Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
τα πουλια φιλεε χριστο ητανε ανεπτιγμενα πωλη καλα κοτουλεςςςς,,,,,,,ωσο για το υψωμετρο που ρωτας φιλε mpekatsas 9 της κυνηγησαμε σε ρεματακια με τρεχουμενο νερο αντε 100μετρα,, αναμεικτα με πουρναρι μεσεδες κτλ με της παρατεταμενες παγωνιες που μας εκανε εδω πανω τα πουλια τα εζμπρωξε ολα χαμηλααα
Ετσι και ο αδερφός μου σήμερα στην Καστοριά τις βρήκαν μαζεμένες σε μικρές ρεματιές κοντά σε τρεχούμενο νερο αφου εχουν προηγηθεί φοβερές παγωνιές κράτησαν 11 πουλιά

Δυο συναντησεις σημερα με το ιδιο πουλι...την πρωτη φορα δεν προλαβα καν να ντουφεκισω....τη δευτερα φορα της εριξα...το πουλι επιασε κατω αλλα πρεπει να ηταν ολοζωντανο γιατι οταν πηγε ο τζιο να την πιασει την γαυγισε και πρεπει να του φτερωσε και να μπηκε στο πυκνο...ολες οι συναντησεις γινονται σε λιοτοπια!

γιασας και παλι παιδες απο μενα,κανωντας ενα 4αρω κυνηγι και σημερα αλαζωντας δυο μπεκατσοτοπια στα 400,500 υψωμετρο ασχωληθικα με 3 κυριες,,,,,την πρωτη την σηκωσαμε 2 φωρες με πωδαρωμα πωλη απο την κυρια,,μετα πλακωσε και ενας τσομπανος με τα κατσικιατου και τα σκυλιατου και τα μαζεψα και εφυγαααα γιατι σαλταρισαααα,,,,,αλαζωντας μερως ερχαιτε η πρωτη φερμα 50 μετρα απο το τζιπ,πιανω μερως αλα την ακουω δινη φτερωωωω και δεν την βλεπω το μερως σφυχτωωωωω,,στα 50μετρα παρακατω ακουω την ποιντερινα ποντα φερμα αβερταααα παλι δεν μπωρο να χωθο μεσα και καθωμαι σε ενα μωνοπατι ξαφνικα βλεπω την κυρια πανω απο το κεφαλιμου στης κορφες απο τους μεσεδες την κανω ενα τουφεκι και την περνωωωωω.terror.,,,στην πορεια πιανεται παλη σε ενα ρεμα με μια κυρια την εχουμε σηκωση 4 φωρες χωρις να θελη να με δη,,αλα εγω την εβλεπα μεσα στα μεσεδια που καθωντανε αρκαιτα μετρα μπρωσταμουυυυ εως που στο τελος την παρατησα και εφυγα,,παντως τα πουλια εξακωλουθουνε να ειναι αγρυμιααααααα,παρωλα ταυτα ασχετως την καρπωση περασα ωραια εφωσον η ποιντεριναμου της πεταλωνε κανονικοτατααααα και δεν της αφηνε σε ησυχιααααα μωνο που βλεπης το σκυλακισου να κανη την δουλιατου σωστα φτανηηηηη,,παντως θα σηνεχισουμε ακαθεχτοι της επαφες με της κυριεςςς.RESPECT. image upload with preview screen shot pc

Έχεις απόλυτο δίκιο Ηλία, εσύ καλά τα έλεγες. Αυτο το διαμέτρημα αν το πιστέψεις ειδικά σε κυνήγια φερμας δεν υστερεί σημαντικά. Πολλοί το δοκίμασαν, λίγοι το αγαπησαν.
Δεν υστερει πουθενα γιαννη εχω κυνηγιση αρκετά χρονια με το 20σαρι.και ξερω καλα τη κανει και δεν θα αργησω να το ξαναπιασω αποκληστικα στα χερια μου ειδη εχω 2000 καλυκεσ για ιδιογομωση .off topic.sorry

γιασας και παλι παιδες απο μενα,κανωντας ενα 4αρω κυνηγι και σημερα αλαζωντας δυο μπεκατσοτοπια στα 400,500 υψωμετρο ασχωληθικα με 3 κυριες,,,,,την πρωτη την σηκωσαμε 2 φωρες με πωδαρωμα πωλη απο την κυρια,,μετα πλακωσε και ενας τσομπανος με τα κατσικιατου και τα σκυλιατου και τα μαζεψα και εφυγαααα γιατι σαλταρισαααα,,,,,αλαζωντας μερως ερχαιτε η πρωτη φερμα 50 μετρα απο το τζιπ,πιανω μερως αλα την ακουω δινη φτερωωωω και δεν την βλεπω το μερως σφυχτωωωωω,,στα 50μετρα παρακατω ακουω την ποιντερινα ποντα φερμα αβερταααα παλι δεν μπωρο να χωθο μεσα και καθωμαι σε ενα μωνοπατι ξαφνικα βλεπω την κυρια πανω απο το κεφαλιμου στης κορφες απο τους μεσεδες την κανω ενα τουφεκι και την περνωωωωω.terror.,,,στην πορεια πιανεται παλη σε ενα ρεμα με μια κυρια την εχουμε σηκωση 4 φωρες χωρις να θελη να με δη,,αλα εγω την εβλεπα μεσα στα μεσεδια που καθωντανε αρκαιτα μετρα μπρωσταμουυυυ εως που στο τελος την παρατησα και εφυγα,,παντως τα πουλια εξακωλουθουνε να ειναι αγρυμιααααααα,παρωλα ταυτα ασχετως την καρπωση περασα ωραια εφωσον η ποιντεριναμου της πεταλωνε κανονικοτατααααα και δεν της αφηνε σε ησυχιααααα μωνο που βλεπης το σκυλακισου να κανη την δουλιατου σωστα φτανηηηηη,,παντως θα σηνεχισουμε ακαθεχτοι της επαφες με της κυριεςςς.RESPECT. image upload with preview screen shot pc
Καλημέρα παιδια!! Σαββατοκύριακο κατέβηκα χωριο με ενα φιλαράκι για μπεκάτσα, το Σάββατο χαμός απο πουλιά, σε 5 ώρες σηκώσαμε 8 πουλιά αλλά μόνο στο 1 πρόλαβα να φτάσω στη φέρμα και να τουφεκισω, όλα τα άλλα τα έβλεπα να σηκώνονται απο μακρια, φύγαμε με μία μόνο μπεκάτσα αλλα το ευχαριστηθήκαμε γιατί τα σκυλιά δουλέψανε και φάνηκε!! Την Κυριακή πήγαμε ορεξάτοι μιας και περιμέναμε να δουμε τα πουλιά του σαββάτου, αλλα μάταια, 2 φέρμες , μια απ το ντρατχααρ μου σχεδόν με το που κατεβήκαμε στα πικνά, και αλλη μια μετα απο μιση ωρα απ την σεττερινα, με 2 όμορφες τουφεκιές.
Ψάξαμε μεχρι τις 11 περιπου και μετα φύγαμε!!
Ηλία, Σακη μπράβο σας παιδιά, τετοια δύσκολα πουλιά όταν τα κερδίζεις σε ανεβάζουν. Θέλουν έμπειρα σκυλιά αν και νε τη συμπεριφορά που έχουν δύσκολα μπλοκάρονται.

Σημερινη εξορμηση μετα απο ολιγοημερη αποχη λογω γιορτων..ξεκινησαμε το πρωι με πολυ ορεξη απο την σεττερινα μου και εμενα να προσπαθω να την μαζεψω λιγο μιας και δεν εβρισκε πουλια και τρελαθηκε..σε ενα πυκνο μπαινει και σε λιγο το μπιπερ χτυπαει σαν τρελο αλλα η βασιλισσα μας την εκανε..προχωρωντας την ξανασηκωνω χωρις να την δω παλι και μενω μονο να ακουω το κουδουνι απο την σκυλιτσα μου..εφερα αρκετο μερος γυρω γυρω και σηκωσα αλλο ενα πουλι το οποιο παλι δεν ειδα..αλλαξα μερια γιατι ημουν να σκασω που δεν ειδα καμια..λιγα μετρα απο το αμαξι σε ενα προσηλιο χωνετε η σκυλιτσα μου στο πυκνο και ξεκιναει το κυνηητο..η μπεκατσα ποδαρωνε και ετρεχε το σκυλι να την μπλοκαρει..τελικα τα καταφερε και δεν αργει αν χτυπησει το μπιπερ αλλα στην προσπαθεια μου να πλησιασω στην φερμα μας την κανει αλλα ακουω περιπου που παει..κατεβαινω απο την αντιθετη πλευρα και το σκυλι μπαινει μεσα αλλα επειδη το πουλι ηταν ανησυχο σηκωθηκε στην κυριολεξια πισω απο την πλατη μου στο υψος μου σε ενα καθαρο..την παταω μια τουφεκια και εσκασε κατω σαν πατσαβουρι..ψαξαμε και αλλο το μερος αλλα τιποτα..δυσρυχως πολυ ξηρασια και τα πουλια να ειναι διαολια

Βγήκα το απόγευμα για σκάρσες δύο ωρίτσες, μονος του σημερα ο Κούμαν. Τον πήγα στο μέρος του Σαββάτου που ξέρω ότι η πυκνή πλαγιά κρατάει 4-5 πουλιά. Έψαξε πολλή τόπο αλλά τα πουλιά είναι δύσκολα γι'αυτον ακόμα μιας και δεν δέχονται, παρόλα αυτά πήρε δύο πουλιά που είχαν περπατήσει αλλά αρκετά μπροστά του τα άκουσα που σηκώθηκαν. Μόνο που έψαξε στη μυρωδιά τους μου φτάνει γιατί δείχνει σιγά σιγά να πέρνει εμπειρίες, βέβαια ακομα θέλει πολλή δουλειά αλλα και να ωριμάσει. Στο σούρουπο που κάθησα για οφθαλμολουτρο κατέβηκαν προς το κάμπο οι βασίλισσες, στην ώρα τους και στοιχισμενες η μια πίσω από την άλλη. Κυρίες και στο ραντεβού τους.

Γιαννη η χρονια σας παει καλα εχει πολλα πουλια η κερκυρα
εχω φιλο στη παλαιοκαστριτσα και μιλαμε συχνα, το κουταβι σου
θα γινει αστερι εμπειριες χρειαζεται.
Ευχαριστώ Μενιο μου. Όντως η φετινή χρονιά είναι από τις καλύτερες,αν όχι η καλυτερη των τελευταίων χρόνων, πολλά πουλιά και τώρα ακόμα που δεν έχει βάλει φρέσκα. Το κακό ειναι οτι με τη δουλειά μου δεν έχω το χρόνο που θα ήθελα για το κουτάβι αλλά από ην άλλη και η δουλειά το χειμώνα στο νησι είναι βάλσαμο στις δύσκολες εποχές. Όσο σκέφτομαι βέβαια άλλες κακιές χρονιές που δεν είχε πουλιά και πολλα κουτάβια έχασαν τη χρονιά, πάλι καλά λέω.

Ετσι και ο αδερφός μου σήμερα στην Καστοριά τις βρήκαν μαζεμένες σε μικρές ρεματιές κοντά σε τρεχούμενο νερο αφου εχουν προηγηθεί φοβερές παγωνιές κράτησαν 11 πουλιά
Τις ευχες μου και από εδώ Στέφανε. Πολύχρονος με υγεία και καλές εξόδους.

Αν και είχε αρκετό αέρα σήμερα, κατάφερα να σηκώσω μια μπεκάτσα με μια ωραία φέρμα από την κουτάβα. Την βρήκε αρκετά χαμηλά σε μια πλαγιά, φέρμαρε κάμποση ώρα όμως μετά το πουλί περπάτησε καμία 50αριά μέτρα σίγουρα. Την ξαναβρήκε όπου και σηκώθηκε αλλά ίσα που την είδα και δεν πρόλαβα να ρίξω. Είδα πάνω κάτω που έκατσε και η σκύλα το χτένισε το μέρος εκεί. Δεν επέμεινα και πολύ γιατί εντάξει, είχα την ευκαιρία μου αλλά έφυγε. Ας ξεφύγει και καμία. Για να δούμε αύριο πάλι.

Πήγα το απόγευμα ξανά στο χθεσινό μέρος και με τα δυο σκυλάκια αλλα τα πουλιά ειχαν μετακινηθεί. Ενα πουλί υπήρχε το οποίο την πρώτη φορά μολις το πήρε μυρωδιά ο Κουμαν και ξεκίνησε να το κοντεύει σηκώθηκε απο μακριά, επιασε λιγοπραπανω το ξαναβρήκε η σκυλίτσα αλλα εκανε πάλι φτερό πολλή πριν το φερμαρει η Ηρα. Στο σούρουπο που κάθησα να δω ειδα μόνο μια και αυτή πέρασε ανάποδα, δείγμα οτι τα πουλιά λόγω του καιρού μετακινήθηκαν. Στο τελευταίο 20λεπτό έπιασε και χιονόνερο.

Πήγα το απόγευμα ξανά στο χθεσινό μέρος και με τα δυο σκυλάκια αλλα τα πουλιά ειχαν μετακινηθεί. Ενα πουλί υπήρχε το οποίο την πρώτη φορά μολις το πήρε μυρωδιά ο Κουμαν και ξεκίνησε να το κοντεύει σηκώθηκε απο μακριά, επιασε λιγοπραπανω το ξαναβρήκε η σκυλίτσα αλλα εκανε πάλι φτερό πολλή πριν το φερμαρει η Ηρα. Στο σούρουπο που κάθησα να δω ειδα μόνο μια και αυτή πέρασε ανάποδα, δείγμα οτι τα πουλιά λόγω του καιρού μετακινήθηκαν. Στο τελευταίο 20λεπτό έπιασε και χιονόνερο.
Μαντεψε που με βρικε το χιονονερο..pop..sarcastic.

Καλημερα στην παρεα
Ωραιοι ολοι παιδια καλη συνεχεια
Εχω κανει 4 κυνηγια αυτες τις μερες χωρις αποτελεσμα χαλια μονο την Τριτη καναμε ενα κυνηγι με 4 σιγουρα συναντησεις που τις ειδαμε νευρικα πουλιαδεν καθοταν πολυ επρεπε να παρουμε 2 αλλα σκουριασαμε απτην απραξια χαχα τουλαχιστον ειδαν τα σκυλια.
Σημερα θα πηγαιναμε χαμηλα αλλα σηκωθηκα το πρωι και χαλουσε ο κοσμος απο τον αερα και χιονονερο στα βουνα πρεπει να χιονιζει δεν ξετρυπωσα φυσικα απο τα ζεστα
icon_e_biggrin.gif
αυριο βλεπουμε...

Καλημερα στην παρεα
Ωραιοι ολοι παιδια καλη συνεχεια
Εχω κανει 4 κυνηγια αυτες τις μερες χωρις αποτελεσμα χαλια μονο την Τριτη καναμε ενα κυνηγι με 4 σιγουρα συναντησεις που τις ειδαμε νευρικα πουλιαδεν καθοταν πολυ επρεπε να παρουμε 2 αλλα σκουριασαμε απτην απραξια χαχα τουλαχιστον ειδαν τα σκυλια.
Σημερα θα πηγαιναμε χαμηλα αλλα σηκωθηκα το πρωι και χαλουσε ο κοσμος απο τον αερα και χιονονερο στα βουνα πρεπει να χιονιζει δεν ξετρυπωσα φυσικα απο τα ζεστα
icon_e_biggrin.gif
αυριο βλεπουμε...

Μέχρι την Κυριακή των Χριστουγέννων που τηλεφωνήθηκα στο χωριό για ευχές,δεν είχε τίποτα μου είπαν.Δεν έχει βρέξει και αν συνεχιστεί έτσι θα έχουν πρόβλημα και στις γεωργικές εργασίες.Τώρα δεν ξέρω άν άλλαξε ο καιρός....

Μας εχει ρημαξει μετα τις φωτιες η ανομβρια αν δεν κανει πολλα νερα μεχρι το καλοκαιρι οχι θηραματα ουτε νερο να πιουμε δεν θα χουμε δυστυχως.
Καποια πουλια περασαν οσοι ηταν τυχεροι την μερα του μπασιματος κατι κανανε μετα δεν εμενε τιποτα τινα κανει να κατσει η μπεκατσα οταν ολα κατω ειναι τσιμεντο

Status
Not open for further replies.
Back