Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτα κανη το πολυ γλιψημο στο τελοσ στον χωνουν.να τουσ χερομαστε.αν περάσει αυτο το αποτελεσμα τερμα το κυνηγι. για μενα δεν Πρέπει να παει πουθενα την πεμπτη.μου τα ειπαν απο μεσα οτι τα πραγματα ειναι παρα πολυ δυσκολα αλλα δεν το πίστευα

3, 5 και 8 όλο το ζουμί των συμπερασμάτων....αν πανε έτσι τα πράγματα θα γίνουμε μάρτυρες άσχημων πραγμάτων. Μακάρι να βγούμε ψεύτες!!!

Για να δούμε πότε θα βγει και τί θα λέει η νέα ρυθμιστική....φφδφ

Βγάλαμε το πόρισμα κύριοι....sarcastic. .hair.
Εστιάστε στο νούμερο 3 του πορίσματος...
http://www.ihunt.gr/content/porisma-toy-ethnikoy-dialogoy

''έγινε η αρχή για να εκσυγχρονιστεί το κυνήγι στην χώρα μας''

Θα ήταν κατι που υπο άλλες συνθήκες θα το επικροτούσα, αλλα...:(

''Μέσα από το πόρισμα διαφαίνεται η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία τόσο του κυνηγιού, όσο και της φύσης-βιοποικιλότητας''
Στην ιδεολογία των ''οικολόγων'', Μέτρα=Περικοπές στην κυν. δραστηριότητα...

''Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για ένα τόσο "ιδιαίτερο" θέμα, όπου ιστορικά υπήρχαν σοβαρές εντάσεις''
Μια παραδοσιακή δραστηριότητα που χάνεται στα βάθη των αιώνων έγινε ''ιδιαίτερο θέμα''...
Ιστορικά τόσο από συγγράμματα του περασμένου αιώνα, όσο και απο τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα δεν διάβασα κάπου για ''σοβαρές ενστάσεις''...
Εκτός και αν εννοεί ιστορικές ενστάσεις, τις προσφυγές του Αγγελέτου κατά της ρυθμιστικής και κάποιες αφοριστικές απόψεις, κάποιον ''οικολογικών'' συλλόγων αποτελούμενους από κυρίες της Κηφισιάς, που η γνώση τους και η επαφή τους με τη φύση εξαντλούνται στη βόλτα με τα χλιδάτα 4Χ4 στην Παρνηθα και στην Αράχωβα...

Προχωράει άμεσα η δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για την Διαχείριση της Άγριας Πανίδας (ΕΕΔΑΠ) ως ανεξάρτητου γνωμοδοτικού οργάνουπου θα βοηθάει τις δημόσιες υπηρεσίες με την εξειδικευμένη γνώση των συμμετεχόντων στην λήψη αποφάσεων (π.χ. ρυθμιστικές διατάξεις, παρακολούθηση ειδών, μελέτες για την άγρια πανίδα κλπ)
Ποιοι θα αποτελούν αυτη την Επιτροπή και ποιες γνωσεις θα έχουν?
Οι Επιστημονικοι Συνεργάτες των Κυν. Οργανωσεων -που ήδη έχουν κάνει ανάλογες μελέτες-θα έχουν λόγο?

Στο πλαίσιο αυτό συζητιέται με ειδικούς εμπειρογνώμονες για κάποιες μικρές, αλλά πιθανές απαραίτητες, αλλαγές στην φετινή ρυθμιστική.

Ποιοι και με ποιες μελέτες?

τίθενται οι βάσεις για την δημιουργία του ενιαίου Ελληνικού Σώματος Φύλαξης της Φύσης

Παει και η Ομοσπονδιακή Θυροφυλακή...

''Σχεδιάζονται προδιαγραφές παρακολούθησης και εκπόνησης διαχειριστικών σχεδίων των ειδών της άγριας πανίδας και των οικοτόπων / ενδιαιτημάτων της, με προτεραιότητα στα θηρεύσιμα είδη''

Βλέπε αλλαγές...
Υδρόβια, Φλεβαρης, Ορεινή Πέρδικα

''Προχωράει (μαζί με τα άλλα υπουργεία) η διερεύνηση του τρόπου έκδοσης των αδειών θήρας με αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο (μείωση γραφειοκρατίας, εξυπηρέτηση πολιτών)''

Συμφωνώ αρκεί να μη αποδυναμωθούν οι Κυν Οργανωσεις (αν βέβαια υπάρχουν σε λίγο καιρό)...

''Θεσμοθετείται επιβολή προστίμων μεσοπρόθεσμα και μέχρι το τέλος του χρόνου (μείωση δικαστικών υποθέσεων, άμεσα ανταποδοτικά έσοδα για το κράτος, μείωση εγκληματικότητας).''

Συμφωνώ

Last edited:
Πώς κάνετε έτσι μωρέ; :cool:
Εμείς πέντε φορές τον χρόνο για καμιά τσιχλιτσα βγαίνουμε και εδώ που τα λέμε πιο πολύ η ταβέρνα μας απασχολεί...;)
Οπότε όλα καλά, δεν θα πάθουμε και τίποτα.

Πώς κάνετε έτσι μωρέ; :cool:
Εμείς πέντε φορές τον χρόνο για καμιά τσιχλιτσα βγαίνουμε και εδώ που τα λέμε πιο πολύ η ταβέρνα μας απασχολεί...;)
Οπότε όλα καλά, δεν θα πάθουμε και τίποτα.
Φιλε να ηξερες ποσες φορες το ακουσα αυτο φετος? :( Στην αρχη με επιαναν νευρα, μετα που συνηδειτοποιησα οτι οπως σε ολα στη ζωη, ετσι κ στην κυνηγετικη οικογενεια, οι περισσοτεροι κοιταμε την παρτη μας, με επιανε στεναχωρια... :(
Δυστυχως σε ολα σαν λαος ειμαστε πολυ αποδυναμωμενοι, ας γκρεμιζεται το σπιτι του διπλανου μας, το δικο μας να ειναι καλα...:(
Προσωπικα σε αυτη τη φαση θα εδινε "μαχη" ακομα κ αν ελεγαν οτι θα κοψουν 10 μερες απο το λαγο, που δεν τον εχω κυνηγησει ποτε μου...

μετα που συνηδειτοποιησα οτι οπως σε ολα στη ζωη, ετσι κ στην κυνηγετικη οικογενεια, οι περισσοτεροι κοιταμε την παρτη μας, με επιανε στεναχωρια... :(
Δυστυχώς ο ωχαδελφισμός φίλε μου, εχει γίνει πλέον νεοελληνική κουλτούρα...:(

Γενικά μιλάω και σε καμιά περίπτωση δεν άφορα το Γιώργο (AltairLusso) και το μνμ που έγραψε παραπάνω...

Δυστυχώς ο ωχαδελφισμός φίλε μου, εχει γίνει πλέον νεοελληνική κουλτούρα...:(

Γενικά μιλάω και σε καμιά περίπτωση δεν άφορα το Γιώργο (AltairLusso) και το μνμ που έγραψε παραπάνω...
Νομιζω οτι ειρωνικο ειναι κ το μυνημα του Γιωργου... Μαλλον το ιδιο θεμα θιγουμε ολοι...

Σπύρο το μνμ μου εννοείται πως είναι ειρωνικό, δυστυχώς όμως κρύβει την αλήθεια των περισσότερων Αθηναίων κυνηγών ;) Με έχεις κόψει εμένα να βγαίνω πέντε φορές για τσίχλα και ο αυτοσκοπός να είναι η ταβέρνα; :)
Δυστυχως σε ολα σαν λαος ειμαστε πολυ αποδυναμωμενοι, ας γκρεμιζεται το σπιτι του διπλανου μας, το δικο μας να ειναι καλα...:(
Θα σου έλεγα τώρα τι είμαστε αλλά δεν έχω όρεξη. Για να το πάω και πιο κάτω, πολλοί από αυτούς που περιγράφω το σκεπτικό τους στο παραπάνω μου μνμ, θα ευχαριστηθούν αν πλέον δεν μπορείς να κάνεις τα κυνήγια που έκανες, επειδή είτε δεν μπορούσαν, είτε δεν ήθελαν να τα κάνουν και αυτοί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μην σου πω, ότι θα οπλίσει το χέρι τους περισσότερο στις επόμενες εκλογές να ξαναψηφίσουν αυτήν, την πλέον πιο αντικυνηγητική κυβέρνηση της ιστορίας. Χρησιμοποιώντας δε στα μεταξύ τους πηγαδάκια, επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι πλέον εχθροί του κυνηγίου.
Μην κοιτάς τα πολλά .... like και τα μπράβο, να κοιτάς λίγο πιο μακριά και να μεταφράζεις σε βάθος συμπεριφορές και αντιδράσεις. Αν και δεν νομίζω ότι σου λείπει αυτή η ικανότητα.

Σπύρο το μνμ μου εννοείται πως είναι ειρωνικό, δυστυχώς όμως κρύβει την αλήθεια των περισσότερων Αθηναίων κυνηγών ;) Με έχεις κόψει εμένα να βγαίνω πέντε φορές για τσίχλα και ο αυτοσκοπός να είναι η ταβέρνα; :)
Το κατάλαβα Γιώργο, γιαυτό και έκανα την διευκρίνηση....

Δε ξέρω αν ο αυτοσκοπός σου είναι η ταβέρνα, αλλά αν κρίνω απ' αυτα που βλέπω εδώ μέσα, μου φαίνεται, περισσότερο για την παρέα και τον χαβαλέ της καλύβας ανεβαίνεις στον Εβρο παρά για το παπιοκυνήγι στην περιοχή....sarcastic..sarcastic.

Last edited:
Για να το πάω και πιο κάτω, πολλοί από αυτούς που περιγράφω το σκεπτικό τους στο παραπάνω μου μνμ, θα ευχαριστηθούν αν πλέον δεν μπορείς να κάνεις τα κυνήγια που έκανες, επειδή είτε δεν μπορούσαν, είτε δεν ήθελαν να τα κάνουν και αυτοί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μην σου πω, ότι θα οπλίσει το χέρι τους περισσότερο στις επόμενες εκλογές να ξαναψηφίσουν αυτήν, την πλέον πιο αντικυνηγητική κυβέρνηση της ιστορίας. Χρησιμοποιώντας δε στα μεταξύ τους πηγαδάκια, επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι πλέον εχθροί του κυνηγίου.
Ισως είμαι λίγο αφελής, αλλά δεν θέλω να πιστεψω οτι η ζήλια, ο φθόνος και η μεμψιμοιρια εχει φθασει σε τέτοιο σημείο...:(

Το κυνήγι είναι όλα μαζί. Πρώτα φυσικά είναι το κυνήγι στο βουνό αυτό καθαυτό, παίρνω ένα όπλο και κυνηγάω και στη συνέχεια η καλή παρέα, οι ταβερνούλες κλπ. Στο κάτω κάτω πόσοι είναι ολομόναχοι στο κυνήγι και πηγαίνουν σταθερά συνέχεια; Εγώ δεν ξέρω κανέναν. Ο πιο κοντινός σε αυτό είναι η Κώστας από Καρδίτσα που έχει όμως και εμάς σαν παρέα όσο περισσότερο γίνεται.

Τέλος πάντων θεωρώ ότι η συζήτηση από όλα τα μέρη είναι προς τη σωστή πλευρά απλά δεν μπορώ να εμπιστευθώ τον έλληνα ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις νηφάλιος και πέραν προσωπικών του συμφερόντων.

Στο κάτω κάτω πόσοι είναι ολομόναχοι στο κυνήγι και πηγαίνουν σταθερά συνέχεια;
Πέρα απο 2 βδομάδες στα τρυγόνια το Σεπτέμβρη, που κυνήγησα με τον πατέρα μου, στα υπόλοιπα κυνήγια της χρονιάς, ''μοναχικός λύκος'' ήμουνα....sarcastic.
Δεν έκατσε και η φάση να κάνουμε ένα κυνήγι μαζί, στην Κόνιτσα...

Πέρα απο 2 βδομάδες στα τρυγόνια το Σεπτέμβρη, που κυνήγησα με τον πατέρα μου, στα υπόλοιπα κυνήγια της χρονιάς, ''μοναχικός λύκος'' ήμουνα....sarcastic.
Δεν έκατσε και η φάση να κάνουμε και ένα κυνήγι μαζί, στην Κόνιτσα...

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις απλά πόσο πιο πολύ θα ευχαριστιόσουν το κυνήγι αν μέναμε κοντά και πηγαίναμε παρεούλα; Εγώ έχω την τρέλα και πάω για ορτύκια χωρίς σκυλί μόνος μου το καλοκαίρι για να κάνω το κυνήγι μου, να περπατήσω, να ξελαμπικάρω. Αλλά όταν έχω παρέα όλα είναι πιο ωραία.

Φέτος θα το κάνουμε το κυνήγι μαζί να είσαι σίγουρος!

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις απλά πόσο πιο πολύ θα ευχαριστιόσουν το κυνήγι αν μέναμε κοντά και πηγαίναμε παρεούλα; Εγώ έχω την τρέλα και πάω για ορτύκια χωρίς σκυλί μόνος μου το καλοκαίρι για να κάνω το κυνήγι μου, να περπατήσω, να ξελαμπικάρω. Αλλά όταν έχω παρέα όλα είναι πιο ωραία.

Φέτος θα το κάνουμε το κυνήγι μαζί να είσαι σίγουρος!
Εννοείται με παρέα το κυνήγι έχει άλλο γούστο... αρκεί βέβαια να ταιριάζουν και τα ''χνωτα''... αλλιώς καλύτερα μόνος...

Άντε κανονίστε το και φέτος να ανέβετε...:)

Η ρυθμιστική βασίζεται πάνω σε μελέτες.
Δεν μπορείς έτσι αυθαίρετα να κάνεις αλλαγές.
Νομίζω πρέπει να περιμένουμε να δούμε το περιεχόμενο αυτής.
Πιστεύω ή αν θέλετε θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές.
Τώρα όσον αφορά τον ντόρο που έγινε γύρο από το κυνήγι το περίμενα να σας πω την αλήθεια.
Ο αρμόδιος υπουργός προέρχεται από τον οικολογικό(να'χαμε να λέγαμε) χώρο και έπρεπε να δικαιολογήσει την θέση του.

Status
Not open for further replies.
Back