Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Παλικάρια να ρωτήσω κάτι μιας και μου ηρθε τωρα? Στη mec 600jr γιατί από ένα ύψος μετάλλου και πάνω κολλάνε οι κάλυκες όταν τους καλυμπραρω? Βασικά κυρίως οι Τ5. Δεν το έχω ψάξει αλλά κανένα βιδωμα ξεβίδωμα θα θέλει για να ανέβει η να κατέβει κάποιο εξάρτημα?

Παλικάρια να ρωτήσω κάτι μιας και μου ηρθε τωρα? Στη mec 600jr γιατί από ένα ύψος μετάλλου και πάνω κολλάνε οι κάλυκες όταν τους καλυμπραρω? Βασικά κυρίως οι Τ5. Δεν το έχω ψάξει αλλά κανένα βιδωμα ξεβίδωμα θα θέλει για να ανέβει η να κατέβει κάποιο εξάρτημα?
λογικο αφου στην αμερικη δεν εχουν τ4και τ5 καλυκες !!!!και εμενα η καλυμπρα τις lee που ειναι ενα δαχτυλιδι δεν τον βγαζει ολλον τον παφυλα και το βγαζω με το χερι

λογικο αφου στην αμερικη δεν εχουν τ4και τ5 καλυκες !!!!και εμενα η καλυμπρα τις lee που ειναι ενα δαχτυλιδι δεν τον βγαζει ολλον τον παφυλα και το βγαζω με το χερι
Ένα δίκιο το έχεις, δεν το είχα σκεφτεί. Το κακό με την mec είναι ότι θέλει πένσα αλλιώς δεν βγαίνει με τιποτα ο καλυκας.

Το μαχαίρι αψογο,όπως και το 8*!
Το στροφείο το έχω,πλην όμως δεν βρήκα χρόνο να το δοκιμάσω....
Έχω και το 6*-8* και το στροφείο το έχω δουλέψει, τι θες να μάθεις ;;
Συγκριτικά με το μαχαίρι του λαναρα,χαράζει το ίδιο ή πιο βαθιά;Το 4 που έχω που δίνει την εντύπωση ότι χαράζει πιο βαθιά.Το στροφειο τι μήκος έχει;

Συγκριτικά με το μαχαίρι του λαναρα,χαράζει το ίδιο ή πιο βαθιά;Το 4 που έχω που δίνει την εντύπωση ότι χαράζει πιο βαθιά.Το στροφειο τι μήκος έχει;
Δεν διακρίνω κάποια διαφορά στο χάραγμα εκτός που με το cnc γίνεται πολύ πιο ξεκούραστα.
Το στροφείο θα το ξετρυπωσω και θα το μετρήσω...
Δεν τα έχω εύκαιρα επειδή έχω 2-3 χρόνια να τα χρησιμοποιήσω.
Πλέον χρησιμοποιώ την essa στο ψιλοφυσιγγο και χοντρά έχω στοκαρει κάμποσα...

Το στροφείο είναι 20 χιλιοστά, διάμετρος 27χιλ.και εσωτερικά 19.9χιλ. το μαχαίρι νομίζω είναι πιο βαθύ. :)

Το προοριζω για τη μηχανή των δύο σταδίων,που θέλω να δωρισω σ'ενα φίλο.Επειδη είναι προσαρμοσμενη με το i2s,με πιο κοντό στροφείο θα χρειαστεί αποστάτες για να λειτουργεί το στοπ.Το μαχαίρι του λαναρα στη συγκεκριμένη,κόβει πολύ οριακά για να μην αφήνει τρύπα και να μην τσακίζει τον κάλυκα.Επισης το κόψιμο που κάνει το θεωρώ "ασθενες" συγκριτικά με το 4 της cnc που κάνει εξαιρετικό χάραγμα.Σκεφτομαι λοιπόν,αν θα με βοηθήσει το μαχαίρι της cnc ή να του προσθέσω κι άλλο στάδιο....

Αν αγοράσω μαχαίρι τι χρειάζεται πατέντα να κανω είναι εφικτό από εμένα η θελει μάστορα; ;
Σηγουρα θα κάνει, σιγά μη θέλει μάστορα Νικόλα, και μόνος σου πιστεύω μπορείς, το μαχαίρι έχει 6ρακι σπείρωμα, αλλά για κάτσε βρε, δεν έχει η mec μαχαίρι δικό της ;;

Αν αγοράσω μαχαίρι τι χρειάζεται πατέντα να κανω είναι εφικτό από εμένα η θελει μάστορα; ;
Όπως λέει κι ο Τριαντης,έχει σπείρωμα Μ6.
Της mec,απ'οτι θυμάμαι είναι πιο φαρδιές οι βίδες και όχι μετρικό.
Αφαιρεις την μαμά και περνάς μια βίδα Μ6 με ροδελες πάνω και κάτω από το ταβάνι της μηχανής.
Παξιμάδι πάνω,παξιμάδι κάτω.
Κεντραρεις,ρεγουλαρεις το ύψος και σφίγγεις.
Υπάρχουν και "καπελατα"παξιμάδια,αν θέλεις να αποφύγεις τις ροδελες.

Σηγουρα θα κάνει, σιγά μη θέλει μάστορα Νικόλα, και μόνος σου πιστεύω μπορείς, το μαχαίρι έχει 6ρακι σπείρωμα, αλλά για κάτσε βρε, δεν έχει η mec μαχαίρι δικό της ;;

Ευτο έχει εμενα ειναι η αντικα 😅

Εχω παρει ένα λαναρα αλλά για βελτίωση μήπως είναι καλύτερα; ; η να παρω μόνο στροφείο για αστέρι της cnc που είναι οικονομικό;

Ευτο έχει εμενα ειναι η αντικα 😅

Εχω παρει ένα λαναρα αλλά για βελτίωση μήπως είναι καλύτερα; ; η να παρω μόνο στροφείο για αστέρι της cnc που είναι οικονομικό;
Μην πετάς λεφτά άσκοπα, είχα του Λαναρά, αλλά όταν έδωσα τη μηχανουλα την έδωσα παρέα με το μαχαίρι, δεν είδα καμία διαφορά και τα δύο μαχαίρια είναι καλά, τι θα έκανα εγώ θα άφηνα το μαχαίρι αυτό που έχεις τωρα, θα επερνα ένα στροφειο cnc που είναι οικονομικό, που επίσης δεν είδα και καμιά διαφορά με τα πολύ ποιο ακριβά και θα έκανα τη δουλειά μου αξιοπρεπεστατα. ;) και μην σε ανχονη που είναι αντίκα, μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους, αυτό έλειπε να τα έχουμε όλα καινούργια, έλα να σου δείξω με τη αντίκες κάνω τη δουλειά μου, να τρελαθείς.;)

Back