Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ρεπό σήμερα και μαγειρεύω εγώ,το μενού είχε <<κριθαρότο με λαχανικά και γαριδούλες>> το οποίο βγήκε απλά τέλειο
υλικά εκτέλεση:
τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο 1 κρεμύδι ξερό 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένα,όταν μαλακώσουν προσθέτουμε 1/2 κιλό κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς ελαφρά μέχρι να τσιγαριστεί και το κριθαράκι..........τότε βάζουμε 1 σφηνάκι ούζο αλάτι πιπέρι μια πρέζα εστραγκόν και 2 κουταλιές φρέσκια ντομάτα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε κολοκύθι καρότο μανιτάρια φρέσκα σε κοματάκια και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε
σ ένα μικρό κατσαρολάκι έχουμε βράσει 5-6 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και τις έχουμε κόψει σε κοματάκια
παίρνουμε από τον ζωμό αυτό ρίχνουμε στο κριθαράκι μια κουτάλα και ανακατεύουμε επαναλαμβάνωντας την προσθήκη ζωμού όποτε το κριθαράκι τον πίνει και ανακατευουμε συνεχώς
σε 10 λεπτά περίπου και αφού κριθαράκι λαχανικά έχουν έρθει σε μια μαγειρική κατάσταση αλντεντε προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε 2- λεπτά ακόμα
σερβίρουμε βάζωντας λίγο ψιλοκομένο μαιντανό στα πιάτα για ομορφιά και φρέσκο άρωμα
συνοδεύεται με λευκό κρασί Ασύρτικο,Σαββατιανό,Μαλαγουζιά η Αθήρι κάτι δλδ που να γλυκίζει στο τέλος
υ.σ. μπορείτε να βάλετε τυρί παρμεζάνα η ένα Ελληνικό κεφαλοτύρι αλλά καλύτερα δοκιμάστε το σκέτο για να σας μείνουν οι γευσεις φαγητού κρασιού αυτούσιες
καλή όρεξη :)
 
Last edited:
ρεπό σήμερα και μαγειρεύω εγώ,το μενού είχε <<κριθαρότο με λαχανικά και γαριδούλες>> το οποίο βγήκε απλά τέλειο
υλικά εκτέλεση:
τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο 1 κρεμύδι ξερό 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένα,όταν μαλακώσουν προσθέτουμε 1/2 κιλό κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς ελαφρά μέχρι να τσιγαριστεί και το κριθαράκι..........τότε βάζουμε 1 σφηνάκι ούζο αλάτι πιπέρι μια πρέζα εστραγκόν και 2 κουταλιές φρέσκια ντομάτα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε κολοκύθι καρότο μανιτάρια φρέσκα σε κοματάκια και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε
σ ένα μικρό κατσαρολάκι έχουμε βράσει 5-6 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και τις έχουμε κόψει σε κοματάκια
παίρνουμε από τον ζωμό αυτό ρίχνουμε στο κριθαράκι μια κουτάλα και ανακατεύουμε επαναλαμβάνωντας την προσθήκη ζωμού όποτε το κριθαράκι τον πίνει και ανακατευουμε συνεχώς
σε 10 λεπτά περίπου και αφού κριθαράκι λαχανικά έχουν έρθει σε μια μαγειρική κατάσταση αλντεντε προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε 2- λεπτά ακόμα
σερβίρουμε βάζωντας λίγο ψιλοκομένο μαιντανό στα πιάτα για ομορφιά και φρέσκο άρωμα
συνοδεύεται με λευκό κρασί Ασύρτικο,Σαββατιανό,Μαλαγουζιά η Αθήρι κάτι δλδ που να γλυκίζει στο τέλος
υ.σ. μπορείτε να βάλετε τυρί παρμεζάνα η ένα Ελληνικό κεφαλοτύρι αλλά καλύτερα δοκιμάστε το σκέτο για να σας μείνουν οι γευσεις φαγητού κρασιού αυτούσιες
καλή όρεξη :)

Σε ρωτήσαμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; .yel.

Άκου εκεί μεσημεριάτικα.............. .buy buy.


.sarcastic.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top