Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτό που λένε ότι πρέπει να πάρεις την άδεια κανονικά για να μπορέσεις να κυνηγήσεις ισχύει? Γιατί εγω λογικά με την τόση καθυστέρηση θα την θεωρήσω την τέταρτη και προφανώς δε θα την έχω στα χέρια μου μέχρι την έναρξη πάρα μόνο την απόδειξη. Θα χω πρόβλημα???o_O
Για 48 ωρες καιΜΟΝΟ ΙΣΧΙΕΙ το χαρτι οτι πληρωσες μετα εισαι ακαλυπτος ,βεβαια ομως αν γινει μηνυση με την αδεια αθωονεσαι κααι μενει μονο η ταλαιπωρια.

Κανονικα ειναι παρανομο να κυνηγας μονο με την αποδειξη. Οι θηροφυλακες δεν λενε τιποτα αλλα αμα πεσεις σε δασικο μαλλον υπαρχει προβλημα. Βεβαια δεν φταιμε εμεις αν ο τσιρωνης μ@λ@κιζοταν και δεν υπεγραψε γρηγορα την ρυθμιστικη. Δηλαδη τι περιμενε ο ηλιθιος να βγει ο ηλιος απο δυτικα μηπως τη γλυτωσει; Ακομα δεν εχει δημοσιευτει ουτε στο ΦΕΚ, να δουμε ποτε και αν θα προλαβουμε να εχουμε εστω και την αποδειξη στην εναρξη

Ρε παιδια η ηγεσια μας αντιγραφει τον τσιριζα;
Εχω τις αποδειξεις απο το 2013 και εδω και εμφανιζεται αυξηση 6,5 € απο τοτε.
Εχει καθε χρονο 2 εκτακτες εισφορες μια 20€ και μια 5€ σαν τον ενφια ενα πραγμα(μπηκε για λιγο και εμεινε).
Απο δωρα δεν το συζητω κοπηκαν μια για παντα. Ουτε μπλουζες ουτε καπελα ουτε και τα βασικα χαρτη και προγραμμα αρτεμις.
Μου φαινεται του χρονου θα παω σε παρασυλογο μπας και ταρακουνηθουν!!!
Λεω εγω τωρα...

Εντυπωση μου εκανε που μου ειπε οτι την παρασκευη να παω να παρω το βιβλιαρακι.
Αλλες χρονιες με περισσοτερο χρονο στην διαθεση τους και δεν το ειχαν ετοιμο για την εναρξη. Τωρα γιατι ετσι;;;
Λες να εχουμε πεσιμο!!!

Για αλλη μια φορα ανακατοσουρα,οπως το δηλωνω συνεχεια,ομως τα ψωμια τους ειναι λιγα με τους αχρηστους.Εμεις ομως την εναρξη θα μας βρει στην υπαιθρο εστο με τα χαρτια πληρωμης τα προσωρινα και με την ψυχολογια στα υψη αφηνοντας τα πολλα προβληματα οικονομικα κ.τ.λ.ΚΑΛΗ ΕΝΑΡΞΗ σε οσους βγουν με ασφαλεια και καλη χρονια εγω δηλωνω πανετοιμος τα υπολοιπα το Σαββατο.

Οτι θα μπορουν τα δασαρχεια να υπογραψουν τα βιβλιαρακια και να κατατεθουν τα χρηματα εκει που αναλογουν γιατι μεχρι χθες αυτο δεν μπορουσε να γινει...
Δηλαδη δυναται να παρακαμφουν οι κυν συλογοι;

Καλα αυτο το ξερω, αλλο ρωταω, αν μπορει καποιος μονος του να παει στο δασαρχειο να θεωρησει την αδεια του

Μάγκες δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Πάντα οι σύλλογοι πήγαιναν τις άδειες στο δασαρχείο για θεώρηση. Απλά για να μπορεί το δασαρχείο να θεωρήσει τις άδειες έπρεπε πρώτα να τυος έχουν πάει την ρυθμιστική. Εγώ που μίλησα με τον 1ο την Τρίτη μου είπαν ότι μάλλον τότε θα πήγαιναν την ρυθμιστική. Μπορεί αν υπογράφηκε στις 11 του μήνα αλλά τα δασαρχεία ξεκίνησαν στις 16 την θεώρηση. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν...

Καλα αυτο το ξερω, αλλο ρωταω, αν μπορει καποιος μονος του να παει στο δασαρχειο να θεωρησει την αδεια του
Όπως πάντα Τάκη θα μπορούσες και φέτος να πας μόνος σου στο δασαρχείο αλλά το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο λόγω της ασφάλισης. :)

Μόλις γύρισα απο τον κυνηγετικό σύλλογο με την φετινή άδεια υπογεγραμμένη. Έτοιμος για το Σάββατο. Τώρα μένει να δώ που θα πάω για Τρυγόνια. Έχει κανείς καμιά ιδέες για τα πέριξ της Αττικής? Δεν περιμένω να γεμίσω το σάκο μου αλλά να ρίξω καμια ντουφεκιά για το καλό. Άντε καλή αρχή παίδες.

Για αλλη μια φορα τα πρωτοπαλικαρα του Συριζα και οι υπερμαχοι υποστηρικτες του Υπουργειου και των στελεχων του
βγαζουν την χολη τους κατηγορωντας την ΚΣΕ για την καθυστερηση της υπογραφης της ρυθμιστικης και την εκδοση των υπογεγραμμενων βιβλιαριων θηρας
Φταιει η ΚΣΕ αν οι κοπριτες του Δασαρχειου μαζι με το Υπουργειο αποφασισαν τελευταια στιγμη να υπογραψουν την ρυθμιστικη ?
Φταιει η ΚΣΕ που ο καθε Δασαρχης που πληρωνεται απο το δημοσιο αρα απο τον Ελληνα φορολογουμενο καθυστερει εσκεμμενα να υπογραψει

Την ΚΣΕ την εχουμε κατηγορησει αρκετες φορες για το εργο της αλλα εδω το θεατρο του παραλλογου δεν εχει προηγουμενο απο τους θερμους υποστηρικτες του Συριζα
Μπραβο μαγκες συνεχιστε ετσι ισως καποια στιγμη βρεθειτε και με καμια θεσουλα στο Υπουργειο .buy.

Ας απαντήσει τώρα η ΚΣΕ:
Παράνομοι όσοι κυνηγοί έχουν απόδειξη αλλά όχι θεωρημένο βιβλιάριο;

γράφει ο Κυνικός
Μερικές ώρες πριν το ξημέρωμα της 20ης Αυγούστου οπότε ξεκινάει η νέα κυνηγετική περίοδος χιλιάδες κυνηγοί τρέχουν να προλάβουν να θεωρήσουν την κυνηγετική τους άδεια. Πόσο εύκολο είναι όμως να εξυπηρετηθούν (από τις δασικές υπηρεσίες) οι 100.000 και πλέον κυνηγοί που θέλουν να κυνηγήσουν στην έναρξη του;
Δεν θα αναλύσουμε δω τους λόγους της καθυστέρησης της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της Ρυθμιστικής απόφασης ούτε το τι προηγήθηκε. .congrats..congrats.
Αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή είναι να δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση από την ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Μπορούν οι κυνηγοί να κυνηγούν με την …απόδειξη καταβολής των τελών ή κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι;
Η ανάρτηση του έγκυρου ιστολογίου dasarxeio.com που εκφράζει τις απόψεις των δασικών υπαλλήλων είναι ξεκάθαρη: ΄΄
το κυνήγι επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο θεωρημένης άδειας θήρας
΄΄Τι γράφει το dasarxeio.com΄΄
Οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζονται τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού και η ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ το απόγευμα της Τετάρτης (17/8).
Όσοι κυνηγοί σκοπεύουν να κυνηγήσουν την πρώτη ημέρα κυνηγιού θα πρέπει το βράδυ της Παρασκευής (19/8) να έχουν θεωρημένο από την αρμόδια δασική το ατομικό βιβλιάριο θήρας. Η απόδειξη είσπραξης χρημάτων του Κυνηγετικού Συλλόγου σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί άδεια θήρας. Και το κυνήγι επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο θεωρημένης άδειας θήρας.΄΄Αυτή η ανάρτηση έρχεται ως επιβεβαίωση περσινής ανακοίνωσης του δασάρχη Καλαμάτας Σπύρου Κατσίποδα, που ανέφερε πως ”
Μόνο όταν οι κυνηγοί έχουν στα χέρια τους το θεωρημένο βιβλιαράκι της άδειας κυνηγίου η θήρα είναι νόμιμη΄΄. Άφαντη η Κυνηγετική Συνομοσπονδία
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας εξακολουθεί να μην παίρνει θέση στο ερώτημα.-Μπορούν οι κυνηγοί να βγουν στα κυνηγοτόπια με την απόδειξη;-
Είναι νόμιμη αυτή η κυνηγετική έξοδος;
Οι θηροφύλακες και οι δασικοί τι πρέπει να πράξουν;
Να επιβεβαιώσουν την παράβαση ή να δείξουν ανοχή; Ποιος όμως κατοχυρώνει δασικούς και θηροφύλακες ότι δεν θα βρεθούν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος;
Και αν υποθέσουμε ότι βεβαιώνουν μια παράβαση θήρας π.χ για θήρευση απαγορευμένου είδους. Θα κατάσχουν την …απόδειξη;
Αυτά και αλλά πολλά είναι τα ερωτηματικά.
Ας απαντήσει λοιπόν άμεσα η διοίκηση της ΚΣΕ και των Ομοσπονδιών αν είναι επιτρεπτό να βγουν οι κυνηγοί στα κυνηγοτόπια έχοντας στην τσέπη την απόδειξη και όχι το προβλεπόμενο θεωρημένο βιβλιάριο θήρας

Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με την αποδειξει και ας μην παιρνει θεση η ΚΣΕ. Και να σε γραψουν και να γινει δικαστηριο οταν προσκομιστει το βιβλιαρακι και υπαρχει υπογραφη οτι οντως εισαι κυνηγος και σε συνδυασμο μδ την αποδειξη που εχει πανω ημερ/νια πληρωμης πριν τον ελεγχο των δασικων αρχων αθωονεσαι.
Μπορσι να μπει καποιο χρηματικο προστιμο γιατι δεν το ειχες.μαζι σου αλλα τιποτα παραπανω.
Με την ιδια λογικη αν το ξεχασω πρεπει να κρατηθω ή δικαστω;

Status
Not open for further replies.
Back