Κυνηγετικές περιπέτειες στη Νότιο Αφρική και στην Εσθονία.

Φίλε μου μακάρι να πάμε και του χρόνου , ήταν φανταστική παρέα πάλι...Μας τα χάλασες λίγο με τα τζουφια φυσίγγια την πρώτη μέρα αλλά τα imperial έσωσαν λίγο την κατάσταση. Ελπίζω του χρόνου clever για να κάνουμε και τις 60 μετρες βολές.... Ο Παύλος βέβαια τις έκανε κ με τα μουφα κ

Toλι θυμαμαι το πρωτο πρωινο που ειμαστε ολοι για τα πανηγυρια. Το μεσημερι στους ευκαλυπτους στρωσαμε. Παντως το Ιmperial ηλθε ισα ισα που ειχα μαθει το JG, δωκιμασα ενα πακετο, εκει δεν ειδα καμμια αξιολογη διαφορα, λιγο πιο γρηγορα μου φανηκαν, ειπα να μην αλλαξω προσκοπευσεις και τα συνεχισα.

Mια απο τις αγαπημενες μου συνηθειες ειναι τα βιβλια με τα ειδη πουλιων ανα γεωγραφικη περιοχη με λεπτομερειες ανα ειδος. Ετσι και στη Ν. Αφρικη αγορασα το εξης βιβλιο

Tωρα τα ειδη που κυνηγησαμε ηταν τα εξης

Speckled Pigeon (Columba guinea) 30-34 cm, 280-400 g

Cape Turtle Dove ( Streptopelia capicola) 25-27 cm, 100-160 g

Laughing Dove (Streptopelia senegalensis) 22-24 cm, 80-130 g

Red-Eyed Dove (Streptopelia semitorquata) 32-34 g, 190-300 g

To κυνηγι μας ηταν περιπου 85% speckled pigeons, 15% cape turtle doves και λιγα κομματια απο τα αλλα δυο ειδη.

Last edited:
Mια απο τις αγαπημενες μου συνηθειες ειναι τα βιβλια με τα ειδη πουλιων ανα γεωγραφικη περιοχη με λεπτομερειες ανα ειδος. Ετσι και στη Ν. Αφρικη αγορασα το εξης βιβλιο

Tωρα τα ειδη που κυνηγησαμε ηταν τα εξης

Speckled Pigeon (Columba guinea) 30-34 cm, 280-400 g

Cape Turtle Dove ( Streptopelia capicola) 25-27 cm, 100-160 g

Laughing Dove (Streptopelia senegalensis) 22-24 cm, 80-130 g

Red-Eyed Dove (Streptopelia semitorquata) 32-34 g, 190-300 g

To κυνηγι μας ηταν περιπου 85% speckled pigeons, 15% cape turtle doves και λιγα κομματια απο τα αλλα δυο ειδη.
ρε παυλαρα ουτε οι οικολογοι δεν τα ξερουν αυτα. περαν της πλακας μπραβο σου. προσωπικα δεν εχω ασχοληθει ποτε μ αυτο αν και θα επρεπε. και παλι μπραβο

Να ρωτησω και εγω κατι...
Υπαρχουν αρκετοί ντοπιοι κυνηγοι εκει; Γενικα υπαρχει οπλοκατοχη απο τον λαο(οσοι μπορουν οικονομικα φανταζομαι). Τι διαμετρο σκαγιων χρησιμοποιουν γενικα οι ντοπιοι και τι γομωσεις; Φανταζομαι θα ειναι επιλεκτικοι στα πουλια που ριχνουν..

ρε παυλαρα ουτε οι οικολογοι δεν τα ξερουν αυτα. περαν της πλακας μπραβο σου. προσωπικα δεν εχω ασχοληθει ποτε μ αυτο αν και θα επρεπε. και παλι μπραβο

Eχω μεγαλη λοξα με τα συγκεκριμενα βιβλια Ευριπιδη και αυτο απο μικρο παιδι. Τιποτα δεν με γεμιζε μεγαλυτερη χαρα απο το να δω την λιμνοθαλασσα που τοτε ηταν 100 μετρα απο το σπιτι που μεγαλωσα με καινουργια ειδη πουλιων καθημερινα. Οι τοπικες ονομασιες ποτε δεν μου πολυαρεσαν, απο τα 100 πχ ειδη που εβλεπα ονοματα ειχαν περιπου 20 με 30 και σε ολα τα αλλα επεφτε γενικη ονομασια,πχ τσικνιας αλλα ποιος, τουρλιδα αλλα ποια κοκ. Πηρα λοιπον ενα βιλιο και μαρκαριζα αυτα που εβλεπα. Καθε ειδος που αναγνωριζα με γεμιζε απεραντη χαρα και απεναντιας μεγαλη λυπη αν δεν το ξαναβλεπα την επομενη ανοιξη. Οτι ηταν σπανιο με κρατουσε εκει ωρες να το παρακολουθω δεν χορτανα να το βλεπω.
Οπου και να βρισκομαι στον κοσμο το ιδιο πραγμα κανω, θελω να ξερω οσο το δυνατον περισσοτερα γιασ τα πουλια της περιοχης, το κυνηγι τους, τον πληθυσμο τους κοκ. Νομιζω οτι ολα αυτα εγιναν τελικα απο το υπερβολικο μου παθος για το κυνηγι το οποιο συνηδειτα η υποσυνηδειτα μου ψυθιρισε οτι πριν το αειθαλες κυνηγι προτρεχει η διαιωνιση του ειδους που θελεις να κυνηγισεις. Και οσο καλυτερα ξερεις τη φυση, τα πουλια, το πληθυσμο τους, τα οικολογικα προβληματα που τα απειλουν τοσο περισσοτερο ευχαριστιεσαι αυτο που ακομη υπαρχει σε τετοιους πληθυσμους που μπορεις και σου επιτρεπεται να το κυνηγας.

Να ρωτησω και εγω κατι...
Υπαρχουν αρκετοί ντοπιοι κυνηγοι εκει; Γενικα υπαρχει οπλοκατοχη απο τον λαο(οσοι μπορουν οικονομικα φανταζομαι). Τι διαμετρο σκαγιων χρησιμοποιουν γενικα οι ντοπιοι και τι γομωσεις; Φανταζομαι θα ειναι επιλεκτικοι στα πουλια που ριχνουν..

Την ιδια ερωτηση εκανα στους guide οσο ειμαστε κατω. Ολες οι τεραστιες εκτασεις που ειδατε ειναι ιδιωτικες. Για να κυνηγησουμε παιρνει ο οργανωτης αδεια απο τον farmer. Αυτος ειναι τρισευτυχισμενος γιατι τα περιστεροειδη καταστρεφουν το 30% της σοδειας. Σε μια χωρα με τετοιο θηραματικο πλουτο οπως η Ν. Αφρικη το περιστεροειδες καταλαμβανει την υστατη θεση σαν θηραμα. Αυτο ομως που γινεται ειναι οικογενειακα events για να μειωσεις τον πληθυσμο (και καλα), αλλα πιο πολυ για fun. Ετσι μαζευεται το σοι ριχνει τουφεκιδι αλλα τα πουλια δεν τα μαζευει, οπως εμεις πχ με τα κορακοειδη. Στα χωραφια υπηρχαν αρκετα ψοφιμια απο προηγουμενα κυνηγια. Φυσιγγια βρηκα Cal 12 και Cal 20 σε Ν 7.5.
Ακομη και αν σου αρεσει να κυνηγας πουλια εχει τοσες πολλες αγριοφραγκοκοττες και φραγκολινους που ριχνεις το βαρος σου εκει. Οπλοκατοχη μονο οι λευκοι.

παιδια το βιντεακι ειναι ετοιμο .... αποσπασματα απο καθε ημερας το απογευματινο ...απολαυστε!!

Καλο απογευμα! Ωραιο βιντεο ! Τουφεκιες για ολα τα γουστα! Μπραβο και στους δυο σας και παλι που ασχοληθηκατε και προσωπικα με ταξιδεψατε,και με τα βιντεο και με τις φωτο !

Back