Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Της nsi δεν φαίνεται να έρχονται αλλά υπάρχουν και άλλες εταιρείες οι οποίες πιθανόν να έρθουν όπως είχαν έρθει και πέρυσι και προπερσι. Μέχρι στιγμής έρχονται ή υπάρχει απόθεμα από τις psb για κάθε εύρος γόμωσης για το 12αρι διαμέτρημα οπότε όσο υπάρχουν έστω και αυτές προσωπικά κάνω την δουλειά μου μιας και τις βρίσκω αρκετά καλές για τα γούστα μου.
Άσε τη έχουμε δόση μια περουσια άσε τη έχω πετάξω από λάθος σεταπ .και μην κανένας ιδιογωμοτης ότι δεν έχει πετάξει υλικά από λάθος σεταπ γιατί θα πει ψέματα ...εγώ τα σφαζα και περνά μόνο τα σκαγια
Πέρα από τα εργαλεία και τις μηχανές μόνο κάλυκες ίσως έχω χαλάσει μερικούς από σφάξιμο κακοκλεισμενων setups η λάθος συνταγών. Τα υπόλοιπα υλικά τα ξαναχρησιμοποιω. Δεν πετάω τίποτα.

Κριμα που εγινε ετσι η κατασταση γιατι πολλοι απο εμας επενδυσαμε πολλα χρηματα σε μηχανες και εργαλεια.
Προσωπικα , εδωσα πολλα για μηχανες, ογκομετρικα και ιδιοκατασκευες , αλλα και πολλα χρηματα σε δοκιμες για να καταληξω σε συνταγες που μου ταιριαζαν.
Φυσικά και είναι κρίμα φίλε γιατί στο ξαφνικό σου αλλάζουν και σου χαλάνε το κυνήγι σου και του κάθενος μας .Αλλά δυστυχώς αυτή η αλυσίδα μεγάλωσε πολύ στον κόσμο και όταν δουλεύει είναι όλα ωραία όταν χαλάσει μεγαλύτερες οι ζημιές.Θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί στην χώρα κάποιοι πριν γίνουν οι νόμοι και οι καταστάσεις έτσι να μπορούν να εισάγουν και όχι να καταλήξει να κρέμεται ο κυνηγετικός κόσμος από 2/3 εταιρίες και εισαγωγείς αλλά όπως έχω ξαναπεί δυστυχώς σαν λαός έχουμε γίνει το κάποτε ειμασταν κάτι ,τώρα είμαστε έρμαια και κοντόφθαλομοι απέναντι στο κάθε τι μπορεί να μην είμαστε οι μόνοι αλλά κοντευουμε να γίνουμε οι τελευταίοι σε τέτοιο χάλι είναι σίγουρο.Και δεν είναι μόνο το κυνήγι είναι όλα απλά γιατί τίποτε δε κάνουμε σωστά μα τίποτα..Όταν όλα επανέλθουν γιατί θα γίνει κάποια στιγμή θα χαλαρώσει η κατάσταση βέβαια δεν έχει εκτονωθεί ακόμη θέλει ,οι τιμές θα βρίσκονται σε ύψη που κανείς δε θα ασχολείται και το κυνήγι και η οπλοφορία θα δέχετε ασφυκτικές πιέσεις απλά διότι μπασταρδεψάμε και αναμίχθηκε η κοινωνία έτσι μπερδεύτηκα με με τους εχθρούς.

Δικαίωμα σου να κάνεις ότι θες.... εσείς έχει βάλει την ιδιογωμοση πανό από το κυνήγι

Όχι δεν έχω βάλει την ιδιογόμωση πάνω από το κυνήγι. Το κυνήγι είναι πάνω από όλα και η ιδιογόμωση υπηρετεί τις κυνηγητικές μου ανάγκες.
Για εμένα όμως πλέον η ιδιογόμωση είναι μέρος του κυνηγίου και δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Σκέψου κάποιον που τόσα χρόνια κυνηγάει με το σκύλο του και του πούνε ότι απαγορεύεται το σκυλί, πολύ πιθανό να μη βγάλει άδεια γιατι δεν θα το ευχαριστιέται όπως ήθελε. Έτσι κάνω και εγώ. Αν δεν έρθουν πυρίτιδες φέτος άδεια θήρας δε βγάζω και ας ειναι οι αποθήκες μου γεμάτες, θα κάνω κράτει.

Όμως πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι όντως στην αλυσίδα τροφοδοσίας (νιτροκυτταρίνη - Κίνα) από τις συγκυρίες των τελευταίων ετών και πιστεύω ότι η αγορά θα εξομαλυνθεί κάποια στιγμή και θα έχουμε ξανά γεμάτα ράφια με πυρίτιδες. Ίσως πάρει 1, 2 ή και 3 χρόνια ακόμα.

Της nsi δεν φαίνεται να έρχονται αλλά υπάρχουν και άλλες εταιρείες οι οποίες πιθανόν να έρθουν όπως είχαν έρθει και πέρυσι και προπερσι. Μέχρι στιγμής έρχονται ή υπάρχει απόθεμα από τις psb για κάθε εύρος γόμωσης για το 12αρι διαμέτρημα οπότε όσο υπάρχουν έστω και αυτές προσωπικά κάνω την δουλειά μου μιας και τις βρίσκω αρκετά καλές για τα γούστα μου.

Πέρα από τα εργαλεία και τις μηχανές μόνο κάλυκες ίσως έχω χαλάσει μερικούς από σφάξιμο κακοκλεισμενων setups η λάθος συνταγών. Τα υπόλοιπα υλικά τα ξαναχρησιμοποιω. Δεν πετάω τίποτα.
Όχι, οι PSB δε με καλύπτουν στα παπιοφύσιγγα που θέλω να φτιάξω για αυτό και δεν έχω φτιάξει ακόμα και περιμένω τη Μ92s από Σεπτέμβριο. Και όχι η PSB ΙΙ special δεν είναι αρκετή για τις μάγκνουμ γομώσεις που θέλω.

Όχι δεν έχω βάλει την ιδιογόμωση πάνω από το κυνήγι. Το κυνήγι είναι πάνω από όλα και η ιδιογόμωση υπηρετεί τις κυνηγητικές μου ανάγκες.
Για εμένα όμως πλέον η ιδιογόμωση είναι μέρος του κυνηγίου και δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Σκέψου κάποιον που τόσα χρόνια κυνηγάει με το σκύλο του και του πούνε ότι απαγορεύεται το σκυλί, πολύ πιθανό να μη βγάλει άδεια γιατι δεν θα το ευχαριστιέται όπως ήθελε. Έτσι κάνω και εγώ. Αν δεν έρθουν πυρίτιδες φέτος άδεια θήρας δε βγάζω και ας ειναι οι αποθήκες μου γεμάτες, θα κάνω κράτει.

Όμως πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι όντως στην αλυσίδα τροφοδοσίας (νιτροκυτταρίνη - Κίνα) από τις συγκυρίες των τελευταίων ετών και πιστεύω ότι η αγορά θα εξομαλυνθεί κάποια στιγμή και θα έχουμε ξανά γεμάτα ράφια με πυρίτιδες. Ίσως πάρει 1, 2 ή και 3 χρόνια ακόμα.
Μακάρι αν ξανάρθει η mb32 θα βάλω μπροστά της μηχανές αν και η psb1 η καινούργια μου αρεση ... Έπρεπε να είχες κανη στοκ όταν μπορούσες

Μακάρι αν ξανάρθει η mb32 θα βάλω μπροστά της μηχανές αν και η psb1 η καινούργια μου αρεση ... Έπρεπε να είχες κανη στοκ όταν μπορούσες
Ηλία έχω γεμάτες τις αποθήκες με φυσίγγια μου και επιπλέον κάποια κιλά πυρίτιδα.
Αν προκύψει καλή τσιχλοχρονιά (που πολύ αμφιβάλλω) θα βγάλω άδεια και οι τριπλέτες θα φεύγουν χωρίς οίκτο.

Αν η τσιχλοκίνηση είναι υποτονική όπως προβλέπω και αν δεν έχουν έρθει πυριτιδες επιπλέον, δεν θα ασχοληθώ με κυνήγι τη χρονιά που έρχεται.

Όχι, οι PSB δε με καλύπτουν στα παπιοφύσιγγα που θέλω να φτιάξω για αυτό και δεν έχω φτιάξει ακόμα και περιμένω τη Μ92s από Σεπτέμβριο. Και όχι η PSB ΙΙ special δεν είναι αρκετή για τις μάγκνουμ γομώσεις που θέλω.
Αυτή την στιγμή μόνο για magnum και ατσάλινα δεν υπάρχουν πυριτιδες. Αν εξαιρέσεις τα ατσάλινα σε υδροβιότοπους δεν νομίζω ότι υπάρχει καποιο θήραμα στην Ελλάδα που να χρειάζεται magnum γομωσεις. Άνετα κυνηγιούνται όλα μέχρι 40 γρ που μπορεί να βγάλει η psb2 special. Αλλά στα παπιά εσύ ξέρεις καλύτερα δεν έχω κυνηγήσει ποτέ.

Τι να τα κανεις τα μαγκνουμ θαλη για τις παπιες ; Μεχρι 38 γρ καληπτεσαι για ολλα τα παπια !

Άνετα κυνηγιούνται όλα μέχρι 40 γρ που μπορεί να βγάλει η psb2 special.
Βλέπεις που αρχίσαμε να βάζουμε περιορισμούς στην ιδιογομωτική μας δραστηριότητα λόγω της έλλειψης πυρίτιδας;
Αν δεν εξομαλυνθεί η αγορά άδεια ΔΕ βγάζω.
Τις μπαζο-PSB να τις πάρουν άλλοι. Εμένα δε μου αρέσουν :confused: και ιδιως σε αυτές τις τιμές που είναι τώρα, δε θα τις αγοράσω ποτέ.

Τι να τα κανεις τα μαγκνουμ θαλη για τις παπιες ; Μεχρι 38 γρ καληπτεσαι για ολλα τα παπια !
Ότι μου γουστάρει θα τα κάνω. .yel. Ιδιογομωτής είμαι και θα φτιάξω ότι φυσίγγια μου κάνει κέφι, όπως έκανα πάντα.
Με μάγκνουν κυνηγάω σιταρίθρα, και σε όποιον αρέσει.

Βλέπεις που αρχίσαμε να βάζουμε περιορισμούς στην ιδιογομωτική μας δραστηριότητα λόγω της έλλειψης πυρίτιδας;
Αν δεν εξομαλυνθεί η αγορά άδεια ΔΕ βγάζω.
Τις μπαζο-PSB να τις πάρουν άλλοι. Εμένα δε μου αρέσουν :confused: και ιδιως σε αυτές τις τιμές που είναι τώρα, δε θα τις αγοράσω ποτέ.
Συμφωνώ για τις τιμές όμως σε καμία περίπτωση δεν τις θεωρώ μπαζοπυριτιδες τις ισπανικές psb. Έχω και m92s και mb32 και mb36 και s4 και granular. Στα setup που έχω βγάλει με όλες αυτές και έχω μετρήσει με τον χρονογράφο δεν στερούνται πουθενά σε ταχύτητες σε σχέση με τις υπόλοιπες και βγάζουν ίσως και λιγότερες πιέσεις με βάση τα specs που δίνει η εταιρεία. Δεν ξέρω γιατί έχουν τόσο κακή φήμη αλλά στην πράξη και στον χρονογράφο εγώ 3 χρόνια τώρα που τις χρησιμοποιώ δεν έχω δει να στερουν κάπου.

Δε νομίζω να έχει κακή φήμη. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να μιλάει άσχημα για την PSB.
Αν κάποιος μπορεί να μου βρει ένα ποστ εδώ μέσα που να μιλάει άσχημα κάποιο μέλος για τις PSB θα μου ήταν χρήσιμο.
Αντιθέτως, από τότε που αρχίσαν οι ελλείψεις, τις έχουν θεοποιήσει τις PSB, όπως έκαναν με κάθε πυρίτιδα που ξέμενε στο ράφι και ήταν διαθέσιμη.

Δύσκολοι καιροί παιδιά...
Χρειάζεται να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα...
Ούτε το κυνήγι θα κόψω...
Ούτε την ιδιογόμωση...έστω και με μια μπαρούτη διαθέσιμη...Ο παππούς μου κυνηγούσε με μπροσθογιομο και μαύρη, μπορώ και γω αν χρειαστεί...

Το ιδανικό είναι να έχουμε πληθώρα επιλογών και ο "πονοκέφαλος" μας να είναι τί θα επιλέξουμε...
Αλλά και έτσι...θα τη βρούμε την άκρη...

Πιστεύω...μπόρα είναι θα περάσει...

Κατά καιρούς έχουν καψει πολύ κόσμο.
Άλλοι γνώριζαν τι έριχναν και άλλοι όχι.
Εγώ της ισπανικές ούτε να της δω. Από την καινούργια σειρά δουλεύω την 5 με άριστα αποτελέσματα στο σκοπευτήριο, αλλά είμαι καμένος και δεν παίρνω την 1 ούτε για αστείο.
Να μου πεις έχεις και κανείς την δουλειά σου, όταν δεν έχεις θα την πάρεις όπως πείρα την 5 η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ισπανική.
Μου φαίνεται λίγο ποιο ενυσχημενη αν κανω λάθος ας με διορθώσει κάποιος φίλος. Έχω δώσει ένα σκασμό χρήματα σε μηχανές, υλικά , δοκιμές, ένα πούστη ταχογραφο δεν αξιώθηκα να πάρω.

Όχι προσωπικά όσους ιδιογομωτες ξέρω μιλούν απαξιωτικά για τις ισπανικές και στο facebook έχω ακούσει αρκετούς και εδώ αλλά και φίλους. Αλλά η ουσία είναι ότι ακόμη και με τις ισπανικές εξακολουθούμε να έχουμε επιλογές και να γεμίζουμε φυσίγγια μέχρι να έρθουν και άλλες. Επίσης περιορισμοί πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Πότε δεν κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά όλες οι πυριτιδες του κόσμου ειδικά οι αμερικανικές που υπάρχει και αρκετή βιβλιογραφία με συνταγές και δοκιμές σε πιέσεις κλπ κλπ. Και σε σύγκριση με αυτές πολλοί μπορούν ισχυριστούν ότι οι ιταλικές δυβασικες και μη είναι μπαζοπυριτιδες αντίστοιχα όπως θεωρείς εσύ τις ισπανικές. Σημασία έχει να υπάρχουν υλικά να γεμίζουμε. Την άκρη από εκεί και πέρα θα την βρούμε και με αυτά τα υλικά που έχουμε. Κάποιοι έλεγαν ότι θα γυρίζουμε και στην μαύρη πυρίτιδα αν χρειαστεί.

Last edited:
Ηλία έχω γεμάτες τις αποθήκες με φυσίγγια μου και επιπλέον κάποια κιλά πυρίτιδα.
Αν προκύψει καλή τσιχλοχρονιά (που πολύ αμφιβάλλω) θα βγάλω άδεια και οι τριπλέτες θα φεύγουν χωρίς οίκτο.

Αν η τσιχλοκίνηση είναι υποτονική όπως προβλέπω και αν δεν έχουν έρθει πυριτιδες επιπλέον, δεν θα ασχοληθώ με κυνήγι τη χρονιά που έρχεται.
Αφού έχεις κουράγια να μην πας για κυνήγι οκ.. σέβομαι την απόφαση σού

Καλά ας ρίξουν τρεις βολές με μαύρη και ας πάνε μετά να καθαρίσουν το οπλο τους.
Θα παρατήσουν το κυνήγι στο υπογραφω
Έχω φίλο με μπερτρσολι και κατά καιρούς κάνουμε κάποιες βολές, ωραία είναι, στο καθάρισμα αρχίζουν τα 12 Ευαγγελία.

Εγώ της ισπανικές ούτε να της δω. Από την καινούργια σειρά δουλεύω την 5 με άριστα αποτελέσματα στο σκοπευτήριο, αλλά είμαι καμένος και δεν παίρνω την 1 ούτε για αστείο.
Να μου πεις έχεις και κανείς την δουλειά σου, όταν δεν έχεις θα την πάρεις όπως πείρα την 5 η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ισπανική.
Μου φαίνεται λίγο ποιο ενυσχημενη αν κανω λάθος ας με διορθώσει κάποιος φίλος. Έχω δώσει ένα σκασμό χρήματα σε μηχανές, υλικά , δοκιμές, ένα πούστη ταχογραφο δεν αξιώθηκα να πάρω.
Είσαι σίγουρος ότι έφταιγε η πυρίτιδα και όχι η συνταγή του φυσιγγίου; Αλλά ακόμη και έτσι μόνο ισπανικές είχαν αλλάξει Λοτ και είχαν κάψει κόσμο; Εδώ η teκna σε κάθε Λοτ που βγαινει είναι και διαφορετική. Αλλαγές σε όλες σχεδόν τις πυριτιδες έχουν γίνει και έχουν κάψει κόσμο όχι μόνο στις ισπανικές.

Δεν την έχω δοκιμάσει...αλλά...μου έχουν πει ότι και η καινούργια PSB1...Νόμπελοφέρνει...

Status
Not open for further replies.
Back