Ευχαριστώ πολύ Κώστα αυτό θά πάρω είναι και για όπλα κιόλας.Τσέκαρε αυτό. Εγώ το βάζω στα ελατήρια αεροβόλων. Αν έβαζα στην καραμπίνα, αυτό θα έβαζα
https://airgunshop.gr/12.-peripoiis...metallika-meri/bisley-grasso-aerovolon-oplon/
Ευχαριστώ πολύ Κώστα αυτό θά πάρω είναι και για όπλα κιόλας.Τσέκαρε αυτό. Εγώ το βάζω στα ελατήρια αεροβόλων. Αν έβαζα στην καραμπίνα, αυτό θα έβαζα
https://airgunshop.gr/12.-peripoiis...metallika-meri/bisley-grasso-aerovolon-oplon/
Το ελατήριο του όπλου λες να έχει περισσότερη καταπόνηση από τα αντίστοιχα ελατήρια και γρανάζια εργαλείων και αυτοκινήτων?.Βρήκα στο internet γραφιτουχο γράσο για λίπανση γραναζιων γωνιακών μεταδόσεων το οποίο έχει εύρος λειτουργίας από -20εως 300+, μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε όπλο η θα έχω θέματα, φθορά ή οξειδώση; το όπλο που θελω να το χρησιμοποιήσω είναι μια Remington 1187, Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
https://www.skroutz.gr/s/23958819/O...as-Goniakis-Kefalis-THamnokoptikou-125gr.html
Δεν υπάρχει σύγκριση φορτίων και καταπονήσεων. Απλώς ρώτησα αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όπλα με ασφάλεια χωρίς τον κίνδυνο δυσλειτουργιών, δεν έχουν όλα τα λιπαντικά ίδιες προδιαγραφές,ιξώδες ,ph και δεν θα ήθελα αντί καλό να κάνω ζημιά άθελα μου. Συμφωνώ ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι παρόμοια τα γρασα απλώς αυτό που λέει ότι είναι για όπλα είμαι σίγουρος ότι θα είναι συμβατό.Το ελατήριο του όπλου λες να έχει περισσότερη καταπόνηση από τα αντίστοιχα ελατήρια και γρανάζια εργαλείων και αυτοκινήτων?
Σας κολλάνε μια ταμπέλα - για όπλα-και σας γδαιρνουνε το πορτοφόλι!
Έχεις δει όλα τα λάδια για όπλα να έχουν την ίδια πυκνότητα και την ίδια καλυπτικοτητα; Ποιο είναι το σωστό;. Συμφωνώ ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι παρόμοια τα γρασα απλώς αυτό που λέει ότι είναι για όπλα είμαι σίγουρος ότι θα είναι συμβατό.
Γιάννη θα έβαζες γράσσο στο επανατατικό? Με ενδιαφέρει η γνώμη σου.Έχεις δει όλα τα λάδια για όπλα να έχουν την ίδια πυκνότητα και την ίδια καλυπτικοτητα; Ποιο είναι το σωστό;
Αλήθεια όταν λένε όπλα τι εννοούν; όπλα είναι από πιστόλια ντεριγκερ μέχρι πολυβολα...
Γιάννη θα έβαζες γράσσο στο επανατατικό? Με ενδιαφέρει η γνώμη σου.
Όχι προφανώς δεν είναι όλα ίδια και ίσης ποιότητας σίγουρα κάποια είναι πολύ καλύτερα από κάποια άλλα όμως όποιο και να χρησιμοποιηθεί δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο τέλος αν χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει.Ισως κάποια γρασα λάδια για άλλες χρήσεις να είναι πολύ καλύτερα από λάδια και γρασα για όπλα και πολύ φθηνότερα όμως εάν δεν είμαι σίγουρος 100% ότι θα είναι καλό για το όπλο μου εγώ δε θα το προτιμήσω και ας πληρώσω κάτι παραπάνω.Έχεις δει όλα τα λάδια για όπλα να έχουν την ίδια πυκνότητα και την ίδια καλυπτικοτητα; Ποιο είναι το σωστό;
Αλήθεια όταν λένε όπλα τι εννοούν; όπλα είναι από πιστόλια ντεριγκερ μέχρι πολυβολα...
Ούτε εγώΕγώ προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ
Οι βαλβολινες για τα κιβώτια αυτοκινήτων όπου δουλεύουν ασταμάτητα για πόσες ώρες και ανεβάζουν ψηλες θερμοκρασίες και παρολα αυτά αντέχουν για 80000χλμ λέτε να μην κάνουν για ένα απλό όπλο που πηγαίνει πάνω το κλείστρο;Όχι προφανώς δεν είναι όλα ίδια και ίσης ποιότητας σίγουρα κάποια είναι πολύ καλύτερα από κάποια άλλα όμως όποιο και να χρησιμοποιηθεί δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο τέλος αν χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει.Ισως κάποια γρασα λάδια για άλλες χρήσεις να είναι πολύ καλύτερα από λάδια και γρασα για όπλα και πολύ φθηνότερα όμως εάν δεν είμαι σίγουρος 100% ότι θα είναι καλό για το όπλο μου εγώ δε θα το προτιμήσω και ας πληρώσω κάτι παραπάνω.
Δεν έχω βάλει ποτέ*.Γιάννη θα έβαζες γράσσο στο επανατατικό? Με ενδιαφέρει η γνώμη σου.
Για τη διάλυση του παραφινελαιου πρέπει να χρησιμοποιήσεις θέρμανση και ισχυρούς οργανικους διαλύτες(επικίνδυνο) .To καθαρό φαρμακευτικό παραφινέλαιο κάνει για λίπανση προστασία και καθαρισμό όπλων καθώς και για ξύλα και πλαστικά; Ξέρει κανένας τις ιδιότητες του; Επίσης πως μπορώ να το αραιώσω ;
Μπορεί κάποιος που ξέρει να αναφέρει πέρα από τα βιομηχανικά έλαια ποια ειναι τα φυτικά έλαια που κάνουν για λίπανση και συντήρηση μετάλλων ξύλων και πλαστικών?
ΠοτέΓιάννη θα έβαζες γράσσο στο επανατατικό? Με ενδιαφέρει η γνώμη σου.
Το Brunox μόνο για καθαρισμό(μιλάω για το εξειδικευμένο waffenpflege).Κατά τη νεκρά περίοδο του κυνηγίου απροσδόκητα εμφανίστηκε σκουριά!!! Πρώτη φορά έβαλα Flitz και πάλι…Δεν αναφέρομαι στο Brunox Lube and Cor(πράσινο).Πολύ καλό μεταξύ άλλων για συντήρηση και όχι μόνο έχω βρεί το Gunex της Ballistol.Αποτέλεσμα..
Αυτά που χρησιμοποιείς είναι εξαιρετικά προϊόντα.Το Brunox μόνο για καθαρισμό(μιλάω για το εξειδικευμένο waffenpflege).Κατά τη νεκρά περίοδο του κυνηγίου απροσδόκητα εμφανίστηκε σκουριά!!! Πρώτη φορά έβαλα Flitz και πάλι…Δεν αναφέρομαι στο Brunox Lube and Cor(πράσινο).Πολύ καλό μεταξύ άλλων για συντήρηση και όχι μόνο έχω βρεί το Gunex της Ballistol.
Το επανατακτικό ελατήριο στη σωλήνα του φυσικά και θέλει φροντίδα.Θερμοκρασίες δεν αναπτύσονται εκεί μέσα.Συμπιέζεται όμως απότομα κατά τη λειτουργία και τρίβονται εξωτερικά οι σπειρώσεις του στα εσωτερικά τοιχώματα της σωλήνας που κινείται.Η απροβλημάτηστη κίνηση του αλλά και προστασία του είναι σημαντική.Πολύ κάπνα κ.λ.π επίσης μαζεύεται.Προσωπικά δεν θα έβαζα οποιοδήποτε γράσο.Μάλλον πλήρως συνθετικό λιπαντικό λάδι γύρω στο 30 grade και αυτό σε πολύ λεπτό φίλμ και μόνο στο ελατήριο και υποδοχή οδηγό της ουράς π.χ Slip 2000 EWL 30 ή κάτι αντίστοιχο.Καλησπέρα σε όλους, για την λίπανση του ελατηρίου επαναφοράς μόνο στην Winchester SX3 όσο καιρό έχω όπλα χρησιμοποιώ το γράσο γραφίτη της gunslick για όπλα το οποίο πλέον δεν μπορώ να βρω πουθενά, φορούσα γάντια μιας χρήσης έβαζα ελάχιστο στα χέρια και περνούσα όλο το ελατήριο επαναφοράς παντού. Το όπλο δουλεύει πολύ ωραία και δεν είχα ποτέ πρόβλημα αλλά πλέον δεν μπορώ να το βρω πουθενά .Βρήκα στο internet γραφιτουχο γράσο για λίπανση γραναζιων γωνιακών μεταδόσεων το οποίο έχει εύρος λειτουργίας από -20εως 300+, μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε όπλο η θα έχω θέματα, φθορά ή οξειδώση; το όπλο που θελω να το χρησιμοποιήσω είναι μια Remington 1187, Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
https://www.skroutz.gr/s/23958819/O...as-Goniakis-Kefalis-THamnokoptikou-125gr.html
Χρησιμοποιούσα ειδικό γράσο όπλων όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και ποτέ δεν είχα θέμα, πλέον δε μπορώ να το βρω πουθενά και θα χρησιμοποιήσω το remoil. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Το επανατακτικό ελατήριο στη σωλήνα του φυσικά και θέλει φροντίδα.Θερμοκρασίες δεν αναπτύσονται εκεί μέσα.Συμπιέζεται όμως απότομα κατά τη λειτουργία και τρίβονται εξωτερικά οι σπειρώσεις του στα εσωτερικά τοιχώματα της σωλήνας που κινείται.Η απροβλημάτηστη κίνηση του αλλά και προστασία του είναι σημαντική.Πολύ κάπνα κ.λ.π επίσης μαζεύεται.Προσωπικά δεν θα έβαζα οποιοδήποτε γράσο.Μάλλον πλήρως συνθετικό λιπαντικό λάδι γύρω στο 30 grade και αυτό σε πολύ λεπτό φίλμ και μόνο στο ελατήριο και υποδοχή οδηγό της ουράς π.χ Slip 2000 EWL 30 ή κάτι αντίστοιχο.
Άρη που το βρήκες αυτά τα λάδια?Το επανατακτικό ελατήριο στη σωλήνα του φυσικά και θέλει φροντίδα.Θερμοκρασίες δεν αναπτύσονται εκεί μέσα.Συμπιέζεται όμως απότομα κατά τη λειτουργία και τρίβονται εξωτερικά οι σπειρώσεις του στα εσωτερικά τοιχώματα της σωλήνας που κινείται.Η απροβλημάτηστη κίνηση του αλλά και προστασία του είναι σημαντική.Πολύ κάπνα κ.λ.π επίσης μαζεύεται.Προσωπικά δεν θα έβαζα οποιοδήποτε γράσο.Μάλλον πλήρως συνθετικό λιπαντικό λάδι γύρω στο 30 grade και αυτό σε πολύ λεπτό φίλμ και μόνο στο ελατήριο και υποδοχή οδηγό της ουράς π.χ Slip 2000 EWL 30 ή κάτι αντίστοιχο.