Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χεραιτω τη παρεα. Στα ψηλά πουρναρωτα παλι σήμερα.
4 πουλάκια στο σύνολο, 9-10 σήκωματα, τουφέκια δεν έκανα και αν είχα λιγο τύχη θα μπορούσα να τουφεκισω μία. Μου'σπαε τα α=&#,δια ο Bravo τη πρώτη ωρα, τον ασυμμάζευτο είχε. Εξαφανισμένος κυριολεκτικά, στη μια αυτη ωρα τον είδα μια που τον έλυσα και τέλος......Τελικά όπου δε πιπτει λόγος πέφτει ραβδος.... εφαγε μια κολαριά και ηρέμησε κάπως. Δεν πειράζει όμως αλλη μια υπενθύμιση να μην ξαναπάρω ανοικτό σκυλί. Την μια ωρα που ηταν αγνοούμενος ειλικρινά δεν ξέρω τι έκανε, αν βρήκε πουλιά, που πήγε......Μόλις τον ηρέμησα λίγο, ψιλοκυνηγησα άνθρωπινα.
Ψυχή παλι εκει πάνω, μονος μου σε ολο το βουνό, ισως ενα απο τα πιο δύσκολα κομμάτια στο νησί λόγω που δεν δίνουν τουφεκιά τα πουλιά απο το πυκνό χαμηλό πουρναρι. Το κυνηγάω χρόνια το μέρος, αν κάνεις εκει πανω 2 πουλιά είσαι ήρωας...για παραπάνω θέλει πολλή φάρδος...... .sarcastic.
Αλλα παρόλο που δυσκολα κανω πουλιά εκει μου αρέσει ........προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που καθε χρόνο εχει πουλιά εκει πάνω, αλλες χρόνιες πολλές αλλες λιγότερες...αλλα είναι ιδανικό μέρος για κουτάβια ο τόπος αυτός.

ενα ωμορφω πρωινο μετα απο πολες μερες απραξιας λογο ΠΑΓΩΝΙΑΣ,,βεβαια πουρναρι βουρτσααααα με 7 κυριες ασχωληθηκαμε με την ποιντεριναμου, τουφεκισαμε 2 μια μαζιμας,, τα πουλια νευρικα και φευγαν μπρωστααααα,,,,παντως χωρτασα ωραιες φασης απο την μελιταααα ;)

Χεραιτω τη παρεα. Στα ψηλά πουρναρωτα παλι σήμερα.
4 πουλάκια στο σύνολο, 9-10 σήκωματα, τουφέκια δεν έκανα και αν είχα λιγο τύχη θα μπορούσα να τουφεκισω μία. Μου'σπαε τα α=&#,δια ο Bravo τη πρώτη ωρα, τον ασυμμάζευτο είχε. Εξαφανισμένος κυριολεκτικά, στη μια αυτη ωρα τον είδα μια που τον έλυσα και τέλος......Τελικά όπου δε πιπτει λόγος πέφτει ραβδος.... εφαγε μια κολαριά και ηρέμησε κάπως. Δεν πειράζει όμως αλλη μια υπενθύμιση να μην ξαναπάρω ανοικτό σκυλί. Την μια ωρα που ηταν αγνοούμενος ειλικρινά δεν ξέρω τι έκανε, αν βρήκε πουλιά, που πήγε......Μόλις τον ηρέμησα λίγο, ψιλοκυνηγησα άνθρωπινα.
Ψυχή παλι εκει πάνω, μονος μου σε ολο το βουνό, ισως ενα απο τα πιο δύσκολα κομμάτια στο νησί λόγω που δεν δίνουν τουφεκιά τα πουλιά απο το πυκνό χαμηλό πουρναρι. Το κυνηγάω χρόνια το μέρος, αν κάνεις εκει πανω 2 πουλιά είσαι ήρωας...για παραπάνω θέλει πολλή φάρδος...... .sarcastic.
Αλλα παρόλο που δυσκολα κανω πουλιά εκει μου αρέσει ........προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που καθε χρόνο εχει πουλιά εκει πάνω, αλλες χρόνιες πολλές αλλες λιγότερες...αλλα είναι ιδανικό μέρος για κουτάβια ο τόπος αυτός.
Στείλε το Γιάννη σε εμένα και στον ανταλασω με ποιντερ που πάει στ 30 μέτρα ‍❤️

Μου'σπαε τα α=&#,δια ο Bravo τη πρώτη ωρα, τον ασυμμάζευτο είχε. Εξαφανισμένος κυριολεκτικά, στη μια αυτη ωρα τον είδα μια που τον έλυσα και τέλος......Τελικά όπου δε πιπτει λόγος πέφτει ραβδος.... εφαγε μια κολαριά και ηρέμησε κάπως. Δεν πειράζει όμως αλλη μια υπενθύμιση να μην ξαναπάρω ανοικτό σκυλί.
Ανοιχτό σκυλί και κλειστός τόπος είναι μπλέξιμο

Ανοιχτό σκυλί και κλειστός τόπος είναι μπλέξιμο
Κοιτα Γιώργο ειναι τη αρεσει στον καθένα μας. Εγω προσωπικά κουράστηκα να αγχώνομαι που ειναι ο σκύλος εξαφανισμένος για ώρα . Δεν μπορώ, πάω κυνήγι να ηρεμήσω οχι να ανεβάζω πίεση, τα μέρη που κυνηγάω κατα 70% ειναι πυκνά και κάποια απάτητα. Δεν θέλω να βασίζομαι μονο στην τεχνολογία για να βρίσκω τον σκύλο, πλέον θέλω να τον βλέπω στην έρευνα. Δεν με πειράζει ας μου βρει τα πουλιά που είναι μεχρι τα 60-70 μέτρα, μου αρκεί......τα πιο μακρινά ας τα βρουν άλλοι.

Κοιτα Γιώργο ειναι τη αρεσει στον καθένα μας. Εγω προσωπικά κουράστηκα να αγχώνομαι που ειναι ο σκύλος εξαφανισμένος για ώρα . Δεν μπορώ, πάω κυνήγι να ηρεμήσω οχι να ανεβάζω πίεση, τα μέρη που κυνηγάω κατα 70% ειναι πυκνά και κάποια απάτητα. Δεν θέλω να βασίζομαι μονο στην τεχνολογία για να βρίσκω τον σκύλο, πλέον θέλω να τον βλέπω στην έρευνα. Δεν με πειράζει ας μου βρει τα πουλιά που είναι μεχρι τα 60-70 μέτρα, μου αρκεί......τα πιο μακρινά ας τα βρουν άλλοι.
Παρομοίως Γιάννη
Δεν λέω για 60-70 μέτρα θέλω να ανοίξει περισσότερο αλλά να μην το παρακάνει
Και εγώ μόνο σε πυκνά κυνηγάω πλέον που δεν προσεγγίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και μία πολύ μακρινή φέρμα είναι απλά χάσιμο χρόνου
Κάθε τόπος θέλει και ανάλογη έρευνα χωρίς να είναι και απαραίτητο γιατί μπαίνουν και τα γούστα στην μέση
Μπορεί κάποιος να θέλει να κυνηγάει σε δάση που υπάρχει η άνεση το σκυλί να πάρει μέτρα με κοκερ και άλλος που κυνηγάει σε λόγγους να θέλει το σκυλί να πηγαίνει 800 μέτρα δεν θα τους πώ εγώ τι είναι σωστό ή λάθος γιατί δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο πως γουστάρει κάποιος να κυνηγάει από την στιγμή που δεν παρανομεί

Παρομοίως Γιάννη
Δεν λέω για 60-70 μέτρα θέλω να ανοίξει περισσότερο αλλά να μην το παρακάνει
Και εγώ μόνο σε πυκνά κυνηγάω πλέον που δεν προσεγγίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και μία πολύ μακρινή φέρμα είναι απλά χάσιμο χρόνου
Κάθε τόπος θέλει και ανάλογη έρευνα χωρίς να είναι και απαραίτητο γιατί μπαίνουν και τα γούστα στην μέση
Μπορεί κάποιος να θέλει να κυνηγάει σε δάση που υπάρχει η άνεση το σκυλί να πάρει μέτρα με κοκερ και άλλος που κυνηγάει σε λόγγους να θέλει το σκυλί να πηγαίνει 800 μέτρα δεν θα τους πώ εγώ τι είναι σωστό ή λάθος γιατί δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο πως γουστάρει κάποιος να κυνηγάει από την στιγμή που δεν παρανομεί
Συμφωνώ σ'αυτό που λές.
Γι αυτό υπάρχουν και φυλές πιό κοντινές.
Ας μην καταστρέφουμε, τη φύση των Αγγλικών φυλών,που είναι η ανοιχτή έρευνα.
Καταλαβαίνεις,δεν το λέω για σένα.

Νικο μου αν ηταν δικος μου στον είχα στείλει ηδη.

Δεν μπορώ, πάω κυνήγι να ηρεμήσω οχι να ανεβάζω πίεση, τα μέρη που κυνηγάω κατα 70% ειναι πυκνά και κάποια απάτητα. Δεν θέλω να βασίζομαι μονο στην τεχνολογία για να βρίσκω τον σκύλο, πλέον θέλω να τον βλέπω στην έρευνα. Δεν με πειράζει ας μου βρει τα πουλιά που είναι μεχρι τα 60-70 μέτρα, μου αρκεί......τα πιο μακρινά ας τα βρουν άλλοι.
Τον τρόπο που θέλει ο καθένας μας να κυνηγάει ,το πόσο θα ανοίγονται τα σκυλιά του κτλ δεν τον κρίνω.... εκείνο που εμένα με ξένισε στις αναρτήσεις σου είναι το ότι τον κτυπησες με το ρεύμα για να επιστρέψει .... χωρίς μάλιστα όπως λες να είναι δικός σου σκύλος.... είναι κρίμα να χαλαμε ένα σκυλί που ψάχνει παθιασμένα να βρει πουλιά.... επειδή εμείς δεν μπορούμε να το κυνηγήσουμε αυτό το ζώο....

Παίδες το πρόβλημα δεν είναι το ανοιχτό το πρόβλημα είναι να είναι ανοικτό και να ξεχνάει να γυρίσει το κέντρο είναι ο κυνηγός ο σκύλος όσο και να φεύγει πρέπει να γυρνάει τώρα αυτό θα ναι σε 3 5 10 λεπτά όχι να λείπει μισή ώρα μια ώρα μιάμιση ώρα και εκεί ερχομαι να συμφωνήσω σε αυτό π λέει ο Λάμπρος παραπάνω κυνηγάει για πάρτι του Όχι για μας

Συμφωνώ σ'αυτό που λές.
Γι αυτό υπάρχουν και φυλές πιό κοντινές.
Ας μην καταστρέφουμε, τη φύση των Αγγλικών φυλών,που είναι η ανοιχτή έρευνα.
Καταλαβαίνεις,δεν το λέω για σένα.
Και εγώ γιαυτό είμαι σε σκέψεις για το επόμενο σκυλί τι ράτσα θα είναι
Μια ζωή είχα αγγλικά σεττερ είναι η αγαπημένη μου ράτσα αλλά πολλά πράγματα άλλαξαν σε σχέση με το παρελθόν και δεν έχω όρεξη ούτε να σπάω τα νεύρα μου ούτε να προσπαθώ να αλλάξω τον τρόπο εργασίας του σκύλου
Πάντως με τον σκύλο που έχω δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα γιατί είναι πολύ ήπιος και πάντα με έχει στο μυαλό του δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρυφτεί πίσω από μία ράχη και να εξαφανιστεί και να τον βρω μετά από μία ώρα πέντε ράχες μακρύτερα
Και με το gps που του έβαλα δύο φορές έφτασε το ανώτερο 270 μέτρα με μέση απόσταση τα 130-160 μέτρα αλλά ξαναλέω χωρίς κανένα άγχος από την πλευρά μου και όταν δεν είχα επαφή ότι θα βγει εκτός ελέγχου και θα τον ψάχνω

Έτσι είναι Δημήτρη.

Τα σεττερ έχουν αυτή την χάρη.μην βάλει ο άνθρωπος το χέρι τού και σε αυτό.....
Έχω δεί σκυλιά "Παρτάκηδες"και σε Πόιντερ και σε Σέττερ.
Εγώ κυνηγάω με πόιντερ.
Τα σκυλιά, στο λύσιμο,θα βαρέσουν μια δυο μεγάλες πορείες και μετά θα στρώσουν.
Ο σκύλος, μπορεί να κυνηγάει πολύ ανοιχτά και να γυρίζει να σε βλέπει.
Δεν χρειάζεται, να έρχεται πάνω σου.
Βέβαια,αυτό ισχύει κυρίως, στην πέρδικα,που είναι ανοιχτό το έδαφος.

Status
Not open for further replies.
Back