Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρίξε μια ματιά στον πίνακα του υπουργείου εσωτερικών με τα αποτελέσματα των τελευταίων ευροεκλογών και θα δεις ότι οι κυνηγοί πήραν περισσότερους ψήφους από τους οικολόγους, παρόλα αυτά οι οικολόγοι νομοθετούν ενώ το ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ είναι οι απόλυτοι πουθενάδες.

http://ekloges-prev.singularlogic.eu/may2014/e/public/index.html#
Το γνωρίζω φίλε μου, και καταλαβαίνω το παραπονό σου, άλλα το παραπάνω που έγραψα δεν το έγραψα για να συγκρίνω τους ψήφους των οικολόγων με αυτούς του ΚΕΚ, που δυστηχώς (αν και αντίθετος εξαρχής με τη δημιουργία του) πιστευω οτι πλέον δεν υφίσταται, άλλα για να υποστηρίξω την παραπάνω, στο ίδιο μυνημα, απάντηση στον belelli77 και να τονίσω την έλλεψη ομοψυχίας που έχουμε σαν κυν. οικογένεια, ο στόχος πιστευω δεν ήταν να πάρουμε παραπάνω ψήφους από τους οικολόγους , άλλα να δείχναμε την πραγματική μας δύναμη και οι 50.000 περίπου ψηφοι στις ευρωεκλογές, σε σχέση με τις 200.000 εκδιδόμενες άδειες είναι, για μένα, μικρό ποσοστό.
Ηγετικό και οργανωτικό ρόλο θα πρέπει να αναλάβει, επιτέλους, η ΚΣΕ και όχι μόνο στις κινητοποιήσης άλλα και στην αναπτυξη της κυν. παιδείας, με κατάλληλες δράσεις, μέσω της οποίας θα έρθει και η ομοψυχία έστω και εάν χρειαστεί να ξεχωρίσει η ''ήρα από το στάρι'' και να μείνουμε λιγότεροι, αλλά μάλλον το πρόβλημα είναι να μη χαθεί η πελατεία.
Τους ποιους έχει δίπλα του ο Τσιρώνης και γιατί, το έγραψα σ'ενα προηγούμενο μύνημα, και είναι χρόνια μπαστακωμένοι εκεί, τώρα που έχουν και τον ανθρωπό τους, στην κατάλληλη ''καρέκλα'' , είναι η ευκαιρία τους.
Τέλος πάντων απ' ότι βλέπω στα τελευταία μυνήματα κάτι πάει να γίνει, θα δούμε? άλλά και ίδια ρυθμιστική να υπογραφεί δεν πρέπει να εφησυχάζουμε η καιροί είναι επικίνδυνοι.

Παιδιά ας αφήσουμε στην άκρη τι ψήφισε κάποιος και ποιους,ο συγκεκριμενος είχε κάνει ξεκάθαρη τη θέση του για το κυνήγι δηλωνωντας ότι σήμερα είναι περιττό. Δεν ανήκω ούτε υποστηρίζω κάποια πολιτική παραταξη, και εκλογές να γίνουν και να φύγουν αυτά τα λαμογια αν ψηφιστει κάτι κατά του κυνηγίου δύσκολα θα αλλάξει. Και ένα λεπτό να κοπεί είναι κακό για εμάς, μόνο ενωμένοι μέσω συλλογών ομοσπονδιων και ατομικά να δώσουμε μια απάντηση στο αντικοινηγετικο λομπι. Το παλουκι το τρώνε πιο πολύ οι υδροβιοι όλο το παν ήταν ή χρησιμοποιηση ατσαλινων σκαγιων στους υδροβιοτοπους αφού απαγορεύεται το σύνολο τους και τώρα σκοπεύουν να κλείσουν και τους υπολοιπους.

Το παρόν μήνυμα διεγράφη μετά από τηλεφωνική παράκληση του αγαπητού φίλου Λεωνίδα ο οποίος παραμένει μέλος της παρέας.

Last edited by a moderator:
Καταρχήν Λεωνίδα, λυπάμαι πολύ για την αντίδραση σου αυτή. Πέφτω από τα σύννεφα διότι γνωριζόμαστε χρόνια, έχουμε πάει για κυνήγι και έχουμε πιει και ένα ποτήρι κρασί. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα θιχτείς τόσο πολύ, επειδή σε ρώτησα που είναι το ΚΕΚ στις δύσκολες στιγμές. Συνεχίζω και το ρωτάω και απάντηση δεν παίρνω δυστυχώς, παρά μόνο την φυγή σου. Την πολιτική επιλογή του καθενός δεν την αντιλαμβάνομαι σαν διαφορά μαζί του, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που δεν είναι του παρόντος γιατί δεν έχουν να κάνουν μαζί σου. Μας λες ότι δεν έχεις κανένα συμφέρον από τις επιλογές σου και πολύ καλά κάνεις, σε κατηγόρησε κανείς για το αντίθετο; Εν πάση περιπτώσει θέλω να ξαναδιαβάσεις τα μηνύματα μου και θα δεις ότι έχεις κάνει λάθος. Το μόνο που θα ήθελα από σένα θα ήταν κουβέντα και τίποτα άλλο, δεν σε έκρινε κανείς και σε καλώ να ξαναδιαβάσεις τα μηνύματα μου.

Τέλος θέλω να σε παρακαλέσω, μετά την απάντηση μου αυτή, να το δεις λίγο πιο ψύχραιμα και να με ενημερώσεις αν επιμένεις για την διαγραφή σου. Θέλω να συνεχίσουμε να τα λέμε και να μας ενημερώνεις για τα περάσματα των ορτυκιών, των τσιχλών κτλ κτλ όπως ξέρεις να κάνεις. :)

Κατσε εδω ρε ταλιμπανεζε που θες και να φυγεις :p
Δεν νομιζω να σε έθιξα καπου και αν το εκανα τοτε το παιρνω πισω.
Μην γίνεστε τόσο ευαισθητοι , αφηστε να εκφραστούμε ελεύθερα ,άλλωστε εγω το ξεκαθαρισα οτι βλεπω καλοπροαιρετα ολους τους συναδελφους διοτι μας ενωνει η κοινη μας αγαπη το κυνήγι.
Ειναι απολυτα φυσιολογικό να υποστηριζουμε διαφορετικους πολιτικους χωρους , διαφορετικες ποδοσφαιρικες ομαδες , να χρησιμοποιουμε διαφορετικα οπλα και παει λεγοντας. :)
Παμε παρακατω ενωμένοι , οπως δειχνει μαλλον θα κυνηγήσουμε κανονικα και αυτο ειναι που εχει σημασια.

Από του πιεστηρίου !!!!!
Οι εκπλήξεις τελειωμό δεν έχουν. Σήμερα το πρωί από πηγές του υπουργείου ΠΑΠΕΝ πληροφορηθήκαμε ότι η νέα ρυθμιστική που θα υπογραφεί άμεσα θα είναι παρόμοια (ελάχιστες και άνευ ουσίας θα είναι οι διαφορές) με την περσινή. Μάλιστα για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους μας παρέπεμψαν στον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον κ. Τσιρώνη.

Ο κ. Μαρκόπουλος δεν ήθελε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, αλλά μας τόνισε ότι ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η ρυθμιστική για το κυνηγετικό έτος 2015-2016 θα είναι παρόμοια με την περσινή και ότι οι απαγορεύσεις που δημοσιεύθηκαν στον κυνηγετικό τύπο δεν έχουν βάση και μας παρέπεμψε για περισσότερες πληροφορίες στον κ. Παπαδόδημα.

Πηγή στο υπουργείο μας τόνισε επίσης, ότι ουδέποτε έθεσε βέτο ο κ. Τσιρώνης στον κ. Παπαδόδημα για τις απαγορεύσεις αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε σημερινή συνάντηση του κ. Παπαδόδημα με τον κ. Τσιρώνη ξεκαθάρισαν τα πράγματα και στην αυριανή συνάντηση είναι πολύ πιθανό να υπογραφεί η νέα ρυθμιστική.

Έτσι επιβεβαιώνεται ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος πριν δέκα περίπου ημέρες μετά από επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίρωνη μας είχε τονίσει ότι η νέα ρυθμιστική θα είναι παρόμοια με την περσινή. Ο κ. Τσιρώνης μάλιστα σε συνέχεια της καλής σχέσης που έχει με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου θα καταστρέψει 150 περίπου κράχτες που κατέσχεσαν οι θηροφύλακες στης Γ’ΚΟΠ σε μια τελετή που θα λάβει χώρα αύριο στο υπουργείο.

Ευτυχώς για το κυνήγι, δεν επιβεβαιώθηκαν οι απαγορεύσεις που φημολογούνταν από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και παρών από πλευράς κυνηγετικών οργανώσεων ήταν μόνο ο κ. Παπαδόδημας.

Περισσότερα μετά την υπογραφή της ρυθμιστικής…..

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Μολις κάτσει ο κουρνιαχτος και υπογραφει η ρυθμιστική χωρις εκπλήξεις , καλο θα ηταν να κουβεντιασουμε ενα σοβαρότατο θέμα το οποίο εχει να κανει με το κατά πόσον είναι αξιόπιστες και αντικειμενικές οι πηγές απο τις οποίες ενημερωνομαστε εμείς οι κυνηγοί.
Εγω γενικως ειμαι εξαιρετικα επιφυλακτικος και προσεκτικος σε καθε ειδησεογραφικό ιστότοπο , ποσο μάλλον οταν εκ του αποτελεσματος αποδεικνυεται οτι ολες αυτες οι αντιφατικες ειδησεις των τελευταιων ημερών ηταν τελείως ανακριβείς.
Τελος παντων , εχουμε ολο τον χρονο μπροστα μας να το κουβεντιασουμε και αυτο.....

Μολις κάτσει ο κουρνιαχτος και υπογραφει η ρυθμιστική χωρις εκπλήξεις , καλο θα ηταν να κουβεντιασουμε ενα σοβαρότατο θέμα το οποίο εχει να κανει με το κατά πόσον είναι αξιόπιστες και αντικειμενικές οι πηγές απο τις οποίες ενημερωνομαστε εμείς οι κυνηγοί.
Εγω γενικως ειμαι εξαιρετικα επιφυλακτικος και προσεκτικος σε καθε ειδησεογραφικό ιστότοπο , ποσο μάλλον οταν εκ του αποτελεσματος αποδεικνυεται οτι ολες αυτες οι αντιφατικες ειδησεις των τελευταιων ημερών ηταν τελείως ανακριβείς.
Τελος παντων , εχουμε ολο τον χρονο μπροστα μας να το κουβεντιασουμε και αυτο.....
Συνφωνω με το Διονυση, κάθε χρόνο ακούγονται διάφορες παραφιλολογιες τυπου: δεν ανοίγει το κυνήγι ,θα απαγορευτεί το ταδε, δεν ξέρω αν γίνεται σκοπιμα από κάποιους και τι έχουν να κερδισουν.

''Όπως τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Νίκος Παπαδόδημας χρειάστηκε και από την πλευρά των κυνηγών να γίνει ένα βήμα πίσω, μια υποχώρηση, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία.''

Αυτο το να "επιτευχθει συμφωνια" μαλλον εχει γινει της μοδας... Ε βεβαια ας κανουν μια φορα κ οι κυνηγοι πισω, τοσα χρονια ειμαστε ανενδοτοι κ δεν υποχωρουμε πουθενα....fiurius. Λυπαμαι ειλικρινα...

Ακουσα κ την ηχητικη δηλωση μολις τωρα κ με επιασαν τα γελια... Ο ιδιος που γραφει το σχεδιο των δηλωσεων του Αλεξη πρεπει να συνεργαζεται κ με τον Παπαδοδημα... .xm.

ωραία κ.ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑ τώρα μπορείτε να δηλώσετε την παραίτηση σας απο την θέση που είστε γιατί αρκετά ψέματα μας είπατε......ακούς εκεί ¨έσωσες το κυνήγι απο τα χειρότερα¨ δεν νρέπεσαι????και πως το σώσατε κ.Παπαδοδημα???κόβοντας μέρες απο τα υδρόβια ετσι???αλλα βέβαια όπως δηλώσατε μικρές και ανούσιες περικοπές....10 μέρες στα υδρόβια και ενα είδος απαγόρευεται(καπακλης??) κ.τ.λ......ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς η σαπίλα στην Ελλάδα είναι βαθιά ριζωμένη. Τα πράγματα θα γίνονται όλο κ χειρότερα.
Κάποια στιγμή πρέπει να δράσουμε εμείς, εμείς οι ίδιοι,που κυνηγάμε με όλο μας το πάθος κ στερούμαστε πολλά για να κυνηγάμε

Αν φέτος είναι δέκα μέρες από τα υδροβια, του χρόνου θα είναι δέκα μέρες από τις τσίχλες και του παραχρονου κάτι άλλο.
Με τη μέθοδο της σαλαμοποιησης σε ελάχιστα χρόνια θα χάσουμε όλοι το Φεβρουαριο.
Αυτό είναι το απλό σχέδιο.
Το άλλο που ψήνεται, το έχω ξαναγράψει παλιά, είναι το τρυγονι και το ορτυκι. Είναι θέμα χρόνου να ακούσουμε τα κακά μαντάτα. Ο Παπαδοδημας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιτροπή της FACE για αυτά τα θηραματα και δε λέει κουβέντα.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back