Σήμερα για πρώτη φορά εδώ και αρκετές Κυριακές κάθισα σπίτι .
Χάζευα στο PC και ταυτόχρονα είχα ανοιχτή την TV χωρίς να παρακολουθώ.
Και ξαφνικά σηκώνω το βλέμμα και βλέπω επανάληψη επεισοδίου του Δόγκανου , όπου είχε 3-4 κυνηγούς μέσα.
Ντυμένους κανονικότατα με κυνηγετικά, με όπλα , ζωσμένους με φυσίγγια , εικόνα μαγική.
Δεν άνοιξα ούτε τον ήχο για να ακούσω τι λένε.
Είχα μείνει εκεί μαρμαρωμένος να κοιτάω και το μυαλό μου έφερνε και "έπαιρνε" στροφές κοντά στα επικίνδυνα κόκκινα νούμερα.
Πόσα χρόνια πίσω ήταν γυρισμένο ? και ποιά ήταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής , που επέτρεπε , μην πω επέβαλλε σε ένα σήριαλ πανελλήνιας εμβέλειας να έχει πρωταγωνιστές κυνηγούς ??
Και που ήταν οι οικολόγοι - οικολάγνοι - οικοφονιάδες , να αρχίσουν διαμαρτυρίες για τους φονιάδες των αθώων πουλιών ?
Και γιατί σήμερα μια τέτοια εικόνα , θα σήκωνε θύελλες διαμαρτυριών σε μέσα ( και έξω ) κοινωνικής δικτύωσης .
Και γιατί η εικόνα εκείνου του ανεκδιήγητου αρσενικοθήλυκου τυπάκου ( δεν θυμάμαι πως τον λένε ) που είχε μπεί ή βγει ( πάλι δεν θυμάμαι ) στο Big brother , δεν προκαλεί αντιδράσεις ?
Πριν μερικές ημέρες διάβασα μία είδηση ότι η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι νέοι της γίνονται πολύ θηλυπρεπείς και θα πάρει μέτρα για να αντιστρέψει αυτό το φαινόμενο. Όπως να δίνει έμφαση σε σπορ και outdoor δραστηριότητες . Και ότι κύρια ευθύνη για αυτό έχει η επιρροή του δυτικού τρόπου ζωής στην κινεζική κοινωνία.
Ευτυχώς που διάβασα αυτήν την είδηση , γιατί μέχρι πριν ένιωθα ότι εγώ φταίω που δεν καταλαβαίνω την σημερινή κοινωνία.
Και η γενική αποστροφή προς το κυνήγι , είναι ακριβώς μία ακόμη έκφανση της μετεξέλιξης σε μιά πιό θηλυπρεπή κοινωνία.
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για την σημερινή ελληνική κοινωνία , αλλά εγώ δεν έχω πλέον καμμία ελπίδα.
Και μην ακούσω κουβέντες για το ότι είμαι μισογύνης και σεξιστής ............... γιατί θα πάψω να είμαι ευγενικός