Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
με καλή θέληση όλα γίνονται
οι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν ενημερώσει τους θηροφύλακες να είναι ελαστικοί και να δέχονται την απόδειξη πληρωμής των τελών
στην περίπτωση που είναι δασικός κι αυτός το ίδιο ενεργεί...στην χειρότερη περίπτωση με ωραίο τρόπο ζητάμε να στείλουμε την άδεια με φαξ στο δασαρχείο που ανήκει ο υπάλληλος
έτυχε πριν 3-4 χρόνια σε φίλο μου στην Εύβοια να έχει ξεχάσει την άδεια και την ΑΚΚΟ τα οποία τα έστειλε με φάξ υπ όψιν του δασικού υπαλλήλου που του έκανε έλεγχο
το ίδιο με τον ανηψιό μου πέρυσι στην Στυλίδα
όταν είμαστε νόμιμοι σε όλα,οι δασικοί και θηροφύλακες καταλαβαίνουν και δεν είναι των άκρων ;)
ψυχραιμία μπλά μπλα και όλα γίνονται :)
καλή έναρξη .well done.

Ο Ιορδάνογλου θίγει ένα θέμα που κάποια στιγμή το το έχουμε συζητήσει και εδώ .
Πραγματικά αξίζει περαιτέρω συζήτησης μιας και η σεζόν μόλις ξεκίνησε και οι φωτογραφίες θα δίνουν και θα παίρνουν:)

http://kynoclub.gr/2013/12/19/για-τους-επιδειξίες-του-διαδικτύου/
Είμαι κατά οποιασδήποτε φωτογραφίας ξεπερνάει το όριο. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν είναι μεγάλη η παρέα. Ακόμα και αν συνολικά είναι μέσα στο νόμιμο όριο τέτοιες φωτογραφίες προκαλούν δυστυχώς.

Εγώ θα έλεγα Βασίλη ότι παίζει ρόλο και το που θα αναρτήσεις τις φωτογραφίες.
Δεν νομίζω να είναι το ίδιο να βάλουμε φωτογραφίες με αρκετά θηράματα σε ένα κυνηγετικό φόρουμ (πάντα σε νόμιμους αριθμούς) με το να τις αναρτήσουμε στο φατσοβιβλίο.
Η ανάρτηση φωτογραφιών, εδώ ας πούμε, προφανώς δείχνει τα αποτελέσματα μιας επιτυχημένης κυνηγετικής εξόδου , ενώ η ίδια φωτογραφία στο φατσοβιβλίο είναι επίδειξη .

Last edited by a moderator:
Φωτογραφιες προσωπικα μονο για προσωπικη χρηση, εκτος αν μιλαμε για φωτογραφους επιπεδου Αρη, που κακα τα ψεμματα δεν προσβαλλουν το θηραμα. Ακομα και απο φιλους, ασυναισθητα πιανω τον εαυτο μου να μετραω για να δω αν ειναι στο οριο. Καταλαβαινω τον ενθουσιασμο μιας καλης μερας, αλλα ξερετε πολυ καλα ποσο μας περιμενουν στη γωνια.

Προσωπικα ειμαι κατα της επιδειξης θηραματων σε social media οπως facebook. Σε ενα site σαν το δικο μας που ειναι αποκλειστικα για κυνηγους δεν νομιζω οτι βλαπτουν αν τηρουνται τα ορια.Για τους εξω παιζει σιγουρα μεγαλο ρολο οχι μονο το θηραμα αλλα ο τροπος πολλες φορες. Αν πχ καποιος δαγκωνει τα πουλια για επιδειξη η κρεμαει τη καρπωση της παρεας απο το αυτοκινητο. Φωτογραφιες καρπωσης μετα απο κυνηγι ειναι διαδεδομενες σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο. Ο σεβασμος προς το θηραμα ειναι must.

Last edited:
Συμφωνώ με τον κ. Ιορδανογλού...
Με είχε απασχολήσει το θέμα-και με απασχολεί ακόμα- όταν κατάφερα να ανεβάσω φώτο εδώ μέσα, αν θα έπρεπε να βάζω και φώτο από το σύνολο της ημερήσιας θήρευσης -ειδικά όταν η καρπωση πλησίαζε ή έφτανε τα νόμιμα ημερήσια όρια ( ήταν ελάχιστες, βέβαια, αυτές οι μέρες)-ή να βάζω τα κυνηγοτόπια της εξόρμησης και κάποια λίγα θηράματα αντιπροσωπευτικά της κυνηγετικής μέρας...
Εβαλα τελικά και κάποιες φωτο καρπωσης λίγων ''τυχερών'' ημερών που πλησιασε ή και έφτασε τα νόμιμα ημερήσια όρια, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά...θα μπορούσα να βαλω 3-4 φώτο με αντίστοιχα θηράματα στο σημείο πτώσης και απλά να αναφέρω οτι ''η μέρα ήταν καλή και έπιασα ή πλησίασα το όριο''...

Σίγουρα οι φώτο με υπερβολικά μεγάλους αριθμούς θηραμάτων, άσχετα αν χτυπήθηκαν απόλυτα νόμιμα, δημιουργούν αρνητική εντύπωση σε άτομα που δεν έχουν γνώση επί της κυνηγετικής δραστηριότητας και εύκολα κάνουν το συνειρμό κυνηγός=μακελάρης, ιδιαίτερα με την προπαγάνδα που δεχόμαστε ως χώρος τα τελευταία χρόνια...
Βέβαια σ' ενα κυνηγετικό Φόρουμ, που νιώθεις φίλος με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, βάζεις και καμιά φώτο με την κάρπωση για να μοιραστείς μαζί τους και τη χαρά μιας καλής κυνηγετικής ημέρας, αλλά δυστυχώς κάποιοι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν εναντίον μας...
Προσωπικά, δεν ξέρω, μάλλον φέτος δεν θα ξαναβάλω φώτο με το σύνολο της κάρπωσης ειδικά αν ειναι στο όρια...απο τη άλλη ελπίζω να το πιασω αρκετές περισσότερες φορές, σε σχεση με την περσινή χρονια....sarcastic.

Οι φωτογραφίες με αναρίθμητα θηράματα (έστω και νόμιμα) επάνω σε ένα καπό αυτοκινήτου νομίζω δεν έχουν να προσφέρουν κάτι.
Αντίθετα ένα κρεμαστάρι με 5-6 τρυγόνια ή 10 τσίχλες σε ένα ωραίο φόντο δίπλα από το όπλο μας νομίζω δίνουν κάτι όμορφο από την κυνηγετική μας εξόρμηση.

Παλικαρια βαλτε τα θηραματα σας στη φυση κ καντε τους μια φωτογραφια... Ειναι απο αυτα που μενουν στο μελλον κ καμια φορα θα χαζευεται το κινητο σας κ θα τα αναπολειτε...
Προσωπικα δεν μου αρεσουν τα θηραματα πανω σε καπο κ σκυλοκουτα κ ειδικα αν ειναι αραδιασμενα για να μετριουνται κιολας... Κατα τα αλλα μια πουλιαστρα με 25 τσιχλες ειναι πολυ πιο ομορφη κ πολυ λιγοετρο προκλητικη οπου κ αν αναρτηθει αν ειναι κερμασμενη σε ενα δεντρο η θαμνο κ πολυ πιο "ασχημη" αν ειναι μια-μια σε σειρα πανω σε ενα καπο...

Ειμαστε κυνηγετικο φορουμ. Σε κυνηγετικο φορουμ το καθε μελος εχει δικαιωμα να μοιραστει τη χαρα του με τους υπολοιπους κυνηγους βαζοντας φωτο ειτε ως αριθμο ειτε με πιο ¨καλλιτεχνικο¨ υφος. Ειτε στο καπο ειτε στην πουλιαστρα ειτε οπως αλλιως επιθυμει, αρκει να μην παρανομησε και να μην γελοιοποιησε τα θηραματα. Εξαλλου δεν εχουμε ολοι το ιδιο γουστο, ουτε την ιδια αισθητικη, ουτε και το ιδιο ταλεντο στη φωτογραφιση. :)
Οσον αφορα τα υπολοιπα μεσα κοινωνικης δικτυωσης, ο καθενας ειναι υπευθυνος για αυτα που δημοσιευει αλλα ομως και για αυτα που επισκεπτεται και βλεπει...

Δε θα μας τελειωσει ρε συ Ευριπιδη, γιατι ειναι καλα οργανωμενοι ολοι αυτοι στις ΜΚΟ. Ακουγεται η φωνη τους απο 40 τοπους, και φαινονται πολλοι. Στις εκλογες βεβαια δεν γεμιζουν ουτε βανακι, αλλα κανουν εντυπωση

Status
Not open for further replies.
Back