Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα φιλαράκια, σήμερα ολα κρύσταλο παγωμενα τα παντα (ΟΧΙ για κυνήγι )το ενθαρηντικό οτι ακολουθούν νοτιαδες και βροχες νομιzω ειναι η τελευταία ευκαιρία για μετακίνηση των πουλιών εαν υπαρχουν? γιατί με τετοιες συνθήκες στα παραλια της Αλεξ-πολης γίνεται σφαγή αλλά οπως ανέφερε ο ΒΙΚ παραπάνω δεν εδειξε τετοιο πραγμα ΙΔΟΜΕΝ ......
ΦΩΤΟ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

imgupload

image upload no resize

ΚΑΙ Ο ΡΟΥΝΤΑΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ
εκτος των Σεττερ μου και το Χασκυ μου

photoupload

Όπως έγραψαν ο Στέφανος και ο Βίκτωρας σήμερα βγήκα με μεγάλες προσδοκίες για τις κυρίες. Τα πάντα παγωμένα. Τα πουλιά άφαντα. Σηκώθηκαν 2 κυρίες πριν φτάσουν σκυλιά και μακριά. Η δεύτερη είδα που ακριβώς έκατσε αλλά δεν κατορθώσαμε να τη βρούμε... Μάλλον ισχύει αυτό που λένε πολλοί ότι φέτος στα βουνά μας δεν υπάρχουν πουλιά...

Last edited:
ΠΡΩΙΝΟ ΔΥΩΡΟ σε γνωστα πουλια , τα πουλια ακριβως εκει που ηταν και χθες σηκωσαμε συναλικα 5 πουλια και πηραμε τα 3, το χιονι πλεον χαθηκε μετα τη χθεσινοβραδυνη βροχη αυριο παλι στα ψιλα γιατι λογικα θα ψιλοσουν παλι, καλη συνεχεια σε ολους σας

ΠΡΩΙΝΟ ΔΥΩΡΟ σε γνωστα πουλια , τα πουλια ακριβως εκει που ηταν και χθες σηκωσαμε συναλικα 5 πουλια και πηραμε τα 3, το χιονι πλεον χαθηκε μετα τη χθεσινοβραδυνη βροχη αυριο παλι στα ψιλα γιατι λογικα θα ψιλοσουν παλι, καλη συνεχεια σε ολους σας
Θεός φίλε, 5 πουλιά, 3 στο χέρι, ωραιες φερμες και μόνο 2 ώρες; Τι άλλο να ζητήσεις, τέλεια μέρα. Καλή συνέχεια.

Σήμερα 3η μέρα χιονιού το οποίο άρχισε να μαλακώνει αλλά τα δέντρα πάλι γυάλινα, πήρα τον Daby μου και οδεύσαμε περίπου 5χλμ νότια του χωριού που το έδαφος ήταν τρικολόρ, πιάσαμε κάτι ρεματάκια και πλαγιές ψάχνοντας ακακίες (καθότι φίλος εχθές μου είπε να βρώ και να τις ψάξω και είχε και δίκιο ) σε δύο χωράφια με ακακίες που στα σύνορά τους είχαν βάτα και μεσεδάκια ο Daby σήκωσε μία φορά 2 μαζί και στη δεύτερη 3 μαζί και στις δύο περιπτώσεις πήρα από μία, στη συνέχεια είχα άλλες 2 συναντήσεις πάλι και αυτές δεν σταματούσαν με τίποτα μας έβγαλαν την πίστη στα πηδήματα σε άλλη περίπτωση σε πλάι με μεσέ και κεδράκι ανοιχτό μέρος η φέρμα του Daby με οδηγεί το άκουσμα του μπίπερ κοντά του αυτός ξάπλα και δεν σηκώνεται με τίποτε γυρίζω από δω γυρίζω από κει τίποτα επιχειρώ πλησιάζω προς το κέντρο του δέντρου σκύβω και τη βλέπω στη βάση του μεσέ...... Θέλετε η κούραση, το άγχος της αντιμετώπισης της πρόωρης φυγής των προηγουμένων ακόμα και η υπερένταση της στιγμής, το έκανα το αμάρτημα της χάλασα το μέτωπο. Επειδή, και με το δίκιο κάποιων θα πουν ότι έπρεπε να της δώσω την ευκαιρία της........ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ!!!!!!!!
Πάντως σε ένα μέρος όχι μεγάλο έδειξε οτι ήρθαν πουλιά.

free image host

Στέφανε μπράβο .Απολαυσέτο όσο εχει πουλιά.
Εδω χθες το πρωί πέρασαν πάνω απο το αμάξι 3 μπεκάτσες και σήμερα σήκωσα απο τις άκρες του δρόμου άλλες 4.Εχει αρκετές μπεκάτσες φέτος και αναπολώ τις εποχές που κυνηγούσαμε μανιωδώς μπεκάτσες και τις φασσες τις είχαμε για τα διαλείμματα.

Στέφανε μπράβο .Απολαυσέτο όσο εχει πουλιά.
Εδω χθες το πρωί πέρασαν πάνω απο το αμάξι 3 μπεκάτσες και σήμερα σήκωσα απο τις άκρες του δρόμου άλλες 4.Εχει αρκετές μπεκάτσες φέτος και αναπολώ τις εποχές που κυνηγούσαμε μανιωδώς μπεκάτσες και τις φασσες τις είχαμε για τα διαλείμματα.
:):):)

Γέμισε βασίλισσες σήμερα το τοπικ, να'ναι καλά ο Βικ και ο Στέφανος με τα ραντάρ τους.sarcastic.
Στέφανε και μόνο που ανέφερες το "αμάρτημα" δειχνει χαρακτήρα, μπορούσες να μην πεις τίποτα αλλα πρώτος εσύ ξερεις που δεν τις άξιζε ετσι. Σεβασμός σε αυτό το υπέροχο θήραμα. Σεβασμό που μονο οι πραγματικοί κυνηγοί μπορουν να τις δείξουν άσχετα ποιό θήραμα κυνηγούν.
Σήμερα ο κουμπάρος μου σε 3ωρο απογευματινό στα χαμηλά ουτε μυρωδια, αρα αύριο είμαστε για ψηλα, αρκεί να μην μας πνίξει στο νερό. weather1
Καλη συνεχεια.

Last edited:
Καλησπέρα. Σημερα ξεκινήσαμε απο ψηλά, στα 700-800 μέτρα με ομίχλη που οσο περνούσε η ωρα πυκνωνε. Στη 1:30 ωρα πιυ κυνηγησαμε, γιατι μετα η ομιχλη ηταν πολλη πυκνή που δε βλέπαμε στα 10 μέτρα, σηκώσαμε 2 πουλιά χωρις να καταφέρουμε να τα δούμε λογω που ηταν βαθιά στα πουρνάρια. Μετά κατεβηκαμε λιγο πιο χαμηλά και για 2 περίπου ωρες δεν βρήκαμε τίποτα και τελος στα χαμηλά τελείως σηκώσαμε 2 πουλιά και ο κουμπάρος κατάφερε την μια, αφου 3 φορες μας εφευγε λογω πυκνου ατουφεκιστη. Νοτιάς με πυκνή συννεφιά και ζεστη, το ξημέρωμα η θερμοκρασία ηταν 14 βαθμούς και με το περπάτημα ιδρωσαμε. Αυτός ο καιρός μονο για κυνήγι μπεκατσας δεν ειναι. Καλη συνέχεια.

Καλησπέρα Σήμερα πάλι στο ίδιο μέρος με χθες το χιόνι έλειωσε και με τα κορίτσια μου Elena και την κουταβα Siba συναντήσαμε 6 πάρα πολύ ακατάδεκτες μπεκάτσες στον ίδιο με χθες ρυθμό να μην δέχονται με τίποτα την παρουσία του σκύλου παρόλα αυτά 2 κυρίες μας ακολούθησαν, μέσα σε ακακίες πάλι, ειδικά η δεύτερη μόλις μπήκαμε στο χωράφι με τις ακακίες σ΄αυτό που χθες ο Daby μου σήκωσε 2 χωρίς να είμαι δίπλα του και υπολογίζοντας το μέρος σήμερα είχα τα σκυλιά μπροστά μου ξάφνου βλέπω την μαμά να σταματά και να χαμηλώνει χωρίς ακόμα να χτυπήσει το μπίπερ τινάζονται ταυτόχρονα πάλι δύο κυρίες σε αντίθετες κατευθύνσεις αυτή που επέλεξα έφαγε δύο και έπεσε, και να φανταστείτε ότι η άσφαλτος για το χωριό περνά σύριζα από τις ακακίες και απο το σημείο που ήταν τα πουλιά 10 μέτρα. Άμα σε θέλουν αυτές........!!!!!!!

image hosting 12mb

Σημερα ηταν μια απο τις μερες που λες οτι τιποτα δεν παει καλα... Ξεκινησα ασχημα απο το πρωι αφου πηγα να παρω την κουταβα κ την βρηκα λυμμενη κ να μην παταει καλα το ποδι της οποτε εμεινε πισω...(ευτυχως μαλλον καποιο πρωινο σταρβοπατημα ηταν κ ειναι μια χαρα)...
Με το που λυσαμε τα σκυλια τραβηξαν μια πρωτογνωρη δικη τους πορεια σε ενα επικυνδινο ρεμα θεοπυκνο που δεν περναγε με τιποτα... Οι φερμες διαδεχονταν η μια την αλλη αλλα ανουσια αφου δεν μπορουσαμε να τα προσεγγισουμε... Σε δυο περιπτωσεις ξακρισαν λιγο σε βατο σημειο κ τουφεκισε μια ο φιλος χωρις να την παρει κ αλλη μια εγω που την πηρα κ μετα παλι εκαναν τα δικα τους... Μετα απο 3-4 ωρες στο βουνο με μονο μιση ωρα ουσιαστικο κυνηγι επιστρεψαμε ολοι εξαντλημενοι στο αμαξι... :(
Ημουν κ αρρωστος, με πεθανε το σημερινο κυνηγι...Να ειχα τουλαιχτον τη μικρη μαζι θα γεμιζα τις ωρες της αναμονης ωραια στα κουφολογγα που εμειναν αψαχτα... :(

Μπράβο Στέφανε, βάρα τώρα που έχει πουλιά και τους πήρες τον αέρα. Το Lamber βλεπω μια χαρά σου έχει κάτσει, το βουλευτικές καλά.
Άρη δεν πειράζει και η μια καλά είναι, κάποιες μέρες έχουν και τα σκυλιά τις ομπιες τους και κάνουν τα δικά τους.
Καλή συνεχεια παιδιά.

Status
Not open for further replies.
Back