Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά διαβάζοντας τα σχόλια για όρια, ελέγχους, δασαρχεία, θηροφυλακή κλπ με πιάνουν τα γέλια ...
ειμαστε η χώρα του δήθεν... κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας, και νομίζουμε ότι δεν φαινόμαστε...
Απαγορεύεται το ζαρκάδι , και υπάρχουν γουρουνοπαρέες που σκοτώνουν 50 και 60 το χρόνο στη Β.Ελλαδα ...
Απαγορεύεται το κυνήγι απο Μαρτη έως Αύγουστο και τη νύχτα ... για τους πολλούς .... γιατι όσοι θέλουν κυνηγούν γουρούνια όλο το χρόνο ....και ειναι γνωστοί σε κάθε χωριό ´´´ αλλά κανείς δεν μιλάει ...
Απαγορεύεται η πωληση θηραμάτων και εκατοντάδες εστιατόρια στην επαρχία εχουν αγριογούρουνο και ζαρκάδι χωρίς κανένα παραστατικό και όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν ....πέφτουν απο τα σύννεφα όταν λες κάτι ... ειναι καλά τα μεροκάματα για όλους βλέπεις...
απαγορεύεται το καρτέρι της μπεκάτσας αλλά αδειάζουν τα καφενεία το γνωστό μισάωρο... πέφτουν δεκάδες τουφεκιές σε κάθε χωριό και όλοι κάνουν τους χαζούς ...
Απαγορεύεται το κυνήγι τη νύχτα , και οι βάλτοι αντιλαλούν απο τις τουφεκιές τις νύχτες με φεγγάρι και όχι μόνο ... οι φακοί πανω στα οπλα απαγορεύονται αλλά όλοι γνωρίζουμε φίλους που εχουν... τις προάλλες με παίρνει φίλος και μου λέει ο τάδε γνωςτος´ έφτασε τα 40 ψαλίδια ... έλα ρε του λέω , φέτος ?? Τι φέτος ρε μου λέει , απόψε ... και ηταν 12 τα μεσάνυχτα ...
Απαγορεύεται η χρήση κραχτών αλλά όλα τα μαγαζιά πουλούν και με το internet εχει γεμίσει ο τόπος ... ορτύκια τσίχλες ... πας στα μπασίματα για κυνήγι και τσακώνεσαι με τους μαλάκες ... και ειναι πολλοί και παντού.
Απαγορεύονται οι αποθήκες με πανω απο 2 φυσιγγια και το 80% των γουρουνοκυνηγων στα χωριά μου εχουν πάρει τη M2 με την μεγάλη αποθήκη ... γιατί λέτε άραγε ? Γιατι εχει ωραίο ζύγισμα μήπως ??
Απαγορεύεται η Θήρα του κότσυφα μετά τις 20 Φλεβάρη ... εδώ τι να γράψω ??
Απαγορεύεται η Θήρα της πέρδικας και επιτρέπεται μόνο ο λαγός για ενα διάστημα στην αρχή ... εδώ γελάνε πάλι...
Απαγορεύεται το κυνήγι του λαγού τη νύχτα .... και εχουν φτιαχτεί περιουσίες απο το συγκεκριμένο νυχτερινό χόμπι...
Απαγορεύεται το κυνήγι εδώ και 4 μέρες και τα απογευματινά και τα περπατητά καλά κρατουν από ακρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα ... τι να λέμε τώρα
Έγραψα τις προάλλες οτι είμαστε αστείοι σαν λαός και παρεξηγήθηκαν 2-3 φίλοι στο φόρουμ... γράφει ο φίλος οτι η θηροφυλακή στις ΗΠΑ μπουκάρει στα σπίτια και τις αποθήκες και ελέγχει τους καταψύκτες.!!!!!!! .... εδώ τι ελέγχει ??
Η παραβατικότητα των Ελλήνων σχεδόν σε κάθε τομέα ειναι πέρα απο κάθε λογική , ειναι απλά ανεξέλεγκτη... το ίδιο και στο κυνήγι... και οι σωστοί που τηρούν τους νόμους ειναι ως συνήθως η εξαίρεση του κανόνα ...θα μου πείτε οτι ειναι μειοψηφία μέσα στον κυνηγητικό κόσμο... ισως , αλλά εχω την εντύπωση οτι αντί να μειώνονται αυξάνονται χρόνο με το χρόνο ....
και μην μου φέρετε σαν παράδειγμα τους ανθρώπους που αρθρογραφούν στο ΗL ... λυπάμαι αλλά δυστυχώς δεν νομίζω οτι εκφράζουμε το μέσο Έλληνα κυνηγό...
Να μην μιλήσω για Ομοσπονδία, Συλλόγους κλπ ,,, αστεία πράγματα ....
Η έλλειψη ελέγχου και τιμωρίας εχει εκτροχιάσει την συμπεριφορά πολλών ... η κατάσταση εχει φτάσει στα άκρα ... ελάχιστοι συλλαμβάνονται και όσες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη , δεν φτάνουν ποτέ στην τιμωρία γιατι στην πορεία παραγράφονται .... και αυτό αποθρασύνει περαιτέρω τους οπλοφόρους και παρανόμους ... δυστυχώς τα χειρότερα ειναι μπροστά μας .... αυτή ειναι η προσωπική μου αποψη και μόνο ...