Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αχχχχχχχχχ ερωτα αχχ ερωτα λεμε πολυ .ha ha ha.

Ερωτας ; .xm. κάποτε τον είχα φωτογραφίσει αυτόν τον τύπο.

m_eros.jpg

Αν και ίσως δεν είναι εξειδικευμένο το τόπικ για τέτοια κουβέντα, να αναφέρω κάτι που μου έκανε εντύπωση.
Προχτές το απόγευμα είχα πάει, όπως έγραψα για κυνήγι με κάτι φιλαράκια μου. Αυτά τα παιδιά έχουν δύο επανιέλ και κυνηγάνε κυρίως τσίχλα το χειμώνα και μπεκάτσες με τα ίδια σκυλιά. Κυνηγάνε και λαγό, αλλά με λαγόσκυλα. Αυτό που μου είπαν είναι ότι στα 10 χρόνια που έχουν τα σκυλιά, μόνο μια φορά έχουν βρει λαγό, και εκείνη η φορά ουσιαστικά παίζει να μην τον σήκωσαν και τα σκυλιά. Όσες φορές δηλ, έχω σηκώσει και εγώ με τον πατέρα μου που δεν έχουμε σκύλο. Υπόψιν η περιοχή μας έχει λαγούς και το λαγοκυνήγι τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ τα πάνω του. Γιατί συμβαίνει αυτό; δεν τον παίρνουν χαμπάρι τα σκυλιά, ή ο λαγός πάει σε τόσο διαφορετικές περιοχές από εκεί που κυνηγάμε τσίχλα και μπεκάτσα (που δεν το νομίζω γτ εκ πείρας συμπίπτουν πολλές φορές αυτά τα μέρη)
Ειναι αμαθα τα σκυλια,Βασιλη.Αν δεν τυχει να τον κουτουλησουν.....
Εφοσον,προφανως,δεν ασχοληθηκαν τα αφεντικα να τους "δειξουν",λογω αλλων εξειδικευμενων σκυλιων,αυτα εχουν μηδενικη εμπειρια.
Αν ειναι και μαστοροι,λογω θηραματικης πιεσης, οι λαγοι στο "πιασιμο"....δεν ειναι για να απορεις!
Εδω, ντρεσαρισμενα κι εμπειρα λαγοσκυλα τα βρισκουν μπαστουνια.

Καλησπέρα στη παρέα. Πήγα σήμερα τη σκυλίτσα στο κτηνιατρο για ένα τσεκαρισμα και γιατί κάποια επιφηκητιδα την ταλαιπωρή, μου έδωσε μία αλοιφή και σε 3-4 μέρες θα τον ενημερωσω πως πάει.
Καμιά αλλεργία μήπως...

Καλησπέρα στη παρέα. Πήγα σήμερα τη σκυλίτσα στο κτηνιατρο για ένα τσεκαρισμα και γιατί κάποια επιφηκητιδα την ταλαιπωρή, μου έδωσε μία αλοιφή και σε 3-4 μέρες θα τον ενημερωσω πως πάει.
Γιαννη εννοεις δερματικο προβλημα?
Καλα ξαφνικα?
Μηπως εβαλες κανα νεο κολαρο για τσιμπουρια κλπ?

Αν και ίσως δεν είναι εξειδικευμένο το τόπικ για τέτοια κουβέντα, να αναφέρω κάτι που μου έκανε εντύπωση.
Προχτές το απόγευμα είχα πάει, όπως έγραψα για κυνήγι με κάτι φιλαράκια μου. Αυτά τα παιδιά έχουν δύο επανιέλ και κυνηγάνε κυρίως τσίχλα το χειμώνα και μπεκάτσες με τα ίδια σκυλιά. Κυνηγάνε και λαγό, αλλά με λαγόσκυλα. Αυτό που μου είπαν είναι ότι στα 10 χρόνια που έχουν τα σκυλιά, μόνο μια φορά έχουν βρει λαγό, και εκείνη η φορά ουσιαστικά παίζει να μην τον σήκωσαν και τα σκυλιά. Όσες φορές δηλ, έχω σηκώσει και εγώ με τον πατέρα μου που δεν έχουμε σκύλο. Υπόψιν η περιοχή μας έχει λαγούς και το λαγοκυνήγι τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ τα πάνω του. Γιατί συμβαίνει αυτό; δεν τον παίρνουν χαμπάρι τα σκυλιά, ή ο λαγός πάει σε τόσο διαφορετικές περιοχές από εκεί που κυνηγάμε τσίχλα και μπεκάτσα (που δεν το νομίζω γτ εκ πείρας συμπίπτουν πολλές φορές αυτά τα μέρη)
Βασιλη ειναι σχεδόν αδύνατο να βγάζεις συχνα για λαγο σκυλια για δέκα χρονια κ ας εναι κ ασχετα κ να μην δινεις τυχαια σε ένα λαγο τον χρόνο .
Και τα σκυλακια εμειναν αδουλευτα στα κρίσιμα πρώτα 2-3 χρόνια αλλα κ τα παιδιά δεν πρεπει νσ ειχαν καποιον να τα μπασει στο λαγοκυνηγι.
Να ξερουν εστω στοιχείωδη που κ πως να τον ψαξουν.
Να βοηθησουν τα σκυλια.
Παει παραλληλα η εκπαίδευση.
Κ ο κυνηγός κ το σκυλι

Status
Not open for further replies.
Back