Μπεκάτσα

Σκέτο το πίνω Αντρέα ,χωρίς μεζέ τωρα . Εχω βάλει και μία πίτα με μανιτάρια πιπεριές τυριά και διάφορα άλλα κόλπα που είχα στην κατάψυξη απο τη γυναικα να ψήνεται και βλέπουμε.
Tι τρωωωωωωως μωρε?τι πιτες και κουραφεξαλα αντε ριξε καμια προβατινα στα καρβουνα να σε δει ο θεος θες να αντεξεις και περπατημα και κρυο με μανιταρια και χορτα θα μας τρελανεις

Tι τρωωωωωωως μωρε?τι πιτες και κουραφεξαλα αντε ριξε καμια προβατινα στα καρβουνα να σε δει ο θεος θες να αντεξεις και περπατημα και κρυο με μανιταρια και χορτα θα μας τρελανεις
Αυριο αυτά Σώτο . Αύριο .big smile.
Όμως όπως και να χει ,στη πίτες έχω ιδιαίτερη αδυναμία .
Ισως και λόγω καταγωγής βέβαια.

Ξεκινήσαμε 8:30 να προλάβουμε τον καιρό γιατί στο βουνό είχε ήδη χιονίσει από το βράδυ και ο καιρός έκλεινε όλο και περισσότερο. Στη διαδρομή μας έπιασε το χιόνι και για μια στιγμή σκέφτηκα να γυρίσω πίσω αλλά μετά αναρωτήθηκα άρρωστος είσαι ρε μαλάκα ; και ετσι η πορεία δεν άλλαξε .
Μπορώ να πω ότι όχι δεν το μετάνιωσα, αλλά ίσως ήταν από θέμα συνθηκών ,τοπίου και γενικά όλης τις κατάστασης το πιο όμορφο κυνήγι για φέτος κι ας μην καρπώθηκα μπεκάτσα. Μονοι μας εγω και ο σκύλος και ο μόνος ήχος που ακούγονταν ήταν αυτός που άφηναν οι νιφάδες πέφτοντας. Η απόλυτη καύλα του μοναχικού κυνηγίου και ειδικά μία τέτοια μέρα.
Κυνηγετικά τώρα ,μπορμπούτσαλα !
Μετά από τρεις ώρες καταφέραμε να βρούμε ένα πουλί το οποίο δεν το είδα καν στο πρώτο σήκωμα . Ακολούθησε και δεύτερο ξανά τα ίδια . Επιμέναμε πάρα πολύ αν και το κομμάτι ήταν πολύ κλειστό και μετά από αρκετή ώρα την ξαναβρίσκουμε ,αλλα ίσα που πρόλαβα και την είδα για λίγο μακριά από μένα.
Συμπληρώσαμε 4 ώρες τα μαζέψαμε και γυρίσαμε πίσω.
Εγώ τσιπουράκι στο τζάκι και ο άρχοντας στον καναπέ στεγνώνει.
Μερικές φωτογραφίες από το μέρος που ξεκινήσαμε το ψάξιμο ένα αρκετά ανοιχτό μέρος αλλά χωρίς ενδιαφέρον

View attachment 95686
View attachment 95687
View attachment 95688
View attachment 95689
Ένα τσίπουρο να το πίνεις και πριν το κυνήγι Δημήτρη είναι κολλυριο έλεγε ο σγχωρεμενος ο πατέρας μου και έτσι δε βάζεις πέταλα

εγω πρωσοπικα θα κανω ακωμη οσες βωλτουλες μπωρο και θα της αφυσω στην υσηχιατους να κανουνε και αυτες το ταξιδακιτουςςςςς,,οτι ητανε να γινη φετως σε εμας εγηνε τωρα πια επιστρωφια κτλλλ να χαμε να λεγαμεεεε τον μαρτη επιστροφιαααα ;) ;) να ηρεμισουμε και εμης και ολα τα κυνηγιαααα;);)

Σημερινή 3ωρη έξοδος στα ημιορεινά, με Ρία & Jana σε πουρνάρι και λίγο ανάμικτο.
Βρείκαμε 2 πουλάκια, τα οποία έμεναν στην φέρμα για λίγο, τόσο όσο, ωστε να συμμετέχει και η κουτάβα....😍 και στα δύο μπλοκαρίσματα.
Το 1ο πουλι το βρείκε κ το πίεσε η μικρή....κρατηθεικα κ δεν τουφέκισα, αν και δεν ειχα πολλα περιθώρεια όπτικής....την ξανα βρείσκουμε παρα κατω, παλι με την κουτάβα, αλλα αυτη τη φορα έμεινε "κόκκαλο" η μικρή....σηκωθεικε το πουλι, οσο προλαβα να τη δω, της εριξα τη μπιχτή, για να μισοολοκρηρωθεί η ενέργεια της Jana....ποιο κατω, βρεικαμε αλλη, με ενα ωραίο μπλοκαρισμα της έμπει-ΡΙΑΣ...βάζω κ τη μικρή Jana στο παιχνίδι και μενει φερμα κι αυτη 2 μετρα δεξια απο τη μαμά της....ενω κυκλωσαμε σχετικα το πουλί, βρεικε κι αυτη τροπο να ξεφυγει, βαζωντας βατώνα μπροστα...αλλη μια μπιχτή κι εγω για χαιρετισμό.....

Υ.Γ. Για σήμερα, κρατώ μόνο, τις ενέργειες της μικρής (15μηνης) Jana....συνεχίζουμε, όσο μπορουμε πλέον, μεχρι τελους, σε μια πολυ καλή χρονια για τα 2 μου κουτάβια!!

Μιας και είχα χρονο χθες το απογευμα ειπα να παω μια βολτα να παρω και το γερακο μου να τρεξει λιγο και αυτος. Καναμε ενα πολυ ωραιο κυνηγι που έμελλε δυστυχως να ειναι το και τελευταιο για τον Ιβαν.
Λιγο πριν γυρισουμε στο αυτοκινητο εντοπισαμε ενα τελευταιο πουλι και μετα το σηκωμα αυτος πηρε πορεια να ψαξει προς το αμαξι και εγω με το σπιθα καναμε ενα μικρο κυκλο για να βγουμε απο το πυκνο...κατηφοριζοντας μπροστα μας ακουγονται 2 σκυλοι που γαυγιζουν και οταν πλησιασαμε βρηκαμε τον ιβαν σκοτωμενο απο τους σκυλους.
Δεν ηθελα να δωσω περισσοτερη συνεχεια στο θεμα, αν και γνωριζα οτι τα σκυλια ειναι απο την ιδιοκτησια που βρισκοταν παραδίπλα, γιατι το μονο που θα καταφερνα θα ηταν να χαλαστω πολυ παραπανω και δεν θα μπορουσα να αποδειξω τιποτα....
Ενα αδικο τελος για ενα πολυ ωραιο ζωο στα 12 χρονια του.

Καλα κυνηγια φιλαρακο εκει που πηγες, μου χαρισες ομορφες στιγμες με την παρεα σου στα βουνα!

5.jpg

Μιας και είχα χρονο χθες το απογευμα ειπα να παω μια βολτα να παρω και το γερακο μου να τρεξει λιγο και αυτος. Καναμε ενα πολυ ωραιο κυνηγι που έμελλε δυστυχως να ειναι το και τελευταιο για τον Ιβαν.
Λιγο πριν γυρισουμε στο αυτοκινητο εντοπισαμε ενα τελευταιο πουλι και μετα το σηκωμα αυτος πηρε πορεια να ψαξει προς το αμαξι και εγω με το σπιθα καναμε ενα μικρο κυκλο για να βγουμε απο το πυκνο...κατηφοριζοντας μπροστα μας ακουγονται 2 σκυλοι που γαυγιζουν και οταν πλησιασαμε βρηκαμε τον ιβαν σκοτωμενο απο τους σκυλους.
Δεν ηθελα να δωσω περισσοτερη συνεχεια στο θεμα, αν και γνωριζα οτι τα σκυλια ειναι απο την ιδιοκτησια που βρισκοταν παραδίπλα, γιατι το μονο που θα καταφερνα θα ηταν να χαλαστω πολυ παραπανω και δεν θα μπορουσα να αποδειξω τιποτα....
Ενα αδικο τελος για ενα πολυ ωραιο ζωο στα 12 χρονια του.

Καλα κυνηγια φιλαρακο εκει που πηγες, μου χαρισες ομορφες στιγμες με την παρεα σου στα βουνα!

View attachment 95700
Τώρα,με συγχωρείς.
Σου έφαγαν τον σκύλο και δεν θέλεις να δώσεις συνέχεια,γιατί θα χαλαστείς;

Τώρα,με συγχωρείς.
Σου έφαγαν τον σκύλο και δεν θέλεις να δώσεις συνέχεια,γιατί θα χαλαστείς;
Θα χαλαστώ εννοώ το εξης....
ότι θα μπω σε μια διαδικασία να προσπαθώ να αποδείξω χωρίς στοιχεία, ότι μου σκότωσαν τα σκυλιά του το δικό μου....
θα τρέχω νομικά δηλαδή να προσπαθώ να βρω το δίκιο μου στα δικαστήρια...και φυσικά δεν θα το βρω και στην τελικη μπορει να φαω και καμία μήνυση για συκοφαντία....
Ο Σκύλος πισω δεν γυρνά ετσι και αλλιώς.

Θα χαλαστώ εννοώ το εξης....
ότι θα μπω σε μια διαδικασία να προσπαθώ να αποδείξω χωρίς στοιχεία, ότι μου σκότωσαν τα σκυλιά του το δικό μου....
θα τρέχω νομικά δηλαδή να προσπαθώ να βρω το δίκιο μου στα δικαστήρια...και φυσικά δεν θα το βρω και στην τελικη μπορει να φαω και καμία μήνυση για συκοφαντία....
Ο Σκύλος πισω δεν γυρνά ετσι και αλλιώς.
Κώστα με συγχωρείς που θα το γράψω αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το δικαστήριο έπρεπε να γίνει επί τόπου και ας έτρεχε αυτός να αποδείξει ότι θέλει, σου σκότωσαν το σκυλί φιλε...

Παιδια καταννοώ ολα οσα λετε και σκεφτεστε....προφανως τα σκεφτηκα και εγω εκεινη τη στιγμη και ειδικα οταν ειχε θολωσει εντελως το μυαλο....
Δεν ξερω πως βρηκα την ψυχραιμία αλλα σε οποιαδηποτε ενεργεια εν θερμω εκανα ο μονος που θα ειχε προβλημα δυστυχως θα ημουν παλί εγω. Ημουν απο το μεσημερι εκει....με εχουν δει...και γνωριζουν οτι επισκεφτομαι συχνα τον τοπο....
Μονο προβλημα θα δημιουργουσε μια εν θερμω κινηση....ειτε αμεσα ειτε εν καιρω....
Πιστεψτε με ηθελα πολυ να σχολασει η υποθεση εκεινη τη στιγμη ακριβως.
Θεωρω οτι πηρα μια δυσκολη αλλα σωστη αποφαση.

Παιδια καταννοώ ολα οσα λετε και σκεφτεστε....προφανως τα σκεφτηκα και εγω εκεινη τη στιγμη και ειδικα οταν ειχε θολωσει εντελως το μυαλο....
Δεν ξερω πως βρηκα την ψυχραιμία αλλα σε οποιαδηποτε ενεργεια εν θερμω εκανα ο μονος που θα ειχε προβλημα δυστυχως θα ημουν παλί εγω. Ημουν απο το μεσημερι εκει....με εχουν δει...και γνωριζουν οτι επισκεφτομαι συχνα τον τοπο....
Μονο προβλημα θα δημιουργουσε μια εν θερμω κινηση....ειτε αμεσα ειτε εν καιρω....
Πιστεψτε με ηθελα πολυ να σχολασει η υποθεση εκεινη τη στιγμη ακριβως.
Θεωρω οτι πηρα μια δυσκολη αλλα σωστη αποφαση.
Τσοπανοσκυλα;

Τσοπανοσκυλα;
Οχι, ειναι σκυλια απο κοντινη κατοικια ...ενα σπιτι στο πουθενα δλδ....Σαν ρατσες το ενα σαν ποιμενικο εμοιαζε το αλλο ειχε περιεργη μουρη με μυτερα αυτια....καποια διασταυρωση ηταν λογικα και πιστευω οτι αυτο εκανε επιθεση.
Τα τσοπανόσκυλα της περιοχης ποτε δεν εχουν δημιουργησει θεμα...παντα θα μας γαυγισουν μεχρι το σημειο που θεωρουν οτι πλησιασαμε την περιοχη τους, αλλα ποτε δεν εχουν κανει επιθεση.
Αυτα δεν τα ειχα ξαναπετυχει ελευθερα.

Οχι, ειναι σκυλια απο κοντινη κατοικια ...ενα σπιτι στο πουθενα δλδ....Σαν ρατσες το ενα σαν ποιμενικο εμοιαζε το αλλο ειχε περιεργη μουρη με μυτερα αυτια....καποια διασταυρωση ηταν λογικα και πιστευω οτι αυτο εκανε επιθεση.
Τα τσοπανόσκυλα της περιοχης ποτε δεν εχουν δημιουργησει θεμα...παντα θα μας γαυγισουν μεχρι το σημειο που θεωρουν οτι πλησιασαμε την περιοχη τους, αλλα ποτε δεν εχουν κανει επιθεση.
Αυτα δεν τα ειχα ξαναπετυχει ελευθερα.
Κρίμα για το σεττερακο..

Κώστα έχεις δίκιο με ένα μεγάλο αλλά....
Ότι , για μένα, σκυλιά - δολοφονοι πρέπει η να μαντρωνονται η να γίνεται νόμιμη ευθανασία γιατί δεν φταίνε σε τίποτα τα σκυλάκια που θα βρεθούν ανυποψίαστα εκεί αλλά πολύ περισσότερο και κάποιο παιδί η ηλικιωμένος.
Σκυλιά που έχουν γλυκαθει να σκοτώνουν δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα σε καμμία περίπτωση .
Περιστατικό που δεν αναφέρεται είναι σαν να μην έχει γίνει.
Γι'αυτό καλό θα ήταν να γίνει μια καταγγελία στην αστυνομία ,στον κυνηγετικό σύλλογο, κλπ.
Και φωτογραφίες σαν απόδειξη τι έχει συμβεί.
Σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα τι πρέπει να κάνεις.

Last edited:
Όλοι έχετε ένα δίκιο και το ίδιο θα έλεγα και εγώ και χρησιμοποιώ το "θα" ακριβώς επειδή έζησα μία ίδια κατάσταση πριν εναμιση χρόνο.
Το ειχα γραψει τοτε ,είχα πάει για αγριοπερίστερα και ανεβαίνοντας την πλαγια για το αυτοκίνητο ,το σκυλί ήταν πιο μπροστά και το έχουνε βάλει κάτω δυοπιτμπουλ και το δάγκωναν το ένα στο λαιμό και το άλλο στο πίσω μέρος του σώματος . Αυτα ηταν μαντρωμένα σε ακατοικοιτο μεσα στο πουθενά και προφανώς ήταν σκυλιά που τα χρησιμοποιούσαν σε αγώνες και είχαν εξολοθρεύσει γύρος τα 30 σκυλιά που ταμάζευαν εκεί επίτηδες αυτοί που είχαν τα πιτμπουλ. Να μη λέω λεπτομέρειες τα έχω ξαναπεί και όταν έφτασα τρέχοντας γλιστράω , πέφτω και στην προσπάθειά μου να σηκωθώ ανάμεσα στις μυρτιές τα κοπανούσα με την κάνη του όπλου στο κεφάλι και στο λαιμό για να αφήσουν το σκύλο .Ηταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για μένα και ειλικρινά πιστέψτε με παρόλο το σοκ δεν μπορούσα να πατήσω την σκανδάλη να τα ξεκάνω . Είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις την πράξη πιστεύω απ οτι να το λες .
Έριχνα μόνο στον αέρα πανω από τα κεφάλια τους και μπορώ να πω ότι με δυσκολία έφυγαν . Δεν ξέρω αν ξαναβρεθώ σε παρόμοια περίπτωση αν θα λειτουργήσω έτσι ή θα είμαι πιο αποφασιστικός με ότι συνέπειες μπορεί να έχω.
Τέλος πάντων είναι μεγάλη κουβέντα εύχομαι να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα

Και σε μένα έτυχε παιδιά πριν δύο βδομάδες στο περπατητο της τσίχλας ήρθε ένα ζαγαρι και μας την έπεσε και σε μας και στη σκύλα την οποία άρπαξε δύο φορές από παρακείμενη αγροικία που ήταν ανοιχτή η αυλή χωρίς λόγο εγώ όμως δε το λυπήθηκα την έφαγε στα πόδια και εξαφανίστηκε την προηγούμενη βδομάδα κουτσαίνει και δε πλησίαζε ούτε στα εκατό μέτρα νομικά οποίος θέλει ας έρθει να με βρει

Back