Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερίζω την παρέα!
Με τις οικογενειακές υποχρεώσεις να με τρέχουν αυτή τη βδομάδα, έχω 2-3 μέρες να μπω να πούμε καμιά κουβέντα και τώρα που άραξα λίγο δίπλα στο τζάκι μπήκα να δω τι κάνετε...
Εδώ πάνω, μετά από μια ψιλοπαγωνιά που έκανε την Δευτέρα (πρώτη φορά φέτος βρήκα το αυτοκίνητο το πρωί με πάγο στο παρμπρίζ), είπα μην το γυρίσει επιτέλους σε χειμώνα, αλλά με την ομίχλη που έβαλε πάλι χτες και σήμερα απογοητεύτηκα.
Πάντως απ' ότι έμαθα, αυτή η βδομάδα έμπασα κάτι μπεκατσούλες εδώ πάνω και από κουβέντα γουρουνάδων κάποια κοπάδια φάσσες τριγυρνούσαν στην περιοχή που είχαν κλείσει το ΣΚ...
Περιμένω τώρα το ΣΚ να κάνω καμιά εξόρμηση.

Καλησπερίζω την παρέα!
Με τις οικογενειακές υποχρεώσεις να με τρέχουν αυτή τη βδομάδα, έχω 2-3 μέρες να μπω να πούμε καμιά κουβέντα και τώρα που άραξα λίγο δίπλα στο τζάκι μπήκα να δω τι κάνετε...
Εδώ πάνω, μετά από μια ψιλοπαγωνιά που έκανε την Δευτέρα (πρώτη φορά φέτος βρήκα το αυτοκίνητο το πρωί με πάγο στο παρμπρίζ), είπα μην το γυρίσει επιτέλους σε χειμώνα, αλλά με την ομίχλη που έβαλε πάλι χτες και σήμερα απογοητεύτηκα.
Πάντως απ' ότι έμαθα, αυτή η βδομάδα έμπασα κάτι μπεκατσούλες εδώ πάνω και από κουβέντα γουρουνάδων κάποια κοπάδια φάσσες τριγυρνούσαν στην περιοχή που είχαν κλείσει το ΣΚ...
Περιμένω τώρα το ΣΚ να κάνω καμιά εξόρμηση.

Αντε ρε Σπύρο ,κάνε κάτι να ανοίξει το μάτι μας γιατί φέτος μας πήρε και μας σήκωσε στην κυριολεξία.

Αντε ρε Σπύρο ,κάνε κάτι να ανοίξει το μάτι μας γιατί φέτος μας πήρε και μας σήκωσε στην κυριολεξία.
Ακριβώς αυτό Δημήτρη, μέχρι στιγμής η χειρότερη χρονιά από το 2012 που είμαι στα Γιάννενα.
Ελπίζω (αν και δεν μπορώ να πω πως περιμένω και πολλά) να κουνηθεί κάτι στη συνέχεια, μπας και κάνουμε κάνα κυνήγι της προκοπής...

Ακριβώς αυτό Δημήτρη, μέχρι στιγμής η χειρότερη χρονιά από το 2012 που είμαι στα Γιάννενα.
Ελπίζω (αν και δεν μπορώ να πω πως περιμένω και πολλά) να κουνηθεί κάτι στη συνέχεια, μπας και κάνουμε κάνα κυνήγι της προκοπής...

Οπως πάει ,οτι γίνει θα γίνει μετά τα Χριστουγεννα.
Κοιτάζω τώρα τον καιρό και βλέπω στα Τζουμέρκα 15 και 18 βαθμούς και θυμάμαι κάτι χρόνια πίσω που τέτοια εποχή ήταν όλα χιονισμένα και οι θερμοκρασίες παίζανε με το μηδέν.Τότε που οι φάσσες ήταν σε αμέτρητα κοπάδια και εμείς κυνηγούσαμε μόνο μπεκάτσες .Δεν νομίζω να ξαναγυρίσουν αυτές οι εποχές.Η κλιματική αλλαγή είναι τέτοια που μας οδηγεί σε άλλα δεδομένα

ενημερωνω εδω οτι στο ποικιλο ορος στην πλευρα της ζωφριας πανω
'απο την μακ την κυριακη ειχαν βαλει φολες ας προσεχουν οσοι .no.
πανε για εκπαιδευτικο εκει. [βαλτε το στο καταληλο θεμα].
Βρωμιαρηδες υπανθρωποι... Θέλω να πετύχω μια φορά έναν και να του τη δώσω να τη φάει αυτός ο ιδιος.
Έλεγα να ανέβω τις επόμενες μέρες. Να'σαι καλά.

Οπως πάει ,οτι γίνει θα γίνει μετά τα Χριστουγεννα.
Κοιτάζω τώρα τον καιρό και βλέπω στα Τζουμέρκα 15 και 18 βαθμούς και θυμάμαι κάτι χρόνια πίσω που τέτοια εποχή ήταν όλα χιονισμένα και οι θερμοκρασίες παίζανε με το μηδέν.Τότε που οι φάσσες ήταν σε αμέτρητα κοπάδια και εμείς κυνηγούσαμε μόνο μπεκάτσες .Δεν νομίζω να ξαναγυρίσουν αυτές οι εποχές.Η κλιματική αλλαγή είναι τέτοια που μας οδηγεί σε άλλα δεδομένα
Τότε όμως Δημήτρη, ξεκίναγε να χιονίζει από τα τέλη του Οκτώβρη.
Θυμάμαι μια 25ετία πρίν, έβλεπα από την Κέρκυρα τα βουνά της Αλβανίας από το Νοέμβρη "άσπρα σαν αυγό" και όταν ξαστέρωνε έκανε κάτι παγωνιές, που τα νερά στις λακκούβες δεν ξεπάγωνα από τη μια μέρα στην άλλη και μιλάμε για βδομάδα και, πήγαινε έτσι ο καιρός.
Τώρα, μπήκε Δεκέμβρης και νομίζεις πως είναι Οκτώβρης...
Όπως λέει και ο πατέρας μου, έχουνε πάει οι εποχές 2 μήνες πίσω.

Τότε όμως Δημήτρη, ξεκίναγε να χιονίζει από τα τέλη του Οκτώβρη.
Θυμάμαι μια 25ετία πρίν, έβλεπα από την Κέρκυρα τα βουνά της Αλβανίας από το Νοέμβρη "άσπρα σαν αυγό" και όταν ξαστέρωνε έκανε κάτι παγωνιές, που τα νερά στις λακκούβες δεν ξεπάγωνα από τη μια μέρα στην άλλη και μιλάμε για βδομάδα και, πήγαινε έτσι ο καιρός.
Τώρα, μπήκε Δεκέμβρης και νομίζεις πως είναι Οκτώβρης...
Όπως λέει και ο πατέρας μου, έχουνε πάει οι εποχές 2 μήνες πίσω.

Μια και αναφέρεσαι για 25 χρόνια πίσω και περίπου στο 1990 ,τι θυμήθηκα....
Ηταν τέτοιες μέρες που είχαμε μια εκπαίδευση απο ένα Ιταλό σε κάτι καινούρια κέντρα που είχαμε πάρει.Όλη την εβδομάδα χιόνιζε κάθε μέρα .Ο Ιταλός τα έπαιξε .Δεν πίστευε αυτό που έβλεπε να γίνεται στην Αθήνα.Στις 7 Δεκέμβρη που τελείωσε η εκπαίδευση ,έφυγα με τον γαμπρό μου με ένα φορτηγάκι φορτωμένο με πράγματα για το σπίτι στο χωριό.Το βράδυ στον δρόμο φάγαμε τόσο κρύο , που σταματήσαμε στο Αγρίνιο και φορέσαμε ακόμη και γαλότσες με γούνα.
Οταν φτάσαμε πάνω όλα άσπρα .Χιόνιζε τρεις μέρες.Κρύο πάρα πολύ.Τι να λέμε τώρα .Οσο για το τι μπεκάτσα είχε δεν περιγράφεται.
Εκείνα τα χρόνια και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90 ακόμη και η Πάρνηθα ήταν χιονισμένη απο τέλος Οκτώβρη.

Μια και αναφέρεσαι για 25 χρόνια πίσω έχω και περίπου στο 1990 τι θυμήθηκα....
Ηταν τέτοιες μέρες που είχαμε μια εκπαίδευση απο ένα Ιταλό σε κάτι καινούρια κέντρα που είχαμε πάρει.Όλη την εβδομάδα χιόνιζε κάθε μέρα .Ο Ιταλός τα έπαιξε .Δεν πίστευε αυτό που έβλεπε να γίνεται στην Αθήνα.Στις 7 Δεκέμβρη που τελείωσε η εκπαίδευση ,έφυγα με τον γαμπρό μου με ένα φορτηγάκι φορτωμένο με πράγματα για το σπίτι στο χωριό.Στο δρόμο φάγαμε τόσο κρύο το βράδυ που σταματήσαμε στο Αγρίνιο και φορέσαμε ακόμη και γαλότσες με γούνα.
Οταν φτάσαμε πάνω όλα άσπρα .Χιόνιζε τρεις μέρες.Κρύο πάρα πολύ.Τι να λέμε τώρα .Οσο για το τι μπεκάτσα είχε δεν περιγράφεται.
Εκείνα τα χρόνια και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90 ακόμη και η Πάρνηθα ήταν χιονισμένη απο τέλος Οκτώβρη.
Και να σκεφτείς ότι το ' 90, παραπονιόταν ο πατέρας μου ότι δεν έκανε τα κρύα που έκανε πιο παλιά, δεκαετία '60-'70 που κυνηγούσε, γιαυτό δεν είχε πολλά πουλιά.what.
Αν το πάμε αναλογικά την επόμενη δεκαετία μπορεί να μη βλέπουμε ξυλόκοτα και κίχλα, αλλά το τρυγόνι και το ορτύκι θα τα κυνηγάμε όλο το χρόνο σαν ενδημικά. Κάτι είναι κ' αυτο....sarcastic.

Καληνυχτα αγορια. παω να τη πεσω γιατι θα παω τη βολτουλα μου αυριο.
καλο ξημερωμα.
mallard-60.jpg

Καληνύχτα Γιάννη!
Πάπιες με παπάκια βάζεις φώτο, νεράιδες του δάσους όμως, να πετάνε σαν πεταλούδες πάνω από τις κορφές, θα ονειρευτείς πάλι .sarcastic.
το θεμα ειναι Σπυρο μου να τις δω και αυριο στο ξυπνιο μου .sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back