Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα..... έβλεπα πουλιά να φεύγουν 100 μέτρα μπροστά από το σκύλο μόνο που άκουγαν το μπιπερ....ειδα μπεκάτσα να έρχεται να κάθεται στα 5 μέτρα από μένα και να μην ασχολείται μαζι μου....μολις άκουσε το σκύλο στα 50 μέτρα ξαναπεταξε....γι αυτό το λόγο πήρα το gps.... και βρήκα την ησυχία μου...

Το έχω ξαναγράψει....ο κτηνίατρος μου που τυχαίνει να είναι και φανατικός μπεκατσας....μου είπε πριν χρόνια.... βγάλε το κουδούνι...δε σε ακούει ο σκύλος όταν τον φωνάζεις.....αν δεν έχεις GPS και ο σκύλος είναι ελεγχόμενος βάλε το μπιπερ μόνο στη φερμα.... δοκίμασε το

Όσο αφορά τους λύκους....η κατάσταση ειδικά εδώ στη βόρεια Ελλάδα έχει ξεφύγει εδώ και πέντε-εξι χρόνια.....την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα για επίθεση λύκου σε κοπάδι στο Φίλυρο....6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης....
Το πρόβλημα με τους λύκους στο Φίλυρο ( και πέριξ Λαγυνά - Αγ. Βασίλειο) υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με μαρτυρίες βοσκών βρίσκουν καταφύγιο στην Κορώνεια που απαγορεύεται το κυνήγι και χτυπούν τα γύρω μαντριά.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα..... έβλεπα πουλιά να φεύγουν 100 μέτρα μπροστά από το σκύλο μόνο που άκουγαν το μπιπερ....ειδα μπεκάτσα να έρχεται να κάθεται στα 5 μέτρα από μένα και να μην ασχολείται μαζι μου....μολις άκουσε το σκύλο στα 50 μέτρα ξαναπεταξε....γι αυτό το λόγο πήρα το gps.... και βρήκα την ησυχία μου...
Εναι καλο εργαλειο το gps Αλλα πανακριβο ,Εγω οταν κυνηγαω χωρις κουδουνι και χανω το σκυλο κατι με πιανει Τα πουλια ειναι το λιγοτερο φοβαμε τα γουρουνια Ηδη μια φορα τον χτυπησαν και τον βρηκα μετα απο πολλη ωρα ,Εχει τοσα πολλα και πιανουν στις μπεκατσοφωλιες

Το έχω ξαναγράψει....ο κτηνίατρος μου που τυχαίνει να είναι και φανατικός μπεκατσας....μου είπε πριν χρόνια.... βγάλε το κουδούνι...δε σε ακούει ο σκύλος όταν τον φωνάζεις.....αν δεν έχεις GPS και ο σκύλος είναι ελεγχόμενος βάλε το μπιπερ μόνο στη φερμα.... δοκίμασε το
Και εγω ετσι Βασιλη τα εχω
και μαλιστα εχω κλειστο εντελως το μπιπερ και το ανοιγβ με το κοντρολ μονο αμα χασω έπαφη ειτε λογο αποσταση ειτε λογο πυκνου
Παρατηρησα οτι οι περδικες ενω ηταν στην φερμα ο σκυλος εφευγαν καθως εγω πλησιαζα απο τον δικο μου θορυβο
Απο τοτε προσπαθω να ειμαι οσο πιο αθορυβος γινεται ειδικα στον εξοπλισμο μου

του χρόνου θα πάρω gps δεν τοι συζητάμε σου λύνει τα χέρια και έχεις την ησυχία σου..απλά είχα θέμα με το beretti το πήγα για επισκευη και τώρα το πήρα....το έχω σετάρει να χτυπάει στην έρευνα κάθε 60 δευτερόλεπτα γιατί δεν μου αρέσει και πολύ ο ήχος στο δάσος.

Το πρόβλημα με τους λύκους στο Φίλυρο ( και πέριξ Λαγυνά - Αγ. Βασίλειο) υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με μαρτυρίες βοσκών βρίσκουν καταφύγιο στην Κορώνεια που απαγορεύεται το κυνήγι και χτυπούν τα γύρω μαντριά.
Όπως και πολλά γουρούνια....

Εναι καλο εργαλειο το gps Αλλα πανακριβο ,Εγω οταν κυνηγαω χωρις κουδουνι και χανω το σκυλο κατι με πιανει Τα πουλια ειναι το λιγοτερο φοβαμε τα γουρουνια Ηδη μια φορα τον χτυπησαν και τον βρηκα μετα απο πολλη ωρα ,Εχει τοσα πολλα και πιανουν στις μπεκατσοφωλιες
Ένα καλό μπιπερ με τηλεχειρισμό έχει 170 -180 ευρώ.Καποιος που έχει δύο σκυλιά έχει συνήθως δύο ή τρία.... Τα gps χωρίς χάρτη που δείχνουν απλά την κατεύθυνση του σκύλου ξεκινούν από τα 300-350 περίπου. Οπότε το κόστος δεν είναι πολύ διαφορετικό.... αλλά ο καθένας ξέρει τα οικονομικά του και κάνει τα κουμάντα του..

Αυτα τα ξερει κανεις;
Τα πηρε ο ξα για τα λαγοσκυλα του
Μετα απο παροτρυνση φιλων του
Κατα τα λεγομενα τους Ειναι πολυ πιο ικανοποιημενοι με αυτα παρα απο αλλα πιο ακριβα και επωνυμα
Μου ειπε ειναι ελληνικα

Attachments

• 6204149B-6D37-4326-97C5-F2703955FC83.jpeg
    6204149B-6D37-4326-97C5-F2703955FC83.jpeg
    286,9 KB · Προβολές: 73
Αυτα τα ξερει κανεις;
Τα πηρε ο ξα για τα λαγοσκυλα του
Μετα απο παροτρυνση φιλων του
Κατα τα λεγομενα τους Ειναι πολυ πιο ικανοποιημενοι με αυτα παρα απο αλλα πιο ακριβα και επωνυμα
Μου ειπε ειναι ελληνικα
Από τον συγκεκριμένο είχαμε πάρει μαζί με το ζευγάρι μου τρια μπιπερ.....το δικό μου λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.... του συγκυνηγου μου πάλι.... είναι έτοιμος να τα πυροβολήσει..... και τα δύο που πήρε όλο προβλήματα. Το gps το είχε φίλος και είχε προβλήματα.... δεν ξέρω αν τα διόρθωσε.... υπάρχουν και άλλα.... αυτός είναι στις Σέρρες...

του χρόνου θα πάρω gps δεν τοι συζητάμε σου λύνει τα χέρια και έχεις την ησυχία σου..απλά είχα θέμα με το beretti το πήγα για επισκευη και τώρα το πήρα....το έχω σετάρει να χτυπάει στην έρευνα κάθε 60 δευτερόλεπτα γιατί δεν μου αρέσει και πολύ ο ήχος στο δάσος.
Εγω που εχω το A100 βαζω και μπιπερ, γιατι μονο με το gps ειναι σαν να μη εχω σκυλο και ειμαι μονος στο δασος.
Και πρεπει να κοιτω συνεχως το ρολοι να δω που βρισκεται το σκυλι.
Μπορει να ειναι λαθος αλλα οσες φορες κυηγησα μονο με το gps δεν μου αρεσε....

Εγω που εχω το A100 βαζω και μπιπερ, γιατι μονο με το gps ειναι σαν να μη εχω σκυλο και ειμαι μονος στο δασος.
Και πρεπει να κοιτω συνεχως το ρολοι να δω που βρισκεται το σκυλι.
Μπορει να ειναι λαθος αλλα οσες φορες κυηγησα μονο με το gps δεν μου αρεσε....
Μα έτσι δεν έχει νόημα το GPS... εκτός αν ο σκύλος φεύγει εκτός ορίων ακουστικοτητας του μπιπερ....ο σκύλος που συνεργάζεται με τον κυνηγό πρέπει να έχει επιστροφές.... και ο κυνηγός που ξέρει το σκύλο του και τον τόπο που κυνηγούν δε χρειάζεται να βλέπει συνέχεια μία οθόνη.....

Ειναι ανοικτο το σκυλι, εκτος αυτου ξερεις πολυ καλα οτι μπορει να ειναι σχετικα κοντα αλλα να εχει καβαλησει ενα υψωμα και να μην ακουγετε το μπιπερ.
Το gps ειναι απαραιτητο για πολλους λογους και οχι μονο καρπωσης.
Θα προσπαθησω ξανα μηπως συνηθησω μονο με το gps.

Ειναι ανοικτο το σκυλι, εκτος αυτου ξερεις πολυ καλα οτι μπορει να ειναι σχετικα κοντα αλλα να εχει καβαλησει ενα υψωμα και να μην ακουγετε το μπιπερ.
Το gps ειναι απαραιτητο για πολλους λογους και οχι μονο καρπωσης.
Όπως βολεύει τον καθένα.... στο βουνό πάμε για να περνάμε καλά... όχι να φορτωνομαστε επιπλέον άγχος.... άλλωστε η καρπωση δεν έχει σχέση με το gps....

Αγκάλιασε το πρώτο κορίτσι για φέτος ο συνκυνηγος μου .....τρία κορίτσια βρήκε η Αρτεμουλα αλλα η μοναδική σε βατό σημείο.....οι αλλες δυο στα απάτητα......Δυστυχώς ενα πρήξιμο στο γόνατο με κρατάει εκτός δράσης....οπότε θα αρκεστώ σε κανα καρτερακι για κιχλίτσες χαλαρά....
IMG-a6bfc3df9063ccf30fd627fba12e449a-V.jpg

Άλλο ένα όμορφο κυνήγι έλαβε τέλος.

View attachment 34826
Πες μου τώρα ότι έχεις και θέρμανση στα σκυλιά να πάθω λαλα
Τι είναι αυτά του κουμπιά αριστερά ;
Το αριστερό λάστιχο για νερό είναι ... ;;;

Είσαι μεγάλος παίχτης !!!! Μπράβο Λάμπρο ...

Ευχαριστώ Γιάννη. Αυτές οι ξαπλωτες είναι που σε μαγεύουν στο μπεκατσοκυνηγι....
Ναι είναι όμορφες φερμες ,για εμένα πάντως οι καθιστές είναι ακόμα πιο όμορφες ,και ειδικά εάν είναι κουρεμένο στον λαιμό όμορφα και σωστά οι καθιστές είναι μαγευτικές .

Από το πολύ στυλ και θέαμα.... φτάσαμε στα σκυλιά που τρέχουν για να τρέχουν χωρίς να ψάχνουν.... χωρίς να τσεκαρουν πονηρά σημεία, χωρίς να θυμούνται σε μέρη που έχουν ξανακυνηγησει που σήκωσαν τα πουλιά... μέτρα και αποστάσεις και ανοίγματα .... όλα χρειάζονται.... αλλά στο τέλος η ουσία είναι να μπει το θήραμα στο γιλέκο....

Status
Not open for further replies.
Back