Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σπύρο δεν ειχε Oscar 9 ή 8 και μου είχαν μείνει από πέρυσι λίγα 10αρια, παντως και αυτά κάνουν δουλειά. Κανονικα και τις δύο σοκοφρετες τις δικαιηται ή σκυλίτσα, αυτά κάνουν όλη τη δύσκολη δουλειά, πάντως να σε πληροφορησω, για να μη λες πως τη ρίχνω, μετά το κυνήγι την περίμενε κοτοπουλακι με ρύζι, φρεσκομαγειρεμένο από τη γυναίκα μου. .sarcastic.
Με 10άρια δεν την έχω κυνηγήσει ποτέ Γιάννη μου φαίνεται αρκετά ψιλό ακόμα και για κίχλες, ξέρω όμως αρκετους που χρησιμοποιούν 10άρι στη ξυλόκοτα τουλάχιστον στην 1η ντουφεκιά.
Προσωπικά την κυνηγούσα με Νο9 για 1η ντουφεκιά και Νο7 για 2η και στα πολλά κρύα κατέβαζα την 1η ντουφεκιά σε Νο8.
Μετά το κυρίως γεύμα, είχε σοκοφρετίτσα για επιδόρπιο?:D

Και το δεκάρι σαν πρώτο φυσιγγι στην μπεκατσα καλό είναι..Δυο φορές έχω χτυπήσει μπεκατσα σε περπατητο τσίχλας με αυτό το νουμερο. .
Η μια ξερη κ η άλλη θυμαμε έπεσε ζωντανή κ ηταν καμια 30αρια μέτρα..

Last edited:
Καλησπέρα. Άλλη μια ωραία μερα σήμερα. Αν και ήμουν στο κυνηγοτοπο απο νωρίς τελικά βγήκα λίγο πριν τις 08:00 λογω της πυκνής ομιχλης. Σηκωσα τελικά 2 πουλιά και αλλη μία που έφυγε ασκυλη. Η πρώτη ηταν καμιά 50αρια μέτρα μέσα στο πυκνό, φερμαρε η σεττερινα και αφου περασαν 2 περίπου λεπτά και δεν έφευγε πηρα τη δύσκολη απόφαση να μπω μέσα, τραβηξα τα πανδηνα απο τα βάτα και τα κλαδιά, τελικά έφτασα κοντα καμιά 10αρια μέτρα ισα που έβλεπα τη σκύλα, σηκωνεται η βασίλισσα αλλά δεν πρόλαβα ουτε καν να επωμισω, η δεύτερη μας εκανε τρελιτσες και νάζια, ηταν ντροπιαρα, 3 φορές έφυγε μπροστά και η σκυλίτσα έβρισκε τη καυτή θεση της, εκανε κύκλο και τελικά επέστρεψε στην αρχική θεση της, εκει ψιλοεκατσε με τη σκυλίτσα πλεον να ειναι πολλη επιφυλακτική, ισα που πλησίασα σηκώθηκε, την τουφεκισα ισα που την ειδα και η σκυλίτσα τελειωσε την ωραία φάση με την βασίλισσα στο στόμα. Πήγα στα χαμηλά, ειχε πολλή υγρασία και πυκνή ομιχλη το πρωί, τα σημεία πουβρηκα τα πουλιά δεν τα βλέπει ήλιος και μονο εκεί μέσα στα βαθιά μπορεις να βρεις κανα πουλί. Καλη συνέχεια.

Η σερενατα μοιράστηκε με τη σκυλίτσα αν και κανονικά την δικαιούνταν όλη, αλλά ειμαι γλυκατζης..sarcastic.
IYbQqhx.jpg

lVP4syZ.jpg

B96qsd3.jpg
m
Καλησπέρα. Άλλη μια ωραία μερα σήμερα. Αν και ήμουν στο κυνηγοτοπο απο νωρίς τελικά βγήκα λίγο πριν τις 08:00 λογω της πυκνής ομιχλης. Σηκωσα τελικά 2 πουλιά και αλλη μία που έφυγε ασκυλη. Η πρώτη ηταν καμιά 50αρια μέτρα μέσα στο πυκνό, φερμαρε η σεττερινα και αφου περασαν 2 περίπου λεπτά και δεν έφευγε πηρα τη δύσκολη απόφαση να μπω μέσα, τραβηξα τα πανδηνα απο τα βάτα και τα κλαδιά, τελικά έφτασα κοντα καμιά 10αρια μέτρα ισα που έβλεπα τη σκύλα, σηκωνεται η βασίλισσα αλλά δεν πρόλαβα ουτε καν να επωμισω, η δεύτερη μας εκανε τρελιτσες και νάζια, ηταν ντροπιαρα, 3 φορές έφυγε μπροστά και η σκυλίτσα έβρισκε τη καυτή θεση της, εκανε κύκλο και τελικά επέστρεψε στην αρχική θεση της, εκει ψιλοεκατσε με τη σκυλίτσα πλεον να ειναι πολλη επιφυλακτική, ισα που πλησίασα σηκώθηκε, την τουφεκισα ισα που την ειδα και η σκυλίτσα τελειωσε την ωραία φάση με την βασίλισσα στο στόμα. Πήγα στα χαμηλά, ειχε πολλή υγρασία και πυκνή ομιχλη το πρωί, τα σημεία πουβρηκα τα πουλιά δεν τα βλέπει ήλιος και μονο εκεί μέσα στα βαθιά μπορεις να βρεις κανα πουλί. Καλη συνέχεια.

Η σερενατα μοιράστηκε με τη σκυλίτσα αν και κανονικά την δικαιούνταν όλη, αλλά ειμαι γλυκατζης..sarcastic.
IYbQqhx.jpg

lVP4syZ.jpg

B96qsd3.jpg
μπραβο ρε γιαννη , ωραιες οι φωτο σου σου ευχομαι παντα ομορφες στιγμες να εχεις μαζι με την καλυτερη παρεα τα σκυλακια

Τα ίδια πάθη έχουμε Γιαννη..Σου προτείνω να δοκιμάσεις την ιόν σοκοφρετα την λευκή και την magnum (όνομα και πράμα):)
Καλη Μπεκατσογκοφρετοσυνεχεια!!!.sarcastic..sarcastic.

Ωραίος Γιάννη και στα ταίρια της... Να καθιερώσεις τη μια γκοφρέτα μετά από κάθε μπεκατσούλα. Όταν σου ανέβει το ζάχαρο θα ξέρεις ότι ήταν μια καλή χρονιά!!

m

μπραβο ρε γιαννη , ωραιες οι φωτο σου σου ευχομαι παντα ομορφες στιγμες να εχεις μαζι με την καλυτερη παρεα τα σκυλακια
Ωραίος Γιάννη και στα ταίρια της... Να καθιερώσεις τη μια γκοφρέτα μετά από κάθε μπεκατσούλα. Όταν σου ανέβει το ζάχαρο θα ξέρεις ότι ήταν μια καλή χρονιά!!
Βίκτωρα και Μανό, να'στε καλά παλληκαριά,άντε να περνεται σειρά παιδιά. Η γκοφρέτες γενικά είναι η αδυναμία μου. .sarcastic.

• Like
Reactions: BIK
Ωραιος γιανναρε,,και η μια φιλε μια χαρα ειναι,,ωραια μερη στις φωτογραφιες ειδικα η ομιχλη ειναι τρελα
τωρα που μπαινουν τα πουλια οταν παω στο βουνο φιλε και εχει ομιχλη απο το βραδυ πιασμενη
ψαχνω πιο πολυ διπλα απο τους δρομους που ειναι μεσα στα κοτετσια,και γυρω απο τα ανοιγματα
εκει που βλεπει και πιανει ευκολα το βραδυ οταν εχει ομιχλη,,αλλα μπορη να πεσει και με ομιχλη μεσα στο πυκνο,το εχω δει με τα ματια μου
βγηκα να κατουρησω καμια 15 αρια λεπτα πριν ξημερωσει,και ακουω δυο μπεκατσες που πιασανε διπλα απο τον δρομο
αλλα μεσα στο πυκνο,το πρωι πριν φεξει ισως επιδη με ακουσανε πεταξανε την ωρα της μπεκατσας και φυγανε απο εκει
μετα οταν ειδα που πιασανε δεν το πιστευα οτι με τοσο πυκνη ομιχλη ειδανε και πιαστηκανε μεσα στο ντουσκο,το οποιο ειχε πολυ πυκνο κλαρι
αλλα διπλα απο τον δρομο ηταν και αυτες φιλε,,ο δρομος εχει την δικη του ιστορια που λεει και το τραγουδι χα χα
την παρασταση εκλεψε η σερενατα φιλε χα χα και εγω γλυκατζης ειμαι ο μπαγασας,,αλλα κιλα δεν βαζω οποτε μπορω να φαω κατι τις παραπανο οταν κατση χα χα

Ωραιος γιανναρε,,και η μια φιλε μια χαρα ειναι,,ωραια μερη στις φωτογραφιες ειδικα η ομιχλη ειναι τρελα
τωρα που μπαινουν τα πουλια οταν παω στο βουνο φιλε και εχει ομιχλη απο το βραδυ πιασμενη
ψαχνω πιο πολυ διπλα απο τους δρομους που ειναι μεσα στα κοτετσια,και γυρω απο τα ανοιγματα
εκει που βλεπει και πιανει ευκολα το βραδυ οταν εχει ομιχλη,,αλλα μπορη να πεσει και με ομιχλη μεσα στο πυκνο,το εχω δει με τα ματια μου
βγηκα να κατουρησω καμια 15 αρια λεπτα πριν ξημερωσει,και ακουω δυο μπεκατσες που πιασανε διπλα απο τον δρομο
αλλα μεσα στο πυκνο,το πρωι πριν φεξει ισως επιδη με ακουσανε πεταξανε την ωρα της μπεκατσας και φυγανε απο εκει
μετα οταν ειδα που πιασανε δεν το πιστευα οτι με τοσο πυκνη ομιχλη ειδανε και πιαστηκανε μεσα στο ντουσκο,το οποιο ειχε πολυ πυκνο κλαρι
αλλα διπλα απο τον δρομο ηταν και αυτες φιλε,,ο δρομος εχει την δικη του ιστορια που λεει και το τραγουδι χα χα
την παρασταση εκλεψε η σερενατα φιλε χα χα και εγω γλυκατζης ειμαι ο μπαγασας,,αλλα κιλα δεν βαζω οποτε μπορω να φαω κατι τις παραπανο οταν κατση χα χα
Καλησπέρα Ηλία. Εκεί που φενεται ή ομίχλη πήγα, έτσι καταλαβαίνεις κυνήγι μπεκάτσας φίλε, γιατί μπεκατσα και κοντομανικο δεν πάνε μαζί.

Με 10άρια δεν την έχω κυνηγήσει ποτέ Γιάννη μου φαίνεται αρκετά ψιλό ακόμα και για κίχλες, ξέρω όμως αρκετους που χρησιμοποιούν 10άρι στη ξυλόκοτα τουλάχιστον στην 1η ντουφεκιά.
Προσωπικά την κυνηγούσα με Νο9 για 1η ντουφεκιά και Νο7 για 2η και στα πολλά κρύα κατέβαζα την 1η ντουφεκιά σε Νο8.
Μετά το κυρίως γεύμα, είχε σοκοφρετίτσα για επιδόρπιο?:D
Τελικά και τα 10αρακια κάνουν δουλειά αν και το νούμερο που μ'αρεσει είναι το 9αρι και μετά το 8αρι. Μόνο όταν είμαστε απέναντι βάζουμε 7αρι και για καμία φασσουλα.

Αυτό το λέει και ο πατέρας μου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει  .xm.
Ρε παιδιά βρίσκεται μπεκατσες ακόμη με τέτοιο καιρό... Μπράβο σε σας και τος σκύλους σας....

Δεν μπορώ να πω ότι έχω εμπειρία από μπεκατσοκυνηγια αλλά πιστεύω ότι είναι μύθος το ένα σκαγι και η ευαισθησία της μπεκατσας στα τραυματα.Νομιζω σε όλους έχει τύχει να τουφεκισουμε μπεκατσα και να μην πέσει επιτοπου αλλά να συνεχίσει την πορεία της και να πέσει αρκετά μακρια από το σημείο που τουφεκισαμε..Αν υπήρχε ευαισθησία τότε το πουλί δεν θα έπεφτε επιτοπου??Λέω τώρα εγώ...

Κ εγω θεωρω οτι ειναι μυθος το οτι η μπεκατσα ειναι πολυ ευκολη στα σκαγια κ πεφτει ακομα κ αν φαει ενα κ μονο σκαγι... Σιγουρα μπορει να υπαρχουν σημεια που της προκαλουν σοκ (οπως κ σε πολλα αλλα πουλια) κ μπορει να πεσει προς στιγμην κατω αλλα γρηγορα θα ανασυγκροτηθει κ θα πεταξυ κανονικα... Επισης εχω δει κ πουλια που εινα σουρωτηρι απο τα σκαγια κ παρολλα αυτα αντεχουν να κανουν ενα κ δυο ακομα σηκωματα εστω κ μικρης αποστασης ικανα ομως να σε κανουν να την χασεις αν δεν εχεις ενα εμπειρο σκυλι...
Ειναι ευκολη στα σκαγια (κ λογω των κοντινων αποστασεων που την τουφεκαμε κ λογω ελαφριου φτερωματος) αλλα η καταβολη της ειναι εξισου παρομοια με πολλων αλλων θηραματων...

Kαποτε επικρατουσε η αποψη οτι η μπεκατσα πεφτει και με ενα σκαγι,μου εχει τυχη να πεσει και με εναλ αλλα που το εφαγε αυτο το ενα
και παλι σπανια θα πεσειι με ενα σκαγι,εκτος αν την παρη στο κεφαλι,η αν την σαρκωση καλα και πεσσει σε ζωτικο οργανο
και εμεις αμα φαμε ενα δεκαρακι στην καρδια μεσα θα πεσουμε κατω

Αυτο το λεγανε παλια αυτοι που την κυνηγουσανε στο καρτερι,και με τα σκυλια δεν ειχα πολλες εμπειριες,,εχουμε εμπειρια απο πουλια
που σκαγιαστηκανε καλα και τα βρηκαμε ψωφια πολλα μετρα παραπατω,,μια φορα μια τις κρεμασανε τα εντερα απο τουφεκια στον κωλο και αυτη εφυγε
ασχετα αν πηγε πιο κατω και επεσε,το πιο κατω ηταν 200 μετρα,,εχω πολλες περιπτωσεις που εζησα και ξερω καλα οτι δεν πεφτει με ενα σκαγι
κραταη σκαγια οπως ολα τα πουλια,,απλα οι αποστασεις που τις ντουφεκαμε ειναι πολυ κοντινες και τα σκαγια σαρκωνουν καλα και επιφερουν θανασιμο πληγμα
τις πιο πολλες φορες,,ακομα και οι φασσες που ειναι πιο ανθεκτικες λογο σκληροτερου κρεατος οταν τρωνε 9αρακι στα 15-20 μετρα πεφτουν σαν πατσαβουρες
κατι που μας εχει τυχη πολλες φορες που ξεκλαρωναμε φασσες σε κυνηγι μπεκατσας,,και επεφταν σαν χαρτοπολεμος με τα 9αρια για πλακα

αρα το οτι η μπεκατσα πεφτει με ενα σκαγι ειναι κατι που με την μεθοδο της ραδιο αρβυλας και του καφενε εφτασε να γινει πιστευτο σε οσους
δεν εχουν εμπειρια απο το πραγματικο κυνηγι της με τον σκυλο φερμας,,οποιον μπεκατσα και να ρωτησεις αποκλειεται να σου πει οτι δεν ειναι μυθος

Υσ
Αυτος ο μανιακος ο φιλος μου δεν ειναι να τον στελνεις σε κανενα μερος,,μονο τα φαντασματα αφηνει,οι αλλες στον ντορβα χα χα
α μωρη πεχτουρα,οταν ερθω πανω θα γυρισω το διακοπτη στις εργοστασιακες ρυθμισεις και θα πεσει ο γραμος απο το τουφεκιδη.sarcastic.

Ετοιμασε γιαννη χα χα,,παντος τα πουλια που βαραει ο μανιακ δεν γινοντε ετσι ευκολα παιδια,ουτε βρισκει τα πουλια βολικα και κοντινα
εχει σκυλαρους και περπατα σαν ινδιανος απατσι,,οι απατσοι ζουσανε στα γκρεμια και σε σκληρο τοπο,και περπαταγανε ολη μερα τα παλιοσκυλα
μια τετοια κουφαλα απατσι ειναι και αυτος.my man. καλη εξοδο στους φιλους

Status
Not open for further replies.
Back