Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα παρέα σήμερα είχα ένστικτο και είπα να βγώ κατα τις 10 το πρωί, παρά το κρύο που έφαγα οι βασίλισσες ήρθαν πάλι με τον βοριά, σε δύο χωράφια με ακακίες που συνορεύουν με μεσέδες βρήκα 6 πουλιά και πήρα τις 5 όλες ανατολικά προφανώς από Τουρκία καθισμένες από το βράδυ στα ανοιχτά μέσα σε χόρτα και κάτι αγριοτριανταφυλλιές και η καλύτερη φάση σε μιά φέρμα του Daby σε χόρτα και κατι λίγες ακακίες, μου πετάγονται 2 μαζί παίρνω τη μία και την άλλη αργότερα αφου είδα που είχε κάτσει και αφου μου τη φέρνει σε 5 μέτρα φέρμα και τρίτη δίπλα τους όπου και αυτή έπεσε

screengrab
11m6tex.jpg
Μπράβο Στέφανε!!!
Άρχισαν να μπαίνουν οι ''Τουρκάλες'' και τις καλοδέχεσαι βλέπω, με την γνωστή Ελληνική φιλοξενία.banana.
Απορταρισμα και φερμα μαζι εχετε δει.... ε δειτε και μετα αντε γεια...
Οσες μπεκατσες εχω χτυπησει στην ζωη μου σαν αυτη την φαση δεν την εχω ξανα νιωσει.....

0245_1.jpg
.congrats. Από τις φάσεις που μένουν στο μυαλό για πάντα!
Τώρα πλέον Λάμπρο, περιμένουμε να τον δούμε με ποδιά στην κουζίνα να τις μαγειρεύει κιόλας....sarcastic.

Μιλησα με τρία άτομα που βγήκαν σήμερα, τίποτα δε βρήκαν. Νότια και Μέση Κέρκυρα. Από βόρεια δεν είχα νέα ακόμα αλλά αν είχε βάλει πουλιά θα έβρισκαν και οι άλλοι. Απ'οτι δείχνει ο μαιστρος δε βοηθάει για εμάς εδω.
Τώρα πλέον Γιάννη είναι αργά για ταξίδι...
Οι μπεκάτσες έχουν εγκατασταθεί και ''βολευτεί'' στα χειμερινά τους ''κουτούπια'' και για να κάνουν αξιόλογη και μακρινή μετακίνηση θα πρέπει να παγώσουν τα πάντα και να μην μπορούν να τραφούν.
Τώρα επειδή έριξε λίγο χιονάκι στις κορφές και έβαλε ένα αεράκι παγωμένο σήμερα, δεν τις ενοχλεί και ιδιαίτερα, άντε να κάνουν κάνα τοπικό ανακάτεμα να βρουν καλύτερες συνθήκες κι αυτό είναι όλο...
Αν ήταν Νοέμβρης μέχρι και το 1ο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου...ναι... θα ήταν πάνω στην αποδημία τους και θα τις έσπρωχνε ο καιρός στο νησί, τώρα πλέον...

Οι μπεκάτσες έχουν εγκατασταθεί και ''βολευτεί'' στα χειμερινά τους ''κουτούπια'' και για να κάνουν αξιόλογη και μακρινή μετακίνηση θα πρέπει να παγώσουν τα πάντα και να μην μπορούν να τραφούν.
Τώρα επειδή έριξε λίγο χιονάκι στις κορφές και έβαλε ένα αεράκι παγωμένο σήμερα, δεν τις ενοχλεί και ιδιαίτερα, άντε να κάνουν κάνα τοπικό ανακάτεμα να βρουν καλύτερες συνθήκες κι αυτό είναι όλο...
Αν ήταν Νοέμβρης μέχρι και το 1ο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου...ναι... θα ήταν πάνω στην αποδημία τους και θα τις έσπρωχνε ο καιρός στο νησί, τώρα πλέον...
Δυστυχώς απ'οτι φενεται εχεις δίκιο Σπύρο, απ'οτι δειχνει δε θα βάλει φρέσκα πουλιά στο νησί, βέβαια ελπίζουμε αλλά το βλεπω χλωμό πλεον.

Μπράβο Στέφανε!!!
Άρχισαν να μπαίνουν οι ''Τουρκάλες'' και τις καλοδέχεσαι βλέπω, με την γνωστή Ελληνική φιλοξενία.banana.

.congrats. Από τις φάσεις που μένουν στο μυαλό για πάντα!
Τώρα πλέον Λάμπρο, περιμένουμε να τον δούμε με ποδιά στην κουζίνα να τις μαγειρεύει κιόλας....sarcastic.
Καλως να ορισουν εχω στρωσει τραπεζι να τις φυλεψω.eat.

Στην προηγούμενη κακοκαιρια της πρωτοχρονιας τα πουλια ηταν αδυνατα πρεπει να ειχαν ερθει απο βορεια τωρα τα πουλια ειναι γεματα απο τοπικες μετακινησεις

πριν λιγες μερες φερμαρει ο σκυλος και βλεπω μια μπεκατσα να φευγει απο τα 80 -100 μετρα μονη της ο σκυλος ακομη φερμα αντε λεω ωραια να βγαλω καμια φωτο και οπως το πλησιαζω σηκωνετε ακομη μια ακριβως απο τον κορμο αριστερα μου της ριχνω δυο και την παιρνω χαχαχα

πριν λιγες μερες φερμαρει ο σκυλος και βλεπω μια μπεκατσα να φευγει απο τα 80 -100 μετρα μονη της ο σκυλος ακομη φερμα αντε λεω ωραια να βγαλω καμια φωτο και οπως το πλησιαζω σηκωνετε ακομη μια ακριβως απο τον κορμο αριστερα μου της ριχνω δυο και την παιρνω χαχαχα
Εβγαλες τη φώτο πήρες και τη βασίλισσα, ποιος εισαι, ο Ρίνγκο; .shoot. .sarcastic.

Βολτα κ εγω το μεσημερι στη Μεγαλοπολη με την κουταβα, ενα πουλι μου βρηκε κ αν κ το φερμαρε με ασταθεια της το βαρεσα... Αλλη μια ζεστη θεση βρηκε κ τιποτα αλλο... Γενικα ανεβαινει σιγα σιγα κ ξεδιαλυνει καλυτερα τις μυρωδιες αλλα χρειαζεται πουλια για να παρασυρθει... Ακομα το κεντρο του κοσμου της ειμαι εγω...
Γενικα κ με φιλους που μιλησα τα πραγματα στην περιοχη ειναι απογοητευτικα τις τελευταιες 3-4 μερες....

Δυστυχώς ή Δυτική Ελλάδα, σε αντίθεση με την Ανατολική και τη Βόρεια Ελλάδα, δεν έβαλε πουλιά από τον χιονια μιας και κατέβηκε από ανατολικη Ευρώπη. Δύσκολη χρονιά για να βγάλεις κάποιος κουτάβια και ειδικά αν δε βγαίνει σε καθημερινή βάση. Ένα άλλο μείον φέτος ή συμπεριφορά των πουλιών που στην πλειοψηφία τους ήταν πολλή ανυσηχα.

Last edited:
Σήμερα βγήκα με ολη την οικογενεια Daby, Elena και η μικρη Siba συνεφιά στους 0 βαθμους και με ενα βοριαδακι πήγα σε κατι ρεματιες βρηκαμε 3 πουλια οι δυο μας εφευγαν ενω η μια σε ενα φρυδι ο Daby ξαπλωτος εξω στο καθαρο και εχομενη η Elana απο το πυκνό προς το μερος μας την πηρε σβάρνα σηκωθηκε και την τουφεκισα στο σηκωμά της την κρατησα, Παρατηρώ οτι η σκυλα ψαχνει παντα αντιθετα απο τον σκυλο και βιαζεται? Η επιρεασμενη απο το ορτυκι? Η πιεζεται να βρει τις δικες της απο τον αρσενικο φτανει πολυ κοντα στη μπεκατσα και τη σηκωνει. Βεβαια τα εχω διαχωρισει και γω τον αρσενικό για τη μπεκατσα και τη σκυλα για το ορτυκι. Θα επιμεινω λιγο μονη της να δω τη συμπεριφορα της. Για δε το κουταβι 8 μηνων τωρα ακομα το βλεπω να μην τολμα να απομακρυνθει απο μενα και να ακολουθησει τα μεγαλα, βλεπω να περιμενει απο μενα να του δειξω εγω οπως το εκπαιδευα στην αυλη του σπιτιου, απο του χρονου θα δω.

Καλησπέρα παρέα. Άλλη μια μέρα που θα σκέφτομαι για χρόνια. Είχα λίγες ελπίδες για κάτι καλό σύμφωνα με τα λεγόμενα γνωστών αλλά άμα θέλουν οι βασίλισσες και η τυχη κάνουν τη μέρα αξέχαστη. Βρηκα στο σύνολο 7η 8 πουλιά και πρέπει να έκανα αν θυμάμαι καλά 12η 13 σηκωματα, όλες φερμαριστες ( μονο μια έφυγε μονη της) στα πουρνάρια, τουφεκισα 6 κρατησα 3 αλλά δυστυχώς ή μια μου σκάλωσε πάλι σε πουρνάρι ( ή τρίτη γαι φέτος) και ή πρώτη της ημέρας ή οποία την τουφεκισα πολλή κοντά πίσω από πουρνάρι είδα φτερά αλλά το μέρος είχε βατα πολλή πυκνά και σε ύψος κοντά 2 μέτρα, ή αμφιβολία αν έπεσε η οχι λόγω των φτερών που είδα με ανάγκασε μα παλευω με τα βατα αλλά δεν μπόρεσα να πλησιασω ούτε εγώ ούτε ή σκύλα εκει που υπολόγισα. Η άλλη που έχασα σκαλωμενη κατέβαινε από τη πλαγιά σαν πύραυλος, τη τουφεκαω στα 10 μέτρα μόλις την εχανα από το οπτικό μου πεδίο, βλεπω φτερά και άκουσα που καρφώθηκε στα πουρνάρια, αυτό ήταν δεν βρέθηκε, αν είχε πέσει κάτω η σκύλα θα την έβρισκε γιατί το έψαξε όλο γύρω γυρω αφού παιδευτικα κοντά μια ώρα και κατεβασα κάμποσα καντήλια έφυγα. Κατεβηκα από το βουνο κατά τις τρεις κομάτια εγώ και η σκυλίτσα η οποία σήμερα έκανε ρεκόρ χιλιομετρων. Έβαλε πουλιά τελικά παρά την απαισιοδοξία των προηγούμενων ημερών. Μέσα σε όλα μου έκανε νούμερα και ή καμερα λόγω μπαταρίας και δεν κατέγραψε τα δύο πουλιά που τουφεκισα. Συγχωρεστεμε αν σας κουρασα αλλά με τα σημερινά γραφείς βιβλίο. .sarcastic.
Καλή συνέχεια σε όλους
*θα ανεβασω και τα βιντεακια μόλις μπορέσω.
g6VByOqh.jpg

Μπραβο ρε γιαννη. Φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι.....well done.
Και στην σκυλιτσα φιλακιαααααααα...........
Ασε φίλε σκασμενος ειμαι με το πουλί που σκαλωσε και όσο σκεφτομαι οτι μπορει να έχει πέσει και η πρώτη τοσο διαολιζομαι. Αμαρτία, δεν αξιζουν έτσι στις βασίλισσες.
Και απο εμενα τα φιλάκια μου στο Μπέμπη............και τη Σιμπα. .love.
Ελπιζω να μην μας παρεξηγήσουν μονο.....big smile.

Καλησπέρα παρέα. Άλλη μια μέρα που θα σκέφτομαι για χρόνια. Είχα λίγες ελπίδες για κάτι καλό σύμφωνα με τα λεγόμενα γνωστών αλλά άμα θέλουν οι βασίλισσες και η τυχη κάνουν τη μέρα αξέχαστη. Βρηκα στο σύνολο 7η 8 πουλιά και πρέπει να έκανα αν θυμάμαι καλά 12η 13 σηκωματα, όλες φερμαριστες ( μονο μια έφυγε μονη της) στα πουρνάρια, τουφεκισα 6 κρατησα 3 αλλά δυστυχώς ή μια μου σκάλωσε πάλι σε πουρνάρι ( ή τρίτη γαι φέτος) και ή πρώτη της ημέρας ή οποία την τουφεκισα πολλή κοντά πίσω από πουρνάρι είδα φτερά αλλά το μέρος είχε βατα πολλή πυκνά και σε ύψος κοντά 2 μέτρα, ή αμφιβολία αν έπεσε η οχι λόγω των φτερών που είδα με ανάγκασε μα παλευω με τα βατα αλλά δεν μπόρεσα να πλησιασω ούτε εγώ ούτε ή σκύλα εκει που υπολόγισα. Η άλλη που έχασα σκαλωμενη κατέβαινε από τη πλαγιά σαν πύραυλος, τη τουφεκαω στα 10 μέτρα μόλις την εχανα από το οπτικό μου πεδίο, βλεπω φτερά και άκουσα που καρφώθηκε στα πουρνάρια, αυτό ήταν δεν βρέθηκε, αν είχε πέσει κάτω η σκύλα θα την έβρισκε γιατί το έψαξε όλο γύρω γυρω αφού παιδευτικα κοντά μια ώρα και κατεβασα κάμποσα καντήλια έφυγα. Κατεβηκα από το βουνο κατά τις τρεις κομάτια εγώ και η σκυλίτσα η οποία σήμερα έκανε ρεκόρ χιλιομετρων. Έβαλε πουλιά τελικά παρά την απαισιοδοξία των προηγούμενων ημερών. Μέσα σε όλα μου έκανε νούμερα και ή καμερα λόγω μπαταρίας και δεν κατέγραψε τα δύο πουλιά που τουφεκισα. Συγχωρεστεμε αν σας κουρασα αλλά με τα σημερινά γραφείς βιβλίο. .sarcastic.
Καλή συνέχεια σε όλους
g6VByOqh.jpg
Αμάν βρε Γιάννη σ έφαγαν αυτά τα σκαλώματα φέτος .hunter.1

Σήμερα είχαμε βιντεοκάλυψη
Η φευγάτη .........
Η κάρπωση .......
Μπράβο Στέφανε ωραία φάση, να χαίρεσαι τα σκυλάκια σου.
Άσε φέτος με τα σκαλωματα. Η που θα σταματήσω να πηγαίνω στα πουρναρωτα ή που θα κουβαλαω αλυσοπριονο. .sarcastic.

Μπράβο Γιάννη και Στέφανε. Περισσότερη αξία έχουν οι αναμνήσεις και μετά η κάρπωση.
Γιάννη μήπως να έχεις μαζί σου κάποιο πτυσσόμενο μικρό κοντάρι του σε στυλ κεραίας; .sarcastic.
Στέφανε έχουν ακόμη οι ακακίες πουλιά;

Μπράβο Γιάννη και Στέφανε. Περισσότερη αξία έχουν οι αναμνήσεις και μετά η κάρπωση.
Γιάννη μήπως να έχεις μαζί σου κάποιο πτυσσόμενο μικρό κοντάρι του σε στυλ κεραίας; .sarcastic.
Στέφανε έχουν ακόμη οι ακακίες πουλιά;
Συμφωνο Χρήστο, το θέμα μου δεν είναι που δεν τη καρπωθηκα για το νούμερο πίστεψε με χίλιες φορές να φύγει για να μου χαρίσει ίσως κάποια άλλη συγκίνηση απ'το να γίνει βορά στα ποντίκια, καταλαβαίνεις πως το λέω. Το πρόβλημα δεν είναι να τις φτάσω αλλά που δεν τις βλεπω λόγω που τα πουρνάρια είναι πυκνά αν και τη σημερινή δεν την είδα καν σε ποιο πουρνάρι έπεσε, γι'αυτο πηγαινα ψαχτα από πουρνάρι σε πουρνάρι.

Σήμερα βγήκα με ολη την οικογενεια Daby, Elena και η μικρη Siba συνεφιά στους 0 βαθμους και με ενα βοριαδακι πήγα σε κατι ρεματιες βρηκαμε 3 πουλια οι δυο μας εφευγαν ενω η μια σε ενα φρυδι ο Daby ξαπλωτος εξω στο καθαρο και εχομενη η Elana απο το πυκνό προς το μερος μας την πηρε σβάρνα σηκωθηκε και την τουφεκισα στο σηκωμά της την κρατησα, Παρατηρώ οτι η σκυλα ψαχνει παντα αντιθετα απο τον σκυλο και βιαζεται? Η επιρεασμενη απο το ορτυκι? Η πιεζεται να βρει τις δικες της απο τον αρσενικο φτανει πολυ κοντα στη μπεκατσα και τη σηκωνει. Βεβαια τα εχω διαχωρισει και γω τον αρσενικό για τη μπεκατσα και τη σκυλα για το ορτυκι. Θα επιμεινω λιγο μονη της να δω τη συμπεριφορα της. Για δε το κουταβι 8 μηνων τωρα ακομα το βλεπω να μην τολμα να απομακρυνθει απο μενα και να ακολουθησει τα μεγαλα, βλεπω να περιμενει απο μενα να του δειξω εγω οπως το εκπαιδευα στην αυλη του σπιτιου, απο του χρονου θα δω.

Ωραίος!!!
Πιστευω και γω Στέφανε (αν και εκτιμήσεις για την συμπεριφορά ενός σκύλου δεν γίνονται απο μακριά) είναι ότι πρέπει να βγάζεις τη σκύλα ξεχωριστά απο τον αρσενικό μέχρι να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να σταθεροποιήσει την συμπεριφορά της απέναντι στην μπεκάτσα. Η παρουσία του αρσενικού την αγχώνει και λειτουργεί ανταγωνιστικά και παρορμητικά πάνω στα πουλιά.
Η άλλη η κουτάβα είναι μικρή ακόμα. Εξόδους θέλει και πουλιά στη μύτη της...

Καλή συνέχεια σε όλους
g6VByOqh.jpg
Ρε Γιάννη, τι θα γίνει με σενα φέτος...
Οι μισές ξυλόκοτες που παίρνεις δεν πέφτουν στη γη...
Το ενδεχόμενο να εκπαιδεύσεις γάτο να σου κάνει απόρτ τις σκαλωμένες, το έχεις σκεφτεί?.sarcastic.
Κάνω λίγο πλάκα φίλε, γιατί η ατυχία σου φέτος δε λέγεται.

Status
Not open for further replies.
Back