Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντως πατέρας καλού μου φίλου που το παιδί είναι καλός αθλητής του skeet αλλά και κυνηγός σε όλους τους καιρούς μόνο ισπανικές βαζει και τα φυσίγγια του γαζωνουν!αλανθαστος σκοπευτής του skeet σε μέρα που δεν τραβούσε τίποτα λόγω υγρασίας πήρε από το φιλαράκι μου ένα setup του πατέρα του και βρήκε την υγεία του!

Βασίλη σε ιντερνετικο μαγαζί με υλικά ιδιογομωσης στα χαρακτηριστικά στις πυριτιδες το έγραφε σχεδόν σε όλες....

CSB5
''Κλιματολογικές συνθήκες

Εφόσον θεωρήσουμε την σχετική υγρασία ως δεδομένο παράγοντα προς αποφυγή, τότε και μόνον τότε, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα την εν λόγο πυρίτιδα κατά την κυνηγετική έναρξη στο τρυγόνι και στο ορτύκι! Κατά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες της έναρξης και κυρίως κατά τις ώρες εκείνες όπου ο ήλιος θα βρίσκεται ακόμη ψηλά στον ουρανό, ενδέχεται να μην απογοητευτούμε ποτέ από την χρήση ενός σωστού setup, ενώ σε συνθήκες με σχετική υγρασία...ενδεχομένως να πρέπει να αποκλείσουμε εκείνες τις εξωπραγματικές βολές όπου θα δείχνουν εκτός του σχετικού δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας και ενδεχομένως εκτός των πραγματικών μας δυνατοτήτων!

Εφόσον δεν θα υπάρχει σχετικά αισθητή υγρασία στο περιβάλλον και ο καιρός θα είναι σχετικά στεγνός, η πυρίτιδα CSB5 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα σε κάποια κλειστά καρτέρια για τα σχετικά κοντινά τρυγόνια, ενώ δεν θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με καλές ή με μέτριες κλιματολογικές συνθήκες στα ορτύκια. Εξυπακούεται ότι όσο δεν θα υπάρχουν συνθήκες αυξημένης υγρασίας, η πυρίτιδα αυτή θα μας βγάζει σχεδόν πάντα ασπροπρόσωπους και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις σχετικές μεταβολλές της θερμοκρασίας εντός των κυνηγετικών τερέν όπου προτιθέμεθα να κυνηγήσουμε!''
"εφόσον ... και εάν ... και ενδέχεται ... ενδεχομένως ... εξωπραγματικές βολές ... εκτός του δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας ... και ενδεχομένως εκτός των πραγματικών δυνατοτήτων μας ... κλπ ... κλπ ... "
Κώστα, όπως καταλαβαίνεις, μπουρδολογίες, φλυαρίες και επιστημονικοφανείς παπαριές ... .hair.
Μια χαρά δουλεύουν σε όλους τους καιρούς !!! ;)
Ρώτα και το Γιώργο (Altair Lusso) να σου πει, π.χ. για τα sporting του Κένταυρου (ένα φτηνό φυσίγγι με CSB5), σε τι καιρούς τα δούλεψε στις τσίχλες, και αν είδε να "κωλώνουν" πουθενά ... Τον αναφέρω για παράδειγμα, επειδή το έχει γράψει κι ο ίδιος στο φόρουμ επανειλημμένως ...

Το θέμα μας δεν είναι αν οι ισπανικες είναι καλές ή κακές με τις οποίες τα έχω βρει κι εγώ και πολύ καλά μάλιστα το θέμα είναι κι εδώ θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον Βίκτωρα ότι προσπαθούν να τις επιβάλουν προφανώς λόγω κόστους.για μένα που αγοράζω δεν τρέχει και τίποτα σπουδαίο γιατί βρίσκω και φτηνά φυσίγγια.για έναν ιδιογομωτή όμως το μονοπώλιο είναι κακο πραγμα

Ευριπίδη όσο πιό λίγες τόσο πιό καλά !!
Η ιδιογόμωση είναι πάθος αλλά κ ...αρρώστεια !!!
Αρρώστεια να βρείς αν εί δυνατόν τις συνταγές σ'όλες τις πυρίτιδες της αγοράς ....
Πόσες φορές πάει ο ιδιογομωτής με φρέσκα νέα set up καινούριας πυρίτιδας κυνήγι κ την πατά άσχημα ενώ μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλα 2-3 δοκιμασμένα δικά του φωτιά ....
Αυτό τουλάχιστον ισχύει για μένα ..Ίσως για άλλους όχι .
Αυτοκαταστροφή ....hair..hair.

Όντως η ιδιογόμωση είναι πάθος...

Και γω ειμαι υπέρ του να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές υλικών γίνεται και ο καθένας να μπορεί να επιλέξει ανάλογα τα γούστα και το πορτοφόλι του...

Αλλουνού του αρέσει να εχει γομωσεις στη φυσιγγιοθηκη απο 5-6 διαφορετικές πυρίτιδες..αφού το γουστάρει καλά κάνει...
Άλλος έχει μόνο μια πυρίτιδα και την "εξαντλεί" σε όσους το δυνατό περισσότερους συνδυασμούς υλικών και στησιματων γίνεται...μαγκιά του...
Άλλος επιλέγει την πυρίτιδα που θα χρησιμοποιήσει στο κυνήγι του αναλογα με τις εκάστοτε εδαφοκλιματολογικες συνθήκες που θα βρει...μπραβο του και αυτουνού..

...περί ορέξεως που λέμε...

Καλό είναι να υπάρχει και ποικιλία και σε υλικά και σε πηγές προμήθειας αυτών...
Το μονοπώλιο δεν είναι καλό...

Προσωπικά είμαι υπέρ του να μη μπλεκεις μεσα στη χρονιά με πολλες πυριτιδες...χανεις κάπου τον μπουσουλα...

Πέρσι που (ξανα)ξεκινησα την ιδιογόμωση ασχολήθηκα όλη την χρονιά με 2 Ισπανίδες...την csb1 στα 32-33γρ. και την psb5 στα 28-29...σε ρελιαστό πάντα...

Μπορώ να πώ ότι κατάλαβα πως δουλεύουν και βρήκα 2-3 στησίματα για την καθεμια τους που μου αρέσουν...

Φέτος σκέφτομαι να "ξεκοκαλισω" την C7..
Ελληνική πυρίτιδα υπάρχει; Αν όχι, γιατί; Είναι τόσο δύσκολο, κοστοβόρο ή κάτι άλλο; think

Έβγαζε η πάλαι ποτέ κραταιά ΠΥΡΚΑΛ...πάει και αυτή...

Χρήστο και τι παράγει αυτή η χώρα;

Έβγαζε η πάλαι ποτέ κραταιά ΠΥΡΚΑΛ...πάει και αυτή...

Χρήστο και τι παράγει αυτή η χώρα;
Ενώ συναντούμε πολλούς να δραστηριοποιούνται στην παραγωγή φυσιγγίων, παρατηρώ ότι δεν παράγουμε κάποια πυρίτιδα και απορώ αν είναι εφικτή στη χώρα μας η δραστηριότητα παραγωγής πυρίτιδας αποκλειστικά...
Δεν θα αποδώσει κέρδη ή είναι αδύνατο τεχνικά;

Ενώ συναντούμε πολλούς να δραστηριοποιούνται στην παραγωγή φυσιγγίων, παρατηρώ ότι δεν παράγουμε κάποια πυρίτιδα και απορώ αν είναι εφικτή στη χώρα μας η δραστηριότητα παραγωγής πυρίτιδας αποκλειστικά...
Αδύνατο δεν είναι τεχνικά...
Υπάρχει ιστορία...μαύρο μπαρούτι στους μπαρουτόμηλους της Δημητσάνας...

Υπάρχει η τεχνική γνώση...Πυρκάλ με την ideal και άλλες...
Τώρα γιατί δεν παράγουμε...δεν ξέρω...

Ίσως να είναι υψηλό το κόστος της επένδυσης και το ρίσκο για έναν ιδιώτη...

Ένα που με παραξενεύει ακόμα έίναι...πώς ακόμα δεν έχει εκμεταλλευτεί κανένας το brandname της Πυρκάλ στην παραγωγή φυσιγγίων...
π.χ οπως εκανε ο Ναυπλιωτης με τα Lambro...

Τεχνικά πιστεύω ότι δεν είναι αδύνατο ... Αν μπορεί να σταθεί από οικονομική άποψη, δε νομίζω ... Είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς μεγαθήρια όπως MAXAM, NOBELSPORT-VECTAN, B&P κλπ.
Αλλά ... και μόνο για το λόγο της απύθμενης - παράλογης - εξωφρενικής γραφειοκρατίας στην Ελλάδα του σήμερα, θα ήταν τελείως τρελός κανείς για να αποτολμήσει κάτι τέτοιο !!!
.hair. .bye.

Προχθεσινό περιστατικό σε απογευματινό τρυγονιού .
Μου περνά τραβέρσα στα 30μ μέσα στις ελιές όπου με δικαίωμα μιας βολής με κόβει πίσω .
Βγαίνει στα 35-40 μ στον σύντροφο όπου με μιά ωραία βολή το ξεραίνει.Ρωτάω τι τούριξες κ μου λέει AS 1.45 *29 N8.
Στο μισάωρο του φωνάζω ''πάνω σου '' για ένα που του βγαίνει στα 35 μ δεξιά .Πούπουλα πολλά ,μάδημα κανονικό το τρυγόνι πάει ...
Τον ρωτάω τι τούριξες κ μαπαντά d20*28 1.35 x29 .......
Το γιατί έβαλε άλλο set up μόνο οι ιδιογομωτές μπορούν να το καταλάβουν

Προχθεσινό περιστατικό σε απογευματινό τρυγονιού .
Μου περνά τραβέρσα στα 30μ μέσα στις ελιές όπου με δικαίωμα μιας βολής με κόβει πίσω .
Βγαίνει στα 35-40 μ στον σύντροφο όπου με μιά ωραία βολή το ξεραίνει.Ρωτάω τι τούριξες κ μου λέει AS 1.45 *29 N8.
Στο μισάωρο του φωνάζω ''πάνω σου '' για ένα που του βγαίνει στα 35 μ δεξιά .Πούπουλα πολλά ,μάδημα κανονικό το τρυγόνι πάει ...
Τον ρωτάω τι τούριξες κ μαπαντά d20*28 1.35 x29 .......
Το γιατί έβαλε άλλο set up μόνο οι ιδιογομωτές μπορούν να το καταλάβουν
Η συνταγη ομως με την AS ειναι σωστη ενω εκεινη με την D20 ειναι χαμηλα

εφόσον ... και εάν ... και ενδέχεται ... ενδεχομένως ... εξωπραγματικές βολές ... εκτός του δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας ... και ενδεχομένως εκτός των πραγματικών δυνατοτήτων μας ... κλπ ... κλπ ... "
ΧΑΧΑΧΑ απο καπου ειναι αντιγραμενο και το μεταφρασε στα Ελληνικα ,

"εφόσον ... και εάν ... και ενδέχεται ... ενδεχομένως ... εξωπραγματικές βολές ... εκτός του δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας ... και ενδεχομένως εκτός των πραγματικών δυνατοτήτων μας ... κλπ ... κλπ ... "
Κώστα, όπως καταλαβαίνεις, μπουρδολογίες, φλυαρίες και επιστημονικοφανείς παπαριές ... .hair.
Μια χαρά δουλεύουν σε όλους τους καιρούς !!! ;)
Ρώτα και το Γιώργο (Altair Lusso) να σου πει, π.χ. για τα sporting του Κένταυρου (ένα φτηνό φυσίγγι με CSB5), σε τι καιρούς τα δούλεψε στις τσίχλες, και αν είδε να "κωλώνουν" πουθενά ... Τον αναφέρω για παράδειγμα, επειδή το έχει γράψει κι ο ίδιος στο φόρουμ επανειλημμένως ...
είπα μήπως μόνο εγώ δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής .sarcastic.

Βασίλη σε ιντερνετικο μαγαζί με υλικά ιδιογομωσης στα χαρακτηριστικά στις πυριτιδες το έγραφε σχεδόν σε όλες....

CSB5
''Κλιματολογικές συνθήκες

Εφόσον θεωρήσουμε την σχετική υγρασία ως δεδομένο παράγοντα προς αποφυγή, τότε και μόνον τότε, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα την εν λόγο πυρίτιδα κατά την κυνηγετική έναρξη στο τρυγόνι και στο ορτύκι! Κατά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες της έναρξης και κυρίως κατά τις ώρες εκείνες όπου ο ήλιος θα βρίσκεται ακόμη ψηλά στον ουρανό, ενδέχεται να μην απογοητευτούμε ποτέ από την χρήση ενός σωστού setup, ενώ σε συνθήκες με σχετική υγρασία...ενδεχομένως να πρέπει να αποκλείσουμε εκείνες τις εξωπραγματικές βολές όπου θα δείχνουν εκτός του σχετικού δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας και ενδεχομένως εκτός των πραγματικών μας δυνατοτήτων!

Εφόσον δεν θα υπάρχει σχετικά αισθητή υγρασία στο περιβάλλον και ο καιρός θα είναι σχετικά στεγνός, η πυρίτιδα CSB5 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα σε κάποια κλειστά καρτέρια για τα σχετικά κοντινά τρυγόνια, ενώ δεν θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με καλές ή με μέτριες κλιματολογικές συνθήκες στα ορτύκια. Εξυπακούεται ότι όσο δεν θα υπάρχουν συνθήκες αυξημένης υγρασίας, η πυρίτιδα αυτή θα μας βγάζει σχεδόν πάντα ασπροπρόσωπους και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις σχετικές μεταβολλές της θερμοκρασίας εντός των κυνηγετικών τερέν όπου προτιθέμεθα να κυνηγήσουμε!''
Κώστα πάρα πολλές ανακρίβειες...

Status
Not open for further replies.
Back