Μπεκάτσα

Καλησπέρα στη παρέα.
Μόνος με το κορίτσι μου σήμερα. Ξεκίνησα με χαμηλές προσδοκίες αλλά η μέρα τελικά ήταν γεμάτη. 3 πουλιά βρήκα στο πρώτο κομμάτι, χαμηλά σε κάμπο και άλλες 3 ή 4 ήταν στο δεύτερο κομμάτι σε ένα ρέμα με βελανιδιές, πουρνάρι και κουμαριές..... σφιχτό κομμάτι..... ζορικα τα πουλιά πλέον αλλά η σκυλίτσα τις έπαιξε στα ίσια. Κατάφερα να καρπωθω μια όμορφη μεγάλη μπεκατσουλα, αστόχησα σε μία που είδα μόνον τη σκιά της και αν είχα 2ο άτομο θα είχαμε πιστεύω άλλες 2 μιας και τα πουλιά στο κάμπο έφυγαν στο καθαρό αλλά μόνος δε μπορούσα να κλείσω το κομμάτι.....περπαταγαν πολλή αλλά η Βινούλα δε τις άφησε σε χλωρό κλαρί, τις είχε στο κατόπι. Κούραση πολλή αλλά ποιος την υπολογίζει όταν βλέπεις αυτές τις εικόνες.
Έβγαλε και μια ανυπόφορη ζέστη μετά τις 10:00 , ευτυχώς είχα νερό μαζί για τη σκυλίτσα μου
Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος.......
* Δυστυχώς έχασα τα πλάνα γιατί ξέχασα να φορτίσω τη κάμερα και έμεινε απο μπαταρία στη πρώτη μπεκάτσα. Ευτυχώς την έγραψε η shotkam.......IMG_20250209_123636.jpg
IMG_20250209_124219.jpg
IMG_20250209_165207.jpg

Last edited:
Καλησπερα κι απο δω....
Βγεικα 2½ ωρίτσες σημερα, λίγο πριν το μεσημερι με την κουταβα τη μικρή....παρκαρω, δενω το οπλο κ αμολαω τη σκυλιτσα....πριν καν γεμισω & "κλειδωσω" το όπλο "γεμισμένο" ειδα τη σκυλιτσα ανυσηχη, αλλα δεν εδωσα σημασία....μολις τη βλεπω κ φρενάρει απότομα, ειπα οτι φερμαρει τσιχλοκότσυφο....ΑΜΜΜ ΔΕΕΕΕ.....ήταν εξω εξω η μπεκατσα στο προς ήλιο, σύριζα με το δρόμο σχεδον, στην ησυχία της 20-25m απο το αυτοκίνητο.....
Έφαγε 2 σμπαρα μπιχτα "καθώς ξαφνιασμένος" και πέταξε το πουλακι.....καλα να παθω...🫣🫣🫠🫠

Υ.Γ.
Τελικα, αυτα τα πουλιά, δεν ξερουμε ΠΟΥ & ΠΟΤΕ θα τα βρούμε....πρεπει να εχουμε και το νου μας, ακόμη κ πάνω στα δέντρα....χε χε χε..!!
Δεν τη ξανα βρεικα έπειτα....

Σήμερα έξοδος με το ζευγάρι μου. Το πρωί στις 08:30 -1 βαθμούς κελσίου και 3 βαθμούς στις 16:00 που μπήκαμε στα αυτοκίνητα.........18400 βήματα εγώ 22400 ο Γιάννης..... δύο αλλαγές μέρους και σκύλων..... στο πρώτο μέρος αφού έχασα το πέναλτι μας γλεντησε κανονικά η βασίλισσα....... άλλες δύο φορές την σηκώσαμε και την τουφεκισαμε....... στο δεύτερο μέρος ένα φάντασμα που δεν το είδαμε ποτέ....,. καλό βράδυ σε όλους μας και καλή συνέχεια..... λίγες μέρες μείνανε.....

Ξεκινησαμε και μεις χθες με καλο πάγο την αναζήτησή της... Αλλη μια φορα μονο με το Σπίθα.
Στο πρώτο 2ωρο βρήκαμε 3 πουλιά τα οποία λόγω λάθους θεσης από μερους μου μας φυγαν ατουφεκιστα 7 φορες...πουρναρι γραβια το κομματι, πεθαναμε στο πανω κατω. Δεν εβγαινε ακρη οποτε συνεχισα για αλλο κομματι. μετα απο καμια ωρα συναντησαμε το 4ο πουλί οπου το εντόπισε ο σκυλος σε ενα δυσκολο κομματι και ενω εγω ειχα πιστεί οτι δεν εχει κατι και κατηφοριζα να αλλαξουμε και παλι μερος. Την ειδα που επιασε και πλησιασα να παρω θεση. Μολις ηρθε ο σκυλος την σηκωσε αμεσως αλλα οπως φανηκε με ειχε δει η κυρια και εβαλε οτι δεντρο υπήρχε εμποδιο με την πρωτη μπηχτη να μη βρισκει στοχο και η 2η να γινεται στο κρυψιμο στα πουρναρια χωρις εικονα αν την πηρα. Μπηκε αμεσως ο σκυλος μεσα να την ψαξει αλλα 10 λεπτα τιποτα....λεω μας εφυγε. Ανοιχτηκε αρκετα το σκυλι απο μενα και μετα απο λιγο γυρισε με τη μπεκατσα 😍... ηταν ζωντανη και απο οτι φανηκε εκοβε δρομο γαμιωντας.
Αλλαγη σημειου και μετα απο ωρα εντοπισε αλλο ενα το οποίο εφευγε μονιμως προς τα πανω χωρις να μπορω καν να το δω...και στο τελευταιο κομματι το 6ο πουλι το οποιο ηταν σε σφιχτο πουρναρι και το σηκωσε με πολυ θορυβο χωρις ομως να δωσει χερι....την εψαξα στα γυρω κομματια τιποτα... λεω τελευταια επιλογη το φρυδι στο ρεμα το οποίο γενικα δεν το προτιμουν. Απο τη μια ερχοταν το ο Σπίθας απο την αλλη ανεβαινα εγω και η μπεκατσα στο πουρναρακι μπροστα μου στα 3 μετρα. τη σηκωνει ο Σπίθας και μου παιρνει το καπελο στο σηκωμα κυριολεκτικα ... γυρνω πρωτη τουφεκια σε γαμο.... και η 2η στο χασιμο στα δεντρα. Αναμεσα σε μπινελικια και ανασες βλέπω τον κουκλο με τη μπεκατσα στο στομα...😍 Του εδωσα μερικα φιλακια και πηγαμε για φασες οπου μας χαρισε και μια γαλαζια για να κλεισει ομορφα η μερα.

0-02-05-fedd81d7461752f4376bb526ff9b4ddb2f23c18beb965b81a65e45be6ce5bb56_8678d1f524a6715e.jpg

0-02-05-8101ac251492a65b305a142355cef476003bd213ac0bcc0e946bebb57bc1cf8c_91bb5bee1d502999.jpg

0-02-05-97607ee24117aaa6ff5d8646a29eee97862b7abca26fffac2c678733dd490b3b_a49bceaa427f164.jpg0-02-05-8676192222159b3ae401669f7a12ad3bcf3ff40d721817d04147baf404da2613_10961a302219b002.jpg0-02-05-9cdc3b65d1e70429811f37d0e65781a7a27f2b33d22e74bf4cf5f3068bef286c_8e28c87d0e4625dd.jpg

Ξεκινήσαμε στις 10:30 για να σπάσει λίγο και ο πάγος αλλά μέχρι και το μεσημέρι ακόμη και τα τρεχούμενα νερά ήταν παγωμένα . Μετά από 2,5 ώρες ψάξιμο έρχεται το πρώτο σήκωμα. Πατάω την σκανδάλη και κοντεύω να τη σπάσω από τα νεύρα μου , αφού καταλαβαίνω ότι για μία ακόμη φορά έχει μπει ασφάλεια απο λάθος η οποία από αύριο το πρωί ξηλώνεται, γιατι αυτό το όπλο την έχω πατήσει πολλές φορές και όχι τίποτα άλλο, την έχει και μπροστά . Αν την είχε πίσω προλαβαίνεις να την επαναφέρεις
Από κει και μετά αρχίζει το ανελέητο κυνηγητό της μπεκάτσας .
ψάχνοντας αρκετη ώρα την ξανασηκώνει ο σκύλος, δεν τη βλέπω καν και τράβηξε τον ανήφορο στην πλαγιά .Ο σκύλος έχει απομακρυνθεί αρκετά του σφυρίζω και δεν γυρίζει πίσω καταλαβαίνω ότι την έχει ξαναβρεί . Την ξανασηκώνει τρίτη φορά και τραβάει ακόμη πιο πάνω η μπεκάτσα. Του φωνάζω ,του σφυρίζω να γυρίσει τίποτα αυτός . Το είχε πάρει πατριωτικά . Εγώ μετά τη λαχτάρα του χτυπήματος από το αγριογούρουνο ειδικά αυτή την περίοδο δεν θέλω να ξεμακραίνει το σκυλί.
Περνάει η ώρα και ξαφνικά βλέπω την μπεκάτσα σαν οβίδα να κατεβαίνει ανάμεσα σε βελανιδιές και σε πουρνάρια και να έρχεται να κάθεται γυρω στα 15 μέτρα μπροστά μου στα πουρνάρια . Φτάνει ο σκύλος, την σηκώνει αλλά εγώ υπολόγισα οτι αφού με είδε ότι θα φύγει ή αριστερά η δεξιά . Αυτή σηκώνεται και βουτάει κατά πάνω μου. Στριβω ολόκληρος αφού με προσπερνάει και την ώρα που στρίβει της ρίχνω ένα κλαμπάνι και την ξαναχάνουμε.
Ο σκύλος είχε πορωθεί στην κυριολεξία. Είχε και μέρες να κυνηγήσει και είχε φάει τον τόπο Τελικά την ξαναβρίσκουμε 200 μέτρα περίπου πιο πέρα . Την σηκωνει ανάμεσα στα πουρνάρια αλλα δεν την βλέπω . Ομως σε ενα άνοιγμα ανάμεσα από στα πουρναρια πρόλαβα της έσκασα ένα και αρχικά νόμισσα ότι έφυγε όταν όμως ειδα δύο πούπουλο στον αέρα οποτε κατάλαβα .
Σε λίγη ώρα την είχε ο σκύλος στο στόμα του κοντέψαμε να ξεχάσουμε το χρώμα της .
Πέντε σηκώματα η καργιολα , μας έβγαλε την πίστη στην κυριολεξία σήμερα.
Τωρα ηρθαμε για καμιά απο κεινες ...... :rolleyes:

1739194091862.jpeg

1739194120682.jpeg

Last edited:

Άλλη ΜΙΙΙΙΑ🫠 με την DUCA σήμερα 😁
Ένα πουλί βρίσκεις όλοι μέρα και το κυνηγάς η βρίσκεις και άλλα πουλιά? Κάθε φορά πάς σε διαφορετικό μέρος η στα ίδια? Κυνηγούς άλλους έχει εκεί η μόνος σου κυνηγάς? Αρκαδία είσαι?

μια βωλτουλα μεσημεριανη για καμια κυριααα ,μια βρηκαμε μας γλεντησε μεσα στο πουρναρι σηκωνονταστην δυο φωρες χωρις να μπωρεσω να την τουφεκισωω .hair. ενα 3ωρακη η βωλτα ,,,,,αντε να τελειωνουμε σιγα σιγαααα γιατι με σκασανε φετως η ΚΑΡΙΟΛΕΣΣ

μια βωλτουλα μεσημεριανη για καμια κυριααα ,μια βρηκαμε μας γλεντησε μεσα στο πουρναρι σηκωνονταστην δυο φωρες χωρις να μπωρεσω να την τουφεκισωω .hair. ενα 3ωρακη η βωλτα ,,,,,αντε να τελειωνουμε σιγα σιγαααα γιατι με σκασανε φετως η ΚΑΡΙΟΛΕΣΣ
Για μπεκατσες πηγες ή για φασσες?????

Ισως πρεπει να δοκιμασεις αλλη περιοχη.
Δεν ξερω τι λεει φετος απο πουλια Καρδιτσα Τρικαλα(σταματησε να γραφει και ο Λαμπρος), αλλα πρεπει να κανεις ταξιδακι.
σιγα να μην ανεβω και σε αεροπλανο για να της βρω .sarcastic. τι να κανουμε η χρονια δεν ητανε καλη τουλαχιστων εδω σε εμας,,του χρονου τωρα παλι ;)

Καλησπέρα στη παρέα. Δε με κράταγε το σπίτι (και) σήμερα και παρόλη τη βροχή πήρα το κορίτσι μου και βγήκαμε τη τσάρκα μας......2.5 ωρίτσες, 3 πουλιά βρήκε η Βίνα μου, η γνωστή συμπεριφορά, περπάτημα και φτερό αλλά στάθηκα τυχερός στη μια και μοναδική φορά που η βασίλισσα δεν έφυγε αμέσως......μου έδωσε ένα λεπτό στη φερμα και πρόλαβα να βρεθώ απέναντι από τη σκυλίτσα και η όμορφη βασίλισσα ήρθε κατά πάνω μου....ήδη είχε κλείσει καλά ο καιρός και η επερχόμενη καταιγίδα με βρήκε ευτυχώς λίγα μέτρα από.το αμάξι..... άρον άρον έβαλα τη Βίνα μέσα και φύγαμε.
Μεγάλη μπεκατσουλα, καλοθρεμενη......IMG_20250211_212653.jpg

Καλησπέρα στη παρέα. Δε με κράταγε το σπίτι (και) σήμερα και παρόλη τη βροχή πήρα το κορίτσι μου και βγήκαμε τη τσάρκα μας......2.5 ωρίτσες, 3 πουλιά βρήκε η Βίνα μου, η γνωστή συμπεριφορά, περπάτημα και φτερό αλλά στάθηκα τυχερός στη μια και μοναδική φορά που η βασίλισσα δεν έφυγε αμέσως......μου έδωσε ένα λεπτό στη φερμα και πρόλαβα να βρεθώ απέναντι από τη σκυλίτσα και η όμορφη βασίλισσα ήρθε κατά πάνω μου....ήδη είχε κλείσει καλά ο καιρός και η επερχόμενη καταιγίδα με βρήκε ευτυχώς λίγα μέτρα από.το αμάξι..... άρον άρον έβαλα τη Βίνα μέσα και φύγαμε.
Μεγάλη μπεκατσουλα, καλοθρεμενη......View attachment 95682
Το 90% που καρπώθηκα φέτος είναι στεγνές στο στερνό τους και ας ειχαν και μέγεθος..

Back