Μαγκάλια και Σούβλες

Είμαστε απατεώνες ολκής!
Επιδαυρος....στο μαγαζάκι στην είσοδο το μπουκάλι (1 l ) το νερό 4,5€ !!!
Σου λέει , θα το πάρεις θες δεν θες !!
Και στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης το μπουκαλάκι νερό 330 ml μάρκας Evian 3,5 € !!!!
Αλλά έχει και μπουκαλάκι Βίκος 330ml με 0,49 €.....αλλά μάντεψτε ...δεν έχει!! 😆
Δύο επιλογές εχεις...η σκάσε η πάρε 330ml νερο με 3,5 € !
Διορθώνω για τιμές και ml :

IMG_20240818_204032.jpg

Θα μου πεις, το βίκος το πήραν και τελείωσε.
Ναι, και γιατί δεν το ξαναγεμίζουν η γιατί δεν βάζουν μόνο Βίκος να παίρνει ο κόσμος νεράκι με 0,50 € ??

Διορθώνω για τιμές και ml :

View attachment 90116

Θα μου πεις, το βίκος το πήραν και τελείωσε.
Ναι, και γιατί δεν το ξαναγεμίζουν η γιατί δεν βάζουν μόνο Βίκος να παίρνει ο κόσμος νεράκι με 0,50 € ??
Εδω πας ερετρια ρε πατριδα, τρελη ροδια και πληρωνεις 1λιτρο νερο 4-4,5.... τι μου λες

Ξερει κανεις πως να μονωσω ενα φουρνακο που μου χαρισε ο πεθερος;του ειχαν πει για πετροβαμβακα νομιζω
Πρόσεξε λίγο γιατί ( αν δεν κάνω λάθος) έχει πετροβάμβακα για υψηλές θερμοκρασίες ώστε όταν καίγεται να μη βγάζει μυρωδιά.
Να βάλεις παρόμοιο που έχουν οι θερμοσυσσωρευτες .

Ξερει κανεις πως να μονωσω ενα φουρνακο που μου χαρισε ο πεθερος;του ειχαν πει για πετροβαμβακα νομιζω
Ο κανονικός πετροβάμβακας αντέχει σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες (>700 C) και είναι κατάλληλος για οικιακό φούρνο. Έχει διάφορες πυκνότητες, από 50-120 kg/m3. Διάλεξε μια μεσαία πχ 80-100, και είσαι οκ. Όχι υαλοβάμβακα ούτε ορυκτοβάμβακα
Και αντίθετα από ότι πστεύεται, όσο πιό ελαφρύς, τόσο καλύτερη θερμομόνωση (και ηχομόνωση!)
Για άλλες χρήσεις, με υψηλότερες θερμοκρασίες υπάρχουν άλλοι βάμβακες αλλά κατά πολύ ακριβότεροι

Last edited:
ακου φιλε μου,επειδη οι γνωσεις δεν πρεπει να ειναι κρυφες.εγω πηρα φουρνο και τον εφτιαξα ως εξης.επειδη οι στρωσεις πρεπει να εχουν ελαστικοτητα ,εβαλα μια στρωση κοκινοχωμα με αχυρο,μια στρωση με αμμο θαλασσης η' ποταμισια η' απο μαντρα μαζι με ασβεστη και κεραμιδαλευρο.αυτα τα πετας με την σειρα στον θολο με την χουφτα σου και τα απλωνεις παλι με το χερι σου.εγω εκανα 4 στρωσεις.αφηνεις την πρωτη στρωση να στεγνωση με το χωμα,μετα ριχνεις το μιγμα με την αμμο τον ασβεστη και τοκεραμιδαλευρο.παει η πρωτη στρωση και παει λεγοντας.αυτα τα υλικα με την θερμοτητα διαστελλονται και συστελλονται οταν κρυωσει.αν κανει ρηγμα ο φουρνος δεν πειραζει,ετσι εκτονωνεται.εμενα δουλευει επαγγελματικα και παραδοσιακα.μην βιαστεις αφησε την καθε στρωση να στεγνωσει τρεις τεσσερις ημερες οταν ο καιρος ειναι καλος.μετα θα τον καψεις σιγα σιγα.

Κάρβουνο δεν εχουμε αλλα ενα rib eye με σάλτσα γκοργκοντζολα το εφτιαξα αποψε
View attachment 90288
Αστε το ρε Σπυρο το κρεας να ψηθει
Μανια να το τρωτε ωμο ολοι πια :)
Σε πειραζω φιλε, οπως γουσταρεια να το ψηνεις:)

δεν βρήκα ουρουγουαης και το ελληνικο δεν ειχε ενδομυικο λιπος, πιο ήπιο γευστικα οποτε το ενίσχυσα...
Αν πας στη Φάρμα Χρόνα θα βρεις και Ουρουγουάης. Δυστυχώς, από 33 ευρώ το κιλό που είχε παλιά και αυτό έφτασε 46 ευρώ το κιλό τώρα.

Αν ήταν ελληνικό τότε πολύ καλά έκανες, σε καταλαβαίνω. Εγώ τα αφήνω να σιτέψουνε τουλάχιστον, αφού δεν έχουν λίπος, στο ψυγείο μπας και μαλακώσουν, αλλά δε γίνεται τίποτα. Το κρέας πρέπει να σιτεύει στο σφαγείο.
Τί είναι αυτό το πράγμα με τα ελληνικά μοσχάρια να μην τρώγονται με τίποτα. Το πιο φτηνιάρικο μοσχάρι της υφηλίου έχουμε, πιο κάτω η ποιότητα δεν πάει.

Πάντως και το Ιταλικό ποιοτικό βοδινό, η Chianina Toscana, από την οποία γίνεται η Fiorentina αν πας στην Τοσκάνη, δεν εχει ενδομυικό λίπος, αλλά κόβεται με το κουτάλι. Είναι το σιτεμα που κάνουν.

Αν πας στη Φάρμα Χρόνα θα βρεις και Ουρουγουάης. Δυστυχώς, από 33 ευρώ το κιλό που είχε παλιά και αυτό έφτασε 46 ευρώ το κιλό τώρα.

Αν ήταν ελληνικό τότε πολύ καλά έκανες, σε καταλαβαίνω. Εγώ τα αφήνω να σιτέψουνε τουλάχιστον, αφού δεν έχουν λίπος, στο ψυγείο μπας και μαλακώσουν, αλλά δε γίνεται τίποτα. Το κρέας πρέπει να σιτεύει στο σφαγείο.
Τί είναι αυτό το πράγμα με τα ελληνικά μοσχάρια να μην τρώγονται με τίποτα. Το πιο φτηνιάρικο μοσχάρι της υφηλίου έχουμε, πιο κάτω η ποιότητα δεν πάει.

Πάντως και το Ιταλικό ποιοτικό βοδινό, η Chianina Toscana, από την οποία γίνεται η Fiorentina αν πας στην Τοσκάνη, δεν εχει ενδομυικό λίπος, αλλά κόβεται με το κουτάλι. Οι άνθρωποι
το αφησα 2 ωρες με αλατι να γινει ώσμωση, μαλακο πολυ ηταν αλλα γευστικα δεν ειχε την ενταση που θα επρεπε...
εφαγα chianina σε ενα χωριό της Τοσκανης και ηταν εξαιρετικη, μαζι με τοπικο κρασι που την αναδείκνυε
IMG_20190412_200258.jpgIMG_20190412_193247.jpg

Back