Κυνηγετικές Ειδήσεις

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οι Ιταλοί προβλέπεται και βγάζουν νόμιμα άδεια σαν αλλοδαποί και κατοικοι ΕΕ. Προβλέπεται από το νόμο.
Ο μόνος τρόπος να τους φρενάρεις είναι να αυξήσει ο υπουργός την άδεια τους στα πχ 500ευρω.Αλλα φοβάμαι ότι κάποιοι σύλλογοι ιδιαίτερα κάπου εκεί στην Ήπειρο η και αλλού, που οικονομανε από αυτούς αντιδρούν στην ΚΣΕ.

Οι Ιταλοί προβλέπεται και βγάζουν νόμιμα άδεια σαν αλλοδαποί και κατοικοι ΕΕ. Προβλέπεται από το νόμο.
Ο μόνος τρόπος να τους φρενάρεις είναι να αυξήσει ο υπουργός την άδεια τους στα πχ 500ευρω.Αλλα φοβάμαι ότι κάποιοι σύλλογοι ιδιαίτερα κάπου εκεί στην Ήπειρο η και αλλού, που οικονομανε από αυτούς αντιδρούν στην ΚΣΕ.
Πώς θα αυξήσουν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ το κόστος της κυνηγετικής άδειας για τους Ευρωπαίους εταίρους μας ;
Δεν συνιστά παραβίαση κοινοτικής νομοθεσίας περί ισότητας Ευρωπαίων πολιτών, ισονομίας κλπ κλπ και τα σχετικά ;
Να αρχίσουν οι αγωγές σε Ευρωπαϊκά κοινοτικά δικαστήρια;

Θυμάμαι όταν πρίν αρκετά χρόνια διάβαζα την "Κυνηγεσία και Κυνοφιλία" έγραφε κάπου το πρόγραμμα λειτουργίας των ΕΚΠ (Ελεγχόμενων Κυνηγετικών Περιοχών - κοινώς ρεζερβών) και όριζε τους τρόπους που μπορούσαν να έρθουν και να κυνηγήσουν οι αλλοδαποί πάσης φύσεως, τα χρονικά διαστήματα λειτουργίας, τα ποσοτικά όρια και τα κόστη αδειών & θηραμάτων), Άς μας διαφωτίσει κάποιος παλιότερος που γνωρίζει καλύτερα - μπορούσαν τότε να έρθουν και να κυνηγήσουν ελεύθερα και νόμιμα σε όλη την Ελληνική ύπαιθρο/επικράτεια οι "ξένοι" κυνηγοί;

Ειναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τους εισερχομενους Ιταλούς κυνηγούς. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ κοινή ευρωπαϊκή οδηγία για αλλοεθνείς κυνηγούς, κάθε χώρα έχει δικό της κυνηγετικό σύστημα συχνά πολύ διαφορετικό το ένα από το άλλο. Οπως σωστά έγραψε πριν ο benelli 77 δεν απαιτούν ούτε καν αυτά που ζητάνε από εμάς για έκδοση άδειας, η ευκολία με την οποία έρχονται και κυνηγάνε εδώ είναι σκανδαλώδης για τα δεδομένα που ισχύουν στην Ιταλία ,σαν να είμαστε αποικία. σε καμιά άλλη χώρα της ένωσης δεν βγάζει άδεια πολίτης άλλης χώρας με τόσο συνοπτικές και υποτυπωδεις διαδικασίες και κυρίως με τέτοιο χαμηλό κόστος, στην καλύτερη των περιπτώσεων το κόστος θα είναι πολύ ψηλότερο από ότι για τους ιθαγενείς με πολύ αυστηρούς περιορισμούς χωρικούς και χρονικους.

Ειναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τους εισερχομενους Ιταλούς κυνηγούς. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ κοινή ευρωπαϊκή οδηγία για αλλοεθνείς κυνηγούς, κάθε χώρα έχει δικό της κυνηγετικό σύστημα συχνά πολύ διαφορετικό το ένα από το άλλο. Οπως σωστά έγραψε πριν ο benelli 77 δεν απαιτούν ούτε καν αυτά που ζητάνε από εμάς για έκδοση άδειας, η ευκολία με την οποία έρχονται και κυνηγάνε εδώ είναι σκανδαλώδης για τα δεδομένα που ισχύουν στην Ιταλία ,σαν να είμαστε αποικία. σε καμιά άλλη χώρα της ένωσης δεν βγάζει άδεια πολίτης άλλης χώρας με τόσο συνοπτικές και υποτυπωδεις διαδικασίες και κυρίως με τέτοιο χαμηλό κόστος, στην καλύτερη των περιπτώσεων το κόστος θα είναι πολύ ψηλότερο από ότι για τους ιθαγενείς με πολύ αυστηρούς περιορισμούς χωρικούς και χρονικους.
Άν είναι έτσι ακόμα χειρότερα - είπαμε αποικία των Γερμανών αλλά και των Ιταλών ;

Άν θελήσει κάποιος Έλλην υπήκοος να πάει στη Ιταλία να κυνηγήσει τι ισχύει;
Μπορεί άραγε να πάει σε κυνήγι αγριογούρουνου με ραβδωτό έτσι εύκολα και απλά; (θέλω να "γευτώ" λίγο την Argo )😁

Άν γίνουν - λέμε άν - θα τύχουν κατάλληλης και σωστής αντιμετώπισης από τους δικαστές (που παίρνουν "γραμμή" από την εκάστοτε πολιτική εξουσία) ή θα πάνε στο αρχείο;
Ας βάλει η ΚΣΕ τον σωστό δικηγόρο και θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει
Αλλά δεν το βλέπω να γίνεται, αρέσκεται στο να περιμένει την συγνώμη που δεν έρχεται ποτέ και να μας μένει εμάς το στίγμα
Για ποιόν λόγο να μην προπαγανδίζουν ασύστολα αφού ξέρουν ότι δεν θα τους καλέσει κάποιος να αποδείξουν αυτά που λένε;

Απορία ίσως κακ ηλίθια.
Εγώ για να αλλάξω σύλλογο και να πάω σε άλλον εντός Θεσσαλονίκης να βγάλω άδεια κυνηγιού μου ζήτησαν μόνιμη κατοικία, ΔΕΗ που να φαίνεται που μένω και κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι.
Νομίζω άδεια κατοχής όπλου και βιβλιάριο σκύλου( αν έχω στην κατοχή μου).

Αυτοί (οι Ιταλοί) τι μόνιμη κατοικία δηλώνουν;
Με τι όπλα και που δηλωμένα βγάζουν άδειες;
Μήπως είναι και σύλλογοι στο κόλπο για να να βγει κανένα εξτραδακι μιας και συνεχώς μειώνονται οι δικές μας άδειες;
Όπως εσύ, μόνιμος κάτοικος Ελλάδος, με την ελληνική άδεια κυνηγίου, πληρώνοντας κάποια παράβολα και συμπληρώνοντας κάποια έντυπα, μπορείς να πας για κυνήγι σε όλη την Ευρώπη, αλλά και παραπέρα, έτσι και οι Ιταλοί διαλέγουν την Ελλάδα για κυνηγότοπο. Απλά, ευρωπαϊκά, και νόμιμα. Η ισχύς μιάς τέτοιας αδειας ειναι γενικώς χρονικά πολύ περιορισμένη, π.χ. μερικές ημέρες και για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Βέβαια, εν Ελλάδι μπορεί να ισχύουν και άλλα πράγματα, π.χ. "κάλπικες" ή "αγορασμένες" Ελληνικές άδειες κυνηγίου.

"ειναι τραγικό για εκείνους που αγαπούν τα ζωα" λέει η Αμερικάνα σαλουφα. Η αλεπου εκανε αυτό που προορίζεται από την φύση να κάνει ας της πει κάποιος και ας σπάσει την φούσκα μέσα στην οποία ζει αυτή και οι όμοιοι της. Γιατι αν εβλεπε τη αλεπού σκοτωμένο από κάποιον θα έλεγε τα ίδια για την αλεπού και ο άλλος θα ήταν δολοφόνος.

"ειναι τραγικό για εκείνους που αγαπούν τα ζωα" λέει η Αμερικάνα σαλουφα. Η αλεπου εκανε αυτό που προορίζεται από την φύση να κάνει ας της πει κάποιος και ας σπάσει την φούσκα μέσα στην οποία ζει αυτή και οι όμοιοι της. Γιατι αν εβλεπε τη αλεπού σκοτωμένο από κάποιον θα έλεγε τα ίδια για την αλεπού και ο άλλος θα ήταν δολοφόνος.

έτσι ακριβώς φίλε μου. 25 φλαμιγκο και μια σουβλοπαπια. το έκανε το πανηγυρακι της η κυρά Μάρω. εδώ το άρθρο γράφει σε κάποιο σημείο " η άγρια αλεπού" 🤣 🤣 και το επίσης ωραίο "Ο φράχτης που χρησιμοποιούμε είχε περάσει επιτυχώς από την επιθεώρηση" 🤣🤣 υ.γ. ο φράχτης θα ήταν μάλλον μια ήμερες αλεπούδες οχι για άγριες 🤣

https://www.kynigesia.gr/epikairoti...s-katarriptei-tin-propaganda-ton-antikynigon/
Έτυχε να δω την αρχική είδηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού. Από την αρχή κάτι δεν μου πήγαινε καλά ... Υπόψιν ότι στο "ρεπορτάζ" δεν υπήρξε καν η λέξη "λαθροθήρες", αλλά επανειλημμένως αναφέρθηκε ότι "κυνηγοί" προκάλεσαν το συμβάν !!!
Εγώ τώρα έτυχε να δω, εντελώς τυχαία, το παραπάνω και επιβεβαιώθηκε η υποψία μου ότι ήταν ψέμα και απλά μια ευκαιρία για αντικυνηγετική προπαγάνδα ... Αλλά, από όλο τον απλό κόσμο, που δεν έχει σχέση με το κυνήγι και που είδε την αρχική "είδηση", πόσοι έμαθαν ή θα μάθουν τελικά την αλήθεια ??? Και δεν θα μείνουν με την αρχική εντύπωση για τους κακούς και ανεύθυνους κυνηγούς που πυροβολούν ακόμη και τα φλαμίνγκο ???
Και ερωτώ. Είναι αρκετό το Δελτίο Τύπου της Δ' ΚΟΣΕ ??? Που ελάχιστοι θα το δουν, κι ακόμη πιο λίγοι θα μπουν στον κόπο να το διαβάσουν ??? Μήπως θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν μάλιστα υπάρχουν και στοιχεία (όπως εδώ οι κτηνιατρικές γνωματεύσεις), να ακολουθείται άμεσα η νομική οδός εναντίον όλων των υπευθύνων για τη διαστρέβλωση της αλήθειας ??? Αλλά και εναντίον όλων των καναλιών που μετέδωσαν την "είδηση", ώστε να τα υποχρεώνει να αποκαταστήσουν την αλήθεια, την ίδια ώρα στα ίδια δελτία ειδήσεων αφιερώνοντας τουλάχιστον ίσο χρόνο και τόσες φορές, όσο και για την αρχική είδηση ???

Μήπως θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν μάλιστα υπάρχουν και στοιχεία (όπως εδώ οι κτηνιατρικές γνωματεύσεις), να ακολουθείται άμεσα η νομική οδός εναντίον όλων των υπευθύνων για τη διαστρέβλωση της αλήθειας ??? Αλλά και εναντίον όλων των καναλιών που μετέδωσαν την "είδηση", ώστε να τα υποχρεώνει να αποκαταστήσουν την αλήθεια, την ίδια ώρα στα ίδια δελτία ειδήσεων αφιερώνοντας τουλάχιστον ίσο χρόνο και τόσες φορές, όσο και για την αρχική είδηση ???
Με φώναξε κάνεις;
SbxKy9LSr7OTfRsxDJjN.jpg

https://www.kynigesia.gr/epikairoti...s-katarriptei-tin-propaganda-ton-antikynigon/
Έτυχε να δω την αρχική είδηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού. Από την αρχή κάτι δεν μου πήγαινε καλά ... Υπόψιν ότι στο "ρεπορτάζ" δεν υπήρξε καν η λέξη "λαθροθήρες", αλλά επανειλημμένως αναφέρθηκε ότι "κυνηγοί" προκάλεσαν το συμβάν !!!
Εγώ τώρα έτυχε να δω, εντελώς τυχαία, το παραπάνω και επιβεβαιώθηκε η υποψία μου ότι ήταν ψέμα και απλά μια ευκαιρία για αντικυνηγετική προπαγάνδα ... Αλλά, από όλο τον απλό κόσμο, που δεν έχει σχέση με το κυνήγι και που είδε την αρχική "είδηση", πόσοι έμαθαν ή θα μάθουν τελικά την αλήθεια ??? Και δεν θα μείνουν με την αρχική εντύπωση για τους κακούς και ανεύθυνους κυνηγούς που πυροβολούν ακόμη και τα φλαμίνγκο ???
Και ερωτώ. Είναι αρκετό το Δελτίο Τύπου της Δ' ΚΟΣΕ ??? Που ελάχιστοι θα το δουν, κι ακόμη πιο λίγοι θα μπουν στον κόπο να το διαβάσουν ??? Μήπως θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν μάλιστα υπάρχουν και στοιχεία (όπως εδώ οι κτηνιατρικές γνωματεύσεις), να ακολουθείται άμεσα η νομική οδός εναντίον όλων των υπευθύνων για τη διαστρέβλωση της αλήθειας ??? Αλλά και εναντίον όλων των καναλιών που μετέδωσαν την "είδηση", ώστε να τα υποχρεώνει να αποκαταστήσουν την αλήθεια, την ίδια ώρα στα ίδια δελτία ειδήσεων αφιερώνοντας τουλάχιστον ίσο χρόνο και τόσες φορές, όσο και για την αρχική είδηση ???
Μια ζωή τα ίδια.
Εδώ, δεν έκαναν τίποτα,όταν οι άδειες ήταν 250-300 χιλιάδες.
Τώρα με 140.000 θα κάνουν;
Δεν φτάνουν τα λεφτά...

Back