Καλό για προσάναμα Χρήστο, αλλά αν απομακρύνεις τα καβούκια από το κτήμα πρέπει να προσθέσεις αρκετό λίπασμα την επόμενη χρονιά για να δημιουργήσει το κτήμα τα νέα. Το καλύτερο είναι τα κάνεις ένα κύκλο τα καβουκια γύρω από τη ρίζα και να τα χώνεις στο χώμα να σαπίσουν με φρεζάρισμα.Δεν γνωρίζω αν έχει ειπωθεί αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για άναμμα φωτιάς είναι το ξυλώδες περίβλημα με τα αγκάθια εξωτερικά που έχει το κάστανο.Φοβερό αποτέλεσμα και φυσικό.
Το καλύτερο προσάναμα και κάρβουνο μαζί είναι οι φλοίδες από έλατα και πεύκα που αφήνουν οι υλοτόμοι όταν κάνουν ξύλευση στο βουνό. Κουβαλάω αμαξιές να έχω όπου βρίσκω ανοίγματα που τις αφήνουν.