Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτο σημανει κακο ιστορικο για να πετυχουμε μια τρυπα στο νερο... :confused:

Π.Φ.Π.Ο.: Ζητούμε την απαγόρευση του κυνηγιού μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου λόγω του πολικού ψύχους

Πηγή: https://www.zoosos.gr/p-f-p-o-zitou...iodou-logo-tou-polikou-psuxous/#ixzz4VkYDF6Jz

Οπως εγραψα και στο προηγουμενο ποστ μου
ο λαθροθηρας οσες απαγορευσεις και να του βαλεις
δεν προκειται να κολωσει γιατι το εχει μεσα στο πετσι του
Ιδου και το παραδειγμα
http://policenet.gr/article/πήγαν-για-μπεκάτσες-και-συνελήφθησαν
Το χειροτερο για εμενα ειναι οτι βαζουμε στην ιδια μοιρα τους Νομιμους Κυνηγους με τους Κρεατοσυλλεκτες
μια αποψη που εχουν ενσωματωσει εδω και πολλα χρονια στις θεωριες τους οι Οικολογουντες
Λαθος μας οπως και λαθος μας να υιοθετουμε τετοιες απαγορευσεις
Ευχομαι να μην μας γυρισει μπουμερανκ ολο αυτο

Παύλο δεν ήξερα ότι έτσι είναι στην Αμερική. Πολύ καλή ιδέα!

Ναι Βασιλη, οταν ειχα κυνηγησει εκει πριν πολλα χρονια στην καλυβα τρωγαμε καθε μερα χηνες για να μην υπερβουμε το possession limit.
Moυ ειχε φαωει κουφο τοτε θυμαμαι. O ranger ερχοταν συχνα για ελεγχο σε ψυγεια και καταψυκτες.
Eδω σου παραθετω πληροφοριες απο μια πολιτεια της Αμερικης για να δεις πως ρυθμιζονται τα ορια τσαντας και κατοχης.

https://huntfish.mdc.mo.gov/hunting-trapping/species/waterfowl/waterfowl-limits

Αυτο σημανει κακο ιστορικο για να πετυχουμε μια τρυπα στο νερο... :confused:

Π.Φ.Π.Ο.: Ζητούμε την απαγόρευση του κυνηγιού μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου λόγω του πολικού ψύχους

Πηγή: https://www.zoosos.gr/p-f-p-o-zitou...iodou-logo-tou-polikou-psuxous/#ixzz4VkYDF6Jz

Αν πω πως δεν το περιμενα θα ελεγα ψεμματα. Η γνωστη τακτικη του σαλαμιου. Πρεπει παντα να σκεφτεσαι το επομενο βημα του εχθρου σου και να του βγαινεις μπροστα.
Κατι που η ηγεσια μας δεν κανει ποτε. Η τοποθετηση μας μεσω ΚΣΕ ηταν εντελως αστοχη ακομη αν και πολλοι απο μας επικροτουσαν την εβδομαδιαια απαγορευση ως αναγκαια.
Ναι τηρουμε τους νομους κατα γραμμα οταν γινουν νομοι, φροντιζουμε ομως εκ των προτερων να μην γινουν. Εκει ειναι το θεμα.
Παντως μπραβο στις φιλοζωικες οργανωσεις που εχουν καταφερει να χορευουν 250000 κυνηγους στο ταψι. Τουλαχιστον εχουν πλανο, σε αντιθεση με μας

Νομίζω αν ήταν δικαιολογημένη η απαγόρευση κανείς δεν θα διαμαρτυρόταν!
Mano. όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Θεωρώ ότι η απαγόρευση άργησε να γίνει. Σωστά έγινε αλλά σε λάθος χρόνο. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, δεν φταίνε μόνο οι διοικήσεις των συλλόγων μας. Αλήθεια πόσοι από εμάς είμαστε τυπικοί απέναντι στο σύλλογό μας ? Αν όλοι είμαστε ενεργά μέλη τότε σίγουρα δεν θα είχαμε διοικήσεις φαντάσματα αλλά ούτε κυνηγοπατέρες. Αναπολώ μια κυνηγητική χρόνια λίγο πριν από το 1990 (νεογέννητο θα ήσουν) με παρόμοιες καιρικές συνθήκες λίγο πριν τη λήξη της κυνηγητικής περιόδου (2 Μαρτίου) απο τα καλύτερα κυνήγια. Κανείς δεν μας ενόχλησε γιατί εκτός τη μετέπειτα οικολογική μόδα δεν είχαμε τα δικτυακά μέσα για αφορμές και ο νοών νοεί το.............

Παιδιά όλες οι γνώμες σωστές και λογικές , εδώ όμως μιλάμε και σχολιάζουμε μια καθολική απαγόρευση του κυνηγίου και αν τελικά ήταν σωστή και προς το συμφέρον της άγριας πανίδας.
Εκ των υστέρων λοιπόν, με αυτά που βλέπουμε και αυτά που μαθάινουμε , η καθολική απαγόρευση ήταν ΛΑΘΟΣ .Έπρεπε να δοθεί εντολή στα κατά τόπους δασαρχεία να πράξουν κατά το δοκούν.
Γιατί ο υπουργός βιάστηκε να δώσει απαγόρευση πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ,Μπορεί να δέχθηκε πιέσεις , μπορεί να μισεί το κυνήγι , μπορεί χίλια δυό.Εμένα σαν απλό πολίτη αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι για ακόμη μια φορά οι άνθρωποι που έχουμε βάλει εμείς να μας βρίσκουν λύσεις στις δύσκολες στιγμές , τα έκαναν μαντάρα .
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην διάρκεια του χιονιά σκοτώθηκαν υπερβολικά πολλές μπεκάτσες φάσες κλπ .Δεν ξέρω πραγματικά σε τι σόι υποκείμενα άρεσε αυτό το πράγμα , είμαι σίγουρος όμως ότι σε όλους τους υγιής σκεπτόμενους κυνηγούς αυτό δεν άρεσε.
Αυτό το πράγμα κάπως έπρεπε να σταματήσει και βρέθηκε τελικά ο λάθος τρόπος να σταματήσει.
Θα μου πει κανείς ...."ρε φίλε είσαι ευχαριστημένος";;;;;
Φυσικά και δεν είμαι , αλλά είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από αν συνεχιζόταν αυτή η σφαγή και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχιζόταν.
Όσον αφορά τους ελέγχους , επιβολή προστίμων στους παραβάτες κλπ κλπ , πραγματικά νομίζω ότι είναι αστείο να το συζητάμε.
Ο τελευταίος έλεγχος που μου έχει γίνει ήταν πριν 13 χρόνια ,Ποτέ μου δεν ελέγχθηκα αν είχα παραπάνω θηράματα από το επιτρεπόμενο , ποτέ μου δεν μου έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο αν έχω κασετοφωνάκι , ζαρκάδι κλπ , ποτέ μου δεν είδα θηροφυλακή να εποπτεύει τα κλασσικά καρτέρια της μπεκάτσας.

Αν καποιος ειναι στο δυο και πλεον φορες οριο, δεν πρεπει να ξανακυνηγησει ποτε.
Για 1/2 πουλια παραπανω ας πεσει χοντρο προστιμο της ταξης χιλιαρικου και.
Και ας βαλλουν επιπλεον possession limit οπως στην Αμερικη. Να μην μπορεις
να εχεις 3 φορες το επιτρεπομενο οριο στο ψυγειο η τον καταψυκτη σου και
να μπορουν να σε ελεγξουν κι εκει.
Να δεις αν θα εχεις ποσταρισματα στο FB μετα.
Ισχύει σε εμάς αυτό Παύλο
Το θέμα είναι άλλο
Ότι αυτά που μπαίνουν στο φάλτσο βιβλίο κανείς δεν τα τιμωρεί
Έχω δει να βάζουν παράκαιρα θήραμα
Να βάζουν ορτυκομανες απλά για να πικάρουν τους νόμιμους
Κανένας δεν έλεγξε το ψυγείο τους η να τους συλλάβει
Αυτό το ελεύθερο που τους δωθηκε λοιπόν δημιουργα πρόβλημα
Γιατί κάποιος νόμιμος κάποια στιγμή θα πει
Μωρε μαλακας είμαι εγώ...... και περνάει στην αντίπερα όχθη
Μηχανάκια.... όρια.....απαγορευμένα...... όλα περίπατο γιατί υπάρχει το φάλτσο βιβλίο κ η μόστρα ελεύθερα
Κ το άλλο δεν στο Πα
Εγώ αν αύριο πάω εκπαιδευτικό με τα σκυλιά κ με πιάσουν που θα γίνει γιατί το βλέπουν από οίκον πλευράς θα πληρώσω 300 ευρώ εξώδικο
Μας έχουν κλείσει σπίτι
Ενώ κάποιοι άλλοι ελεύθεροι στήνουν θηλιές κ δυκτια......
Της πουταν........ δηλ

Τα ορια πρεπει να μαθουμε να τα βαζουμε μονοι μας στον εαυτο μας, να μαθουμε να ειμαστε ολιγαρκης, να μαθουμε να αγαπαμε το θυραμα , να μαθουμε να σεβομαστε το θυραμα και οταν το σεβεσαι δεν το εκθετης με τον τροπο που βλεπουμε στα γνωστα σαιτ λες και εγινε γενοκτονια. Να μαθουμε να κατακρινουμε τον ασυνειδητο κυνηγο και τον καταγγελουμε στα αρμοδια οργανα. Δεν ειναι καρφωμα αυτο ...ειναι αγαπη και προστασια στην δραστηριοτητα που λεγεται κυνηγι. Δεν θα ξεχασω πριν λιγο καιρο που βγηκα.να πιω καφε με εναν φιλο που δουλευει στην Γερμανια μου ειπε ενα γεγονος πουβτου συνεβη σε μεσο μαζικης μεταφορας . Ενω ειχε πληρωση εισητηριο για να κατσει σε συγκεκριμενη θεση , εκανε λαθος και καθησε σε θεση ακριβοτερη μπηκε ελεγκτηςκαι ενω του εξηγουσε ατα αγγλικα οτι δεν το ηξερε ειπε τελικα οτι του την χαριζει ...και αμεσως πεταγετε μια κυρθα διπλα και του ριπε οτι αν δεν τον γραψει θα τον καταγγειλει γιτι το κρατος εχασε λεφτα που θα επρεπε να ειχε παρει. Ετσι λειτουργουν εξω ενω εμεις λεμε ωχ ρε αδερφε εγω θα γινω ο κακος , και με αυτο τον τροπο δινουμε αφεση αμαρτιων και σ' αυτο που θα πραξουμε και εμεις μεθαυριο ( μας βολευει ) . Να μαθουμε να σεβομαστε τους νομους ,και αν τους θεωρουμε λαθος και μη επιστημονικα καταρτισμενους να πολεμησουμε με συλογικοτητα μεσα απο τα αρμοδια οργανα να διεκδικησουμε τα δικια μας. Με ζαμανφουτισμους και με μεγαλα λογια θα τρωμε σφαλιαρες συνεχεια !!!

Δεν θα ξεχασω πριν λιγο καιρο που βγηκα.να πιω καφε με εναν φιλο που δουλευει στην Γερμανια μου ειπε ενα γεγονος πουβτου συνεβη σε μεσο μαζικης μεταφορας . Ενω ειχε πληρωση εισητηριο για να κατσει σε συγκεκριμενη θεση , εκανε λαθος και καθησε σε θεση ακριβοτερη μπηκε ελεγκτηςκαι ενω του εξηγουσε ατα αγγλικα οτι δεν το ηξερε ειπε τελικα οτι του την χαριζει ...και αμεσως πεταγετε μια κυρθα διπλα και του ριπε οτι αν δεν τον γραψει θα τον καταγγειλει γιτι το κρατος εχασε λεφτα που θα επρεπε να ειχε παρει. !
Αργυρη μηπως η παραπανω Κυρια ειχε συγγενεια με τον Πρωτοσαλτε η τον Παπαδημητριου ? .sarcastic..sarcastic..my man.

Οπως ξερετε η κακοκαιρια φετος δεν επληξε μονο τη χωρα μας αλλα και τη γειτονικη Ιταλια. Χωρα με παρομοιες κυνηγετικες συνηθειες με εμας ιδιως στα νοτια. Τι απαγορευσεις υπηρχαν εκει?
Προστατευθηκε μονο η μπεκατσα. Στη περιοχη του Μπαρι 6, 7, 8 του μηνος και στη Σικελια 11 με 16 του μηνος.

Οπως ξερετε η κακοκαιρια φετος δεν επληξε μονο τη χωρα μας αλλα και τη γειτονικη Ιταλια. Χωρα με παρομοιες κυνηγετικες συνηθειες με εμας ιδιως στα νοτια. Τι απαγορευσεις υπηρχαν εκει?
Προστατευθηκε μονο η μπεκατσα. Στη περιοχη του Μπαρι 6, 7, 8 του μηνος και στη Σικελια 11 με 16 του μηνος.
Από την μεριά μου πιστεύω ότι πρέπει να προστατεψουν την μπεκάτσα γενικά ...όχι κάθε μέρα η με χαμηλότερο όριο .5 μπεκατσες είναι υπέρ αρκετές για να ευχαριστηθεις.

λοιπων παιδες ακουω και διαβαζω αυτες τις μερες απαγωρευσης του κυνηγιου διαφωρα σχωλια απο διαφωρα sait κυνηγιτικα και μη,, και απλα συμπερανα το οτι εμης τα λεμε και εμης τα ακουμεεε,,και οχι τιποτε αλο αλα τρωγωμαστε και μεταξιμας με τι γνωμη του καθενωμας.hair..pray to God..pray to God. δεν θα ητανε καλητερα να διαμαρτηρηθουμε στον Κ.Σ.Ε με ενα απλο μυνημααααα που θα τους στειλουμε στην ιστοσελιδατουςςςς τι λετεε;;;;.my man..my man. εας κανουμε μια πρωσπαθια εφωσον θεωρουμε οτι ο καθε κυνηγιτικομας συλογως δεν κανη τιποτα κατα τι δικημας γνωμη παντααα , γιατι βλεπω οτι υπαρχουνε κατηγωριες για καπιους συλογουςςς,,,,και απο εκη και περα να αναλαβωνουνε τα ινεια ο Κ.Σ.Ε εκτως εαν υπαρχη και εκη καπια πως να το πο λαμωγιαααα ας πουμεεε;;;;.pray to God..hair..yelling.αυτα πρως το περωνννν παιδεςςςς ακουω γνωμεςςςςςς.RESPECT.

Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά διαβάζοντας τα σχόλια για όρια, ελέγχους, δασαρχεία, θηροφυλακή κλπ με πιάνουν τα γέλια ...
ειμαστε η χώρα του δήθεν... κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας, και νομίζουμε ότι δεν φαινόμαστε...
Απαγορεύεται το ζαρκάδι , και υπάρχουν γουρουνοπαρέες που σκοτώνουν 50 και 60 το χρόνο στη Β.Ελλαδα ...
Απαγορεύεται το κυνήγι απο Μαρτη έως Αύγουστο και τη νύχτα ... για τους πολλούς .... γιατι όσοι θέλουν κυνηγούν γουρούνια όλο το χρόνο ....και ειναι γνωστοί σε κάθε χωριό ´´´ αλλά κανείς δεν μιλάει ...
Απαγορεύεται η πωληση θηραμάτων και εκατοντάδες εστιατόρια στην επαρχία εχουν αγριογούρουνο και ζαρκάδι χωρίς κανένα παραστατικό και όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν ....πέφτουν απο τα σύννεφα όταν λες κάτι ... ειναι καλά τα μεροκάματα για όλους βλέπεις...
απαγορεύεται το καρτέρι της μπεκάτσας αλλά αδειάζουν τα καφενεία το γνωστό μισάωρο... πέφτουν δεκάδες τουφεκιές σε κάθε χωριό και όλοι κάνουν τους χαζούς ...
Απαγορεύεται το κυνήγι τη νύχτα , και οι βάλτοι αντιλαλούν απο τις τουφεκιές τις νύχτες με φεγγάρι και όχι μόνο ... οι φακοί πανω στα οπλα απαγορεύονται αλλά όλοι γνωρίζουμε φίλους που εχουν... τις προάλλες με παίρνει φίλος και μου λέει ο τάδε γνωςτος´ έφτασε τα 40 ψαλίδια ... έλα ρε του λέω , φέτος ?? Τι φέτος ρε μου λέει , απόψε ... και ηταν 12 τα μεσάνυχτα ...
Απαγορεύεται η χρήση κραχτών αλλά όλα τα μαγαζιά πουλούν και με το internet εχει γεμίσει ο τόπος ... ορτύκια τσίχλες ... πας στα μπασίματα για κυνήγι και τσακώνεσαι με τους μαλάκες ... και ειναι πολλοί και παντού.
Απαγορεύονται οι αποθήκες με πανω απο 2 φυσιγγια και το 80% των γουρουνοκυνηγων στα χωριά μου εχουν πάρει τη M2 με την μεγάλη αποθήκη ... γιατί λέτε άραγε ? Γιατι εχει ωραίο ζύγισμα μήπως ??
Απαγορεύεται η Θήρα του κότσυφα μετά τις 20 Φλεβάρη ... εδώ τι να γράψω ??
Απαγορεύεται η Θήρα της πέρδικας και επιτρέπεται μόνο ο λαγός για ενα διάστημα στην αρχή ... εδώ γελάνε πάλι...
Απαγορεύεται το κυνήγι του λαγού τη νύχτα .... και εχουν φτιαχτεί περιουσίες απο το συγκεκριμένο νυχτερινό χόμπι...
Απαγορεύεται το κυνήγι εδώ και 4 μέρες και τα απογευματινά και τα περπατητά καλά κρατουν από ακρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα ... τι να λέμε τώρα
Έγραψα τις προάλλες οτι είμαστε αστείοι σαν λαός και παρεξηγήθηκαν 2-3 φίλοι στο φόρουμ... γράφει ο φίλος οτι η θηροφυλακή στις ΗΠΑ μπουκάρει στα σπίτια και τις αποθήκες και ελέγχει τους καταψύκτες.!!!!!!! .... εδώ τι ελέγχει ??
Η παραβατικότητα των Ελλήνων σχεδόν σε κάθε τομέα ειναι πέρα απο κάθε λογική , ειναι απλά ανεξέλεγκτη... το ίδιο και στο κυνήγι... και οι σωστοί που τηρούν τους νόμους ειναι ως συνήθως η εξαίρεση του κανόνα ...θα μου πείτε οτι ειναι μειοψηφία μέσα στον κυνηγητικό κόσμο... ισως , αλλά εχω την εντύπωση οτι αντί να μειώνονται αυξάνονται χρόνο με το χρόνο ....
και μην μου φέρετε σαν παράδειγμα τους ανθρώπους που αρθρογραφούν στο ΗL ... λυπάμαι αλλά δυστυχώς δεν νομίζω οτι εκφράζουμε το μέσο Έλληνα κυνηγό...
Να μην μιλήσω για Ομοσπονδία, Συλλόγους κλπ ,,, αστεία πράγματα ....
Η έλλειψη ελέγχου και τιμωρίας εχει εκτροχιάσει την συμπεριφορά πολλών ... η κατάσταση εχει φτάσει στα άκρα ... ελάχιστοι συλλαμβάνονται και όσες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη , δεν φτάνουν ποτέ στην τιμωρία γιατι στην πορεία παραγράφονται .... και αυτό αποθρασύνει περαιτέρω τους οπλοφόρους και παρανόμους ... δυστυχώς τα χειρότερα ειναι μπροστά μας .... αυτή ειναι η προσωπική μου αποψη και μόνο ...

Last edited:
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά διαβάζοντας τα σχόλια για όρια, ελέγχους, δασαρχεία, θηροφυλακή κλπ με πιάνουν τα γέλια ...
ειμαστε η χώρα του δήθεν... κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας, και νομίζουμε ότι δεν φαινόμαστε...
Απαγορεύεται το ζαρκάδι , και υπάρχουν γουρουνοπαρέες που σκοτώνουν 50 και 60 το χρόνο στη Β.Ελλαδα ...
Απαγορεύεται το κυνήγι απο Μαρτη έως Αύγουστο και τη νύχτα ... για τους πολλούς .... γιατι όσοι θέλουν κυνηγούν γουρούνια όλο το χρόνο ....και ειναι γνωστοί σε κάθε χωριό ´´´ αλλά κανείς δεν μιλάει ...
Απαγορεύεται η πωληση θηραμάτων και εκατοντάδες εστιατόρια στην επαρχία εχουν αγριογούρουνο και ζαρκάδι χωρίς κανένα παραστατικό και όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν ....πέφτουν απο τα σύννεφα όταν λες κάτι ... ειναι καλά τα μεροκάματα για όλους βλέπεις...
απαγορεύεται το καρτέρι της μπεκάτσας αλλά αδειάζουν τα καφενεία το γνωστό μισάωρο... πέφτουν δεκάδες τουφεκιές σε κάθε χωριό και όλοι κάνουν τους χαζούς ...
Απαγορεύεται το κυνήγι τη νύχτα , και οι βάλτοι αντιλαλούν απο τις τουφεκιές τις νύχτες με φεγγάρι και όχι μόνο ... οι φακοί πανω στα οπλα απαγορεύονται αλλά όλοι γνωρίζουμε φίλους που εχουν... τις προάλλες με παίρνει φίλος και μου λέει ο τάδε γνωςτος´ έφτασε τα 40 ψαλίδια ... έλα ρε του λέω , φέτος ?? Τι φέτος ρε μου λέει , απόψε ... και ηταν 12 τα μεσάνυχτα ...
Απαγορεύεται η χρήση κραχτών αλλά όλα τα μαγαζιά πουλούν και με το internet εχει γεμίσει ο τόπος ... ορτύκια τσίχλες ... πας στα μπασίματα για κυνήγι και τσακώνεσαι με τους μαλάκες ... και ειναι πολλοί και παντού.
Απαγορεύονται οι αποθήκες με πανω απο 2 φυσιγγια και το 80% των γουρουνοκυνηγων στα χωριά μου εχουν πάρει τη M2 με την μεγάλη αποθήκη ... γιατί λέτε άραγε ? Γιατι εχει ωραίο ζύγισμα μήπως ??
Απαγορεύεται η Θήρα της πέρδικας και επιτρέπεται μόνο ο λαγός για ενα διάστημα στην αρχή ... εδώ γελάνε πάλι...
Απαγορεύεται το κυνήγι του λαγού τη νύχτα .... και εχουν φτιαχτεί περιουσίες απο το συγκεκριμένο νυχτερινό χόμπι...
Απαγορεύεται το κυνήγι εδώ και 4 μέρες και τα απογευματινά και τα περπατητά καλά κρατουν από ακρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα ... τι να λέμε τώρα
Έγραψα τις προάλλες οτι είμαστε αστείοι σαν λαός και παρεξηγήθηκαν 2-3 φίλοι στο φόρουμ... γράφει ο φίλος οτι η θηροφυλακή στις ΗΠΑ μπουκάρει στα σπίτια και τις αποθήκες και ελέγχει τους καταψύκτες.!!!!!!! .... εδώ τι ελέγχει ??
Η παραβατικότητα των Ελλήνων σχεδόν σε κάθε τομέα ειναι πέρα απο κάθε λογική , ειναι απλά ανεξέλεγκτη... το ίδιο και στο κυνήγι... και οι σωστοί που τηρούν τους νόμους ειναι ως συνήθως η εξαίρεση του κανόνα ...θα μου πείτε οτι ειναι μειοψηφία μέσα στον κυνηγητικό κόσμο... ισως , αλλά εχω την εντύπωση οτι αντί να μειώνονται αυξάνονται χρόνο με το χρόνο ....
και μην μου φέρετε σαν παράδειγμα τους ανθρώπους που αρθρογραφούν στο ΗL ... λυπάμαι αλλά δυστυχώς δεν νομίζω οτι εκφράζουμε το μέσο Έλληνα κυνηγό...
Η έλλειψη ελέγχου και τιμωρίας εχει εκτροχιάσει την συμπεριφορά πολλών ... η κατάσταση εχει φτάσει στα άκρα ... ελάχιστοι συλλαμβάνονται και όσες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη , δεν φτάνουν ποτέ στην τιμωρία γιατι στην πορεία παραγράφονται .... και αυτό αποθρασύνει περαιτέρω τους οπλοφόρους και παρανόμους ... δυστυχώς τα χειρότερα ειναι μπροστά μας .... αυτή ειναι η προσωπική μου αποψη και μόνο ...

Μένιο συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες.Τα ίδα πιστεύω και τα ίδια λέω συνεχώς.Μάλιστα μερικές φορές γίνομαι και λίγο εριστικός για μερικούς που με κοιτάν σαν χάνοι.
Αλλά και αν παρεξηγηθούν δεν μου καιγεται καρφί. Απλά η Ελλάδα δεν αλλάζει γιατί οι υπεύθυνοι δεν νοιάζονται για τίποτα και εμεις είμαστε το λιγότερο αστείοι ,όπως είπες.Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ άλλους χαρακτηρισμούς ..buy.

Last edited:

Συμφωνω απολυτα με τον Μενιο..Απο 6 χρονων βγαινω στο κυνηγι με τους δικους μου και ΔΕΝ εχω συναντησει ουτε ΕΝΑΝ, σωστο κυνηγο,(παρα το νεαρο της ηλικιας θυμαμαι παρα πολλα περιστατικα που μου τα εξηγουσε αργοτερα σπιτι ο πατερας μου),ειτε αυτο αφορα τα ορια,τις ημερομηνιες ληξης,απαγορευμενα μερη/θηραματα,καρτερι μπεκατσας κλπ...Ξερω στο αλλο μου χωριο στην Ηλεια καμμια 15-20 γνωστους ''κυνηγους'' που εδω και 1 μηνα εχουν ξεπαστρεψει τις μπεκατσες στα καρτερια και μαλιστα ετοιμαζονται κανονικα για τετοιο "κυνηγι",δεν τους προκυπτει τυχαια πηγαινοντας για τσιχλες..Τους λαγους τα ιδια..Πριν καιρο ειχα παει για πρωινο στην Μαλακασα,για πρωτη φορα με κατι γειτονες και στο τελος τσακωθηκαν στο να βρουν ποιος εφταιγε που περασε ατουφεκιστη μια μπεκατσα!!Εδω Ευβοια αλλος χαμος με τα γουρουνια και λοιπα θηραματα.Εδω και στην Αττικη, τις τελευταιες μερες βρισκω κοντα στα τσιχλοκαρτερια μπεκατσοφτερά...Ενας μαλιστα πρεπει να πηρε 10-12 πουλια σε ενα απογευμα!Γνωστος μου φετος σε διημερο στα μπασιματα με εναν αλλον πηραν στο χερι 195 τσιχλοκοτσυφα(ειδα φωτο και οταν τον ρωτησα για την θηροφυλακη γελαγαν και τα αυτια του) και δεν ξερω ποσα ακομα χαθηκαν για τις αλεπουδες!!Οι ιδιοι βαραγαν βραδυ παπια και χηνες το χειμωνα σε γκιολες.Στην Λαρισα το γουρουνι κοντευουν να το κυνηγανε αποκλειστικα το βραδυ.Ο αλλος μου ελεγε οτι δεν τηρει οριο στις τσιχλες γιατι στις αλλες χωρες δεν εχουν ορια και οτι βαραει αβερτα μπεκατσες στα καρτερια, γιατι εμεις με τα σκυλια κανουμε μεγαλυτερο κακο,αρα το θεωρει φυσιολογικο και δικαιο να τις τουφεκαει..Η θηροφυλακη ανυπαρκτη(ελα μωρε,τον γνωστο του γνωστου του φιλου του 2ου ξαδερφου της γυναικας του μπατζανακη μου θα πιασω?)...Διαβαζω καποιους να λενε οτι χανουν το κυνηγι τους για 10-20 μ@...κες που ειναι η μειοψηφια.....ΟΧΙ εμεις εδω μεσα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ και οι υπολοιποι 300-400.000 (τοσοι περιπου υπολογιζω,γιατι δεν κυνηγανε μονο οι 250 που εχουν αδειες...Μην ειναι και παραπανω φοβαμαι) η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΧΑΣΑΠΗΔΩΝ...Λυπαμαι που το λεω αλλα ΔΕΝ εχουμε ΤΙΠΟΤΑ να αντιταξουμε στους "οικοφιλους'' δυστυχως:(και δεν θα βρω αδικαιολογητη την οριστικη διακοπη του κυνηγιου στην Ελλαδα ουτε θα με ενοχλησει γιατι βλεπω οτι δεν εχω αντεπιχειρηματα σε τετοιες κουβεντες και με αποστομωνουν με τις φωτο στο fb και με αλλα παραδειγματα που εχω ζησει..Απλα θα συνεχισω να παιρνω το σκυλακι μου και θα απολαμβανω τις φερμες του χωρις το οπλο..Βαριες κουβεντες ειπα το ξερω αλλα εχω αγανακτησει με ολα αυτα...Αυτα τουλαχιστον εχω δει εγω και εχω αυτη την γνωμη την οποια δυσκολα καποιος θα μου την αντιστρεψει...:(:(:(

Μενιο συγνωμη για την παρεμβαση αλλα εδω ισως φταις και εσυ και εγω και ολοι μας που μενουμε μονο στις καταγγελιες
Σηκωσες ποτε το τηλ να καταγγειλεις τους κρεατοσυλλεκτες που επεσαν στην αντιληψη σου ?
Απο ποιον περιμενεις να σταματησει ολο αυτο το εκτρωμα που βιωσες στον κυνηγοτοπο ?
Απο μια χουφτα θηροφυλακες που δεν εχουν ουτε βενζινη να βαλουν στα οχηματα τους ?
Απο ποιον περιμενουμε να απαλλαξει την κυνηγετικη οικογενεια απο καθε λογης τουφεκιοφορο που η μονη του επαφη με το κυνηγι ειναι η συλλογη θηραματων για επιδειξη ?
Απο τον Υπουργο απο τους Συλλογους απο τους Δασαρχες η απο του Θηροφυλακες ?
Εμεις πρεπει να κανουμε την αρχη να απομονωσουμε απο την Κυνηγετικη Οικογενεια ολα αυτα τα εκτρωματα που βαπτιζονται λαγαδες-γουρουναδες-μπεκατσαδες -τσιχλαδες κτλ επειδη κρατανε ενα οπλο
ωστε να συνεχισουμε ως Νομιμοι Κυνηγοι το χομπι μας και να το μεταδωσουμε στις επομενες γενιες που θα ακολουθησουν οπως εμεις το διδακτηκαμε
Αν μεινουμε μονο στις καταγγελιες ζητω που καηκαμε

Φίλε Κώστα πληρώνω φόρους , πληρώνω κυνηγητικες άδειες, πληρώνω ΦΠΑ, πληρώνω εισφορές πληρώνω πληρώνω ... το μπουρδελο το κράτος μπας και μπορέςει ποτέ κανει τη δουλειά που πρέπει να κανει... εαν ειναι να κάνω και τον εφοριακό, τον τελωνειακό, τον ελεγκτή, τον θηροφύλακα, τον αστυνόμο, τον δασάρχη , τον λιμενικό κλπ λυπάμαι αλλά δεν εχω ούτε την χρόνο, ούτε την εκπαίδευση , ούτε τον εξοπλισμό , ούτε την δικαιοδοσία να κάνω τίποτα απο τα παραπάνω ...
Όσες φορές πήρα τηλέφωνο τη θηροφυλακή , και ειναι πολλές, ειτε δεν σήκωνε κανένας το τηλέφωνο , είτε πήρε την καταγγελία και δεν εμφανίστηκε κανείς ... εχω βριστεί με κασετοφοναδες, εχω τσακωθεί στο καφενείο στο χωριό, με εχουν πει γραφικό, ξερόλα Αθηναίο, μέχρι και οικολόγο με είπαν, χαχα !!
βαρέθηκα και κουράστηκα ... το οργανωμένο κράτος δεν υποστηρίζει τη νομιμότητα σε καμία πτυχή της καθημερινότητας ... , οι αρμόδιες υπηρεσίες λόγω υποστελέχωσης , έλλειψης χρημάτων , έλλειψης κινήτρων ειναι σαν να μην υπάρχουν ... και η παραβατικότητα θεριεύει ... και γίνεται συνήθεια , γίνεται κουλτούρα, μπαίνει στο υποσεινήδητο....στο DNA ...όταν οι πιτσιρικάδες στο χωριό κάνουν απορτ στις μπεκάτσες που βαράνε οι πατεράδες και θείοι τους στο καρτέρι , τι νομίζεις θα κάνουν όταν πάρουν οπλο σε μερικά χρόνια ?? Όταν όλο το χωριό μετράει πόσους αγριόχοιρους εχει βαρέσει νύχτα η κάθε παρέα και συντηρεί την κόντρα , τι θα κάνουν τα νεα παιδια όταν μεγαλώσουν ?? Όταν όλοι μετράνε τα νούμερα και η νυχτερινή λαθροθηρία ειναι πολυ πιο αποτελεσματική από την ημερήσια και χωρίς κανένα ρίσκο και κίνδυνο , δεν γίνεται πιό ελκυστική για τους νεότερους ?? Όταν η τεχνολογία αντί να βοηθάει τις κρατικές υπηρεσίες δίνει φτερά στην παρανομία .... θερμικές κάμερες, tablets με τα πάντα με gps, κυνηγοί και σκυλιά , σιγαστήρες σε καραμπίνες !!!! , και τι άλλο θα δούμε σε λιγα χρόνια ...

Last edited:
Ειλικρινά, δεν εχω γνωρίσει η συναντήσει κάποιον που να τιμωρήθηκε οριστικά και πραγματικά για αδικήματα σχετικά με τη θηρα όσο καιρό κυνηγάω...και σε όσους διαβάζουμε οτι παίρνουν τα οπλα κλπ πολυ δύσκολα όλες αυτές οι περιπτώσεις , που ειναι ενα απειροελάχιστο κλάσμα των παραβάσεων, φτάνουν σε κάποια οριστική τιμωρία ... τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μαζικές διαγραφές αδικημάτων θήρας , λόγω αδυναμίας της δικαιοσύνης να επιληφθεί των υποθέσεων... και δεν ντρέπεται κανείς , δεν κοκκινίζει κανένα κρατικό τομάρι ...

Status
Not open for further replies.
Back