Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ίσως το καθαρότερο σκότωμα που έχω κάνει ποτέ. Το πουλί έπεσε λες και έπαθε ανακοπή! Ούτε σταγόνα αίμα ούτε πούπουλο να λείπει...
1akBQRh.jpg

T8HlIla.jpg

Τελευταίο απογευματινό για το 2016 και ο κούταβος μου έφτιαξε τη μέρα. Τον έβγαλα μόνο του, σήκωσε τρία πουλάκια. Το πρώτο προσπάθησε να το ακολουθήσει μιας και η βασίλισσα περπάταγε αλλα την πλησίασε πολλή με αποτέλεσμα το πουλί να σηκωθεί ατουφεκιστο. Μετά μπαίνει σε ένα κυπαρισσωνα, τον βλέπει να χαμηλώνει και να κόβει, ίσα που σταμάτησε σηκώθηκε ή βασίλισσα και με μία τουφεκιά η βασίλισσα βρέθηκε αρχικά στο στόμα του Κουμαν και μετά στην αγκαλιά μου. Η επόμενη του έφυγε από τη μύτη δυο φορές και την είδα που έπιασε σε ένα κυπαρισσωνα, τον έστειλα απο την πάνω μεριά και όπως κατεβαίνει στα 25-30 μέτρα ακούω το κουδούνι να σταματάει μολις κάνω 5-6 μέτρα προς τα πάνω σηκώνεται η βασίλισσα και μία τουφεκιά ήταν αρκετή να έρθει η όμορφη βασίλισσα κοντά μου. Είμαστε σε καλό δρόμο πιστεύω αν και χρειάζεται ακόμα εμπειρίες δείχνει όμως καλά δείγματα. έβγαλα στο τέλος και τη σκυλίτσα για κάνα 20λεπτο γιατί θα ετρωγε τι κουτί στο τέλος. Ειδη όμως ένιωθα γεμάτος οπότε κατά τις 17:15 τα μάζεψα και έφυγα, εξάλλου και αύριο πάλι έξοδο θα έχουμε.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία για όλους μας.
Js6aY2S.jpg

Μπράβο σε όλους για τα όμορφα μπεκατσοκυνήγια που κάνετε και τις ωραίες φώτο και αφηγήσεις που βάζετε και απολαμβάνουμε....well done..congrats.
Φέτος, μλεχρι στίγμής, παει πολύ καλή χρονιά...ειδικά για τη Δυτ. Ελλάδα
Τελευταίο απογευματινό για το 2016 και ο κούταβος μου έφτιαξε τη μέρα. Τον έβγαλα μόνο του, σήκωσε τρία πουλάκια. Το πρώτο προσπάθησε να το ακολουθήσει μιας και η βασίλισσα περπάταγε αλλα την πλησίασε πολλή με αποτέλεσμα το πουλί να σηκωθεί ατουφεκιστο. Μετά μπαίνει σε ένα κυπαρισσωνα, τον βλέπει να χαμηλώνει και να κόβει, ίσα που σταμάτησε σηκώθηκε ή βασίλισσα και με μία τουφεκιά η βασίλισσα βρέθηκε αρχικά στο στόμα του Κουμαν και μετά στην αγκαλιά μου. Η επόμενη του έφυγε από τη μύτη δυο φορές και την είδα που έπιασε σε ένα κυπαρισσωνα, τον έστειλα απο την πάνω μεριά και όπως κατεβαίνει στα 25-30 μέτρα ακούω το κουδούνι να σταματάει μολις κάνω 5-6 μέτρα προς τα πάνω σηκώνεται η βασίλισσα και μία τουφεκιά ήταν αρκετή να έρθει η όμορφη βασίλισσα κοντά μου. Είμαστε σε καλό δρόμο πιστεύω αν και χρειάζεται ακόμα εμπειρίες δείχνει όμως καλά δείγματα. έβγαλα στο τέλος και τη σκυλίτσα για κάνα 20λεπτο γιατί θα ετρωγε τι κουτί στο τέλος. Ειδη όμως ένιωθα γεμάτος οπότε κατά τις 17:15 τα μάζεψα και έφυγα, εξάλλου και αύριο πάλι έξοδο θα έχουμε.
Js6aY2S.jpg
Μπράβο ρε Γιάννο...αυτά είναι τα ωραία!!!.congrats.
και όπως το βλέπω η νέα χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη...;)

Χρόνια πολλά σε όλους!!!!

Js6aY2S.jpg
Ωραιος Γιαννηηηη!!Το πηρες σερι το 20αρι.well done.
Νομιζω πως στα χερια σου κρατας το απολυτο μπεκατσοντουφεκο,Ελαφρυ και πλαγιοκαννο:)

Μπράβο σε όλους για τα όμορφα μπεκατσοκυνήγια που κάνετε και τις ωραίες φώτο και αφηγήσεις που βάζετε και απολαμβάνουμε....well done..congrats.
Φέτος, μλεχρι στίγμής, παει πολύ καλή χρονιά...ειδικά για τη Δυτ. Ελλάδα

Μπράβο ρε Γιάννο...αυτά είναι τα ωραία!!!.congrats.
και όπως το βλέπω η νέα χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη...;)

Χρόνια πολλά σε όλους!!!!
Μια χαρά πάμε Σπύρο. Όσο για τη νέα χρονιά, υπομονή μέχρι.......... αυριο.....well done.
Καλή χρονιά με υγεία.
Αυτό το κυνήγι που θα κάνουμε στα πουρνάρια περιμένω βρε Σπύρο......shake.

Ωραιος Γιαννηηηη!!Το πηρες σερι το 20αρι.well done.
Νομιζω πως στα χερια σου κρατας το απολυτο μπεκατσοντουφεκο,Ελαφρυ και πλαγιοκαννο:)
Μπραβο παιδια!γιαννη με το 20αρακι respect.RESPECT.
Για να δουμε θα ξανανταμωσουμε η θα περιμενουμε τον επομενο νοεμβρη:(
Ευχαριστώ παιδιά, όντως όμορφο συναίσθημα το κυνήγι με αυτό το διαμέτρημα και όπως φενεται δεν υστερεί καθόλου.

Καλημέρα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ευτυχισμένο το 2017 ειρηνικό δημιουργικό με υγεία και ασφαλή κυνήγια.!!!!!!
Σήμερα για το καλό του χρόνου μια βόλτα για κανα 2ωρο δίπλα στο χωριό σε ένα υψωματάκι προσήλιο λόγω χιονιού και αφού αρχισε το λιώσιμο με μιά υπέροχη λιακάδα βρήκαμε 7 πουλιά αλλά λογω του ότι ηταν νέα στον τόπο μας και καθησμένα έξω στα ανοιχτά την κάνανε πρόωρα. Τελικά μπορέσαμε και κρατήσαμε 2 πουλιά!!!!

screenshot tool

Καλά ξεκίνησε η νέα χρονιά. Πολλα τα πουλιά που βρήκαμε αλλα ήταν ανυσηχες. Τα πουλιά που βρήκαμε στη 3ωρη βόλτα μιας και είχαμε κοινωνικές υποχρεώσεις ήταν περίπου στα 9-10, η καρπωση μικρή μιας και μόνο οι τρεις δέχτηκαν τα σκυλάκια, την πρώτη τη τουψεκισαμε ταυτόχρονα με τον κουμπάρο μου, η δεύτερη δεν πρόλαβα να να τη τουφεκισω και την τρίτη την αστόχησα μιας και πήγα να τη σιγουρεψω και η πονηρή βασίλισσα έκανε μία βουτιά με αποτέλεσμα να φύγει η τουφεκιά από πάνω, μου έσπασε και το σερί που είχα με το 20αρι. Ένδεικτικα να αναφέρω ότι καθώς ξεκινήσαμε και είχαμε τα σκυλιά δεμένα για να περάσουμε μέσα από ένα λιοστασι με δυχτια, σηκώθηκε ενα ζευγαρι κα μια μονή με απόσταση 10 μέτρων από μπροστά μας. Σήμερα ο κούταβος έψαξε πολλη ωραία μιας και οι βοσκισιες απο το βράδυ ήταν παντού και γρήγορα μπήκε στο νόημα. Η μία μάλιστα απο τις τρεις ήταν δικιά του καθώς τη πήρε μυρωδιά απ'εξω και την πόνταρε αρκετά μέτρα. Μπορεί τελικά να καρπώθηκαμε μόνο μία αλλά καθόλου δε μας χάλασε μιας και οι συγκινήσεις ήταν πολλές περισσότερες.
p3K9Tjv.jpg

Καλημέρα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ευτυχισμένο το 2017 ειρηνικό δημιουργικό με υγεία και ασφαλή κυνήγια.!!!!!!
Σήμερα για το καλό του χρόνου μια βόλτα για κανα 2ωρο δίπλα στο χωριό σε ένα υψωματάκι προσήλιο λόγω χιονιού και αφού αρχισε το λιώσιμο με μιά υπέροχη λιακάδα βρήκαμε 7 πουλιά αλλά λογω του ότι ηταν νέα στον τόπο μας και καθησμένα έξω στα ανοιχτά την κάνανε πρόωρα. Τελικά μπορέσαμε και κρατήσαμε 2 πουλιά!!!!

screenshot tool
ωραιος στεφανεεε,και εμης εδω φανηκανε καπια καινουργια πουλια σημερα το ξαδελφακιμου σε κυνηγι αγριογουρουνου σηωσανε 5,6 πουλια μαζεμενα,,,,εμης αυριο εκτως εδρας θα παιξουμε εναν αγωνααα,,εας ελπισουμε η αλαγη καιρου που εκανε να εζμπρωξε καπια πουλια απο την γειτονα βουλγαρια μιας απωτι εμαθα ειχε πωλα πουλια επανω,καλη συνεχεια να εχουμε και να γουσταρουμεεεε

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους με Υγεία και πολλές εξόδους.Επιστροφή μετα από πολλές μέρες σε ένα από τα μέρη του Στέφανου σε χιονισμενο τοπίο οι βασιλλισες ήταν εκεί καταφερα μόνο μια να τουφεκισω καθώς ήταν νευρικές ,μια ωραία φέρμα στο τέλος αλλά ενώ έχω ωραία θέση ,έτσι πιστεύω, η βασιλλισα έφυγε σχεδόν πίσω μου.Ακόμα ένα κοπάδι σιδερένια πουλιά μας στεναχωρισαν και το στεναχωρισαμε αφού πέρναγαν συνεχώς δίπλα μας και με τα οχταρια απλά τις χαιδευαμε

Σημερα βγήκα στις 2:30 για μια βόλτα στις μπεκάτσες, μιας και το πρωί ξεκίνησα για φάσσες, και κατέληξα να πεταλώνω πάπιες,
βρηκα πανω στο μισαωρο ο σκύλος φερμαρει στο πικνό μια που δεν δεχτηκε για πολυ ωρα φερμα και ηρθε πρως εμενα που ημουν στο ξεφωτο, με το που με ειδε εστριψε παλι στο πικνο, της ριχνω μια τουφεκια και πεφτει στο πικνο, ο σκυλος δεν ειδε που έπεσε γτ ηταν στην αλλη ακρη του πικνου, εψαξα για κανενα 40λεπτο και απελπίστηκα, ειπα να συνεχίσω το κυνήγι και θα την ξαναψαξω στην επιστροφη, βρηκα αλλη μια που σηκωνόταν 50 μετρα μπροστα απ το σκύλο, καταφερε και εφυγε 3 φορές,το μερος ήταν σχετικά προβλεψιμο όμως και υπολόγιζα πανω κατω που καθόταν, την τέταρτη φορά ομως που σηκώθηκε ηταν φερμαρισμένη απ τον σκυλο και εγω την περιμενα 20 μετρα μπροστα απ το σκύλο...στο γυρισμό πηγα να ψαξω την προηγουμενη μπεκάτσα, βρηκα τα φτερα απ το σημείο που "εσκασε" και καταλαβα πως επεσε τραυματισμένη, υπολογισα το μερος κατηφόρισα να την ψάξουμε, τελικα την ξαναφερμαρε ο σκυλος 40 μετρα πιο κατω, εκανε ενα σαλτο να πεταξει αλλα το φτερο της ηταν σπασμένο και την επιασε ο σκυλος....
Πιστεύω μπήκε δυναμικά το 17, αν και με τοσες αστοχίες στις πάπιες το πρωι, θα μπορούσε να μπει και καλύτερα!
Αλλα δεν πτοούμαστε! Υγεία πανω απ όλα και όλα τα αλλα έρχονται :)
IMG_20170101_171015.jpg

Λενε οι παλιοι οτι εαν το κυνηγι την πρωτη του ετους ειναι επιτυχημενο και τυχερο,στη συνεχεια ολος ο χρονος θα κυλησει με τυχη και επιτυχιες.Μακαρι η μπεκατσα της φωτογραφιας να αποδειχθει τυχερη και να εχω τυχη[κατι που ευχομαι σε ολους] ολο το χρονο ετσι ωστε να ευχαριστηθω την αγαπημενη μας δραστηριοτητα....θα δουμε εαν ισχυει.Τωρα στο σημερινο....βρηκαμε συνολικα 3 πουλια...το πρωτο μετα απο φερμα σηκωθηκε προς το ντυμενο σχετικα μακρυα...του εριξα μια ντουφεκια απελπισιας....κακως, δεν επρεπε....ευτυχως ο ρεξ τη βρηκε ξανα και μετα απο 2 σηκωματα την εφερε και παλι σε πιο [σχετικα]ανοικτο μερος.Το τεταρτο σηκωμα που εκανε μετα απο σχετικη φερμα[ειχε αγριεψει], την εφερε σχεδον απεναντι μου...τα χασε,δεν ηξερε στιγμιαια που να παει....ειναι κατι το οποιο οσες φορες μου εχει τυχει πραγματικα το απολαμβανω....η πληρης νικη......τελικα εστριψε να περασει αριστερα μου και μ ενα direct στα 10 m αφησε ενα συννεφακι.Τα αλλα 2 πουλια που βρηκα στη συνεχεια, δεν μου εδωσαν καμια ευκαιρια....το δευτερο δεν το ειδα καν και το τριτο μολις που προλαβα να το δω σ ενα φεγγιτη χωρις φυσικα να προλαβω ν αντιδρασω.image hosting site over 5mb

Σήμερα ώρα 7 είχαμε -4 βαθμούς. Πήγα χαμηλά. Οι κυρίες εκτός του ότι είναι ελάχιστες εδώ, όσες βρίσκουμε φεύγουν πριν τις πλησιάσουν τα σκυλιά. Αποτέλεσμα 3 λευκές φέρμες με συναίνεση και πουλιά πουθενά!
Είμαι σίγουρος πλέον ότι περισσότερες πιθανότητες έχει να χτυπήσει κάποιος που κάνει περπατητό χωρίς σκύλο ή αν έχει κάποιο σπάνιελ παρά κάποιος με σκύλο οποιασδήποτε άλλης ράτσας... ;)

Σήμερα στους -7 το πρωί, δεν ήταν για κανονική έξοδο, πάγωσε η ομίχλη, έκανα μια βόλτα δίπλα στο χωριό παλι για καμιά ωρίτσα το μεσημέρι κατά τις 12:30 και το τοπίο το ίδιο με το πρωΐ είχα ενα ραντεβού με μιά βασίλισσα απο χθές η οποία με περίμενε στο ίδιο ακριβώς σημείο και ήρθαμε μαζί στο σπίτι για τσιπουράκι!!!!!
img
image url upload
picture host
host image online

Status
Not open for further replies.
Back