Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πως την γλίτωσε σήμερα ένας θεός το ξέρει... Πλέον δεν φοβούνται τίποτα...
Και δεν ήταν μόνο ένας...
εγώ πάντως στο παραπανω βίντεο είδα ένα κουκλί σέττερ να περνάει και από πίσω να το ακολουθεί....μια μπεκάτσα.......αυτό κατάλαβα εγώ και πιστεύω και πολλοί από εδώ μέσα.......με ότι αυτό συνεπάγεται

Και μετά αυτό το κοπ.... σκύλο το μαλλιαρό να την ξαναβρίσκει 100 μέτρα πιο πέρα και ξανά το ίδιο σκηνικό....View attachment 34788
Έτσι είναι αυτά τα μαλιαρα κοπ....σκύλα της βρίσκουν παντού .χαχα Δεν τις αφήνουν σε χλωρό κλαρί.

εγώ πάντως στο παραπανω βίντεο είδα ένα κουκλί σέττερ να περνάει και από πίσω να το ακολουθεί....μια μπεκάτσα.......αυτό κατάλαβα εγώ και πιστεύω και πολλοί από εδώ μέσα.......με ότι αυτό συνεπάγεται
Και γώ για μπεκάτσα τον πέρασα στην αρχή…

Ω ρε φιλε έχει ξεφύγει η κατάσταση... Εσείς στην βόρεια Ελλάδα έχετε μεγάλο πρόβλημα πλέον...

Πως την γλίτωσε σήμερα ένας θεός το ξέρει... Πλέον δεν φοβούνται τίποτα...
Και δεν ήταν μόνο ένας...
Η κατάσταση έχει ξεφύγει χρόνια.....σκύλος με κουδούνι ή μπιμπερ πλέον γίνεται εύκολος στόχος ειδικά αν είναι και ανοικτής έρευνας . Μια λύση ειναι το gps να ειναι ο σκύλος οσο πιο αθόρυβος γίνεται. Αυτο κάνει αναγκαστικά ο Δημήτρης απο τα Γρεβενά....οπως μου έλεγε εχουν μεγάλο πρόβλημα με τους σπάνιους και αν βάλει κουδούνι ή μπιμπερ η σκυλίτσα θα πάει ακλαφτη.

εχουν μεγάλο πρόβλημα με τους σπάνιους
.sarcastic.
Ο κανόνας για να φτάσει ένα είδος στην Ελλάδα να είναι σε υπερπλυθησμό είναι είτε να τρώει ανθρώπους ή να έχει ήδη διαδώσει αρρώστιες σε ανθρώπους.
Διαφορετικά όλα είναι σπάνια ...
Απλά πράγματα ...

Υπομονή.

Κοντινή εξόρμηση σήμερα, πουρνάρια κτλ..... τρία ή τέσσερα πουλιά σηκώσαμε. Πολύ ανήσυχα.... μόνο το ένα έμεινε στην φερμα....το σήκωσα τρεις φορές το τουφεκισα δύο αλλά και τις δύο φορές έριξα στη σκιά του..... τελικός απολογισμός ένα πουλί στο χέρι και νωρίς στο σπίτι.... χρόνια πολλά στους εορτάζοντες....IMG_20211026_121941.jpgIMG_20211026_121955.jpg

Όσο αφορά τους λύκους....η κατάσταση ειδικά εδώ στη βόρεια Ελλάδα έχει ξεφύγει εδώ και πέντε-εξι χρόνια.....την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα για επίθεση λύκου σε κοπάδι στο Φίλυρο....6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης....

Κοντινή εξόρμηση σήμερα, πουρνάρια κτλ..... τρία ή τέσσερα πουλιά σηκώσαμε. Πολύ ανήσυχα.... μόνο το ένα έμεινε στην φερμα....το σήκωσα τρεις φορές το τουφεκισα δύο αλλά και τις δύο φορές έριξα στη σκιά του..... τελικός απολογισμός ένα πουλί στο χέρι και νωρίς στο σπίτι.... χρόνια πολλά στους εορτάζοντες....View attachment 34817View attachment 34818
Πρωτη φιλε;
Καλη αρχη και στα ταιρια τους:)

Εφερες τα μετρα στο μπερετακι;

Αμα θες Τα μανιταρια καλο ειναι να τα κοβεις και οχι να τα ξεριζωνεις;)

Η πρώτη που τουφεκισα και πήρα, μάλιστα έφυγε ενώ την έψαχνε ο μικρός μου σεττερ και της έριξα στην πορεία. Την είδα για 1με 1,5 μέτρα.. δεν ήξερα αν έπεσε και ψάχνοντας στην πορεία της είδα τον μεγάλο που την έφερε ... είχε πέσει στο ρυάκι.. Το όπλο ήθελε απλά συνήθεια. Δεν πείραξα πολλά .... έβγαλα τις 2 προσθήκες επιμήκυνσης που είχε.... κατά τα άλλα ψάχνω ακόμη τι φυσίγγια του πάνε.... τα μανιτάρια δεν τα μαζεύω... το συγκεκριμένο το πάτησαν τα σκυλιά και το μάζεψα για τη φωτογραφία....

Last edited:
Κυριε Τασο να σας επιτρεψω οσα θελετε οχι μονο ενα
Ειδικα οταν μας λετε για μανιταρια
Δεν το ειπα επικριτικα στον συναδερφο
Ουτε και ειμαι γνωστης να πω
Μονο δεκα χρονια ασχολουμε και ειμαι αρχαριος
Απλα εδω ο συνδεσμος μανιταροφιλων και το τμημα δασων το λεει παντου σαν οδηγια

Ο λογος που λενε πρεπει να κοβονται ειναι γιατι μενει ενα κοματι απο το στελεχος στο χωμα

Ακολουθως σκεπαζοντας το σημειο κοπης ξανα προσεκτικα διατηρεις το σημειο και βοηθας να ξαναπολλαπλασιαστει το μανιταρι

Δεν ξερω να σας πω εαν ειναι αληθεια
Αυτο ομως δινεται σαν οδηγια

Και πραγματι ολοι οσοι ξερω που ειναι παλιοι στα μανιταρια τα κοβουν αντι να τα ξεριζωνουν

Επεισης υπαρχει προστιμο 5000 εαν καποιος χρησιμοποιει γεωργικα εργαλεια οπως κτενιες για το μαζεμα τους γιατι καταστρεφει το μερος
Αν και ποτε κανενας δεν τιμωρηθηκε

https://www.sigmalive.com/news/loca...ergaleion-gia-anevresi-kai-syllogi-manitarion
Χρύσανθε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν γνώριζα ότι υπήρχε τέτοια οδηγία από την Κυπριακή Διεύθυνση Δασών. Φαντάζομαι ότι είναι παλαιότερη λογική η οποία εξακολουθεί και εφαρμόζεται. Το σκέπασμα στο σημείο κοπής ισχύει και στο ξερίζωμα. Συγνώμη για το off topic.

Άλλο ένα όμορφο κυνήγι έλαβε τέλος.

View attachment 34826

View attachment 34827
Ρε φίλε αυτές οι ξαπλωτές φέρμες των σέττερ είναι μαγεία! .love.
Μπράβο στον Brio Λάμπρο. Φέτος θα είναι εξαιρετική χρονιά για τις μακρομύτες πιστεύω.

Κοντινή εξόρμηση σήμερα, πουρνάρια κτλ..... τρία ή τέσσερα πουλιά σηκώσαμε. Πολύ ανήσυχα.... μόνο το ένα έμεινε στην φερμα....το σήκωσα τρεις φορές το τουφεκισα δύο αλλά και τις δύο φορές έριξα στη σκιά του..... τελικός απολογισμός ένα πουλί στο χέρι και νωρίς στο σπίτι.... χρόνια πολλά στους εορτάζοντες....View attachment 34817View attachment 34818
Άλλο ένα όμορφο κυνήγι έλαβε τέλος.

View attachment 34826

View attachment 34827

Μπράβο Βασίλη και Λάμπρο....να είστε καλά να χαίρεστε τέτοιες σκηνές....
Και εγώ σήμερα είπα να κάνω μια βόλτα αλλά αντιμετώπισα το ίδιο με τον Βασίλη....ένα πουλί που άκουγε το κουδούνι του σκύλου και εξαφανιζόταν...

vlcsnap-2021-10-26-18h34m39s578.png

Μπράβο Βασίλη και Λάμπρο....να είστε καλά να χαίρεστε τέτοιες σκηνές....
Και εγώ σήμερα είπα να κάνω μια βόλτα αλλά αντιμετώπισα το ίδιο με τον Βασίλη....ένα πουλί που άκουγε το κουδούνι του σκύλου και εξαφανιζόταν...

View attachment 34828
Βγάλε το κουδούνι....

Βγάλε το κουδούνι....
Ειπα να βάλω το αλλο beeper το beretti που μπορεί να χτυπάει στην έρευνα κάθε 60 δευτερόλεπτα.....αλλά δεν το έκανα δυστυχώς....για να μην έχω τίποτα...δεν παίζει γιατί είναι ανοικτός σκύλος.

Status
Not open for further replies.
Back