616-2χ38-Ν8,5 - 63 τζαμακι σε διασπορας κουζουλε !!!Νικο ποσα γρ σκαγια ειχε???
MG2 !!!616-2χ38-Ν8,5 - 63 τζαμακι σε διασπορας κουζουλε !!!
MG2 !!!
AL και Nike αποκλείονται.
Ωραία δουλειά Κώστα πραβω… στους ξερούς καιρούς δουλεύουν ολλες η υγρασια είναι το θέμα…Καλησπερα σε ολους!!
Η κακή σεζον εληξε, ελπιζω η νέα, να μας βρει ξανά ολους στα καθηκοντα μας τα κυνηγετικα και ολοι μας γεροι!! Θα μακρυγωρίσω λιγο, προς ενημερωση ολων για να εχουμε μια εικονα...οποιος εχει όρεξη διαβαζει το παρακατω κείμενο προς συζητηση κ συμμετοχή!
Περί CH6 ×32 ο λόγος.
Απο τα τρυγονια (πούντα) στις 1/9/'22 ως 28/2/'23 στην τσιχλα, ξεζουμησα ΜΟΝΟ τη CH6 σε ολες τις καιρικες συνθηκες!!
Ανάμικτες οι εντυπωσεις για αυτην...
1) "Τρυγονι" & κορακοειδή κ σε καποια παρυδατια παραλληλα, δουλεψε το εξης:
12/68,5 686 CH6 1.80×33 Diamante 18 +1.2 buf. No:7 (6*) 58.00 με V 1.5 410 m/s....
Τα πουλια στουπί μεν, αλλα μισοζώντανα προς νεκρά...
2) Τσίχλα μπασίματα, περπατητα (2-3 συνολο) & καρτερι απογευματινο με θερμοκρασιες απο 5°C ως χθες στους 18°C κ υγρασίες απο 50% ως το χθεσινό κακό 95% υγρασία, εριχνα/ξα τα εξης setup...
ΚΑΡΤΕΡΙ:
12/68,5
688 CH6 1.60×28 Αquila evo 24 No9 (3ο stage) στα 57.00 με V 1.5 398 m/s....αρκετα καλό...μου αρεσε.
ΚΑΡΤΕΡΙ & ΠΕΡΠΑΤΗΤΟ:
12/68.5 688 CH6 1.65×30 No8½ No9 ως 85% υγρασια πολυ καλα αποτελεσματα χωρις αιματα..τα πουλια κοντα μακρια = στουπι με 3*&5*...ενα setup καραδοκιμασμενο φετος κ περυσι λιγο...εδω ευχαριστημένος εμεινα πολύ.
ΠΕΡΠΑΤΗΤΟ ΧΘΕΣ με ζόρια.
18°C & υγρασια 95% οπλο Fabarm Jumpiter Supergrade 71cm (2* σταθερο) 18.3 αυλός. Φυσιγγια ιδιογομωση 688 CH6 1.65×30 Diamante μισοταπα No10 στα 57.20mm V 1.5 395 m/s. Οσα πουλια που κρατησα ή έχασα στα πυκνα, οι τουφεκιες τους ηταν απο 25 ως 35m με 2*...πετουσαν συννεφακι, επεφταν κ τα εβρισκα κι αυτα μισοζωντανα σχεδον ξεψυχισμενα, ακομη κι οταν βγεικε ο λίγος ομιχλόδες ηλιος...ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΑΙΜΑΤΑ....
ΚΑΡΤΕΡΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:
Με το ιδιο σεταπ αλλα με το S/P Rizzini Hombra 66cm 3*&5* σταθερο τσοκ. στην 1η τουφεκια (συννεφακι) 2η τουφεκια (συννεφακι) στο ιδιο πουλι κ επεφτε πιο μετα..αυτο εγινε ×2 κ ×3 φερές στο καρτερι...+ τα υπολοιπα που κι αυτα ενω επεσαν με την 1η τα εβρισκα κι αυτα μισοζωντανα σχεδον ψώφια...
ΤΩΡΑ: Η η CH6 κ το Νο10 εκλασαν στην υγρασια ή εγω εμενα πισω κ στα 19 πουλια που καρπωθηκα ή εχασα..(παραξενο βεβαια) διοτι στο ιδιο παραπάνω σεταπ σε Νο:8½ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ζωντανα ολη τη σεζον....παραμονο ξερα κ στεγνά πουλια...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΕΛΙΚΟ:
Η CH6 για τσιχλα ειναι καλη...σε βορριά κ ξηρο καιρο γ@μ@€! κ δερνει, οπως επισης σε βορρια κ 85% υγρασια.....με ζεστη παλι, κ νορμάλ υγρασίες, κανενα πρόβλημα....με ΝΟΤΙΑΑΑ κ συννεφιες ΠΑΝΤΑ ΜΙΣΟΖΩΝΤΑΝΑ είχα σε ολα τα θηραματα, ολη τη σεζόν....με νοτια, καλυτερα να μη παμε για κυνηγι......στο υδροβιο, μη το σκεφτειτε καν...
ασε...με 410 m/s με χερεταγαν τα κιρκιρια φεύγωντας...
Θελει "φορτωμα" να δουλεψει, αγαπα τα μαλακα βυσματα με ΕΜΦΡΑΞΗ (σημαντικό αυτό).... Συγνωμη για το κατεβατό, αλλα εγραψα τη συνολική αποψη μου για τη CH6....θα το σκεφτω να την ξανα πρωτημισω, ΑΝ δεν ερθει η D20 που μου αφησε καλες εντυπωσεις περυσι απο τα 28 ως 31gr.
Ε,ναι!Σ'αυτη τη γόμωση...MG2 !!!
AL και Nike αποκλείονται.
Από την πρώτη στιγμή ήθελα να το πω. Αλλά μου έκανε εντύπωση γιατί ξέρω ότι την δουλεύεις. Γι' αυτό περίμενα να δω και άλλα στοιχεία, όπως τα γραμμάρια σκάγια. Ότι ήταν της B&P ήμουν σίγουρος, και σε αυτό το χρώμα ήξερα ότι παίζουν μόνο αυτές οι 3 που αναφέρθηκαν.Ναι Στελιο μου ....MG2 ειναι....τωρα την τσεκαρισα....
Βρε την εβλεπα....σκεπτομουν...γνωριμη πυριτιδα....αλλα δεν πηγε το μυαλο μου φιλε!!
Και εχω γεμισει ενα καραβι φυσιγγια με δαυτη....!!!
Από την πρώτη στιγμή ήθελα να το πω. Αλλά μου έκανε εντύπωση γιατί ξέρω ότι την δουλεύεις. Γι' αυτό περίμενα να δω και άλλα στοιχεία, όπως τα γραμμάρια σκάγια. Ότι ήταν της B&P ήμουν σίγουρος, και σε αυτό το χρώμα ήξερα ότι παίζουν μόνο αυτές οι 3 που αναφέρθηκαν.![]()
Κύριε Νίκο, γεμίστε 2-3 κουτιά με αυτό το σεταπ και στείλτε τα στην Αμερική για το κυνήγι του αγριογαλου. 98% συγκέντρωση στα 35μ με 2* εργοστασιακό τσοκ δεν νομίζω να βγάζουν ούτε τα φυσίγγια που είναι γεμισμένα με TSS!!! Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν ανάρπαστα!! Υ. Γ δεν έχω δει ποτέ φυσίγγι με κλασική - συμβατική βυσματωση να αποδίδει τέτοιο ποσοστό σε αυτή την απόσταση!!Πολυ ωραια....!!!! Κατα τα γραφομενα σου αυτο που καταλαβα για τα ζωντανα - αιματα κτλ κτλ ευθυνεται
το Ν10 σκαγια που ειχες....
Εμενα σαν πυριτιδα μου αρεσει....βγαζει σε νορμαλ σεταπ σωστες ταχυτητες και πολυ καλες συγκεντρωσεις...
Και για του λογου το αληθες !!!
View attachment 67722
View attachment 67723
View attachment 67724
View attachment 67725
Και χωρις να εχω κυνηγησει κιρκιρια.....τροποποιωντας λιγο αυτο το σεταπ και εχοντας το θηραμα
στο κεντρο της τουφεκιας μονο με ΤΑΜΑ στην Παναγιά γλυτωνει Κωστή μου !!!
Ισως να κανω λαθος....αλλα αυτο πιστευω φιλε μου !!!!![]()
Κύριε Νίκο, γεμίστε 2-3 κουτιά με αυτό το σεταπ και στείλτε τα στην Αμερική για το κυνήγι του αγριογαλου. 98% συγκέντρωση στα 35μ με 2* εργοστασιακό τσοκ δεν νομίζω να βγάζουν ούτε τα φυσίγγια που είναι γεμισμένα με TSS!!! Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν ανάρπαστα!! Υ. Γ δεν έχω δει ποτέ φυσίγγι με κλασική - συμβατική βυσματωση να αποδίδει τέτοιο ποσοστό σε αυτή την απόσταση!!
Είμαστε στην χώρα της πατέντας κύριε Νίκο! Τα ποιοτικά υλικά μας λείπουν (και όχι μόνο στο θέμα ιδιογομωση, κυνήγι κτλ). Οι Αμερικάνοι κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι ολόκληρη "σχολή" στο θέμα όπλο - φυσίγγι - κυνήγι. Αλλά αυτή η φωτογραφία της κατανομής που ανεβάσατε, μου δείχνει τι κάνει το μεράκι, η γνώση και το ψάξιμο σε κάθε τομέα!!Οταν θα αρχισεις να φτιαχνεις δικα σου φυσιγγια.....θα διαπιστωσεις οτι ολα μπορουν να γινουν !!!
Μην ''υποτιμας'' τους Αμερικανους.....εχουν πολυ καλα υλικα.....Εαν ειχαμε τα υλικα τους....οι Ελληνες
θα κατεβαζαν τα αστερια απο τον ουρανο !!!
Στανταράκι set up .Εμένα η πυρίτιδα που μου αρέσει πάρα πολύ, δεν ξέρω αν την ξανά φέρουν, έχω λίγο ακόμα, σε όλους τους καιρούς τη δουλεύω από το 17 όταν ξεκίνησα ιδιογομοση, και σε πλαγιοκαννο και σε αυτογεμη, σε τσίχλες και στα μπεκατσινια, και από λάθος που δοκιμάστηκε Πέρση με τα κρύα που έκανε σε απόγευματινο, το πολύ μέχρι τα 30 μέτρα σε σφυριχταρια, σε 28 ν8 είναι ΑΣ 1.40*28-2000- v- zero - ν8 - 6* - στα 57.8 καλό και με Θώδη 25. Όλα τα άλλα ίδια.
Τι έριξες τριαντάφυλλε?Έκλεισα με τα σημερινά που ήρθαν για την επόμενη σεζόν με γκρανουλαρ, με αυτά που έριξα φέτος και μου άρεσαν, οπότε μόνο να έχουμε θηράματα , για να την ευχαριστηθω.View attachment 68067
Καλόκαυτες ψηλέ...!!Έκλεισα με τα σημερινά που ήρθαν για την επόμενη σεζόν με γκρανουλαρ, με αυτά που έριξα φέτος και μου άρεσαν, οπότε μόνο να έχουμε θηράματα , για να την ευχαριστηθω.View attachment 68067
Κωστή δουλεύεις πολύ την CH6 νομίζω .Καλόκαυτες ψηλέ...!!
Ναι Λάμπη τη δουλευω..Κωστή δουλεύεις πολύ την CH6 νομίζω .
Έβλεπα ένα εμπορικό BORNAGHI 34.5 gr στο 1.73 με obt 6mm +diana 14 57.50 6*