Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τη σημερινή μέρα θα τη θυμάμαι χρόνια. Η μέρα ξεκίνησε στραβά με τον Κούμαν, απ'οταν τον έλυσα ηταν μονιμος εξαφανισμένος, στο 5λεπτο ερχεται η πρώτη φερμα απο την Ήρα, σε μια πλαγιά με κυπαρίσσια, μη εχοντας αλλου να καθήσω μένω πάνω απο την Ήρα στα 5-6 μέτρα, ακουω το κουδούνι του Κουμαν και τον περιμένω, ερχεται απι τη μεριά μου και σηκωνει τη βασίλισσα, αναγκαστικά έφυγε πανω απο τη σκύλα στο κατήφορο, τουφεκαω την ωρα που περνει τις ελιές και τη βλεπω να πέφτει τσακισμενη, ξαφνικά ακούω απο κάτω μια τουφεκιά, βγαίνω στο καθαρό και βλεπω στα 30 μέτρα περίπου εναν να σκύβει να πέρνει τη μπεκατσα και να τρέχει, έμεινα άναυδος. Αν ειναι δυνατόν να αρπάξει τη μπεκατσα και να φύγει, ας μου το έλεγε και θα την έδινα ευχαρίστως. Συνεχιζω νευριασμένος ειναι η αλήθεια, μετα απο λίγο νεα φερμα αλλα το πουλί περπάτησε και έφυγε ατουφεκιστη. Καπου εκει αρχίζουν τα θέματα με τον Κούμαν, το ποιο κοντά που ήρθε ηταν στα 30-40 μέτρα, οσο και να του σφυριζα δεν καταλάβαινε τίποτα, δυστυχώς φτανει πολλή μακριά σε μια βιλλα που είχε γάτες και οικόσιτα, ακουω φωνές και χαλασμό, φτάνω εκει με τη ψυχη στο στόμα, ευτυχώς ο ιδιοκτήτης ειχε καλη διάθεση και κατανόηση, του ζήτησα χίλιες φορές συγγνώμη και το πήρα δεμένο στο αμάξι. Αλλαζω μέρος, μόνο με την Ήρα μιας και ο Κούμαν σήμερα ηταν πολλη φευγάτος και εγω δεν ειχα αλλη υπομονή. Τελικά σήκωσα άλλα 6 πουλιά κάποιες απο δυο φορές, τουφεκισα τα 5 και κράτησα μονο μια, την τελευταία της ημέρας. Δεν ηταν καλη μέρα σήμερα οχι λόγω καρπωσης αλλα με το ένα και το άλλο ημουν ήδη νευριασμένος και οι βασίλισσες βρηκαν την ευκαιρία και με ξεβρακωσαν.........sarcastic.
Το μονο παρήγορο της ημέρας η προσπάθεια της Ήρας μου που δεν άφησε κομμάτι αψαχτο,

YTMNTd9.jpg

Bwfyrea.jpg

Τη σημερινή μέρα θα τη θυμάμαι χρόνια. Η μέρα ξεκίνησε στραβά με τον Κούμαν, απ'οταν τον έλυσα ηταν μονιμος εξαφανισμένος, στο 5λεπτο ερχεται η πρώτη φερμα απο την Ήρα, σε μια πλαγιά με κυπαρίσσια, μη εχοντας αλλου να καθήσω μένω πάνω απο την Ήρα στα 5-6 μέτρα, ακουω το κουδούνι του Κουμαν και τον περιμένω, ερχεται απι τη μεριά μου και σηκωνει τη βασίλισσα, αναγκαστικά έφυγε πανω απο τη σκύλα στο κατήφορο, τουφεκαω την ωρα που περνει τις ελιές και τη βλεπω να πέφτει τσακισμενη, ξαφνικά ακούω απο κάτω μια τουφεκιά, βγαίνω στο καθαρό και βλεπω στα 30 μέτρα περίπου εναν να σκύβει να πέρνει τη μπεκατσα και να τρέχει, έμεινα άναυδος. Αν ειναι δυνατόν να αρπάξει τη μπεκατσα και να φύγει, ας μου το έλεγε και θα την έδινα ευχαρίστως. Συνεχιζω νευριασμένος ειναι η αλήθεια, μετα απο λίγο νεα φερμα αλλα το πουλί περπάτησε και έφυγε ατουφεκιστη. Καπου εκει αρχίζουν τα θέματα με τον Κούμαν, το ποιο κοντά που ήρθε ηταν στα 30-40 μέτρα, οσο και να του σφυριζα δεν καταλάβαινε τίποτα, δυστυχώς φτανει πολλή μακριά σε μια βιλλα που είχε γάτες και οικόσιτα, ακουω φωνές και χαλασμό, φτάνω εκει με τη ψυχη στο στόμα, ευτυχώς ο ιδιοκτήτης ειχε καλη διάθεση και κατανόηση, του ζήτησα χίλιες φορές συγγνώμη και το πήρα δεμένο στο αμάξι. Αλλαζω μέρος, μόνο με την Ήρα μιας και ο Κούμαν σήμερα ηταν πολλη φευγάτος και εγω δεν ειχα αλλη υπομονή. Τελικά σήκωσα άλλα 6 πουλιά κάποιες απο δυο φορές, τουφεκισα τα 5 και κράτησα μονο μια, την τελευταία της ημέρας. Δεν ηταν καλη μέρα σήμερα οχι λόγω καρπωσης αλλα με το ένα και το άλλο ημουν ήδη νευριασμένος και οι βασίλισσες βρηκαν την ευκαιρία και με ξεβρακωσαν.........sarcastic.
Το μονο παρήγορο της ημέρας η προσπάθεια της Ήρας μου που δεν άφησε κομμάτι αψαχτο,

YTMNTd9.jpg

Bwfyrea.jpg
Έχουν κιαυτα τις μέρες τούς που σαν και μας κάτι δεν πάει καλά, νεαρός και κάνει ακόμα τις τρελές του μέχρι να ωριμάσει.
Ντράπηκα για τον τύπο πολύ ξεφτίλα, μου έχει τύχει δύο φορές μια στο νησί στις περδικες χτύπησα ένα πουλί και έπεσε χαμηλά σε ένα ρυακι, εκει ήταν ένας γνωστός με τα σκυλιά του εσκυψε την έβαλε στο γιλεκο, μου φώναξε αν έκανα τίποτα και όλα αυτά χωρίς να ρίξει τουφεκια καν. Η άλλη φάση ήταν στη Ρόδο σε καρτέρι τσίχλας, στο διπλανό καρτέρι ένας μπάρμπας καθιστος στο καρεκλακι του νωχελικος και σπάνια να ρίξει καμία τουφεκια, όταν όμως κατεβαζα καμία τσίχλα πεταγοταν σαν ελατήριο και την μαζευε επιδεικτηκα μπροστά στα μάτια μου και την έβαζε στον σακο του, μια ,δυο,τρεις πιτσιρικάς εγώ τα πήρα που λέμε ευτυχώς ήταν ο θείος μου πιο δίπλα και έβλεπε τις φάσεις και με φώναξε για καφέ και τσιγάρο. Μου λέει μεγάλος άνθρωπος είναι αστον να πάρει καμία τσίχλα σπίτι. Και στις δύο περιπτώσεις ένιωσα αηδία για αυτούς τους ανθρώπους αλλά δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι τύποι ανάμεσα μας .

Ατακτος κ ζαβολιαρης ο κουμαν σημερα!.sarcastic..sarcastic.
Τι να κάνουμε συμβαινουν ρε συ Γιαννη..Ελπιζω την επομενη φορα να ειναι κυριος!:)
Το χειροτερο ηταν ο τυπος με την μπεκατσα,βαζω στοιχημα οτι την εχει φαει ηδη..
Έχουν κιαυτα τις μέρες τούς που σαν και μας κάτι δεν πάει καλά, νεαρός και κάνει ακόμα τις τρελές του μέχρι να ωριμάσει.
Ντράπηκα για τον τύπο πολύ ξεφτίλα, μου έχει τύχει δύο φορές μια στο νησί στις περδικες χτύπησα ένα πουλί και έπεσε χαμηλά σε ένα ρυακι, εκει ήταν ένας γνωστός με τα σκυλιά του εσκυψε την έβαλε στο γιλεκο, μου φώναξε αν έκανα τίποτα και όλα αυτά χωρίς να ρίξει τουφεκια καν. Η άλλη φάση ήταν στη Ρόδο σε καρτέρι τσίχλας, στο διπλανό καρτέρι ένας μπάρμπας καθιστος στο καρεκλακι του νωχελικος και σπάνια να ρίξει καμία τουφεκια, όταν όμως κατεβαζα καμία τσίχλα πεταγοταν σαν ελατήριο και την μαζευε επιδεικτηκα μπροστά στα μάτια μου και την έβαζε στον σακο του, μια ,δυο,τρεις πιτσιρικάς εγώ τα πήρα που λέμε ευτυχώς ήταν ο θείος μου πιο δίπλα και έβλεπε τις φάσεις και με φώναξε για καφέ και τσιγάρο. Μου λέει μεγάλος άνθρωπος είναι αστον να πάρει καμία τσίχλα σπίτι. Και στις δύο περιπτώσεις ένιωσα αηδία για αυτούς τους ανθρώπους αλλά δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι τύποι ανάμεσα μας .
Τι να πω βρε παιδιά, είναι για γέλια η για κλάματα η πράξη του να αρπάξει τη μπεκάτσα. Ειχα ακούσει για κλεφτοκοτάδες τώρα υπάρχουν και κλεφτομπεκατσάδες......sarcastic.
Θα την έγινα με όλη μου τη καρδιά σν τη ζητούσε, έτσι απλά. Απο την άλλη όμως για σκεφτητε κάποιος να έχει τσουκάρει 4-5 πουλιά πριν και να του το κάνεις αυτό, αν είναι και λίγο νευρικός τότε.................banana.
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

γιασας παιδες και απο μενα,αλη μια αγωνιστικη εκτος εδρας με το ξαδελφακιμου ητανε ωμορφη απο συναντησης,,τα πουλια ωπος συνηθως στην μπριζααααα,,αρκαιτω κρυο,,τελικα σηκωσαμε 8 κυριες τουφεκισαμε της 3 κρατησαμε μια παλι καλααααα.RESPECT.,,και δυο ζεστες θεσης που μαλλων μωλις μας ακουσανε την κανανε.hair. τελικα περασαμε ωμορφα και δεν πηγανε τσαμπα τα χιλιομετρα που καναμε ασχετως την καρπωση,,,παντως φετως δεν το κωβο να γουσταρουμε με της κυριες πωλη καχυποτες και δεν σου δινουνε περιθωρεια τουφεκιας μεσα στα σφυχτααα.hair. παντως θα συνεχεισουμε δυνατα εως τελουςςςς.my man.upload gambar imgur free upload pictures upload imagem

Τι να πω βρε παιδιά, είναι για γέλια η για κλάματα η πράξη του να αρπάξει τη μπεκάτσα. Ειχα ακούσει για κλεφτοκοτάδες τώρα υπάρχουν και κλεφτομπεκατσάδες......sarcastic.
Θα την έγινα με όλη μου τη καρδιά σν τη ζητούσε, έτσι απλά. Απο την άλλη όμως για σκεφτητε κάποιος να έχει τσουκάρει 4-5 πουλιά πριν και να του το κάνεις αυτό, αν είναι και λίγο νευρικός τότε.................banana.
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Κοντα σου ητανε Γιαννη,δεν του φωναξες?

Κοντα σου ητανε Γιαννη,δεν του φωναξες?
Θοδωρή ήτανε καμιά 30αρια μέτρα κάτω, το πουλί έφυγε στον κατήφορο, τουφεκίστηκε στα 20 μέτρα περίπου οπότε με τη φόρα που ειχε επεσε μακριά, μόλις τον ειδα στην αρχή σαστισα, του έβαλα μία φωνή αλλά μάλλον του έδωσα ώθηση να τρέξει πιο γρήγορα......sarcastic.
Τι να πεις........

Η μέρα ξεκίνησε στραβά με τον Κούμαν, απ'οταν τον έλυσα ηταν μονιμος εξαφανισμένος,
Γιαννη με αφορμη τις σημερινες εμπειρειες σου και προβληματα απο το κουμαν θα ηθελα να σου πω κι εγω καποιες εμπειριες απο τα σεττερ που περασα τα 17 περιπου χρονια κυνηγιου μου με σεττερ.Απο το 1999 και μεχρι σημερα ειχα διαδοχικα 2 θηλυκα[εως το 2011] και 1 αρσενικο[2011 εωσ σημερα].Και τα τρια τα ειχα απο κουταβια[επιλογη μου],και τα τρια τα εμαθα μονος μου με τον ιδιο τροπο χωρις σκυλο βοηθο[εμπειρο] γιατι ηθελα να τα μαθω, πως θελω εγω να κυνηγανε.Το μονο σιγουρο ειναι οτι το καθενα ειχε και εχει το δικο του χαρακτηρα,ΟΜΩΣ, και χωρις να ειμαι εμπειρος,θεωρω οτι τα θηλυκα ειναι πιο στρωτα να το πω...πιο υπακουα....πιο ατομα αγελης...πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω....τα αρσενικα μου δινουν κατα καποιο τροπο την εντυπωση οτι θελουν πιο πειθαρχια....διεκδηκουν ανεξαρτησια...αρχηγια....ξεροκεφαλα.Στην αρχη,τα πρωτα χρονια τον εχανα,οχι χωρις λογο βεβαια..απλα εαν εβρισκε μπεκατσα.....αντε γεια.......τωρα πλεον[ειναι 5,5 χρονων] εχει βελτιωθει,εχει γινει πιο μυαλωμενος και υπακουος,αλλα και παλι η συνηθεια δεν κοβεται ευκολα......ειναι το παθος που εχουν για το θηραμα...αυτο πιστευω,απλα δεν μου σπαει πλεον τα νευρα οπως παλια.....ισως λιγακι.Παντως εαν ειμαι υγιης και με δυναμεις,οταν ''φυγει'' ο ρεξ,με βλεπω και παλι με θηλυκο σεττερ.

Καλησπέρα κ χρόνια πολλά ελπίζω να είστε όλοι καλά. Σήμερα για μπεκατσες η ημέρα σκετη απογοήτευση πήρα μια φερμα σε ζεστή θεση αλλά τίποτα.Εκτος αυτού ο σκύλος ανοιγοταν πολύ κ αναγκαζόμουν να τον φωναζω για να επιστρέψει. Ενω μέχρι τώρα δουλευε ωραια κοντά σε εμένα κ έβρισκε μπεκατσες κ της φερμαρε σταθερά χθες εκτός του οτι πέρασε δίπλα σε μπεκάτσα κ δεν την καταλαβε καθόλου βρήκε μια την φερμαρε πολυ κοντά κ έσπασε την φερμα πολυ γρήγορα κ την σήκωσε. Μετα έτρεχε σαν τρελός κ οταν επεσε δίπλα σε μια την φερμαρε,αλλα πάλι για λιγο δεν ηταν πολυ επιφυκακτικος οπως αλλες ημέρες. Τη πιστεύετε οτι φταίει;

Καλησπέρα φιλαράκια στους -4 στις 11:00 πήγα σ ένα μέρος όλο τσαλί πάλι κοντά στο χωριό αλλά εκτος απο το χιόνι που έμεινε όλα ήταν ασπρα απο τον παγετό αφού εψαξα στην αρχή για κανα μισάωρο έπιασα προς το προσήλιο και σ ένα μέρος ισα με ενα γήπεδο είχε 6 πουλιά μαζεμένα εκεί μα ς παίδεψαν για καμιά ωρίτσα γιατί δεν δεχόντουσαν καθόλου την παρουσία μας και πιάνωντας τα ανοιχτά και μπροστά απο τον σκύλο μπόρεσα κα κράτησα 4 πουλιά.

photo hosting sites
imagehosting
images
how to do a screenshot on a pcλ

Καλησπέρα φιλαράκια στους -4 στις 11:00 πήγα σ ένα μέρος όλο τσαλί πάλι κοντά στο χωριό αλλά εκτος απο το χιόνι που έμεινε όλα ήταν ασπρα απο τον παγετό αφού εψαξα στην αρχή για κανα μισάωρο έπιασα προς το προσήλιο και σ ένα μέρος ισα με ενα γήπεδο είχε 6 πουλιά μαζεμένα εκεί μα ς παίδεψαν για καμιά ωρίτσα γιατί δεν δεχόντουσαν καθόλου την παρουσία μας και πιάνωντας τα ανοιχτά και μπροστά απο τον σκύλο μπόρεσα κα κράτησα 4 πουλιά.

photo hosting sites
imagehosting
images
στεφανε ωραιωςςςς και η φωτο πιω ωραιες σκανδιναβικα τοπιαααα και η φερμα παρα πωλη ωμορφηη,,,αλα και χωρις παρεξιγηση πιστευω οτι ειναι και λιγο κριμα να της πιεζουμε και εμης με αυτες της συνθηκες κλιματος.xm..xm. τι λες;;;.my man.

Σήμερα μετά από πρόσκληση του συνονόματου φίλου μου ξεκινήσαμε για λίγο ψηλά σε έλατο. Το χιόνι ήταν πολύ και ο δρόμος απροσπέλαστος. Γυρίσαμε πίσω λοιπόν και πήγαμε σε δυο μέρη στους πρόποδες. Στο πρώτο μέρος είδαμε την μπεκάτσα να πετάει μέσα στα δέντρα πριν την πλησιάσουν τα σκυλιά. Στο δεύτερο μέρος είδαμε άλλες δυο να πετάνε πριν φτάσουν και πάλι τα σκυλιά και την τέταρτη μόλις πλησίαζε η Λούσυ, την ακούσαμε κατά την απογείωσή της χωρίς να την δούμε αφού ήταν μέσα στο πυκνό και μετά η Λούσυ έμεινε φέρμα κανένα δίλεπτο στο μέρος από το οποίο σηκώθηκε. Είναι πλέον εκνευριστική η κατάσταση και πιο πολύ για τα σκυλιά. Έχουν σκάσει τα καημένα...

YTMNTd9.jpg

Bwfyrea.jpg
Για σκέψου φίλε, με τι έπαρση θα περιγράφει το βράδυ, πως πήρε τη ξυλόκοτα και πόσο δύσκολο πουλί ήταν....sarcastic.
Αξιολύπητος...
Τι να πείς...οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι, πάντα θα υπάρχει ένας για να σου χαλάσει τη μέρα...

Όσο για τον Κούμαν, (αν και κάθε εκτίμηση για κυνηγόσκυλο χωρίς να το έχεις δεί είναι το λιγότερο άκυρη) θα τολμήσω να πω... μάλλον το νεανικό του πάθος και το γεγονός οτι βρίσκει συνέχεια πουλιά τον παρασέρνει και γίνεται ανυπάκουος...
Γνώμη μου είναι ότι τώρα πρέπει να τον ''μαζέψεις'' και να του δείξεις ποιος είναι ''ο αρχηγός της αγέλης''... με προσοχή βέβαια να μην του σπάσεις την πρωτοβουλία...

photo hosting sites
imagehosting
images
Ο Εβρος καλά κρατεί!!!
Μπράβο Στέφανε!!!

στεφανε ωραιωςςςς και η φωτο πιω ωραιες σκανδιναβικα τοπιαααα και η φερμα παρα πωλη ωμορφηη,,,αλα και χωρις παρεξιγηση πιστευω οτι ειναι και λιγο κριμα να της πιεζουμε και εμης με αυτες της συνθηκες κλιματος.xm..xm. τι λες;;;.my man.
.well done.

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε πάλι με παγωνιά όλα άσπρα και ομίχλη αλλά κατά τις 11:00 γύρισε νοτιάς και μαλάκωσε αρκετά Παρέα με το φίλο Σταύρο κάναμε ενα 2,5 αωρο ψάξιμο εντοπίζοντας 5 πουλιά απο τα οποία καταφέραμε και κρατήσαμε απο 2 ο καθένας. Τα πουλιά αρκετά πονηρά και περπατάγαν πολύ ...!!!!!
image hosting without registration
image sharing sites

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε πάλι με παγωνιά όλα άσπρα και ομίχλη αλλά κατά τις 11:00 γύρισε νοτιάς και μαλάκωσε αρκετά Παρέα με το φίλο Σταύρο κάναμε ενα 2,5 αωρο ψάξιμο εντοπίζοντας 5 πουλιά απο τα οποία καταφέραμε και κρατήσαμε απο 2 ο καθένας. Τα πουλιά αρκετά πονηρά και περπατάγαν πολύ ...!!!!!
image hosting without registration
image sharing sites
αντε τωρα στο ξεχιονο σε συνχωροοο,,ωραιωςςςς γαζωστεςςςςς.RESPECT..terror.

Status
Not open for further replies.
Back