Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έβαλα κουδουνακι στην γάτα μου..Την Τετάρτη πάμε για περδικα...sarcastic.

image url

.very happy.
Κουκλί είναι πάντως!
Πέρα της πλάκας, δε θυμάμαι αν το είχα διαβάσει κάπου ή το είδα σε κάποιο DVD, άλλα τα παλιά χρόνια στη Μάνη, στα περάσματα των ορτυκιών του Σεπτέμβρη, όποια οικογένεια δεν μπορούσε να πάρει μέρος στις ''τραπέλες'' που γινόταν τότε, φρόντιζε να έχει γάτα με μικρά τον αρδικολόη μήνα, όπως λέγαν τον Σεπτέμβρη.
Την κρατούσαν κλειδωμένη όλη τη μέρα και το βράδυ την άφηναν. Η γάτα έβγαινε για κυνήγι για να ταΐσει τα μικρά της και σε τακτά χρονικά διαστήματα γυρνούσε με ένα ορτύκι στο στόμα. Την παραφύλαγαν και της έπαιρναν το ορτύκι και έτσι αυτή ξανάβγαινε για κυνήγι προκειμένου να φέρει άλλο. Αυτό γινόταν μέχρι το πρωί και το τελευταίο ορτύκι της αυγής το άφηναν για τη γάτα και τα μικρά της.
Τώρα αλήθεια, ψέμα δε ξέρω...

Σπυρο δεν το έχω ξανακούσει αλλά δεν μου ακούγεται κ για ψέμα.
Αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι ότι έχω δει γάτο να πιάνει κοτσυφια μέρα σε αμπέλι κρυμμένος μέρα μεσημέρι..Ο γάτος ανήκε στον συγχωρεμένο τον παππού μου..Επίσης έχω δει γάτα εδώ στο χωριό να κουβαλάει δεκαοχτουρα...sarcastic.

Έχω δει γάτα να πιάνει δεκαοχτούρα και να μην προλαβαίνει να πει κιχ. Ούτε τα μάτια μου δεν πρόλαβαν να δουν την κίνηση με τη οποία την σβέρκωσε ... :)

Να δεις τι σαλτους κάνει όταν κρεμαω καμιά τσίχλα από πάνω της..
Περισυ κατάφερε κ μου πήρε έναν κότσυφα κ άφησε στα χέρια μου το κεφάλι του...what. Χαλάλι της....:)

Σίγουρα η γάτες έχουν την ικανότητα να πιάνουν πουλιά.
Σχεδόν καθημερινά ένας γάτος που έχουμε στο πατρικό μου, παραμονεύει τα σπουργίτια στο κοτέτσι και πιάνει ένα-δυο.
Να τον δείτε φέρμα-πόντα μέχρι να πλησιάσει στην απόσταση που θέλει, ένα με τη γη γίνεται, τύφλα να' χουν τα Σεττερ πρωταθλητές..sarcastic.
Όταν πλησιάσει εκεί που θέλει, με ένα σάλτο τα πιάνει με τα νύχια του, στον αέρα.

Τώρα που το θυμήθηκα και στην Αγγλία,είχα διαβάσει, είχε γίνει μια έρευνα και ανέφερε την καταστροφή που κάνουν οι αδέσποτες γάτες στην πτηνοπανίδα των περιοχών που κυνηγάνε.
Έκανε λόγο μάλιστα και για επικίνδυνη μείωση κάποιων σπάνιων ειδών.

Status
Not open for further replies.
Back