Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Μόνο ένα δεν έχω καταλάβει στην ενασχόληση αυτή...οκ έχει βρει κάποιος το set up που θέλει τα υλικά κλπ...πώς διασφαλίζει τις πιέσεις που μπορεί να βγάλει ένα φυσίγγι κατασκευασμένο από τον ίδιον;;;

Κωστα η Ιδιογομωση εχει κανονες......οταν τους ακολουθεις....εισαι ΠΑΝΤΑ μεσα στα ορια ασφαλειας των πιεσεων φιλε!!! ;)

Θέλω να κάνω μια ερώτηση... Βλέπω κατα καιρούς σε διάφορες φωτογραφίες ιδιογομωτών την καλυμπρα του λανάρα.Δεν εχω δει ποτε πως
λειτουργεί κ το χω απορία, εγκυκλοπεδικά. Ο καλυκας πως πιέζεται μεσα; Και αν μπει,τοση δυναμη που χρειάζεται το σκουντηγμα για να βγεί μετά δεν φουσκώνει ο πάτος του πάφυλα;
Και να φουσκώσει ο πάτος όταν βαλεις το καψυλι επανέρχεται!

Συμφωνώ με αυτά που λες.....είναι να έχεις την <<αρρώστεια>>, το χόμπυ όπως θέλεις πες το με την καλή έννοια...προσωπικά όπως είπα και πριν έχω βρει κάποια φυσίγγια στάνταρ που με ικανοποιούν και τέλος....θα σχοληθώ με τα σκυλιά με τα όπλα περισσότερο....απλά μου αρέσει και θαυμάζω τους ανθρώπους που κατασκευάζουν τέτοιες μηχανές που το κάνουν να δείχνει εύκολο το πώς μπορείς να φτιάξεις ένα φυσίγγι που έχει επιλέξει κανείς...σαν τεχνολογία και σαν ευκολία
Εχεις σκυλια κ οπλα , εχεις γνωσεις κ εισαι κ σκοπευτης , επιβαλεται να γινεις ιδιογομωτης για να ολοκληρωθεις

Η ιδιογομωση ειναι για μενα το αποκορυφωμα της ενασχολησης με το κυνηγι ή και την σκοποβολη..ναι μεν υπαρχουν αξιολογα φυσιγγια στην αγορα αλλα βασιζεσαι στην αξιοπιστια του κατασκευαστη..γιατι ομως να μην εχειε ενα φυσιγγι ακριβως κομμενο και ραμμενο για τα δικα σου γουστα;κοντακια στα οπλα μας φτιαχνουμε για να ερθουν στα μετρα μας γιατι να μην ειναι το ιδιο και με το φυσιγγι;βεβαια επιλογη του καθενος ειναι και ολες οι αποψεις σεβαστες

Η ιδιογομωση ειναι για μενα το αποκορυφωμα της ενασχολησης με το κυνηγι ή και την σκοποβολη..ναι μεν υπαρχουν αξιολογα φυσιγγια στην αγορα αλλα βασιζεσαι στην αξιοπιστια του κατασκευαστη..γιατι ομως να μην εχειε ενα φυσιγγι ακριβως κομμενο και ραμμενο για τα δικα σου γουστα;κοντακια στα οπλα μας φτιαχνουμε για να ερθουν στα μετρα μας γιατι να μην ειναι το ιδιο και με το φυσιγγι;βεβαια επιλογη του καθενος ειναι και ολες οι αποψεις σεβαστες
Το κακό είναι ότι άρχισε να μου αρέσει περισσότερο απ' το κυνήγι...........

Παιδια μια μηχανη ειναι πιο σωστο να τη φτιαξεις μονος σου με υπομονη μερακι μελετη και αγαπη? ή να αγορασεις?Τι προτεινεται απο ιδεες για τη μια περιπτωση και την αλλη?
Παρολο που ειμαι υπερ της χαρας της δημιουργιας καλυτερα να παρεις μια του εμποριου που εχει δοκιμαστει χρονια στην αγορα για να κανεις σωστα την δουλεια..εξαλλου αν θες να φτιαξεις πραγματα για ιδιογομωση εχει πολλα μικροεργαλεια που θα μπορουσες να ασχοληθεις

Καταλαβα, σαφως και δεν εχω την απαιτουμενη τεχνογνωσια αλλα ουτε και μπορω να πω οτι ξερω!Παρολαυτα εχω την υπομονη και τα χερια ποιανουν σωστα αργα και σταθερα τα εργαλια.Καταλαβαινω οτι ειναι μια πιο safe κατασταση να παρω μια του εμποριου αλλα η επιβραβευση ομως του να χα την δικη μου κατασκευη απο υλικα (αεροπορικο αλουμινιο ανοξειδωτα κλπ κλπ) δεν θα ναι πολυ μεγαλυτερη??

Καταλαβα, σαφως και δεν εχω την απαιτουμενη τεχνογνωσια αλλα ουτε και μπορω να πω οτι ξερω!Παρολαυτα εχω την υπομονη και τα χερια ποιανουν σωστα αργα και σταθερα τα εργαλια.Καταλαβαινω οτι ειναι μια πιο safe κατασταση να παρω μια του εμποριου αλλα η επιβραβευση ομως του να χα την δικη μου κατασκευη απο υλικα (αεροπορικο αλουμινιο ανοξειδωτα κλπ κλπ) δεν θα ναι πολυ μεγαλυτερη??
Δεν νομιζω οτι η επιβραβευση της κατασκευης μηχανης θα ειναι μεγαλυτερη απο την επιβραβευση να να καρπωθεις το θηραμα με τα δικα σου φυσιγγια.το τι θα κανεις ειναι δικη σου επιλογη και αν το χεις προχωρα το

Εαν δεν εχεις την τεχνογνωσια δυσκολα θα τα καταφερεις.....αλλα σε περιπτωση που τα καταφερεις σαφως
η ικανοποιηση θα ειναι τεραστια!!!

Εαν δεν εχεις την τεχνογνωσια δυσκολα θα τα καταφερεις.....αλλα σε περιπτωση που τα καταφερεις σαφως
η ικανοποιηση θα ειναι τεραστια!!!
Η πεμτουσια του κυνηγιου για μενα ειναι να κυνηγας με σκυλι που το εχεις μεγαλωσει απο κουταβι ,το εχεις εκπεδευσει και με φυσιγγι που το εχει γεμισει ο ιδιος
Γυριζεις σπιτι γεματος

Η πεμτουσια του κυνηγιου για μενα ειναι να κυνηγας με σκυλι που το εχεις μεγαλωσει απο κουταβι ,το εχεις εκπεδευσει και με φυσιγγι που το εχει γεμισει ο ιδιος
Γυριζεις σπιτι γεματος

Α' Γεια σου!!!! Τα ειπες ΟΛΑ σε δυο αραδες!!!! .well done.

Εεε φυσικα και ειναι ετσι!Αλοιμονο ειναι οτι καλυτερο, αλλωστε πρεπει να εχουμε και εναν "ρομαντισμο απεναντι σε αυτο που κανουμε"γι αυτο αλλωστε και θα θελα να το κανω εξολοκληρου ολο αυτο μονος μου!;)
Γυριζεις σπιτι γεματος

Θα σου πω κατι που πρεπει να προσεξεις.....αξιζει να προσπαθησεις...οπως προειπα η ικανοποιηση θα ειναι
τεραστια εαν τα καταφερεις......προσεξε ομως....κανε ενα πλανο στο μυαλο σου πως και τι θελεις να φτιαξεις....
εαν πεσεις στην ''τρυπα'' να τρεχεις απο τορνο σε τορνο.....στο τελος το κοστος της μηχανης θα ειναι
διπλασιο απ'οτι να αγορασεις μια ετοιμη.....ειμαι παθων τους παρελθοντος....γι'αυτο στο λεω ;) :)

Θα σου πω κατι που πρεπει να προσεξεις.....αξιζει να προσπαθησεις...οπως προειπα η ικανοποιηση θα ειναι
τεραστια εαν τα καταφερεις......προσεξε ομως....κανε ενα πλανο στο μυαλο σου πως και τι θελεις να φτιαξεις....
εαν πεσεις στην ''τρυπα'' να τρεχεις απο τορνο σε τορνο.....στο τελος το κοστος της μηχανης θα ειναι
διπλασιο απ'οτι να αγορασεις μια ετοιμη.....ειμαι παθων τους παρελθοντος....γι'αυτο στο λεω ;) :)
Χαχααα καταλαβαινω και ευχαριστω γι αυτο!Ακομα ειμαι σε πολυ αρχικο σταδιο σε αυτο της επιλογης του τι θα κανω!Πολυ πριν το πλανο της φασης αυτης!Εχω ομως εντονη την επιθυμια προς τα εκει...Ειδωμεν και πρατωμεν!Παντως η αληθεια ειναι οτι θα θελα και μια γνωμη για μια μηχανη ετοιμη!Οκ καθε αποψη σεβαστη και αν ακουγεται!

Χαχααα καταλαβαινω και ευχαριστω γι αυτο!Ακομα ειμαι σε πολυ αρχικο σταδιο σε αυτο της επιλογης του τι θα κανω!Πολυ πριν το πλανο της φασης αυτης!Εχω ομως εντονη την επιθυμια προς τα εκει...Ειδωμεν και πρατωμεν!Παντως η αληθεια ειναι οτι θα θελα και μια γνωμη για μια μηχανη ετοιμη!Οκ καθε αποψη σεβαστη και αν ακουγεται!
Βρες ένα πρεσακι αλουμινίου και κάτσε και φτιαχτό.

Βρες ένα πρεσακι αλουμινίου και κάτσε και φτιαχτό.
Ααα να μπραβο καπως ετσι με ενα καλο καλο πλανο καλες αναλογιες ακριβεια και καλες εφαρογες απο αεροπορικο αλουμινιο και ανοξειδωτα.Εναν γερο και ελαφρυ σκελετο ακριβειας και ογκομετρητες και παρελκομενα ρελια κλπ κλπ αξεσουαρ μοτερ και εφαρμογη τους σαφως με σχεδιο πλανο και εφορμογη και κοπη ακριβειας...Καπως ετσι το χω στο μυαλο μου θελει ομως χρονο και σχεδιαση με λεπτομερια
;)

Back