Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλη εβδομαδα σε ολους...
Ελπιζω να δουμε λιγο παραπανω δροσια κ λιγο παραπανω βοριαδακια μεσα στη βδομαδα... Κ βρχουλες γιατι ετσι οπως το παει σε ολη την Ελλαδα με την ανομβρια, βλεπω τα τσιχλονια να ξαναεγκαθισταται στη Μεσσηνια οπως πριν κανα 2 χρονια...

Καλη εβδομαδα σε ολους...
Ελπιζω να δουμε λιγο παραπανω δροσια κ λιγο παραπανω βοριαδακια μεσα στη βδομαδα... Κ βρχουλες γιατι ετσι οπως το παει σε ολη την Ελλαδα με την ανομβρια, βλεπω τα τσιχλονια να ξαναεγκαθισταται στη Μεσσηνια οπως πριν κανα 2 χρονια...
συμφωνώ τα πουλιά μπαίνοντας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους πιάνουν όπου βλέπουν δροσερό πράσινο και φρέσκο χορταράκι :)

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα ... :)
Είδα ότι χθες-προχθές έγινε κουβέντα για τη στάκα ... Να προσθέσω 2-3 πράγματα κι εγώ. Είναι πράγματι η τσίπα (κρούστα) που σχηματίζεται στην επιφάνεια του γάλακτος όταν μετά το άρμεγμα το αφήσουμε για κάποιες ώρες σε ηρεμία, και από εκεί τη μαζεύουμε. Τη βάζουμε σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με λίγο αλεύρι (και το ανάλογο αλάτι), το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην καεί και κολλήσει στον πάτο (να μην τσουκνιάσει). Σιγά - σιγά αρχίζει και ξεχωρίζει το βούτυρο, οπότε είναι έτοιμη. Άμα θέλουμε παίρνουμε το βούτυρο (το λεγόμενο στακοβούτυρο) και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει και το φυλάμε για άλλες μαγειρικές χρήσεις (π.χ. για το "ζεμάτισμα" του γαμοπίλαφου) ... Η στάκα, αυτό που μένει, είναι σαν μια κρέμα πεντανόστιμη, αλλά βέβαια τίγκα στο βούτυρο (και τη χοληστερίνη...).
Όμως θέλει πολύ προσοχή: Αν σερβιριστεί αμέσως, η θερμοκρασία της λόγω του βούτυρου είναι πολύ πάνω από 100 βαθμούς C, αλλά έχει την ιδιότητα να μην "αχνίζει" !!! Πολλοί λοιπόν που δεν την ξέρουν, βλέποντας την θεωρούν ότι είναι μια κρύα κρέμα, π.χ. σαν τη μαγιονέζα ή την ταραμοσαλάτα, βουτάνε την πηρουνιά και βουρ στο στόμα ... οπότε καταλαβαίνετε ... .evil.
Από αυτό έχει βγει η παροιμία: Απού καεί στη στάκα φυσά και το γιαούρτι !!! ;)
.....
Και ένας σχετικός "γλωσσοδέτης": Προσπαθείστε να πείτε, αλλά να το πείτε γρήγορα όμως: Έφαγα στάκα μιτατόστακα με τη μιτατοστακοκουτάλα ... .sarcastic.
(Υ.Γ. Το μιτάτο = το παλιό τυροκομείο πάνω στο βουνό στο μαντρί)

Καλημέρα κύριοι και καλή εβδομάδα να έχουμε.
Μετά από μια μικρή βόλτα το σκ κατέληξα στο γεγονός ότι έχω πρόβλημα με τον υπολογισμό των αποστάσεων:(. Κανω τα τα 50 μέτρα 30 και μετά αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορώ να σταυρώσω τουφεκιά....

Είδα ότι χθες-προχθές έγινε κουβέντα για τη στάκα ... Να προσθέσω 2-3 πράγματα κι εγώ. Είναι πράγματι η τσίπα (κρούστα) που σχηματίζεται στην επιφάνεια του γάλακτος όταν μετά το άρμεγμα το αφήσουμε για κάποιες ώρες σε ηρεμία, και από εκεί τη μαζεύουμε. Τη βάζουμε σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με λίγο αλεύρι (και το ανάλογο αλάτι), το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην καεί και κολλήσει στον πάτο (να μην τσουκνιάσει). Σιγά - σιγά αρχίζει και ξεχωρίζει το βούτυρο, οπότε είναι έτοιμη. Άμα θέλουμε παίρνουμε το βούτυρο (το λεγόμενο στακοβούτυρο) και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει και το φυλάμε για άλλες μαγειρικές χρήσεις (π.χ. για το "ζεμάτισμα" του γαμοπίλαφου) ... Η στάκα, αυτό που μένει, είναι σαν μια κρέμα πεντανόστιμη, αλλά βέβαια τίγκα στο βούτυρο (και τη χοληστερίνη...).
Όμως θέλει πολύ προσοχή: Αν σερβιριστεί αμέσως, η θερμοκρασία της λόγω του βούτυρου είναι πολύ πάνω από 100 βαθμούς C, αλλά έχει την ιδιότητα να μην "αχνίζει" !!! Πολλοί λοιπόν που δεν την ξέρουν, βλέποντας την θεωρούν ότι είναι μια κρύα κρέμα, π.χ. σαν τη μαγιονέζα ή την ταραμοσαλάτα, βουτάνε την πηρουνιά και βουρ στο στόμα ... οπότε καταλαβαίνετε ... .evil.
.....
Και ένας σχετικός "γλωσσοδέτης": Προσπαθείστε να πείτε, αλλά να το πείτε γρήγορα όμως: Έφαγα στάκα μιτατόστακα με τη μιτατοστακοκουτάλα ... .sarcastic.

Δε θελω να την πω, θελω να τη φαω (δανεισμενη η φραση απο γνωστη ατακα Ελληνικης ταινιας) .sarcastic.

Κανω τα τα 50 μέτρα 30 και μετά αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορώ να σταυρώσω τουφεκιά....

το χειρότερο είναι πώς κάποιοι κάνουν το αντίθετο και βαφτίζουν τα 30 μέτρα 50+

προχθές ήρθε στο μαγαζί ένας να μου πενέψει τον παλίκαρο του τι τούφεκος είναι,μου λέει Πάυλο να δεις τον Παναγιωτάκη να παίρνει αγριοπερίστερο στα 90 μέτρα με Νο8 32.5 ,, βρε τον κοίταζα καλά τον ξανακοίταζα απτόητος αυτός το είχε πιστέψει κιόλας

Τεό πρέπει να έρχεσαι πιο τακτικά σκοπευτήριο :)

προχθές ήρθε στο μαγαζί ένας να μου πενέψει τον παλίκαρο του τι τούφεκος είναι,μου λέει Πάυλο να δεις τον Παναγιωτάκη να παίρνει αγριοπερίστερο στα 90 μέτρα με Νο8 32.5 ,, βρε τον κοίταζα καλά τον ξανακοίταζα απτόητος αυτός το είχε πιστέψει κιόλας

Μήπως ειχε και τσοκ κυλινδρο
?..xm.:)
Δεν κρινω την αποσταση που ειπε γιατι οι
εξαιρεσεις η εξειδίκευση και η τυχη παντα υπαρχει....κρινω την αδυναμία μας να μαθουνε εκτίμηση αποστασεων.
Γενικα οι κυνηγοί το χουμε λιγο το θεματακι στις υπερβολές συμπεριλαμωανομενου και εμου:)

Ναι πρέπει και πρέπει να κάνω εκεί τις μετρήσεις μου να ξέρω που βαδίζω.....
Επίπεδο digweed ο Παναγιωτάκης ε;

Το μόνο που με σώνει και δεν τραυματίζω πουλιά, είναι ότι χρησιμοποιώ λίγα γραμμάρια σκάγια. έκανα μια δοκιμή (με αυθόρμητη επόμηση όμως οπότε παίζει και το σενάριο να μην ήταν κέντρο η τουφεκιά) σε στόχο πλαστικό(κομμάτι από μπιτόνι που είχα βρει πεταμένο) 20χ10εκ και στα 45 μέτρα με 2* πήρε 7 σκάγια από τα οποία τα 3 ήταν κολλημένα πάνω δεν το είχαν περάσει, φυσίγγι sporting κένταυρος.

Θεοφραστε ειδικα στις ρουαγιαλ τουφεκιες υπαρχουν μεγαλυτερα σφαλματα εκτιμησης της αποστασης και συνηθως οι αποστασεις λεγονται μεγαλυτερες απο οτι ειναι... Στις τραβερσες ομως, σε τουφεκιες παραλληλες με το εδαφος, η εκτιμηση ειναι εντελως αναποδη... Συνηθως υποεκτιμουμε την αποσταση ειδικα σε μεγαλα θηραματα που ο ογκος τους μας φαινεται "μεγαλυτερος" απο τα θηραματα που εχουμε συνηθισει μεχρι τωρα...
Η τριβη ειναι αυτη που προπονει το ματι μας... Προσπαθησε κ στο σκοπευτηριο που εχει σταθερα αντικειμενα να υπολογιζεις την αποσταση που σπας το δισκο για να να αποτυπωνεις την εικονα του κ το μεγεθος του στο μυαλο σου... Το ιδιο δοκιμασε να κανεις κ στο κυνηγι με σταθερα αντικειμενα γυρω απο το καρτερι σου...
Παραδειγμα, το ψηλο δεντρο ειναι 40 μετρα, μεχρι εκει τουφεκαω, παραπανω οχι... Οταν δεις καποιες τσιχλες να περανεν στα 40 μετρα η σιλουετα τους αποτυπωνεται στο μυαλο σου κ αρχιζεις να μειωνεις το σφαλμα εκτιμησης...

Θεο εκτίμηση θα μαθεις μονο αμα το εξασκεις σαν παιγνίδι φίλε.
Ξεκινας απο μικρα μετρα και μετα πας σε μεγαλα.
Σιγα σιγα τοα μαθαινει ο εγκεφαλος και θα δεις οτι δεν σε ενδιαφερει η ακρίβεια αλλα η κοντινη επιτυχία.
Δεν χάθηκε ο κοσμος εαν υπολογιζεις 35 μετρα και ειναι 40.
Αν ομως τα 40 τα βλεπεις 20 η 60 τοτε ναι θα χεις θεματακι.

.....
Γειά σου Στελαρα!!!!.well done.

Και στο σκοπευτήριο αλλά και σε κάποιον τόπο που πηγαίνω σχετικά συχνά για περπατητό πρέπει να βάλω σημάδια και να μετρήσω αποστάσεις. Το κακό είναι ότι δεν εχω πετύχει ποτέ μπασίματα και μόνο από το περπατητό που κυνηγάω είναι πιο δύσκολη η εκτίμηση, και βέβαια η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή στον κυνηγότοπο

Και στο σκοπευτήριο αλλά και σε κάποιον τόπο που πηγαίνω σχετικά συχνά για περπατητό πρέπει να βάλω σημάδια και να μετρήσω αποστάσεις. Το κακό είναι ότι δεν εχω πετύχει ποτέ μπασίματα και μόνο από το περπατητό που κυνηγάω είναι πιο δύσκολη η εκτίμηση, και βέβαια η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή στον κυνηγότοπο
Τεο ετοιμάσου το σ/κ 15-16 να κάτσουμε κάνα καρτερακι

Status
Not open for further replies.
Back