Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
παιδες αληθευει πως αν την πιασει ομιχλη το πρωι (πριν ξεκινησει για να επιστρεψει στο δασος) σε μερη που εχει παει για τεροφη την νυχτα, δεν μετακινητε διοτη φοβατε?
Δεν νομίζω να ισχύει πάντα Γιάννη γιατί το αντίθετο το κάνει.Δηλαδή στο σούροπο και με πολύ ομίχλη μάλιστα τις έχω δει πολλές φορές.Απλά καθονται οπου γυαλίζει.Οπως σε νερά σε άμμους.σε χωματόδρομους που έχουν στρωθει με αμμοχάλικο κλπ ....

Σημερινό 2ωρο συναντήσαμε 3 κυρίες. Στις δύο είδαμε μόνο τις σκιές τους αφού σηκώθηκαν με το που τις πότναρε η Λούσυ και η τρίτη έμεινε ελάχιστα στην φέρμα και ο Γιώργος πρόλαβε ίσα-ίσα μια τουφεκιά αλλά πάπαλα... Περπατήσαμε κοντά σε ρυάκια...

Σημερινό 2ωρο συναντήσαμε 3 κυρίες. Στις δύο είδαμε μόνο τις σκιές τους αφού σηκώθηκαν με το που τις πότναρε η Λούσυ και η τρίτη έμεινε ελάχιστα στην φέρμα και ο Γιώργος πρόλαβε ίσα-ίσα μια τουφεκιά αλλά πάπαλα... Περπατήσαμε κοντά σε ρυάκια...
Ωραίος Χρήστο, δεν πειραζει που δεν τις στριμωξατε, πήρατε τον αερα σας.

Το μεσημεράκι πήγα στο κτήμα να καθαρίσω το κουμασι της σκυλας και να κανω και μία απολύμανση, κατα τις 16:30 βγήκα εκεί γύρω πιο πολλη για βόλτα, τελικά υπηρχε ενα πουλί στο κυπαρισωννα και για μια ώρα μας εκανε γύρω-γύρω αφου δεν είχε όρεξη για στενή επαφή. .sarcastic. δεν πειραζει ομως ειχε αγωνία η ολη φάση ασε που και της σκυλίτσας καλο τις κανει. Το σούρουπο που κάθησα να παρω "ματι" βγήκε η κοπελιά απο τον κυπαρισωννα και βουτηξε στο διπλανο χωραφακι για το δείπνο της. Ωραία εικόνα, σκεφτομουν ομως που υπάρχουν κάποιοι που αυτη την παμπονηρη βασίλισσα θα την εκτελούσαν. Αύριο πάλι σε αλλο μέρος και απο το πρωί, καλη συνέχεια σε όλους.

Γεια σας για ενα ακομα απογευμα. Σημερινο πρωινο κατευθειαν απο την δουλεια στις 7.30 πηγα συνεργειο να παρω το νιβακι που το αφησα για αλλαγη αμορτισερ.μπαινω μεσα παω να βαλω μπρος τιποτα. Κοιταω μπαταρια καπουτ.ο μαστορας ειχεξεχασει δθακοπτη απο το αεριο,βενζινα ανοιχτο. Το παιρνω τηλ ερχεται το βαζουμε με καλωδια ολα κομπλε. Ειχε παει η ωρα 9 παρα και λεω να παω κυνηγι τωρα η να μην παω. Ο λογος που με εκανε να σκεφτομαι ητσνε οτι μετα τις 10 βγαζει πολυ ζεστη. Και λεω ε δεν παω για 2 3 ωρες ετσι πηρα τον μπεμπη και ανηφορησαμε. Και δικαιωθηκαμε πηραμε 3 πουλια χαλαρα και ωραια.....

0406.jpg
.well done.
Δε σε φοβάμαι εσένα φίλε μου...
και τον Ιούλιο να βγεις 3-4 θα τις βάλεις στην ''τσάντα''.sarcastic.

Το μεσημεράκι πήγα στο κτήμα να καθαρίσω το κουμασι της σκυλας και να κανω και μία απολύμανση, κατα τις 16:30 βγήκα εκεί γύρω πιο πολλη για βόλτα, τελικά υπηρχε ενα πουλί στο κυπαρισωννα και για μια ώρα μας εκανε γύρω-γύρω αφου δεν είχε όρεξη για στενή επαφή. .sarcastic. δεν πειραζει ομως ειχε αγωνία η ολη φάση ασε που και της σκυλίτσας καλο τις κανει. Το σούρουπο που κάθησα να παρω "ματι" βγήκε η κοπελιά απο τον κυπαρισωννα και βουτηξε στο διπλανο χωραφακι για το δείπνο της. Ωραία εικόνα, σκεφτομουν ομως που υπάρχουν κάποιοι που αυτη την παμπονηρη βασίλισσα θα την εκτελούσαν. Αύριο πάλι σε αλλο μέρος και απο το πρωί, καλη συνέχεια σε όλους.

Γιάννη το κτήμα είναι σε κάποιο υψόμετρο ή στον κάμπο;

μμμ!!!! αυτές οι δύσκολες Γιάννη, μ' ανάβουν.....sarcastic.
Αύριο Γιάννη, στα ψηλά θα ανέβεις ή περιπλάνηθείς στα χαμηλά?

Βγήκαμε και σήμερα με το κουμπάρο μου, πηγαμε στα χαμηλα γιατι και στα ψηλά δεν εχει διαφορά, να μην καίμε τσάμπα βενζίνες. Στο 5ωρο που ψάξαμε σε 2 κοντινά σημεια, στο πρωτο που ψάξαμε για 3:30 περιπου ώρες ηταν 2ή 3 πουλιά τα οποία δεχτηκαν μονο τη πρωτη φορα τα σκυλια, δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε οσο έπρεπε και σηκωθηκαν ατουφεκιστες, απο'κει και πέρα δεν ξαναδεχτηκαν τα σκυλιά, ξαναβρισκανε τα σκυλιά τις ζεστές θέσεις αλλα τα πουλιά ειχαν φύγει ελάχιστα πριν, δυο φορες μαλιστα τις ειδαμε, εκαναν φτερο 20-30 μετρα και ξανακαθονταν, παντα ομως στα πυκνά. Στο δεύτερο μερος που πηγαμε μετα δεν βρικαμε τιποτα στην μιάμιση περιπου ώρα που ψάξαμε. Το ξημέρωμα τουφεκισαν εκεί κοντά 3-4 πουλια, επεσαν τα πρωινά καντηλια απο μας και αλλα 2 παιδια που ηταν διπλα μας και μετά εμεις λεμε δεν εχει πουλιά. Τι να πω, ας μην τα σκέφτομαι γιατί μου αναβουν τα λαμπάκια. Τέλος, ο καιρός καλοκαιρινός αντε να δούμε που θα πάει φέτος.
Καλη συνέχεια σε ολους.

K εγω αυτο το ΣΚ μπεκατσα...
Το Σαββατο σε πουρναρι, 4 πουλια βρηκαμε σε πολυ δυσκολα κ σκιερα σημεια, οπου δηλαδη υπηρχε λιγη υγρασια στο ξερο εδαφος... Τουφεκισα τις 3 κ τις πηρα αρκετα δυσκολα αφου εδιναν ελαχιστα περιθωρια μεσα στο ντυμα... Δυστυχως τη μια την χασαμε μεσα σε ενα πολυ δυσκολο κομματι οσο κ αν ψαξαμε ηταν σχεδον απροσπελαστο... Ειχαμε κ ενα παρολιγον ασχημο απροοπτο... Μετα τη φερμα του σκυλου, βαρεσα τη μπεκατσα κ το σεττερ εφυγε με δυναμη πισω της να τη βρει... Σε ενα νεροφαγωμα το εδαφος υποχωρησε κ το σκυλι πεφτωντας πιαστηκε σε ενα κλαδι με τα δυο του ποδια στον αερα χωρις να μπορει να τα κουνησει κ απο κατω 30 μετρα γκρεμος με βραχια... Ουτε κ εμεις μπορουσαμε να το φτασουμε... Με το τηλεφωνο ειδοποιησαμε ενα μπαρμπα του φιλου μου σε διπλανο χωριο ο οποιος ηρθε με σκοινι στη ρεμματια και κατεβηκε δεμενος απο τη μεση να πιασει το σκυλι... Μετα απο μιαμυσι ωρα αγωνιας ολα εληξαν ευτυχως καλα...

Την Κυριακη σε δεντρο, δυο φαντασματα βρηκαμε που δεν εμεναν στη φερμα με τιποτα... Ο τοπος ξερος...
Η Κασι ''ζηταει'' αυτες τις μερες κ εμεινε σπιτι γιατι εχει αναστατωσει τη γειτονια...

Το Σαββατο σε πουρναρι, 4 πουλια βρηκαμε σε πολυ δυσκολα κ σκιερα σημεια, οπου δηλαδη υπηρχε λιγη υγρασια στο ξερο εδαφος... Τουφεκισα τις 3 κ τις πηρα αρκετα δυσκολα αφου εδιναν ελαχιστα περιθωρια μεσα στο ντυμα... Δυστυχως τη μια την χασαμε μεσα σε ενα πολυ δυσκολο κομματι οσο κ αν ψαξαμε ηταν σχεδον απροσπελαστο... Ειχαμε κ ενα παρολιγον ασχημο απροοπτο... Μετα τη φερμα του σκυλου, βαρεσα τη μπεκατσα κ το σεττερ εφυγε με δυναμη πισω της να τη βρει... Σε ενα νεροφαγωμα το εδαφος υποχωρησε κ το σκυλι πεφτωντας πιαστηκε σε ενα κλαδι με τα δυο του ποδια στον αερα χωρις να μπορει να τα κουνησει κ απο κατω 30 μετρα γκρεμος με βραχια... Ουτε κ εμεις μπορουσαμε να το φτασουμε... Με το τηλεφωνο ειδοποιησαμε ενα μπαρμπα του φιλου μου σε διπλανο χωριο ο οποιος ηρθε με σκοινι στη ρεμματια και κατεβηκε δεμενος απο τη μεση να πιασει το σκυλι... Μετα απο μιαμυσι ωρα αγωνιας ολα εληξαν ευτυχως καλα...

Την Κυριακη σε δεντρο, δυο φαντασματα βρηκαμε που δεν εμεναν στη φερμα με τιποτα... Ο τοπος ξερος...
Η Κασι ''ζηταει'' αυτες τις μερες κ εμεινε σπιτι γιατι εχει αναστατωσει τη γειτονια...
Άντε Άρη το ματωσες και στις βασίλισσες, ανάλογη συνέχεια εύχομαι. Αυτό πάλι με το σκυλί τι ήταν, ευτηχως όλα τελείωσαν ομαλά, να το βλέπεις και να μην μπορείς να το βοηθήσεις. Οι φώτο υπέροχες.

Για πρόσεχε ρε φίλε, να μην την πάθεις στον βάλτο και να την πατήσεις στην στεριά .... .xm. Προσοχή.

Για πρόσεχε ρε φίλε, να μην την πάθεις στον βάλτο και να την πατήσεις στην στεριά .... .xm. Προσοχή.
Τελος καλο ολα καλα Γιωργο... Ειναι να μην σου τυχει φιλε...
Τα καλα μενουν, εμεπιρια κ αυτο...
Ηταν ωραιες τουφεκιες κ οι τρεις γιατι εδωσαν πολυ λιγο εικονα κ επεφταν οριακα πριν χαθουν... Χωρις να ξερεις τι εγινε, με μονο την αισθηση οτι ησουν επανω, εβλεπες εκεινο το ωραιο συννεφακι με τα πουπουλα να το βγαζει ο αερας εξω απο την πυκνουρα κ χαμογελαγες μεχρι να φανει κ σκυλος με την μπεκατσα στο στομα...

Το ξημέρωμα τουφεκισαν εκεί κοντά 3-4 πουλια, επεσαν τα πρωινά καντηλια απο μας και αλλα 2 παιδια που ηταν διπλα μας και μετά εμεις λεμε δεν εχει πουλιά. Τι να πω, ας μην τα σκέφτομαι γιατί μου αναβουν τα λαμπάκια.
Άσε Γιάννη, κάποια πράματα δεν αλλάζουν ποτέ...
Πολλές φορές έπιανα μια μεριά στο κάμπο το πρωί, έβγαζα τα σκυλιά με το κουδουνάκι να τρέχουν δεξιά και αριστερά, για να νομίζουν ότι κάθομαι καρτέρι και να μην πλησιάσουν, μπας και ανεβεί κάνα πουλί από κει και γλιτώσει και το βρω μετά με τα σκυλιά.
Η πλάκα ήταν όταν μερικές φορές με πλησίαζε κανένας μετά το πέρασμα και μου λέγε ''καλά περάσανε 2 πουλιά από πάνω σου δεν τα είδες?'' και με κοιτούσε και με μια απαξιώση σαν να έλεγε ''κυνηγός της π....ας είναι αυτός'' .sarcastic.

Η Κασι ''ζηταει'' αυτες τις μερες κ εμεινε σπιτι γιατι εχει αναστατωσει η γειτονια...
Ευτυχώς Άρι, τελος καλά όλα καλά, με το σκυλί...
Έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό, με το σκυλί να γλιστράει σε γκρεμό, να πιάνεται σε κλαρί από το περιλαίμιο και μέχρι να φτάσει ο κυνηγός, να έχει πνιγεί...
Πάντως και στις ξυλόκοτες δυνατό σε κόβω.my man.
απ' ότι βλέπω, γράφουν και πολύ ωραία στο φακό.well done.

Status
Not open for further replies.
Back