Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα 5ωρο κυνήγι στο κλαρί με σύμμαχο την συννεφιά. Πέραν 3 κυριών (1 μονή και 1 ζευγάρι, καινούρια πουλιά) που ήταν σε ένα πλάι μαζεμένες σε απόσταση 80 μέτρων και κάθισαν κλαρίνο, οι λοιπές γνώριμες κ@ριόλες με πήγαν τρένο...

εικόνα_Viber_2022-02-13_20-02-18-103.jpg

Σήμερα 5ωρο κυνήγι στο κλαρί με σύμμαχο την συννεφιά. Πέραν 3 κυριών (1 μονή και 1 ζευγάρι, καινούρια πουλιά) που ήταν σε ένα πλάι μαζεμένες σε απόσταση 80 μέτρων και κάθισαν κλαρίνο, οι λοιπές γνώριμες κ@ριόλες με πήγαν τρένο...

View attachment 42264
Ωραίος!! Κλαρί λες το δρυς; ;; και μεσε;; ποιο λες;;

Το ίδιο είναι η βελανιδιά ή αλλιώς δρυς
Μπορεί να μοιάζουν σε οπτική έως κ να ειναι ίδια, αλλα δεν ειναι ίδια...το δρυς εχει πιο μακρύτερο σχήμα φύλλου...είναι πιο χυμώδες δεντρο με περισσοτερα υγρα στο ζωτικό του σύστημα....δεν καίγεται εύκολα σε ταχυτητα καυσης οσο η βελανιδια...επισης η μούχλα που επικρατεί στον φλοιό του δρυς,
το κανει "τυχαιρό δέντρο" διοτι δεν ειναι ευκολο να καεί....εξού κ το παρθένο δρυόδασος Φολόης στο Ν.Ηλείας το οποιο παραμενει απείραχτο ως σήμερα απο πυρκαγιά....

Άλλη μια όμορφη μέρα με τα παιδιά...View attachment 42148View attachment 42149View attachment 42150τεσσερα ζαρκάδια μας χάρισαν όμορφες εικόνες..... πήραμε και ένα πουλάκι.... όλα καλά.... καλή συνέχεια σε όλους
Βασίλη αυτό είναι το ωραίο να φεύγεις γεμάτος απ'το κυνηγότοπο με ωραίες εικόνες και ας πήρες ένα πουλί . Το αποτέλεσμα δεν μετράει.

Φέτος δε με έχει πάει καλά με τις μπεκάτσες, δυστυχώς δεν καρπωθηκαμε πολλά πουλιά ,τσιμα τσιμα μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών μου. Αγριεμενα πολύ τα πουλιά ,δε δεχόντουσαν φερμα ή τις κλαμπανιζαμε . Δυστυχώς όταν έχεις μόνο μια Κυριακή να πας οι συναντήσεις μειονωνται κατά πολύ. Σήμερα έβγαλα ένα πουλί 5 φορές ρε παιδιά...απλά την άκουγα να φεύγει πρωτού πλησιάσω χωρίς να την δω τις περισσότερες φορές ή όταν την έβλεπα ήταν πλέον μακριά. Μεγάλη συγκίνηση με την μικρή σκύλα μου που έκανε 3 λευκές φερμες άλλα τέτοια σταθερότητα στη φερμα δεν ξαναείδα σε σκύλο του πατέρα μου ή εμενα. Σε σημείο να ανάβεις τσιγάρο ,να το σβήνεις και αυτή να μην έχει κουνηθεί βήμα! Πολύ το χαίρομαι όταν το βλέπω αυτό. Και ας ξέρω πως η μακρομυτα την έχει σκαπουλαρει είδη .σε κάποια φάση μου φερμαρε και στο καθαρό λέω τι γίνετε..και ήταν μια χελώνα! Είχα χρόνια να βρω αλλά έσκασα στα γέλια. Είναι πραγματικά ότι καλύτερο να βλέπεις την εξέλιξη του σκύλου σου που την μια χρονιά έβλεπε αθριμπα και δεν έμπαινε μέσα και φέτος να περνά και να την ξηλώνει. Χεσμενος από την χαρά μου είμαι και ας μην γεμίζει ο ντρουβας .ελπίζω πως του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερη και ελπίζω πιο τυχερή .

Πολλές συναντήσεις σήμερα… Καινούργια πουλιά και σχετικά εύκολα. Οι ακατάδεκτες του Φλεβάρη…. Αλλά αν είναι "βαρύ" το βιογραφικό του σκύλου, βρίσκεται η άκρη…
View attachment 42185
Ωραίος Δημήτρη καλό παιχνίδι έκανες ο σκύλος φίλε μου είναι που σε κάνει μάγκα. .RESPECT.

Ωραίος Δημήτρη καλό παιχνίδι έκανες ο σκύλος φίλε μου είναι που σε κάνει μάγκα. .RESPECT.
Ο συνδυασμός σκύλου και κυνηγού είναι αυτός που φέρνει το αποτέλεσμα....ο καλύτερος σκύλος με τυφλό αφεντικό δε θα δαγκώσει καμία μπεκάτσα και ο πρωταθλητής σκοποβολής αν ο σκύλος πετάει αετό θα χτυπήσει πολύ λίγα πουλιά.....

καλησπερα στην παρεα. χαιρομαι που σας ξανα διαβαζω και βλεπω πως το παλευετε μεχρι τελους και βγενετε ακομη. εγω δυστηχως ολες αυτες της μερες δεν μπορεσα να παω πουθενα λογο κοβιτ και μαλλον δεν θα βγω στο βουνο για φετος αλλο. υπομονη για εκπεδευτικα στον καμπο πλεον.
Καλή ανάρρωση Γιάννη ...

Σεττερ μαγεία.
Φίλε μου ο Πέτρος κάνει πολύ καταπληκτική δουλειά και μπορώ να πω πως είναι ο μόνος που σε κάθε ταινία του μας δείχνει τα πουλιά καθιστά . Εγώ προσωπικά έχω όλες τις ταινίες που βγάζει και το σημαντικότερο είναι ότι είναι μόνο ΣΕΤΤΕΡ ΜΑΝ. .RESPECT. .love.

View attachment 42264
Οι κ@@@@@@ς πάντα φευγατες είναι τα κορίτσια κάθονται κλαρίνο. Χαχα

Πρώτη μέρα νοτιας σήμερα... με θερμοκρασίες πανω απο το 0.. Μετά από 45 μέρες με πολυ χιόνι ήδη άρχισε να το παιρνει απο τα πεδινα (800μ). Σε κανα δυο μερες προβλέπω έστω στα χαμηλά πλα'ι'να να τρέξουν λίγο τα σκυλιά.. Η χρόνια πηγαινε πολυ καλα αλλά με τον καιρό δεν μπορείς να τα βάλεις...

Μπορεί να μοιάζουν σε οπτική έως κ να ειναι ίδια, αλλα δεν ειναι ίδια...το δρυς εχει πιο μακρύτερο σχήμα φύλλου...είναι πιο χυμώδες δεντρο με περισσοτερα υγρα στο ζωτικό του σύστημα....δεν καίγεται εύκολα σε ταχυτητα καυσης οσο η βελανιδια...επισης η μούχλα που επικρατεί στον φλοιό του δρυς,
το κανει "τυχαιρό δέντρο" διοτι δεν ειναι ευκολο να καεί....εξού κ το παρθένο δρυόδασος Φολόης στο Ν.Ηλείας το οποιο παραμενει απείραχτο ως σήμερα απο πυρκαγιά....
Κώστα το δέντρο είναι το ίδιο.... απλά σε κάποιες περιοχές μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Επίσης υπάρχουν δέντρα που σε κάποιες περιοχές ακόμη και ξερά δεν πέφτουν τα φύλλα.....η περιεκτικότητα σε νερό...(χυμούς) μπορεί να διαφέρει ακόμη και σε ίδια περιοχή στον ίδιο νομό που κρατάει περισσότερο νερό....

Last edited:
Κώστα το δέντρο είναι το ίδιο.... απλά σε κάποιες περιοχές μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Επίσης υπάρχουν δέντρα που σε κάποιες περιοχές ακόμη και ξερά δεν πέφτουν τα φύλλα.....η περιεκτικότητα σε νερό...(χυμούς) μπορεί να διαφέρει ακόμη και δε ίδια περιοχή στον ίδιο νομό που κρατάει περισσότερο νερό....
Φίλε Pointerman δεν είναι ίδιο το δέντρο. Είναι διαφορετικά είδη όπως τα λέει ο Κώστας ( Contra Dosi). Απόδειξη, στον ίδιο νομό (Αιτωλοακαρνανία), υπάρχει δάσος με βελανιδιές(Ξηρόμερο) και δάσος με δένδρα ή δενδριάδες όπως τα λένε εδώ (Βάλτος). Είναι σχεδόν όμοια εμφανισιακά, δεν ξεχωρίζουν, εκτός τις μικρές λεπτομέρειες που προανέφερε ο Κώστας και βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι στη φωτιά. Η μέρα με την νύχτα. Η βελανιδιά ( η κανονική δρυς) , κάνει κάρβουνο, εφάμιλλο του πουρναριού και της αριάς ενώ ο δένδρος ή δενδριάς, τρομάζεις να τον κάψεις που λέει ο λόγος. Δεν μιλάω για ξύλα που είναι σε ζερβά μέρη, πάντα αναφέρομαι σε προσήλια μέρη.

Φίλε Pointerman δεν είναι ίδιο το δέντρο. Είναι διαφορετικά είδη όπως τα λέει ο Κώστας ( Contra Dosi). Απόδειξη, στον ίδιο νομό (Αιτωλοακαρνανία), υπάρχει δάσος με βελανιδιές(Ξηρόμερο) και δάσος με δένδρα ή δενδριάδες όπως τα λένε εδώ (Βάλτος). Είναι σχεδόν όμοια εμφανισιακά, δεν ξεχωρίζουν, εκτός τις μικρές λεπτομέρειες που προανέφερε ο Κώστας και βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι στη φωτιά. Η μέρα με την νύχτα. Η βελανιδιά ( η κανονική δρυς) , κάνει κάρβουνο, εφάμιλλο του πουρναριού και της αριάς ενώ ο δένδρος ή δενδριάς, τρομάζεις να τον κάψεις που λέει ο λόγος. Δεν μιλάω για ξύλα που είναι σε ζερβά μέρη, πάντα αναφέρομαι σε προσήλια μέρη.
Όπως το θέλετε βρε παιδιά.... στο μπεκατσοκυνήγι έχει καμιά σημασία;

Status
Not open for further replies.
Back