Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μου έχει κάνει εντύπωση πως δεν ακούγεται τίποτα από άποψη ελέγχων και πάταξης της λαθροθηρίας φέτος.
Σαν να μην υπάρχουν καρτερακηδες στην μπεκάτσα, νυχτοβιοι στον λαγό και λοιποί με θηλιές και αλλά.
Αυτό θα είναι το μέλλον αν πάψει η θηροφυλακη.
Θα συνεχίσουν να γίνονται αλλά δεν θα μαθαίνονται ούτε θα διώκονται από κάποιους.
Το δασαρχείο είναι πολύ λίγο για να ελέγξει.
Θα τελειώσει εκτιμώ σε μια τριετία το πολύ πενταετία η θηροφυλακη και η ΞΕ γενικά.
Αν δεν εξιχρονιστουν και δεν αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα.
Εννοείται πως δεν θέλω την διάλυση αλλά δεν βλέπω και μέλλον με τέτοιες ηγεσίες -νοοτροπίες.
Εχει συνεχεια το ihunt τετοια περηστατηκα....

Μου έχει κάνει εντύπωση πως δεν ακούγεται τίποτα από άποψη ελέγχων και πάταξης της λαθροθηρίας φέτος.
Σαν να μην υπάρχουν καρτερακηδες στην μπεκάτσα, νυχτοβιοι στον λαγό και λοιποί με θηλιές και αλλά.
Αυτό θα είναι το μέλλον αν πάψει η θηροφυλακη.
Θα συνεχίσουν να γίνονται αλλά δεν θα μαθαίνονται ούτε θα διώκονται από κάποιους.
Το δασαρχείο είναι πολύ λίγο για να ελέγξει.
Θα τελειώσει εκτιμώ σε μια τριετία το πολύ πενταετία η θηροφυλακη και η ΞΕ γενικά.
Αν δεν εξιχρονιστουν και δεν αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα.
Εννοείται πως δεν θέλω την διάλυση αλλά δεν βλέπω και μέλλον με τέτοιες ηγεσίες -νοοτροπίες.
Οι θηροφυλακες κάνουν την δουλειά τους όπως κάθε χρονο.

Οι θηροφυλακες κάνουν την δουλειά τους όπως κάθε χρονο.
Φίλε Δημήτρη συνήθως συμφωνώ μαζί σου, τώρα όμως επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Ορισμένοι από τους θηροφυλακες (όχι όλοι) έχουν γίνει σεριφηδες του Χαρδαλιά και λυσσασμένοι τοποτηρητές της παράλογης απαγόρευσης. Θα τα πούμε και με αυτούς του χρόνου. Πολύ χρήσιμη αυτή η χρονιά. Όλοι θα κριθούν.

Φίλε Δημήτρη συνήθως συμφωνώ μαζί σου, τώρα όμως επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Ορισμένοι από τους θηροφυλακες (όχι όλοι) έχουν γίνει σεριφηδες του Χαρδαλιά και λυσσασμένοι τοποτηρητές της παράλογης απαγόρευσης. Θα τα πούμε και με αυτούς του χρόνου. Πολύ χρήσιμη αυτή η χρονιά. Όλοι θα κριθούν.
Μιλαω για αυτους που ξερω προφανως. Και αυτοί που ξερω η στεναχώρια τους για την κατάσταση και η αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον είναι κάτι παραπανω απο έκδηλη. Το ότι υπάρχουν και σκατομαγκες που θα βγάλουν τον deputy serif απο μέσα τους είναι σιγουρο.

Πρεπει να αφησουμε την .κ.σ.ε στην ησηχια της δεν μπορουν ...δεν θελουν...ειναι οι μονοι υπευθυνη για την καταντια του κυνηγιου .....πηστευω οτι το μελλον του κυνηγιου περναει απο τους ανεξαρτητους συλλογους ...αυτη ειναι προσοπικη γνωμη δεν το γραφο για να ερθω σε αντηπαραθεση με κανεναν
Προσωπικά βγάζω άδεια στο δασαρχείο μέσω ανεξάρτητου ΚΣ από το 2014 και θα συνεχίσω να βγάζω έτσι την άδεια.
Για να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει, εκτός από τα καταστατικά να γίνει:
1) να γίνει ηλεκτρονική η έκδοση της άδειας κυνηγιού από τις τράπεζες
2) να διαχωριστεί η έκδοση άδειας από μέλος του κσ
3) θηροφύλαξη από το κράτος και όχι από τους κσ και τις ομοσπονδίες
4) όποιος κυνηγός θέλει μπορεί να συμμετέχει στον κσ και τις άλλες οργανώσεις

Mην το γελατε καθολου...Ο παππους μου ηταν στο καρτερι καπακι μετα απο γαμο
με λαμε κουστουμια και ασορτι γραβατα.Απο μακρια φαινοτανε σαν σαρδελα,απο
τα γελια που εκανα,εριξα ενα κλαμπανι 2-0 στον λαγο.Ολα γινονται!
Αλέξανδρε,
Τότε ο κόσμος παντρευότανε.

Κάντε το και σεις (ξέρω πολλούς απο ΣΑΣ εδω μέσα που ...σκιάζεστε!!!) και θα πάω και γω με κοστούμι στο απογευματινό!!!!

Κάντε το και σεις (ξέρω πολλούς απο ΣΑΣ εδω μέσα που ...σκιάζεστε!!!) και θα πάω και γω με κοστούμι στο απογευματινό!!!!
Ίσως η άρνηση προς το γάμο, μέχρι κάποια ηλικία, να είναι αποτέλεσμα αρνητικών εμπειριών και ψυχικών τραυμάτων που δεν θέλουμε να αναπαράγουμε, ή, στην καλύτερη περίπτωση, σκεπτικισμού και προνοητικότητας που όμως σπανίζουν στους νέους. Από μια ηλικία όμως και μετά, η απόρριψη αυτής της συνθήκης που σκλαβώνει τις ανθρώπινες ψυχές και τις εξαθλιώνει, απολυμαίνοντας τον Έρωτα και μονοπωλώντας τη δημιουργία οικογένειας, είναι γνήσιο και ώριμο προϊόν σοφίας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι δείγμα δειλίας, διότι, ως γνωστόν, θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία, και, όπως θα γνωρίζεις εσύ ειδικά, Ποσειδώνα, από αρχαιοτάτων χρόνων: Ζευχθείς γάμοισιν ουκέτ᾽ έστ᾽ ελεύθερος.

Υ.Γ.
Εκπλήσσομαι κάθε φορά που ανακαλύπτω πως, ακόμα και σε παντρεμένους, τους διαφεύγει το ότι σύζυγοι δεν είναι αυτοί που "συ-ζούν" μαζί αλλά αυτοί που βρίσκονται σε συζυγία, δηλαδή, στο ίδιο ζυγό. Κατά τ’ άλλα, του Έλληνα ο τράχηλος, ζυγό δεν υπομένει!...
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ετούτο το κακόμοιρο είδος, από πού πρέπει να ξεκινήσει την απελευθέρωσή του... :oops:

Υ.Γ.2
Παρατηρείστε ότι η κριτική μου δε στοχεύει στην οικογένεια αλλά στο γάμο.

Εγώ ξέρω να πω φιλαράκι ότι η έλλειψη παιδείας είναι 90% έλλειψη καλών μανάδων και καλών δασκάλων και οδεύουμε προς μεγάλη κατάντια που θεωρείται ελευθερία ιδεών και δεσμών τωρα η φιλοσοφία σε ενα κοινωνικό ον όπως ο άνθρωπος του ζω μόνος η κάνω παιδιά εκτός γαμου για να τα μεγαλώνει η άλλη άμα τύχει κάτι και να μην την έχω και συνέταιρο στην περιουσία είναι καθαρό δείγμα εγωκεντρισμού και ναρκισσισμόυ και φιλελευθερισμού που οδηγεί στην ασυδοσία που το λέμε ελευθερία στην νέα εποχή και χούντα λέμε όποιον προσπαθεί να εφαρμόσει το νόμο είναι πολύ ωραίο να ζούμε όπως γουστάρει ο καθένας αλλά δυστυχώς μη εφαρμόσιμο όταν ζούμε σε κοινωνία.Άποψη μου βέβαια.

Εγώ ξέρω να πω φιλαράκι ότι η έλλειψη παιδείας είναι 90% έλλειψη καλών μανάδων και καλών δασκάλων και οδεύουμε προς μεγάλη κατάντια που θεωρείται ελευθερία ιδεών και δεσμών τωρα η φιλοσοφία σε ενα κοινωνικό ον όπως ο άνθρωπος του ζω μόνος η κάνω παιδιά εκτός γαμου για να τα μεγαλώνει η άλλη άμα τύχει κάτι και να μην την έχω και συνέταιρο στην περιουσία είναι καθαρό δείγμα εγωκεντρισμού και ναρκισσισμόυ και φιλελευθερισμού που οδηγεί στην ασυδοσία που το λέμε ελευθερία στην νέα εποχή και χούντα λέμε όποιον προσπαθεί να εφαρμόσει το νόμο είναι πολύ ωραίο να ζούμε όπως γουστάρει ο καθένας αλλά δυστυχώς μη εφαρμόσιμο όταν ζούμε σε κοινωνία.Άποψη μου βέβαια.
Μιλάω γενικά χωρίς παρεξήγηση εννοείτε.

Ίσως η άρνηση προς το γάμο, μέχρι κάποια ηλικία, να είναι αποτέλεσμα αρνητικών εμπειριών και ψυχικών τραυμάτων που δεν θέλουμε να αναπαράγουμε, ή, στην καλύτερη περίπτωση, σκεπτικισμού και προνοητικότητας που όμως σπανίζουν στους νέους. Από μια ηλικία όμως και μετά, η απόρριψη αυτής της συνθήκης που σκλαβώνει τις ανθρώπινες ψυχές και τις εξαθλιώνει, απολυμαίνοντας τον Έρωτα και μονοπωλώντας τη δημιουργία οικογένειας, είναι γνήσιο και ώριμο προϊόν σοφίας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι δείγμα δειλίας, διότι, ως γνωστόν, θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία, και, όπως θα γνωρίζεις εσύ ειδικά, Ποσειδώνα, από αρχαιοτάτων χρόνων: Ζευχθείς γάμοισιν ουκέτ᾽ έστ᾽ ελεύθερος.

Υ.Γ.
Εκπλήσσομαι κάθε φορά που ανακαλύπτω πως, ακόμα και σε παντρεμένους, τους διαφεύγει το ότι σύζυγοι δεν είναι αυτοί που "συ-ζούν" μαζί αλλά αυτοί που βρίσκονται σε συζυγία, δηλαδή, στο ίδιο ζυγό. Κατά τ’ άλλα, του Έλληνα ο τράχηλος, ζυγό δεν υπομένει!...
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ετούτο το κακόμοιρο είδος, από πού πρέπει να ξεκινήσει την απελευθέρωσή του... :oops:

Υ.Γ.2
Παρατηρείστε ότι η κριτική μου δε στοχεύει στην οικογένεια αλλά στο γάμο.
3 σχόλια :
Α. ΕΥΓΕ Γιαννη και για τις αναφορές και το ύφος και την επεξήγηση. Θέλει αρετή και ΤΟΛΜΗ η ελευθερία αλλα και χλεύη και χιούμορ και αυτοσαρκασμό η καραντίνα.

Β. Κατόπιν όλων των ανωτέρω (και του Γιαννη) : "Γαμοισιν φιλοι άλλως ...χανόμεθα "

Γ. Ο ...Αλεκανδράκος (ΑΛΕΧ37) μετά την ...τάπα που έφαγε (περι κουστουμίου
εν ...καρτέρισι !!!!???) κάνει το κορόιδο.
Ουτε σχόλιο, ουτε like ουτε ΤΠΤ.
Μήπως έπεσε παντόφλα απο την συμβία, που καλα σου τά λεγε;;;;;;

Σαν σήμερα η συμφωνία της Βαρκιζας.Αν νομίζουν ομως οτι εμεις θα καταθεσουμε τα οπλα ειναι γελασμένοι.Το πολύ πολύ να τους τα βάλουμε εκει που τους πρέπει.
Αφού ανέλαβαν οι κρυμμένοι να εκπροσωπήσουν τους αγωνιστές του βουνού.....
Χωρίς στήριξη και σωστή ενημέρωση (για Γιάλτα) από τους "φίλους" και έχοντας απέναντι την (καταρρέουσα έστω) αλαζονική Βρετανική αυτοκρατορία.

Η μελέτη της Ιστορίας και η γνώση είναι δύναμη και ως λαός ενώ κοκορευόμαστε για την Ιστορία μας (όχι φυσικά την δική μας, αλλά των προπατόρων και των γονέων μας) δεν την χρησιμοποιούμε υπέρ μας, κάνοντας τα ίδια λάθη.

Δύσκολη επέτειος που η εξέλιξή της έφερε αδελφοκτόνο πόλεμο, θάνατο πολλών χιλιάδων "αντιπάλων" Ελλήνων, με το ζόρι "διακοπές" στα απομονωμένα νησιά και σε στρατόπεδα αντιφρονούντων, που ερήμωσε την ύπαιθρο, έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένων και χωρίς μέλλον Ελλήνων μετανάστες στα λιγνιτωρυχεία, μούτσους και λαδάδες στα καράβια, στις μπογιές κρεμασμένους σε ουρανοξύστες και τις γέφυρες των ΗΠΑ και στα μαγέρικα ανά τον κόσμο.
Και έφερε την Χώρα 10 χρόνια πίσω, γιγάντωσε το ρουσφέτι, και έφερε με τα απόνερά της και 20-25 χρόνια αργότερα την Εθνική καταστροφή και την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο.
Μακάρι να μην ξαναζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας τέτοιες στιγμές.
Δυστυχώς στην διατήρηση του Εθνικού Διχασμού, με πιο κομψό τρόπο και φερετζέ, ποντάρουν πολύ οι πολιτικοί μας «ταγοί» ακόμη και σήμερα.
Με τον Οθωμανό να έχει ξεσπαθώσει και τους φίλους μας στην Δύση να κάνουν πως δεν βλέπουν.
Είναι δύσκολες οι (ξένες) θύρες όταν η χρεία τες κουρταλεί (όταν από ανάγκη τις χτυπας για βοήθεια).

Μόνη μας ελπίδα η Εθνική Συμφιλίωση και ο Αδελφός Έλληνας

Μιλάω γενικά χωρίς παρεξήγηση εννοείτε.
Το ύφος και το ήθος σου, συνονόματε, είναι πλέον γνωστό και δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης. Αντιθέτως, οι απόψεις σου, και σεβαστές γίνονται αλλά και αποδεκτές.

Συμφωνώ με την κριτική σου στις συμπεριφορές που, σε επίπεδο διακήρυξης, επικαλούνται την Ελευθερία, ενώ στην πράξη οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο. Αυτές όμως –ως συνήθως–, δεν ανήκουν σε πραγματικά ελεύθερα άτομα μιας υγιούς κοινωνίας, αλλά, αποτελούν μεταστροφές και αντιδράσεις μιας χρόνιας καταπίεσης και ανελευθερίας και οδηγούν την κοινωνία στο ίδιο ακριβώς σημείο που τις δημιούργησε.
Είναι αλήθεια πως, μεγαλώνουμε σε μια δεδομένη κοινωνία και είμαστε φτιαγμένοι από τα υλικά της, όμως, το να αναπαράγουμε άκριτα τις παθογένειές της, είναι δείγμα κοινωνικής στασιμότητας, οι επιπτώσεις της οποίας επιβαρύνει, σε τελική ανάλυση, τα ίδια της τα άτομα. Γι’ αυτό λέμε συχνά: για να γίνεις αυτό που είσαι πρέπει να πάψεις να είσαι όλα όσα είσαι. Όσο πιο ασυνείδητα όμως ζεις, τόσο πιο καλά και άκριτα παίζεις τους ρόλους τους οποίους σου αναθέτει, και, εν τέλει, η αμοιβή σου ισούται με το μερίδιο των βοδιών από τη σοδιά του χωραφιού που, σε συζυγία, οργώνουν. Εδώ ακριβώς όμως φαίνεται η αξία και κρίνεται αναγκαίος ο ρόλος της Φιλοσοφίας που δεν είναι άλλος από το να διαχωρίζει την ήρα από το στάρι και τα σύκα από τη σκάφη, να κρατάει τα φώτα της συνείδησης αναμμένα και να μας θυμίζει τον αρχικό σκοπό μας κατά την ολοκλήρωση του [κάθε] γεφυριού μας, κι ας μας κάνει και λίγο εγωκεντρικούς (έως και σολιψιστές) και νάρκισσους. Διότι, κακά τα ψέματα, στον αγώνα της εξασφάλισης των μέσων – έχουμε χάσει το σκοπό. Δε νομίζεις;
m1705.gif

"Γαμοισιν φιλοι άλλως ...χανόμεθα "
Τώρα Ποσειδώνα, με τη Νέα Δημοκρατία, γαμοίσιν και πρόστιμον τρώνε, και η Τόλμη και η Ελευθερία.

Άσε που, με βάση τις τελευταίες καταγγελίες /εκμυστηρεύσεις (που κάνουν τους δημοσιογράφους και ολάκερη την κοινωνία μας να πέφτουν απ’ τα σύννεφα), περισσότερο γαμοίσιν έπεφτε επί ΠΑΣΟΚ. [...]

Σ’ αυτή την ιστορική καμπή λοιπόν, μια νεκρανάσταση μας σώζει και όχι μιαν ακόμη παρθενογένεση. :rolleyes:

Αφού ανέλαβαν οι κρυμμένοι να εκπροσωπήσουν τους αγωνιστές του βουνού.....
Εδώ Ποσειδώνα, αξίζεις εσύ ένα μεγάλο ΕΥΓΕ!!! .RESPECT.

Όμως, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες για Εθνική Συμφιλίωση, βλέπω τα εμφύλια αισθήματα να υποβόσκουν μια χαρά.

Το ύφος και το ήθος σου, συνονόματε, είναι πλέον γνωστό και δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης. Αντιθέτως, οι απόψεις σου, και σεβαστές γίνονται αλλά και αποδεκτές.

Συμφωνώ με την κριτική σου στις συμπεριφορές που, σε επίπεδο διακήρυξης, επικαλούνται την Ελευθερία, ενώ στην πράξη οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο. Αυτές όμως –ως συνήθως–, δεν ανήκουν σε πραγματικά ελεύθερα άτομα μιας υγιούς κοινωνίας, αλλά, αποτελούν μεταστροφές και αντιδράσεις μιας χρόνιας καταπίεσης και ανελευθερίας και οδηγούν την κοινωνία στο ίδιο ακριβώς σημείο που τις δημιούργησε.
Είναι αλήθεια πως, μεγαλώνουμε σε μια δεδομένη κοινωνία και είμαστε φτιαγμένοι από τα υλικά της, όμως, το να αναπαράγουμε άκριτα τις παθογένειές της, είναι δείγμα κοινωνικής στασιμότητας, οι επιπτώσεις της οποίας επιβαρύνει, σε τελική ανάλυση, τα ίδια της τα άτομα. Γι’ αυτό λέμε συχνά: για να γίνεις αυτό που είσαι πρέπει να πάψεις να είσαι όλα όσα είσαι. Όσο πιο ασυνείδητα όμως ζεις, τόσο πιο καλά και άκριτα παίζεις τους ρόλους τους οποίους σου αναθέτει, και, εν τέλει, η αμοιβή σου ισούται με το μερίδιο των βοδιών από τη σοδιά του χωραφιού που, σε συζυγία, οργώνουν. Εδώ ακριβώς όμως φαίνεται η αξία και κρίνεται αναγκαίος ο ρόλος της Φιλοσοφίας που δεν είναι άλλος από το να διαχωρίζει την ήρα από το στάρι και τα σύκα από τη σκάφη, να κρατάει τα φώτα της συνείδησης αναμμένα και να μας θυμίζει τον αρχικό σκοπό μας κατά την ολοκλήρωση του [κάθε] γεφυριού μας, κι ας μας κάνει και λίγο εγωκεντρικούς (έως και σολιψιστές) και νάρκισσους. Διότι, κακά τα ψέματα, στον αγώνα της εξασφάλισης των μέσων – έχουμε χάσει το σκοπό. Δε νομίζεις;
m1705.gif
Δεν ήθελα να το πάω τόσο βαθιά διότι η χώρα που ζουμε το μόνο που λέει είναι ανακαλύψαμε τη δημοκρατία εάν το εμβαθύνουμε τόσο συγκεκριμένα στην Ελλάδα θα καταλήξουμε στο ματαιοτης ματαιοτητων καταλαβαίνεις τι εννοώ και μοναχοί.Και νομίζω πρέπει να είμαστε σε ολα της άποψης κάθε πέρσι και καλυτερα και να μπορούμε να βλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον γιατί θα φτάσει η στιγμή και θα αναζητουμε το παρελθόν με τις αρχες και τις αξίες του με τα καλα και τα κακά τούς

Δεν ήθελα να το πάω τόσο βαθιά διότι η χώρα που ζουμε το μόνο που λέει είναι ανακαλύψαμε τη δημοκρατία εάν το εμβαθύνουμε τόσο συγκεκριμένα στην Ελλάδα θα καταλήξουμε στο ματαιοτης ματαιοτητων καταλαβαίνεις τι εννοώ και μοναχοί.Και νομίζω πρέπει να είμαστε σε ολα της άποψης κάθε πέρσι και καλυτερα και να μπορούμε να βλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον γιατί θα φτάσει η στιγμή και θα αναζητουμε το παρελθόν με τις αρχες και τις αξίες του με τα καλα και τα κακά τούς
Εξαλου κάθε προσωπικότητα είναι μοναδική όπως και κάθε κάνη και όλα για να υπάρχει συνέχεια ομαλή πρέπει να κινούνται στα πλαίσια του συμβιβασμού

Και νομίζω πρέπει να είμαστε σε ολα της άποψης κάθε πέρσι και καλυτερα και να μπορούμε να βλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον
Αντιφατικό μου φαίνεται αυτό, αλλά δεν έχω και κανένα πρόβλημα με τις αντιφάσεις. Όμως, η εθελοτυφλούσα αισιοδοξία είναι η δίδυμη αδελφή της φρούδας ελπίδας, που, και οι δυο τους, οδηγούν πίσω στην μάνα τους, την αυταπάτη (βλέπε που μας οδήγησαν φέτος σχετικά με τον παραλογισμό της απαγόρευσης του κυνηγίου).

Επίσης, το ότι κάτι έλαβε χώρα κατά το παρελθόν, δεν ανήκει ούτε στα απορρίμματα ούτε και στα ιερά. Χρέος κάθε γενιάς είναι να απορρίπτει ό,τι διαβάλει, σκλαβώνει και υποβαθμίζει τον άνθρωπο και να ανακαλύπτει ό,τι απελευθερώνει το πνεύμα του, γαληνεύει τη ψυχή του και καθαρίζει την καρδιά του. Όσοι ανήκουν στο παρόν είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτό, οι πρόγονοι και οι απόγονοι δεν έχουνε την ευκαιρία.

Ο καθένας μας, με τη μοναδικότητα της ύπαρξής του και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, προσπαθεί να απολαύσει στο μέγιστο δυνατό αυτή τη μοναδική ευκαιρία της ζωής. Κάποιοι όμως, που μόνο να παρασιτούν μπορούν από τις δυνατότητές μας, βολεύονται καλύτερα με το να μας μαζικοποιούν και να μας πολλαπλασιάζουν δια της διαιρέσεως. Ας μην τους διευκολύνουμε λοιπόν διατηρώντας με τις δυνάμεις μας τα εργαλεία τους (και τα ανταλλακτικά τους).

Καλό απόγευμα!

Status
Not open for further replies.
Back