσι είναι Γιώργο μου το είχε πει παλιός κυνηγός τα παρεδιδαν στην αστυνομία και τους τα έδιναν πάλι πίσω για κυνήγι κάτι είχε αναφέρει για μολυβοσφραγιδες αλλά δεν θυμάμαι καλά.

Παιδιά έτσι είναι.η χούντα είχε μαζέψει τα όπλα τα είχε σφραγίσει και επιστράφηκαν μετα.αλλά αν είναι να ξαναζησουμε τέτοια πράματα βρασε ορυζα

Έμενα μου είχε πει ο παππούς μου οτι παλιά μόλις τελείωνε το κυνηγι τα οπλα σφραγιζοντουσαν με μολυβοσφραγιδα και τα επερναν πάλι πίσω.
Μόλις το κυνηγι άρχιζε πάλι τα πηγεναν για να τα αποσφραγισουν.
Στο βιβλιάριο Θήρας μου(που ακόμα ειναι στην καθαρεύουσα)και γράφει οτι να νε..
Γράφει και αυτο τις τοτε εποχής:
Μετα την ληξιν της περιόδου Θήρας το οπλον δέον αμεσως να σφραγίζεται εντος της τασσομενος προθεσμιας!!!!
Και στις πίσω σελίδες εχει κενές θεσεις για σφραγισεις κ αποσφραγισεις κυνηγετικών όπλων!!!

Έμενα μου είχε πει ο παππούς μου οτι παλιά μόλις τελείωνε το κυνηγι τα οπλα σφραγιζοντουσαν με μολυβοσφραγιδα και τα επερναν πάλι πίσω.
Μόλις το κυνηγι άρχιζε πάλι τα πηγεναν για να τα αποσφραγισουν.
Στο βιβλιάριο Θήρας μου(που ακόμα ειναι στην καθαρεύουσα)και γράφει οτι να νε..
Γράφει και αυτο τις τοτε εποχής:
Μετα την ληξιν της περιόδου Θήρας το οπλον δέον αμεσως να σφραγίζεται εντος της τασσομενος προθεσμιας!!!!
Και στις πίσω σελίδες εχει κενές θεσεις για σφραγισεις κ αποσφραγισεις κυνηγετικών όπλων!!!
το θυμάμαι καλά θα ήμουν 10-12 χρονών μου έδινε ο πατέρας μου την καραμπίνα και την πήγαινα σπίτι σφραγισμένη
ερχόταν το δασαρχείο στο καφενείο και έφερναν όλοι τα όπλα τους για σφράγισμα
μετά πιαναν τα ούζα και γινόντουσαν ντίρλα μαζί με τους δασικούς .sarcastic.

Back