Έχει να κάνει με το σβολιασμα που παρατηρούμε στις διβασικες;
Να σας διορθωσω κ διοικητά, δεν επηρεάζει ανάφλεξη η υγρασία, μειώνει το παραγομενο έργο μόλις γίνει η ανάφλεξη, μέσα στον αυλό παντανα επιταχύνω λίγο την συζήτηση;
συμφωνούμε ότι η υγρασία επηρεάζει την ανάφλεξη της νιτροκυτταρίνης της πυρίτιδας και μάλιστα της μονοβασικής (με μη πλήρως ζελατινοποιημένη νιτροκυτταρίνη) καθότι η διβασική είναι πλήρως αδιαβροχοποιημένη
πως προκύπτει η υγρασία στην πυρίτιδα;;;;;
Πιο μικρή φιλεΔημήτρη στη έναρξη που οι θερμοκρασίες είναι μεγαλύτερες ας πούμε 25 βαθμους το πρωί και 35 το μεσημέρι, αντιστοιχα θα έχουμε τόση διαφορά στην αρχική η θα είναι πιο μικρή;
Στρατο, την μηχανη ρελιασματος εχεις? δραπανο/ χειρος/πεντασταδιακηΆντε θα γράψετε....5 πήγε....![]()
Διονυση με lee load και δραπανο κολονατο,θέλω να παρω και ένα τρίτο στάδιο να το προσαρμόσω στο δραπανο για να κάνω κάποιες δοκιμές και να μου λυθούν κάποιες αποριες.... Αν τα παίξει κάποια στιγμή η lee θα πάρω μια mec...Στρατο, την μηχανη ρελιασματος εχεις? δραπανο/ χειρος/πεντασταδιακη
πες μας τι γεμιζεις....
για πεντασταδιακη, αργοτρα, δεν σκεφτεσαι?Διονυση με lee load και δραπανο κολονατο,θέλω να παρω και ένα τρίτο στάδιο να το προσαρμόσω στο δραπανο για να κάνω κάποιες δοκιμές και να μου λυθούν κάποιες αποριες.... Αν τα παίξει κάποια στιγμή η lee θα πάρω μια mec...
Πιστεύω ότι δε μου χρειαζεται αν και είναι ωραία εργαλεία.... Δεν έχω τρελές γνώσεις στην ιδιογομωση αλλά και με τα 2 σταδια με ψάξιμο καταφέρνω αυτό που θέλω.για πεντασταδιακη, αργοτρα, δεν σκεφτεσαι?
Σωστά αλλά όχι στον αυλό!Να σας διορθωσω κ διοικητά, δεν επηρεάζει ανάφλεξη η υγρασία, μειώνει το παραγομενο έργο μόλις γίνει η ανάφλεξη, μέσα στον αυλό παντα
Για να κλείσουμε τον κύκλο που άνοιξε με την ερώτηση του Woodman, όταν κάποιος νέος εισέρχεται στον χώρο της ιδιογόμωσης και τον προτρέπουμε να αγοράσει την Α, Β ή Γ μπαρούτη γιατί έχει δεν ξέρω ποιες μαγικές ή μη ιδιότητες, το κάνουμε επειδή προφανώς από κάπου το ακούσαμε ή το είδαμε γραμμένο…..Καλημέρα παιδιά...αυτές τις μέρες θα παραγγείλω πυρίτιδα για το 16αρι...
Να πάρω μόνο ( 1kg) sipe? Η να πάρω. Και κάποια άλλη? Π.χ Α1/ psb1?
Για καλοκαίρι ( πολύ χλωμό το βλέπω φέτος το κυνήγι τρυγονιου) με αυξημένες θερμοκρασίες, μήπως είναι καλύτερα μια άλλη εκτός της sipe?![]()
Το τρίτο καλύτερο μήνυμα που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα στο φόρουμ.Και το χειρότερο απ’ όλα η αφιλτράριστη «πληροφορία» που έρχεται από ιταλία μεριά! Η λέξη «φινέτσα» είναι ιταλική όπως και η «παγαποντιά»….. μας πουλάνε πολύ φούμαρο τα φρατέλια και εν πολλοίς το καταπίνουμε αμάσητο μαζί με πάμπολλους ιταλιάνους κυνηγούς καταναλωτές – θύματα του μάρκετινγκ των συμπατριωτών τους…..
Εδω εχω και εγω μια απορια παραπλησια.....οταν η μια πυριτιδα εχει θερμικη αποδοση (δεν ξερω αν την λεω σωστα) Α++ και και η αλλη πυριτιδα Α (τυχαια μοναδα το Α++ & το Α)......σε συνθηκες υγρασιας και χαμηλων θερμοκρασιων οπου θα απορροφηθει μερος αυτης της θερμικης αποδοσης η μια δεν θα εχει καλυτερη αποδοση απο την αλλη?Δε προσπαθώ να αποδείξω ότι έχεις άδικο και ούτε θα απαντήσω γιατί δεν ξέρω.
Αλλά αν θυμάμαι καλά η πυρίτιδα καίγεται στους πρώτους 30 περίπου πόντους της κάνης....όταν λοιπόν κυνηγάμε στους 0 βαθμούς το μέταλλο της κάνης έχει κι αυτό μια Α θερμοκρασία οπότε ίσως να επηρεάζει τη καυση της.....
Τα έχω γράψει πολλες φορες αλλά μάλλον δεν γίνεται πιστευτο η ο καθένας απλά έχει την γνώμη του, κ καλα κάνει φυσικά, η θερμογονος απόδοση της κάθε πυριτιδας είναι το μυστικό για την απόδοση της σε πολυ υγρο κ ψυχρό περιβαλλονΕδω εχω και εγω μια απορια παραπλησια.....οταν η μια πυριτιδα εχει θερμικη αποδοση (δεν ξερω αν την λεω σωστα) Α++ και και η αλλη πυριτιδα Α (τυχαια μοναδα το Α++ & το Α)......σε συνθηκες υγρασιας και χαμηλων θερμοκρασιων οπου θα απορροφηθει μερος αυτης της θερμικης αποδοσης η μια δεν θα εχει καλυτερη αποδοση απο την αλλη?
Οποτε υπαρχει διαφορα απο πυριτιδα σε πυριτιδα.....σε δυσκολες συνθηκες.....εχω ριξει 3 διαφορετικα (γνωστα) δραμια σε παγωνια υπο το μηδεν (-10 περιπου).....μονο το ενα απεδωσε οπως επρεπε......Τα έχω γράψει πολλες φορες αλλά μάλλον δεν γίνεται πιστευτο η ο καθένας απλά έχει την γνώμη του, κ καλα κάνει φυσικά, η θερμογονος απόδοση της κάθε πυριτιδας είναι το μυστικό για την απόδοση της σε πολυ υγρο κ ψυχρό περιβαλλον
Με ποια πυριτιδα ;Οποτε υπαρχει διαφορα απο πυριτιδα σε πυριτιδα.....σε δυσκολες συνθηκες.....εχω ριξει 3 διαφορετικα (γνωστα) δραμια σε παγωνια υπο το μηδεν (-10 περιπου).....μονο το ενα απεδωσε οπως επρεπε......